Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pozdrav svima, izvinjavam se što samo upadatam u temu. Pretražio sam je i nigde nisam mogao da pronađem rešenje, uzeo sam PS5 umesto PS4 slim, i mislio sam da ću na TVu sad moći igrati u 4k rezoluciji, međutim kako sam povezao odmah mi je bacio 1080p i piše da ne podržava 4k. U pitanju je Vox 55ADS314BU
Mozda moras da isprogramiras HDMI port. HiSense televizori su skoloni tome npr. Znaci, probaj da da pokrenes opcije za konkretni HDMI port i da odaberes nesto poput "advance settings" ili sl. ako postoji. Ako je preko istog kabla radilo i kod kolege, moralo bi da radi i kod tebe. Sigurno je do TV-a.

To sam i ja pronašao na netu, ali bukvalno sam sve pretražio na televizoru i nema nikakva opcija, da li je do Androida 9 ili šta već

Imao je cini mi se slican problem neko s foxom na yt, definitivno je do podesavanja nekog.

Inace i xiaomi p1 android tv isto ima zezanje oko programiranja portova, da rade na 2.1 npr

Koliko taj TV ima portova za HDMI ?
Mozda su stedeli i samo 1 moze da pusta 4K. Isprobaj sve HDMI portove posbno, valjda ce da proradi na nekom.

Ako nemas ni jedan HDMI 2.0 onda nema spasa.

Kod mene na hisense-u pozadi pored svakog porta pise koju rezoluciju podrzava (npr 4k@60hz). Prvo pogledaj detaljnije da li imas takvih oznaka, sto kazu iznad kolege mozda su stedeli pa ne podrzavaju svi hdmi portovi 4k rezoluciju

Igrao ja na kompu starom 11 godina, "for free" kad je izasla, lepo je izgledala na veoma solidnim podesavanjima. Mogu da zamislim u 4K full, max, 60 fps. :D
I sam gameplay/stori je zadovoljavajuc.

Konačno su ubacili Kenu na ps plus, svaki put kad je bila na popustu sam se lomio da li da kupim ali sam bio ubedjen da će jednog dana biti džabe kao sve ostale koje sam kupio pa se uskoro ispostavilo da sam bacio pare. Solidna kolekcija za ovaj mesec.

Kena je ekstra igra ,obrnuo je na ps4 kad je izašla .Nema neku replay vrednost na žalost ali mi je bila zanimljiva i grafika celog tog sveta je prelepa .Nadam se nekom nastavku .

Šteta što su developeri već na izlasku rekli da ne planiraju nastavak.

Ali sa druge strane možda i sam Sony otkupi ovaj IP jer generalno njen koncept leži PlayStation šarenolikosti svojih studija. Pogotovo što podseća na PS2 eru.

Jel su ovo novosti za PC ili PS verziju? I da l isu za običnu ili remaster verziju?

Ne vidim po spisku da li su ispravili boje u mračnim scenama (budu skroz isprane, kako Google kaže zbog "umetničkog efekta" što je čista glupost).
Pa bukvalno je u naslovu te vesti: "The Last of Us Part 1 Update 1.003 Drops On PS5". Isti patch je već izašao za PC. I naravno da je za remaster verziju, zašto bi izbacivali patch za 10 godina staru igru kada su se iscimali da naprave remaster :D

Dobar mesec, jedino me buni sto izbacuju svoju igru iz kataloga sledeceg meseca (Spider Man). Mislio sam da su njihove igre bezbedne od izbacivanja i da tu nece biti iznenadjenja.

Pa bukvalno je u naslovu te vesti: "The Last of Us Part 1 Update 1.003 Drops On PS5". Isti patch je već izašao za PC. I naravno da je za remaster verziju, zašto bi izbacivali patch za 10 godina staru igru kada su se iscimali da naprave remaster :D
Mala korekcija, nije za remaster vec za remake :) Remaster je izasao godinu dana nakon izlaska igre. Znaci ima mu 9 godina. The Last of Us Part 1 je remake, koji je izasao prosle godine.

Znaci remaster igre je ista igra sa poboljšanjima (teksture, rezolucija, thnicka poboljsanja, al iista igra).
Remake je nova igra. Sa TLOU su reciklirali animacije ali mislim da je to jedino iz stare igre sto ima u remake-u. TLOU i TLOU PT1 nisu na istom engineu.

Za sada ostaje.

Kakvi su ovo likovi, na sta im lice glasovi i gestikulacija?
Za koga je ovo pravljeno 😩

Ha ha. Meni deluje kao da je igru sklepao ChatGPT. Svi generički new age elementi su tu.

Pozdrav! Da li moze neko da mi objasni kako funkcionise PSN Plus Extra? Vidim da se pise da ce 30-ak bas dobrih igara napustiti pretplatu u Maju mesecu, pa kao da gejmeri pozure. Da li pretplata funkcionise kao game pass, ono tipa da dok su igre u katalogu, mogu da se igraju ukoliko je pretplata aktivna? Ili, pretplata funkcionise nesto slicno PSN Plus Essential, tj. da kad imas aktivnu pretplatu, mozes da stavis igre iz kataloga u Library i da ih koristis i nakon izbacivanja pomenutih igara iz kataloga naravno uz aktivnu pretplatu? Hvala unapred na odgovoru. P.S. Oprostite, noob sam. U vreme kada sam se bavio ovim postojao je samo PSN Plus, koji je odgovarao ovo Essential-u.

Extra i Premium funkcioniše baš na principu Game Pass-a, tako da kada igra napusti te dve ponude, nemaš više njoj pristup. Igre dobijene u Essential ostaju dokle se kod ima pretplata.

Nazad
Vrh Dno