Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Par stvari koje 99.9% ti neće rešiti problem ali gledaj ništa te ne košta da probaš. Promenis utičnicu i/ili obrneš pinove u uticnici. To jest samo okreneš utikač za 180 stepeni. Meni je to rešavalo neke probleme sa wooferom, znam nije ista stvar ali ne košta da probaš.
Probao sam sve to. Ventilator tandrce, mozda nije dobro montiran.
Pokrenuo sam igru, stopirao ga stapicem i buka je postala skoro pa nepostojeca (blagi whine se cuje kada sam pored konzole, na 2m se ne cuje uopste).
Iskreno, razocaran sam kvalitetom izrade. Malo je glupavo sto odmah po kupovini moram da narucujem rezervni vent, koji srecom nije previse skup (30tak dolara).
Mogao sam da vratim konzolu, ali nema garancije da bih dobio bolju, a propustio bih Saros (glavni razlog sto sam kupio).

Sa druge strane, pssr2 je odlican. Nije dlss kvalitet, ima dosta vise djubreta po ekranu, ali je slika drasticno ostrija kada se ukljuci.
Za neke igre sam krenuo da razmisljam da li da ih odigram na pcu sa 5070ti ili ps5, sto je najveci moguci kompliment od strane nekoga ko se uglavnom igra na pcu.
Naravno, igre koje imaju PT izgledaju drasticno bolje na pcu, na konzoli ne moze da se popravi hdr...ali sve u svemu, ocekujem da ce ps6 biti odlicna masina.

Overcooked je recept za razvod, vodi računa 😎
Hahaha, videcemo, poceli smo It takes two i slicne naslove, bilo je varnica. 😀

@shin-bojan
Sto se tice buke, idle necujan, upalio Forzu 5 jutros da testiram, isto tako, nisam znao da imaju problem sa tim. Ugasio namerno ton na tv-u i priblizio se konzoli da je cujem.
Zao mi je sto to cujem, nadam se da ces resiti problem zamenom.

Hahaha, videcemo, poceli smo It takes two i slicne naslove, bilo je varnica. 😀

@shin-bojan
Sto se tice buke, idle necujan, upalio Forzu 5 jutros da testiram, isto tako, nisam znao da imaju problem sa tim. Ugasio namerno ton na tv-u i priblizio se konzoli da je cujem.
Zao mi je sto to cujem, nadam se da ces resiti problem zamenom.
Split Fiction je još bolji

Igrao malo It takes two u paru i odlepio sam u nekoliko situacija 😅

Split Fiction mi deluje kao odlicna opcija, ali docekace neke bolje dane 😄
Split Fiction je ako se ne varma bio 3 igra godine na nekom glasanju iza Claire Obscure i Kingodm Come. Nisam ih igrao to je za neki backlog tamonza 5godina a naravno ni split fiction nisam završio ali je baš dobar fazon.

Dobar dan, imam problem sa playstation 5 slim verizja. Nece da mi pomera i reaguje dzojstik u igrice kad udjem. Radi u meniju sve normalno samo kad udjem u bilo koju igricu prestane da reaguje sve sem playstation dugmeta za home. Resetovao sma dzojstik na ono dugme na poledjini, povezao ga kablom,resetovao settings. Izbriso ga iz Bluetooth istorije i opet povezao kablom i dalje ne radi. Sta bi moglo biti. Imam dva dzojstika i kod jendog i kod drugog ista priča.

Ne razumem?

Zvuči glupo, ali pokušaj da resetuješ gamepad kada si u igri.

ipak ima nešto?

Što se chat support-a tiče, dodao bih da su mi pre neku godinu isti rekli da samo jedan nalog može biti primarni na konzoli, što je potpuno netačno. Ovde imamo isto pitanje (30 dana) i odgovor support-a. Bonus slika sa limitom od pre 10 godina.
Bonus 2: s obzirom da imamo jućubere koji vade CMOS baterije iz konzola kako bi kukali kako ne rade igre, nisam jućuber ali sam podesio vreme na konzoli 60 dana in d fjučr i 20 godina unazad, ugasio net i radila je igra kupljena pre par dana.

Prilozi

• 20260428_090508.jpg
    20260428_090508.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20260428_154857_Reddit.jpg
    Screenshot_20260428_154857_Reddit.jpg
    78.5 KB · Pregleda: 22
Meni ovo pravilo od 30 dana nije bas najjasnije. Kako vec duzi niz godina imam PS plus za to vrijeme se nakupilo stotinjak igara u mojoj biblioteci, neke od njih nijesu nikad ni instalirane i pokrenute. Da li ce te igre sada biti izbrisane iz moje biblioteke po ovom pravilu?

ps5-linux
ps5-linux leverages a patched HV vulnerability to transform your PS5 Phat console running 3.xx or 4.xx firmwares into a highly capable Linux PC, unlocking its full hardware potential for desktop use. Powered by 8 CPU cores (16 threads) at 3.5 GHz and a GPU at 2.23 GHz, it provides enough performance to run Steam games and various emulators with impressive fluidity. It supports HDMI 4K60 video and audio output. Furthermore, it allows you to utilize an M.2 SSD as a dedicated Linux partition, as well as all USB ports on the console.

Znači opet dižu cenu pretplate, biće to uskoro 50$ ako im se ne prekine podrška
Sećam se kad je PSN+ bio 35$ 12 meseci ne baš tako davno

Prilozi

• Screenshot_20260429_213413_X.jpg
    Screenshot_20260429_213413_X.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 27
Nazad
Vrh Dno