Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ovu standardnu verziju PS5 mogu samo da zamenim jednog dana za PS5 Pro…

Ja to gledam iz ugla isplativosti, kao npr sa telefonima. Ova novija verzija ce sigurno vise vredeti kad izadje pro pa je sad pitanje da li doplatiti, karikiram, sad 150e pa posle 250e, ili tad posle dati 400e.

Pogledajte prilog 417353
No, kako god ... mali, veliki, visok, nizak, debeo ili "slim" ... uopšte mi nije "legao" ovaj dizajn. Doduše, ovaj "tanki" je utegnut, pa još neeekako ...

Nisam iskreno gledao verziju sa diskom, ovo mi je zato i promaklo :)

Jasno, jasno, al mi disk nece uci u kucu sansi nema :D

Zabagovao sa konekcijom ps5+soundbar+sbb cable box

Uredjaji sony A83j/LG sound bar SP8Ya koriscen E-arc.

Konfiguracija konekcije pre bez ps5 pre je bila:

1) Hdmi IN na A83J a druga strana u hdmi out (e-arc) na sound baru

2) Hdmi IN na sound baru a drugi deo direktno u Sbb box onaj stariji sto ima koaxijalni ulaz

Earc i sve savrseno radi,sad je dosao ps5 i sad je muka kako prespojiti sve,ako moze asistencija :D

Zabagovao sa konekcijom ps5+soundbar+sbb cable box

Uredjaji sony A83j/LG sound bar SP8Ya koriscen E-arc.

Konfiguracija konekcije pre bez ps5 pre je bila:

1) Hdmi IN na A83J a druga strana u hdmi out (e-arc) na sound baru

2) Hdmi IN na sound baru a drugi deo direktno u Sbb box onaj stariji sto ima koaxijalni ulaz

Earc i sve savrseno radi,sad je dosao ps5 i sad je muka kako prespojiti sve,ako moze asistencija :D
1) Stavis sbb box na tv (zasto si ako dobro razumem povezao SBB box na soundbar :S ? ),
2) soundbar ostavis kao sto je vec povezan na TV hdmi earc
3) povezes PS5 na neki drugi HDMI ulaz na TVu.
podesis da se radi pass thru na tvu

1) po uputstvu lg soundbar-a za earc konekciju sljaka sve,ALI sa ps5 hm,jel uopste moguce uskladiti bar/ps5/sbb box,

A83J ima earc 4K 120hz i 4K 120Hz bez earc hdmi portove

Prilozi

• Screenshot_20231208_221717_Drive.jpg
    Screenshot_20231208_221717_Drive.jpg
    169 KB · Pregleda: 30
Naravno da jeste. EArc iz SB u tv, ps5 u drugi 2.1 port i sbb box u slobodan port na tv-u.

Vozam GT7 Sport i stavlja me stalno sa north america igracima. Trke su ok donekle ali automobili igraca poprilicno skakucu. Da li napraviti UK ili GER acc pa voziti sa tim profilom?

Izgleda de na vazi ona, da me stavlaj sa igracima iz regiona.

Vozam GT7 Sport i stavlja me stalno sa north america igracima. Trke su ok donekle ali automobili igraca poprilicno skakucu. Da li napraviti UK ili GER acc pa voziti sa tim profilom?

Izgleda de na vazi ona, da me stavlaj sa igracima iz regiona.
Ja igram na US nalogu sto znaci NA & SA region i nemam tih problema. Na SBB netu sam ako nesto znaci. Vrv bi bilo mnogo bolje na EU regionu jer bi ping bio bolji tako da mozes da probas.

U poredjenju sa drugim racing igrama, auta poskakuju. Ping je oko 130-110 kada radim onaj connection test. Treba mi jelde ono PS+ za drugi nalog da igram online ako bi radio sharing igara?

Ajd snimim ako mi ne bude mrsko jednu utrku pa vidi da li je i kod tebe isto.

U poredjenju sa drugim racing igrama, auta poskakuju. Ping je oko 130-110 kada radim onaj connection test. Treba mi jelde ono PS+ za drugi nalog da igram online ako bi radio sharing igara?

Ajd snimim ako mi ne bude mrsko jednu utrku pa vidi da li je i kod tebe isto.
Ja ne vidim poskakivanje drugih automobila, nekad kad bas klinci zajasu uredjaje i kad dodje neko "nas" pa onda on meni ne bude bas tecan ali to je retkost. Po onome sto sam pricao sa drugima koji su u US regionu (bas amerima) ni ja njima ne poskakujem (imam YT kanal i kacio sam par snimaka na GT7 temi ovde na benchu na cini mi se 13-14 stranici pa mozes videti kako je kod mene).

