Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ја контролер пуним на пуњач од телефона 65W. Надам се да не би требало да буде проблем.

Ја контролер пуним на пуњач од телефона 65W. Надам се да не би требало да буде проблем.
I ja ih zveknem na koji stignem, a po kuci ima par i jacih od 100W i slabijih, ne primetim nikakvu razliku u ponasanju

Ima ugreen i u nasim radnjama, ako se zuri coveku.
Takodje preporuka za njih od mene, godinama razne kablove uzimam, sve je top kvaliteta

Jedino što sam našao je model HD135, iz njihove radnje sa AE je noviji HD150...
Kontam kad se kupuje onda da se uzme najnovije direktno od proizvođača. :)
Jedino koga mrzi da čeka onda radnja...

HD150:
https://www.aliexpress.com/item/1005002637344088.html

Da li je neko reklamirao drift za kontroler kupljen preko Bazzar.rs?

Dobih sledeće obaveštenje. Baš me interesuje koju su "detaljnu servisnu dijagnostiku" primenili?

ovim putem Vas obaveštavamo da nakon detaljne servisne dijagnostike reklamirani uređaj nije pokazao navedene smetnje u radu i da uređaj radi u skladu sa navedenim karakteristima. Shodno tome, Vaša reklamacija se odbija.

Zahvaljujući preporukama rešio sam dilemu oko HDMI kabla.
Imam još jedan problem, kako elegantno razdeliti internet vezu, preko LAN kabla između dve konzole?
Nije neka muka ni prebacivati LAN kabal iz jedne u drugu konzolu, ali ako ima neko bolje rešenje, dobro bi došlo.
Imam SBB Technicolor ruter, i paket od 600/60 mb.
Ethernet splitter, unmanaged switch u krajnjem slučaju.

Zahvaljujući preporukama rešio sam dilemu oko HDMI kabla.
Imam još jedan problem, kako elegantno razdeliti internet vezu, preko LAN kabla između dve konzole?
Nije neka muka ni prebacivati LAN kabal iz jedne u drugu konzolu, ali ako ima neko bolje rešenje, dobro bi došlo.
Imam SBB Technicolor ruter, i paket od 600/60 mb.
Samo lan kabal direktno iz modema / rutera ili managed switch nikako neki koji je nonmanaged.

Ja sam razdelio net na ps, tv , eon i ps je stalni pri pokretanhu a nekad i tokom igre gubio internet konekciju promenio sam par nonmanaged 1G switcheva renomiranih brendova i uvek je bio siti problem iako sam podesio i fixnu ip adresu i sve sto sam znao i nasao po netu, poceo da sumnjam i lan port na PSu …Onda sam uzeo duzi lan kabal i od tad nemam nikakvih problema (kao kablom odneseno)

Ja imam najobicnihi gigabitni Cudi switch od tipa 1500 din koji se deli na Synology NAS, PS5 i jako retko TV box i sve lepo radi. Povezan je na gigabitni port na ruteru sa cat7 kablom koji ide kroz zid :)

Ja sam koristio Asus i NetGear i Ubiquity nonmanaged switcheve povezane cat8 kablom na moj ruter Amplifi Alien, PS je kod onih switcheva koji su imali priority port bio povezan na isti cak sam pokusao da na priority switch port stavim dolazni lan kabal ali bezuspesno. . I sa 3-4 switcha uvek je bio isti problem i to samo sa konzolom ni sa jednim od 4 druga uredjaja. Nakon logovanja par minuta konzola je izbacivala poruku da gubi/dobija net po par puta u krug. Povecavao lease time, stavljao fixnu adresu, promenio sve kablove u cat8 i nove sumnjajuci na kablove nema sta nisam radio. Na kraju sam uzeo managed switch i sve je radilo extra.
Posle sam prevezao konzolu direkt na ruter uzeo malo duzi lan cat8 kabal jer je ruter premesten kod multimedijalnog coska i sad sve sljaka super.
Eto cisto da covek zna da moze i ovo da mu se desi pre nego sto da pare za neki switch. Tako da podelite mu onda vi kojima radi svoje setape da ne baca pare na nesto sto ne radi ili ce da zeza.
Meni ovo nije predstavljanlo problem ali klincu koji je na brzinu palio soni (iz rest moda jer je uvek u rest modu) i odma uletao u fortnajt bitku je bas pravilo problem zbog cega je znao bas da ispizdi.

Samo lan kabal direktno iz modema / rutera ili managed switch nikako neki koji je nonmanaged.

