Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ako imate drift, reklamacija, ako nemate garanciju, kupite nov, nije toliko skup, kao prosecna igra. :D

Kako proveravate da li džojstik ima drift?
Jel ima negde u podešavanjima, aplikacija/dodatak...?
Svaki ima drift osim ako nije day 1 nov, ne koristen. Uzmes FPS koji mozes da nastimas na 0% deadzone za palice i vidjet ces. Prosli koji sam "pokvario" mi nije imao drift ni nakon pola godine igranja.

Upravo sam i ja to rekao. Mada, dok ne pocne da pravi ozboljne probleme, po meni, ne treba ga reklamirati. Inace, vise ces biti bez gamepada, nego sa gamepadom toko perioda koji je pokriven garancijom. Kakva je sada situacija? Da li uvazavaju reklamaciju uz fiskalni racun samo, ili moras da doneses celu konzolu....? Ja sam konkrento uyeo svoj primerak u Gigatron-u.

Upravo sam i ja to rekao. Mada, dok ne pocne da pravi ozboljne probleme, po meni, ne treba ga reklamirati. Inace, vise ces biti bez gamepada, nego sa gamepadom toko perioda koji je pokriven garancijom. Kakva je sada situacija? Da li uvazavaju reklamaciju uz fiskalni racun samo, ili moras da doneses celu konzolu....? Ja sam konkrento uyeo svoj primerak u Gigatron-u.
već su pisali ljudi, ne mora se nositi i konzola, samo gamepad i račun

Da li kada se kupi gamepad zasebno prodavac moze da zna da je bas taj gamepad iz te kutije?

drift se lako popravlja ali ako nije vican s rasklapanjem/ ciscenjem/ menjanjem klizaca i/ ili potenciometara bolje odradi reklamaciju pogotovo ako je DS u garanciji

Zameni donju masku sa ovim iz garancije 👹
Ok, za one kontrolere sa kutijom mi je još i jasno. A kako razaznaju one koji su došli sa konzolom? Obzirom da su se urazumili te ih popravljaju/zamenjuju a da prethodno ne traze da doneseš i celu konzolu kako su ti ranije činili. Naravno, fiskalni račun se podrazumeva.

Iskreno konzola kao i sve pre nje manjka sa ekskluzivama koje valjaju. Uzivao sam jedino u TLoU2, Ragnarok sam ugasio posle sat vremena iako sam presao sve moguce delove do sada. Tsushimu sam zavrsio, svidela mi se mehanika ali igra nista specijalno i postala mi je jako repetativna i dosadna na kraju. Forbidden West me takodje ne vuce ali dacu mu sansu. Ostaje mi GT7, Bloodborne i Demon Souls zbog kojih sam najvise i kupio konzolu.
Ako ne izadje nesto da valja u narrdnjm mesecima, ide sve komplet na dobos kao i sve konzole pre ove.

Ne znam šta vi očekujete od konzole ali ja sam se sit naigrao. Sto se mene tiče nije bitno da je ekskluziva za sony ili uopšte za ps5. Sve igre sto su i za četvorku izašle na ps5 izgledaju i rade dosta bolje, meni dovoljno za uživanje
Da li si pre PS5 imao PS4?

Mislim da je najbolje menjati konzolu kad izadje ista sledeće generacije. Pro -pro, klot-klot...nema svrhe menjati ranije.

2-3 ekskluzive za 2 godine, poprilicno losa situacija kad se poredi sa ps4.
Ne znam šta se dešava sa kompanijama koje razvijaju igre ekskluzivno za PS5...
Pre par godina kada je konzola izašla znao sam da neće odmah biti nekih ludih igara ali ovo je stvarno za bruku. R&C je bio odličan uvod iskreno.
Oni su još poznati po super-ekskluzivama a da igrači moraju da čekaju neku 2025. da bi konačno igrali next gen igre...
Ovo važi i za suparnički tabor ali isti deluje da je dodao prilično dobar gas.

"Ne znam šta se dešava sa kompanijama koje razvijaju igre ekskluzivno za PS5"

Ekskluzive se razvijaju tako sto jedan od tobora finansira projekat. Ili finansiraju dio budjeta za igru ili finansiraju PR kampanju/marketing. Ili sve zajedno. Ni jednom studiju nije u interesu da igra bude samo na jednoj platformi. Sony ove generacije ne ulaze toliki novac za ekskluzive jer racunaju na PS4 igre. Zato se kaze da je ovo generacija hibridnih konzola. Najbolja je kupovina ko nema PS4 PRO. Sa ovom generacijom nisu morali da izdaju jednu jedinu igru jer konzola podrzava PS4 naslove.

Zašto su se opustili toliko vjerovatno leži odgovor u pasivnosti Microsofta.

A jel vi pogledate bar ponesto pre kupovine konzole, sta otprilike postoji? Neverovatno mi je koliko vas pise da je uzelo i u soku je zbog izbora igara. Bar za godinu dana unapred danas mozes da znas sta da ocekujes.

A da je bila jedna od najgorih sonijevih prezentacija do sad se slazem... Problem je na nivou industrije, a ne sonija. Svi su zaboravili na pauzu oko korone itd. Mada nije samo to razlog, ocigledno se dotaklo dno po pitanju raznih trendova/biznis modela i treba nam neki reset.

