Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam najtenije nasao onih 4000 rupa za 45, i kusur eura. Ali FH 5 je oko 4300 ruopa i onda mi izadje preko 50e igra,je 300 ruoa nema da se uzme na gift card

Pa dobro, ostaće ti za neku drugu igru, osim ako ne želiš da praviš nalog samo za FH

Gledam da prodjem jeftnije,da uzmem sa nekim. Ako ne izadje share od nekih prodavaca naloga

Sve je to ok, ali ipak nemaš puno opcija oko gift kartica.

Nego, koliko kontam ti tražiš premium opciju. Vidim da je u turskoj nepunih 1700, a ispod imas opcije sa driffle. Naravno treba dodati još koji evro za fee. Možda preko enebe može i za nijansu povoljnije. Svakako će te izaći ispod 50e.

1000064892.jpg

Enebe gledao,izadje 48 taksom .
Al opet to nije 48+ moram uzeti 500 ili 1000 rupa da bih je uzeo.
Share sam nasao ispod 30e,sto mi je za sada najisplativije

Ma jok do isteka 2 godine od izdavanja fiskalnog računa
Svojevremeno su nam na poslu zamenili grafičku kartu i uz nju je stigao novi garantni list. Isto nam je jednom vraćen novac jer radnja nije imala tu RAM memoriju na stanju za zamenu. Takođe drugaru je par nedelja pred istek petogodišnje garancije zamenjen Fox TV za drugi televizor sa kojim je stigla nova garancija (standardna 2god). Kod devojke na LG televizoru zamenjeno pozadinsko osvetljenje i na to je stigla garancija od 6 meseci za zamenski deo iako je bilo tipa nedelju dana pred isteka redovne. Tako da ima primera.

A za GTA V zar nije menjanje oružja da se zadrži L1 i bira sa desnim analogom? Za likove je na strelicama dole.

Da tako je ali ako je touchpad aktivan onda ne može desni analog. Na jednom gamepadu ima mikroppkretanje i ond aje stalno "aktivan" pa zeza.

Za granciju sam ti napisao kako je po zakonu saobraznost a to što ima drugacijih slučajeva to su izuzeci za pohvalu.

Enebe gledao,izadje 48 taksom .
Al opet to nije 48+ moram uzeti 500 ili 1000 rupa da bih je uzeo.
Share sam nasao ispod 30e,sto mi je za sada najisplativije
U slucaju koji sam ti spomenuo za tursku bi morao da kupis jedan vaucer od 1500 (ili 2x750) i jedan od 250. To bi ti bilo dovoljno za premium verziju, jos ako podelis sa nekim, ispalo bi solidno povoljnije. Sa kodom AKS5 dobijes jod tih skoro 2e popusta.

Evo preko enebe sa sve fee za kupovinu preko PayPal-a ili karticom.
1763927273809.png

Prilozi

• 1763927349766.png
    1763927349766.png
    64.7 KB · Pregleda: 4
Ovo izadje najpoljnije do sada, hvala ti brat.👍
Taman imam ps+ turska,pa da vidim sa njim da hoce da uzmemo po pola.

Zdravo svima, planiram uzeti PS5, pa me zanima da li je bolje uzeti digital verziju za 357e ili disk verziju za 460e?
Takodje me interesuje, u kom obliku su jeftinije igrice?

Mislim da nigde nećeš dobiti odgovor a da nije subjektivan. Isto sam i ja pokušavao da saznam ali skontaš da sve zavisi od ljudi i njihovih potreba.

Glavna prednost diska je blu-ray citac za ljude kojima je to potrebno i jednostavna kupoprodaja igara po principu kupi-odigraj-prodaj dalje.
Prednost digitala su ti popusti o kojima je ovde često reč i gde mnoge igrice mogu da se uzmu na popustima.

Ja sam na kraju uzeo digital verziju, za recimo tu razliku u ceni pretplatio se na PS+ pomoću instrukcija ljudi ovde sa foruma i u okviru tog kataloga imam dovoljno igrica za narednih godinu dana ( a sigurno i više) jer skoro ništa od tih igrica nisam igrao. Pa je i to jedan od faktora koji mogu da utiču na odluku.

Zdravo svima, planiram uzeti PS5, pa me zanima da li je bolje uzeti digital verziju za 357e ili disk verziju za 460e?
Takodje me interesuje, u kom obliku su jeftinije igrice?
Digital + PS Extra godišnja pretplata za tu razliku u ceni i miran si sa masom kvalitetnih igara. Posle neku konkretnu pojuriš na popustu.

Prednost digitala su ti popusti o kojima je ovde često reč i gde mnoge igrice mogu da se uzmu na popustima.

Nije to prednost. Disk verzija može sve što i digital, s tim što može da čita i diskove, logično, što digital ne može.