Ja sam razdelio net na ps, tv , eon i ps je stalni pri pokretanhu a nekad i tokom igre gubio internet konekciju promenio sam par nonmanaged 1G switcheva renomiranih brendova i uvek je bio siti problem iako sam podesio i fixnu ip adresu i sve sto sam znao i nasao po netu, poceo da sumnjam i lan port na PSu …Onda sam uzeo duzi lan kabal i od tad nemam nikakvih problema (kao kablom odneseno)
Pa očigledno da nema za obe konzole zato ili splitter ili switch. Običan netgear, tplink link switch radi odlično tako da to što tebi nije radilo kako treba je neki drugi problem.
Ja imam najobicnihi gigabitni Cudi switch od tipa 1500 din koji se deli na Synology NAS, PS5 i jako retko TV box i sve lepo radi. Povezan je na gigabitni port na ruteru sa cat7 kablom koji ide kroz zid :)
Uravo to imam i ja samo netgear-ov. Sve radi godinama bez problema.

Мало пре поручих контролер за 7000дин преко Ананаса. Са кодом од 2500дин.
Видећу да поручим и GTA 5 за 3500дин, Far cry 6 за 2500. Кодови од 1500.

Ja sam koristio Asus i NetGear i Ubiquity nonmanaged switcheve povezane cat8 kablom na moj ruter Amplifi Alien, PS je kod onih switcheva koji su imali priority port bio povezan na isti cak sam pokusao da na priority switch port stavim dolazni lan kabal ali bezuspesno. . I sa 3-4 switcha uvek je bio isti problem i to samo sa konzolom ni sa jednim od 4 druga uredjaja. Nakon logovanja par minuta konzola je izbacivala poruku da gubi/dobija net po par puta u krug. Povecavao lease time, stavljao fixnu adresu, promenio sve kablove u cat8 i nove sumnjajuci na kablove nema sta nisam radio. Na kraju sam uzeo managed switch i sve je radilo extra.
Posle sam prevezao konzolu direkt na ruter uzeo malo duzi lan cat8 kabal jer je ruter premesten kod multimedijalnog coska i sad sve sljaka super.
Eto cisto da covek zna da moze i ovo da mu se desi pre nego sto da pare za neki switch. Tako da podelite mu onda vi kojima radi svoje setape da ne baca pare na nesto sto ne radi ili ce da zeza.
Meni ovo nije predstavljanlo problem ali klincu koji je na brzinu palio soni (iz rest moda jer je uvek u rest modu) i odma uletao u fortnajt bitku je bas pravilo problem zbog cega je znao bas da ispizdi.
Cat8 kablove verovatno prodaju samo kinezi sto znaci da su krs… verovatno ti to pravi problem…

Ako si samo ustekao uredjaje u managed switch bez ikakve konfiguracije, nema razlike izmedju njega i unmanaged switcha….

Cat8 kablove verovatno prodaju samo kinezi sto znaci da su krs… verovatno ti to pravi problem…

Ako si samo ustekao uredjaje u managed switch bez ikakve konfiguracije, nema razlike izmedju njega i unmanaged switcha….
Ugreen Cat8 kablovi naruceni iz DE, ali kao sto rekoh i sa starijim cat5 cat6 i cat7 kablovima koje sam dobijao uz uredjaje problem je bio isti.
Managed switch je bio podesen , svakako ga nisam samo utakao, nema svrhe i razlike ako se ne podesava da se baca vise para za isti da bi radio kao unmanaged. I kasnije kad sam sve prevezao direkt na ruter iskoristio sam kabal isti koji je bio od konzole do switcha, sad od konzole do rutera i sve radi extra.

Да ли се конролери могу пунити на Sony оригинал пуњачи ако имају "гаће" на себи?
Могу за 3500дин да га купим. Али имам силиконску маску на контрлеру.
Оне се пуне на контакт, а Shark се пуни преко USBa.

Ako nista ne prekriva kontakte dole ne vidim zasto ne bi moglo 🤷‍♂️

Због гуме она има 1мм. Па можда не може да дохвати.

Pa pazi ako stvarno ne hvata uvek mozes makazama malo da prosiris rupu, svakako je sa donje strane i ne vidi se 🤔

Ne priča on o rupi za kontakt, nego to što guma malo proširi kontroler, pa da mozda ne može da upadne lepo kako treba.

Pa svakako moze da cvikne u tom delu gde je ustinuto, nije cela povrsina dzojstika u kontaktu sa punjacem

Poslednja izmena:
Od tolike price i ja sam narucio charging station jer sam dobio vaucer od 1500 na Ananasu, iako mi ne treba 😂

Možeš, naravno. Zeznuta stvar sa tim nalozima sa KP je što se prodaju tamo i što recimo ima dosta ljudi koji ne razumeju kako to funkcioniše, pa se dese razne greške.

Having that said, nisam disk ubacio u ps4, a ni u ps5 za ovih 7-8 godina igranja.

Kupujem i prodajem naloge na specijalizovanom forumu za to, i rizik je tamo minimalan jer forum uglavnom koriste ljudi koji znaju kako to funkcioniše.

Tldr
Safe je, rizik je veći od diska, ali nije veliki ako kupuješ od proverenih ljudi.

Vrh Dno