Mada mislim i da nije TOLIKO crno kad je sony u pitanju, cim budu spremni da prikazu sta rade najznacajniji timovi samo za ps5, bice mnogo zanimljivije.

Problem je na nivou industrije, a ne sonija.

Bas to, problem je sto Sony vec duze vreme gura fokus na GaaS model, zato je i bilo toliko PVP, PVE ili kako je vec to moderno nazvati multiplayer shootere sa bilo kakvim levelingom i ostalim moneymaking stvarcicama. Bice verovatno i single player igara ali one izgleda uopste nisu fokus a sa druge strane su i one skoro sve pomerene na slican open world light RPG sablon tako da ni tu ne treba nesto spec ocekivati.
Spiderman 2 prezentacija je bila neocekivano prosecna i donekle razocaravajuca i ne bi me cudilo da i njihovi interni studiji budu na nekom udaru otpustanja koji vec duze vreme drma tech industriju.

Konami je to primenio na PES i na žalost sadržaj je katastrofalan a da još bude gore zarađuju više nego ikada na PESu.

Konami je to primenio na PES i na žalost sadržaj je katastrofalan a da još bude gore zarađuju više nego ikada na PESu.
Nisam ispratio situaciju sa PES-om niti sam znao kakva je situacija, otprilike igram PES5 poslednjih 15 god kad mi se igra fudbal, ali radovao sam se igranju na konzoli fudbala nove generacije, kad ono .!.

U čemu je fora sa ovim, zašto izgleda kao vnogo, zašto je besplatan i kako oni na tome zarađuju kada se nikome ne dopada?

Svi su zaboravili na pauzu oko korone itd.
Pa cek, sad je korona razlog i za to? Jedini period od par godina u novijoj istoriji da je ceo svet sedeo zakljucan kuci, ljudi su bili toliko ocajni od dosade da si mogao 200e da im naplacujes igre.

Ja znam ljude koji nikad u zivotu nisu igrali igre pa su 2020/2021. pokupovali konzole ili krenuli na kompu da igraju.

Mada nije problem samo sa igrama, isti jad i cemer trenutno vlada i u Holivudu, na Netfliksu, kao da je cela entertainment idustrija kolektivno otisla na lobotomiju.

Nisam ispratio situaciju sa PES-om niti sam znao kakva je situacija, otprilike igram PES5 poslednjih 15 god kad mi se igra fudbal, ali radovao sam se igranju na konzoli fudbala nove generacije, kad ono .!.

U čemu je fora sa ovim, zašto izgleda kao vnogo, zašto je besplatan i kako oni na tome zarađuju kada se nikome ne dopada?
Gameplay je odličan i same utakmice su dobre, problem je što je skriptovan previše. Nema skoro ničega (ML,Liga,Kup) već samo online divizije i prijateljske. Tim leveluješ coinima koje dobijaš zaslugom ili plaćanjem. Na ovom drugom zaradjuju, a igra na mob gde se najviše igra ima preko 600.000.000 downloada.

Zadnji dobar PES je PES2021. Uzmeš njega i pečuješ. Probao sam par puta FIFA da igram i završim sa vaterpolo rezultatom. Tipa 8:5, 7:6 i sl. Previše sporo, previše predvidljivo. Golovi kad se daju deluje kao slow motion u odnosu na PES. Mislim, jeste FIFA realnija (sem broja golova) ali ja da hoću realan fudbal, izašao bih da igram sa društvom na lokalnom terenu. Hoću da se zabavim. PES je arkada i što su ga više približavali FIFA serijalu, sve je gori. Najbolji PES (potpisujem) je bio PES 2013 na PS3.

Crkao Dual Sense touchpad 2 meseca pre isteka garancije. Zamenjen u GameSu. Novi stigao posle 2 dana, sve pohvale. Posle ovog iskustva sa GameSom iskreno gledacu sve tamo da kupijem, nego da se mlatim i pregonim sa Gigatronom i slicnima.

Cini mi se da je plastika nekako drugacija na ovoj novoj reviziji (u odnosu na ovo sto smo uzeli kad je tek PS5 izasao), da ne kazem jeftinija… Bas bas za nijansu, al cini se

Zadnji dobar PES je PES2021. Uzmeš njega i pečuješ. Probao sam par puta FIFA da igram i završim sa vaterpolo rezultatom. Tipa 8:5, 7:6 i sl. Previše sporo, previše predvidljivo. Golovi kad se daju deluje kao slow motion u odnosu na PES. Mislim, jeste FIFA realnija (sem broja golova) ali ja da hoću realan fudbal, izašao bih da igram sa društvom na lokalnom terenu. Hoću da se zabavim. PES je arkada i što su ga više približavali FIFA serijalu, sve je gori. Najbolji PES (potpisujem) je bio PES 2013 na PS3.
Šestica, 2013 i 2021 to su poslednja izdanja na datom engineu u tom trenutku i ujedno najbolji pesovi. 21 sam izlizao, što na kompu što na PS, dosta je ako eFootball dobije ML dobije ako ne dobije ima šta da se igra. Razmišljam da se vratim NBA posle 25 godina, toliko od prilike nisam ni pratio liga pa se ponovo aktivirao zbog klinca. Inače pečovanje na PC je za PES dovedeno do savršenstva, šteta što na PS nema te slobode.

Nazad
Vrh Dno