Jedina prednost digitala je cena i ništa više. Tehnički, kupovinom disk verzije dolazi do situacije da ne moraš izgubiti jedan jedini dinar da bi odigirao igru, što kod digitala nije slučaj.

Istina ali je pitanje koliko nas sa Disk verzijom primarno koristi diskove. Većinu ljudi smara da se bakće sa prodajom diskova. Na primer imam nekoliko naloga koji su za prodaju i ne prodajem ih jer eto ostavio sam za mozda još jedan prelaz.

Da može neki poll da se udari čisto iz znatiželje. Da li vlasnici disk verzije koriste više diskove ili digital ( nalozi, tj digital kupovina , ps+)

Slažem se da je bolje sa diskovima ko odmah predje i proda po izlasku igre ali pitanje je da li je kupac takav igrač.

Kod mene su diskovi otišli u istoriju još sa ps2. I dalje imam isti nalog od 2009 kada sam uzeo ps3 i i dalje imam pun hdd na ps3/4/5 kupljenih/psn+ naslova. Na ps3 je prošlo možda 10 diskova kroz konzolu, na ps4 možda 5 i na ps5 možda 2 diska. Posle svih streaming servisa i cloud gaminga u današnje vreme ne vidim više poentu za fizičkim drajvom na budućem ps6 sem u slabo razvijenim zemljama gde je internet ograničen ili ga nema uopšte.

Ma jok do isteka 2 godine od izdavanja fiskalnog računa
Nope, po zakonu za novi uređaj ide nova garancija, novi fiskal.

Jedino ako je zamenjen gamepad dobijen uz konzolu, teče stara, jer se to tretira kao deo većeg sistema. Mada u prvih šest meseci ne moraš prihvatiti čak ni to, već možeš na osnovu toga tražiti novu konzolu ili povrat novca za istu.

Nope, po zakonu za novi uređaj ide nova garancija, novi fiskal.

Jedino ako je zamenjen gamepad dobijen uz konzolu, teče stara, jer se to tretira kao deo većeg sistema. Mada u prvih šest meseci ne moraš prihvatiti čak ni to, već možeš na osnovu toga tražiti novu konzolu ili povrat novca za istu.
Ajde daj nam da vidimo. Ne zato što ti ne verujem nego zato što može da zatreba. A da sam znao sad bi mi neki zamenjeni uredjaji još bili u garanciji.

Slažem se da je bolje sa diskovima ko odmah predje i proda po izlasku igre ali pitanje je da li je kupac takav igrač.

Taj sam. Ali da, kapiram da sam u manjini.
U principu prodam odmah nakon prelaska, apsolutno ni jedan disk nemam u kolekciji. Svega par igara imam u digitalnoj formi i to su kupljene na nekom ekstremnom popustu, tipa ~$10-$15.

Ajde daj nam da vidimo. Ne zato što ti ne verujem nego zato što može da zatreba. A da sam znao sad bi mi neki zamenjeni uredjaji još bili u garanciji.
Član 503 Zakona o obligacionim odnosima glasi:

(1) U slučaju manje opravke, garantni rok se produžava onoliko koliko je kupac bio lišen upotrebe stvari.

(2) Međutim, kad je zbog neispravnog funkcionisanja izvršena zamena stvari ili njena bitna opravka, garantni rok počinje teći ponovo od zamene, odnosno od vraćanja opravljene stvari.

(3) Ako je zamenjen ili bitno opravljen samo neki deo stvari, garantni rok počinje teći ponovo samo za taj deo.

Na nasem trzistu kao diskove ne mozes da pronadjes 90% igara sa store-a, mozda cak i vise od toga. Pricam o tome da odes u prodavnicu i kupis, ne o tome da je neko na KP ili negde drugde doneo polovan disk iz tipa Nemacke i prodaje ga sada dalje.
Igre koje mozes da odigras na disku za sitne pare su one koje su dolazile u bundle-u uz konzole i koje ili su sada vec na konstantnim ogromnim popustima ili u pretplatama.

Dati 80e (ili koliko vec kosta) vise samo da bi imao disk koji ces da ubacis 2 ili 3 puta a posle ce da ti zariba od nekoriscenja mi i nije neka racunica 🙂
Ko hoce da se mlati sa oglasima, postarinama i ostalom da bi ustedeo neke sitne pare samo napred 🙂

uopšte nisu toliko sitne pare u pitanju, recimo Ghost of Yotei je ~70$ na storeu. Disk sam uzeo za 6000, prodao za 6500.
Šta radiš kad izađe neki AAA naslov? Kupiš na popustu za 40$? Ili pljusneš ful cifru odmah na keca?

