Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Rado bih izdvojio $150 da igram igre poput GTA6, jer znam da bih uživao u dugom periodu zabave. Takvu budućnost bih voleo, ali sam svestan da to ekonomski nije idealno, jer većina igrača verovatno ne bi želela da plati toliko i radije bi snizili svoja očekivanja i zadovoljili se nečim skromnijim

sheep GIF

Sony ocigledno zeli da se drzi za ruke sa Ubisoftom...
Zasto uzeti nove naslove na launchu kada mozemo da sacekamo koju godinu za "remaster" istih po slicnoj cenu... 😂

zezanje na stranu - licno mi se ne svidja ova J*j*rska taktika da se dodatno izmuze novac od postojecih kupaca, jer za vecinu ovih "remastera" je bilo dovoljno da su samo cekirali par grafickih opcija u podesavanjima uz otkljucanih 60fps i pustili kao besplatan "enhanced patch" - sto im je u planu za nadolazece nove naslove na PS5pro dok ce verovatno za PS5 da gimpuju...

Da se vratim samo na Until Dawn Remake - Da stvar bude još ludja, originalna verzija se vrti u 60 fps-a, dok je remake zakljucan na 30 fps-a :ROFLMAO:

Nije ovo ljudi smešno ovo je očigledno ukazivanje na to da se ne kupuje. Tipa nemojte biti idioti bolje te pare pametno potrošite.

E Soni ce morati nesto da radi, posto vise nemaju ni sta da muzu 😂

Nazalost, dobro rece neko, krenuce namerno da zakljucavaju igre za obican PS5

Konacno se gejmeri opametili i ne bacaju pare na apsolutno sve sto im se servira.

Jedno je bilo da ti vredjaju inteligenciju sa nekim releaseovima, al bar te nisu drali, 20-30 dolara za remaster, 10 za upgrade sa PS4.
Nekad si imao na disku remasterovane PS2 igre za PS3, i bilo je po 3 igre za 30-40 dolara, sad ti uvaljuju razne gluposti skarabudzene i to po ceni od $70, pa cak i da si najveci fan reci ces: rampa bato.

Na stranu to sto su sa PS+ katalogom obezbedili sebi ogromne profite kratkorocno, kao i partnerima cije igre ucestvuju u tome na procenat, ali dugorocno su pucali svi sebi u nogu jer sad je svako naviknut da mu nigde ne zuri, ima 20 igara od istog izdavaca koje treba da odigra a ne stize, a kad i bude stigao pola toga predje - ovo sto mu se sad servira, zavrsice u GamePass-u/PS+ do tad. Ionako pola igara nisu ljudski optimizovane, pa taman dok stigne neki patch da dotera igru do 'playable' nivoa, zavrsice i igra u katalogu. Win-win za kupca kome se ne zuri, a retkima se realno zuri.

I tako u krug.

Dobra vest je da smo konacno dosli do tog dela ciklusa gde polako svi kapiraju ovo, i ako nece Concord, Asscreed japanski, ili ovo sa Until Dawnom da im se iznova i iznova desi, morace da malo razmisle sta prodaju i po kojoj ceni.

Ekskluzive skoro da ne postoje, a preorderi za velike naslove osim za gigantske system sellere..pa iz Japana su..a ionako je pola njih timed jer sto ne bi bile...(FF7 Rebirth, Stellar Blade, Ronin, GT7)

Sledece sto ocekujem je opet dizanje cena i glupiranje i tumbanje sa 3 tiera PS+, dok konacno ih ne sustigne i onda ce morati da menjaju komplet kako sve ovo funkcionise, i verovatno cemo se vratiti na neki izmenjeni rezim kako je pre 10-15 godina sve funkcionisalo.

Da su preterali sa nepotrebnim recikliranjem je više nego očigledno, sada imaju i potvrdu. S tim što remaster ne zahteva neko posebno cimanje u odnosu na kompletne rimejkove, a i prilično je jeftino. Pa mogu to da rade u nedogled dokle god je konkurencija ovako šugava.

Uglavnom, svi ovi njihovi maloumni potezi su me naterali da počnem da sklapam hell of a machine i vratim se posle 20 godina i na PC gejming jer ne bih baš da igram kako oni sviraju.

Until Dawn's PS5 debut 28% weaker than Sony’s 2024 disaster Concord​

Samo oštro 🔪
Pa ko pri zdravoj pameti će platiti 70 evra za igru čija PS4 verzija vrhunski radi na PS5? Nema ko je nije odigrao za sve ove godine. Inače PS5 Remaster je 30fps ONLY, sinematici su kriminalni i nema nikakve druge promene. To je ista igra koja se igra zbog prilče a ne ne znam kakvih grafičkih detalja... da košta 30 eura pa i nekako. Naravno uz doplatu vlasnika PS4 igre od 10 eura

Имам Mortal kombat 11 на диску инсталиран је на конзоли, сад бих да купим дигитал за 6€, диск бих продао, нисам нешто много игра, два пута можда.
Сад ме занима, да треба поново инсталирати, предходну избрисати? Диск је овде купљен, налог Америка.

Да, а није ни регион исти.
Сејв и није проблем јер нисам ни играо. Свако них почео испочетка испочетка.

Moze preporuka sta igrati sa PS Extra ponude?
Igrao Spidermana2, RDR2, Uncharted, FF 7Remake i mozda jos nesto, ne secam se.
Ghost Of T, Ghost of war, Witcher kao i FPS igre me ne zanimaju.
Ima li jos nesto dobro na Extra PS-u ili je to to sto sam nabrojao od top naslova?

Upalis PS App (ili na konzoli), odes u PS+Extra katalog i mozes da listas redom ponudu...

Control, RE2/3, Dave the Diver, Ghostrunner, Disco Elysium, Guardians of the Galaxy, Deus Ex: Mankind Divided, Tomb Raider trilogiju, Returnal, Until Dawn, Bloodborne, Days Gone, Detroit: Become Human i mrzi me vise da gledam listu, ali mislim da imaš dosta opcija, baci pogled na gameplay, pa odluči da li ti leži. Nisam sve igrao, ali sam neke naveo jer sam čuo pozitivne kritike.

Ja još uvek igram Returnal, završiću ga makar iz penzije

spiderman 2 nije na ps+ koliko znam

Nije, bio je Spidey 1+MM...
Meni doduse pokazuje da je Horizon FW jos moguce skinuti, trebalo je da uklone iz extra kataloga...

Da, sad sam pogledao, u septembru je bio na spisku igara koje lete iz pretplate. Stao mi mozak, pa nisam bio siguran da li je bio Horizon ZD ili FW. Sad se i secam da kad sam video da izbacuju FW, pri pomisli da sam relativno skoro presao ZD, reko nema sanse sad i ovo. Za ZD mi je po soniju trebalo 60 sati.

Vrh Dno