Sto se tice konekcije GT7 test kaze ping 121 trenutno i da je to "This is a good network environment."

Sto se tice PS+ koliko znam ako drzis nalog na kome je uplacen PS+ kao primarni mozes da sherujes PS+ ostalim nalozima koji su na konzoli. >link<
UPDATE: Ovo mogu da potvrdim jer je moj nalog primarni sa PS+ a nalog klinca koji nema PS+ normalno ide online da igra (cak i GT7)

Poslednja izmena:
Serveri su prsli. Sad se pola grida ispraznilo jer je prvi komplet krug bio warmup a utrka zapocela dok mi je bila TV kamera. Tvuk zaglavio kao TV cam.

Ako bude isto radnih dana, probat cu DE acc.

Pozdrav svima! Ako kupim od Istvana PS5 disk verziju sa Spajdi 2, da li cu ja to moci da igram na svom US nalogu ili cu biti ogranicen jer je EU konzola/igra? (isto pitanje i za digitalnu bundle verziju sa igrom koju trenutno nemaju na stanju ali za slucaj da stigne dok ja pazarim).

Samo da javim razvoj situacije u vezi sa gamepadom - u subotu sam ga odneo u ProMobi servis, danas sam dobio obaveštenje da dođem po potvrdu da se menja kontroler.

Uzeo sam, sa tim papirom u gamecentar da uzmem novi gamepad.
Neću danas stići, ali javim i kad to završim kako je prošlo.

Šta to toliko strada na gamepadovima? Znam za drift , i trigeri kako kod koga. Ima li još nečega potencijalno faličnog?
Za jedan imam garanciju, ali drugi
treba da stigne iz CH pa da se naoružam delovima u kućnoj radionici.
Član @Rizmal je čini mi se više puta dao instrukcije za menjanje potenciometra i generalno rešavanje svih vrsta problema kod drifta.
Kakva je priča sa trigerima?

Trigeri ne umiru tek tako jer su drugačije koncipirani. Mada PS5 ima ove fensi trigere sa motorićem, pa tu jedino pokretni delovi da se pojedu, ali ne liči ono na nešto što će da rikne pre ostatka kontrolera. Drift zbog tipa analoga se pojede brzo ili zaprlja, pa dobiješ to što dobiješ. I to je ono što će ti prvo stradati. Posle konektor za punjenje i sam fizički izgled kontrolera koji zavisi od toga koliko ko vodi računa o samom kontroleru (ne 'vata sa masni prsti, ne baca kad se naljuti, itd).

Blic pitanje : poručio sam od bogova iz Ananasa ps5 Diablo 4 , koji mi stigao posle tri nedelje 🙄, i otvorim kutiju , i naravno da je ps4 verzija unutra.....
Neverovanje, mada piše na kutiji "ps5 upgrade available" ?! Da li se nešto gubi ako se uradi upgrade- u odnosu na ps5 disc edition - pošto ako budem reklamirao, odigracu pre gta6

Ako ti se region diska ne gadja sa regionom naloga neces moci da odradis taj upgrade

Ne gubi se ništa. Ako imaš UK nalog, PS4 verzija se besplatno unapredi na PS5 varijantu.

Čisto informativno, ko je bio prodavac?

UK mi je moj nalog, na kutiji piše ona dvojka na slikici... koji je to region?
Prodavac je Game Centar / i na fiskalnom stoji ps4... bogovi majke mi

Onda možeš bez problema da odradiš besplatan upgrade.

I ja sam čekao 15+ dana da mi oni pošalju porudžbinu (i to direktno, ne preko Ananasa).

Šta to toliko strada na gamepadovima? Znam za drift , i trigeri kako kod koga. Ima li još nečega potencijalno faličnog?
Za jedan imam garanciju, ali drugi
treba da stigne iz CH pa da se naoružam delovima u kućnoj radionici.
Član @Rizmal je čini mi se više puta dao instrukcije za menjanje potenciometra i generalno rešavanje svih vrsta problema kod drifta.
Kakva je priča sa trigerima?
Haptic triggerima uglavnom strada oprugica za sad. Iz nekog razloga pukne. A resivo je cak i lakse nego analog 😉

Za ocekivati, bice GTA VI bundle.
Sto ujedno znaci da je velika verovatnoca da ce na sadasnjim PS5-icama raditi u 30 fps-a

Nazad
Vrh Dno