Sve zavisi od potrebe, tj ko sta zeli da igra. Ja gotovo nikad ne jurim nove igre, a imam brdo neodigranih starijih naslova, tako da mi je PS+ i dalje i vise nego dovoljan i posle 2+ godine od kupovine PS5. Takodje neke igre sam kupio na dobrim popustima, cenim da disk verzije nikad nisu bile toliko povoljne. Takodje mi je lakse da sve zavrsim digitalno, nego da se smaram sa diskovima za svaku igru. Ko zeli da igra najnovije, ne zeli da cuva igre (za kasnije), a ne smara ga kupo-prodaja diskova, onda je to ocigledno najbolja opcija. Jos ako ste ratni profiter kao @faXcooL, tim bolje 😄😉

Svakako postoji mogucnost da se dokupi disk opcija uz digitalni PS5, tako da uvek moze naknadno da se odradi nadogradnja. Sa druge strane, ako je neko 50/50 izmedju disk/digital verzije, a pare mu nisu problem, mozda bolje da odmah kupi disk verziju i miran je, pa makar i nikad ne ubacio disk u konzolu, kao npr ja 😅

Ja, kao digital only, nikad nisam kupio sam celu igru, uvek sam radio share. U velikoj većini slučajeva sam taj nalog dalje prodao, uz minimalan gubitak (500rsd max).

Sad kada od dece stižem da igram nikad i po malo, igre uzimam samo kad su ispod 15$ 😀

@nikornla
i ne mora da bude profiter, nek bude i na nuli. Ili nek bude i kratak 500-1000 dinara, nebitno, odigraš jak naslov na izlasku za baš sitne pare, cela suština

Da sam ikada prodao disk za 500 dinara više nego što sam ga kupio to jednostavno ne bi bila informacija koju biste tek tako izvukli iz mene. 🤣

lažni moralista 😎

U doba PS4 Pro, nista lepse nije bilo nego igranje na disku, kupis day one, predjes, prodas za iste pare, ili koji dinar nize. Cak sam imao opciju da kupujem preoder AAA i PS ekluzive u to vreme za fazon 5-6k a prodajem po 7-8, kad su bile 10k u radnji. I posle kazu digital se isplati, nikada.

Dadoh 3 godine po 150e za PS+ Extra, da l' sam odigrao 10 igre koje nude.

Sad se odvikao od PS-na, ali ako bih se vratio, PS pretplata ako mora samo osnovna i disk igre na isti nacin odozgo. Ali me mrzi, lepse mi na PC za dzabe da se igram, kupim na steamu za neku sicu sta volim ili sta sam voleo. 😀

Opet se na kraju svodi na to ko sta igra, tj da li juri nove naslove, kao i da li na PS+ ima sta bi igrao i da li bi se na to vise fokusirao.

Ja sam za sada u ovom drugom taboru i tako ce ostati dok god ne ispeglam sve sto me interesuje iz PS+ kataloga. Dok se to desi, vec ćemo uveliko biti na PS6, ako ne i preko toga 😅

@nikornla
i ne mora da bude profiter, nek bude i na nuli. Ili nek bude i kratak 500-1000 dinara, nebitno, odigraš jak naslov na izlasku za baš sitne pare, cela suština
Naravno, sve se slažem, samo rekoh da je "ratni profiter" momenat još bonus na celu pricu.

uopšte nisu toliko sitne pare u pitanju, recimo Ghost of Yotei je ~70$ na storeu. Disk sam uzeo za 6000, prodao za 6500.
Šta radiš kad izađe neki AAA naslov? Kupiš na popustu za 40$? Ili pljusneš ful cifru odmah na keca?
Npra Tlou2 sam platio 9.9 usd i potom 9.9 usd upgrade na ps5 verziju.

Igru sam prvi put igrao prošlog proleća a sada je završavam. Znači ne igram odmah kada izadje niti se forsiram sa igru predjem odjednom sem ako me tako ne vozi.

Nosioc iki Gost naloge uzimam sa jednim članom sa foruma nekada ja uzmem nekada on. Cena na izlasku za nosilac je oko 3000-3500 za gost oko 2000. Posle prodamo ili zadrzimo...

P.S. pored toga imam Turski PS+ i odatle svlačim iz kataloga šta mi je zaniljivo. Mada se više držim backloga nego os+ kataloga ali klinac igra igre sa njega. Mada evo sad je Silent Hill ukljucen pa mozda ga probam.

Poslednja izmena:

Dobro, Ghost of Yotei je jedna od igara u tih 5% ili manje koje su dostupne kod nas.
Ako mi se nesto stvarno igra, kupim ga day one i ne razmisljam. Svakako to je mozda jednom godisnje, nemam vise vremena da igram igrice svaki dan tako da se neodigrane igre gomilaju 🙂

Nazad
Vrh Dno