Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Kako se mogu najpovoljnije do kupiti Zombie mape za COD BO3?
- imam COD BO3 Zombie Chronicles (došlo uz pretplatu za PS+ ili EA Play, ne sećam se), ali tu nisu sve mape. Fali jos 5-6 mape, među kojima i Giant.
Ne znam kako se najpovoljnije mogu kupiti, ili se možda više isplati kupiti Delux izdanje, koje koliko vidim I na popustu bude prilično (40$).

Drugo (noob :D) pitanje je šta znači "Season Pass"?

Kako te toliko mrzi da guglaš😂

Season pass ti je prosto rečeno “propusnica” za sav dodatni sadržaj koji izbace nakon lansiranja igre.

Znači, kupiš igru i season pass i onda dobijaš sve ekspanzije koje izađu nakon toga.

Ja sam skontao ovako:
Sacekati vrijeme oko katolickog Bozica, tada mi istice pretplata essential. Kupiti opet essential ako bude na popustu i za sitno para nadograditi na Extra. Provjereno radi kod kolege.

Ja produžih Extra danas za još godinu dana za 75 usd. Što reče neko gore, 6usd mesečno, na mnogo veće gluposti bacam mnogo veće pare a i iskreno ne očekujem da će mnogo jeftinije dati od ovoga.

Kako te toliko mrzi da guglaš😂

Season pass ti je prosto rečeno “propusnica” za sav dodatni sadržaj koji izbace nakon lansiranja igre.

Znači, kupiš igru i season pass i onda dobijaš sve ekspanzije koje izađu nakon toga.
Hvala na objašnjenju.

Buni me, jer meni "season" znači sezona, pa mi je logično da je vremenski ograničeno (recimo godinu dana). Tome ide u prilog da su pored kompletnog dodatnog sadržaja u najveći paket ubacili i taj "season pass", pa ne znam koja je ond a njegova svrha, ako i van te stavke u paketu ide sve.

Jel ima nekog vremenskog ograničenja?

Hvala na objašnjenju.

Buni me, jer meni "season" znači sezona, pa mi je logično da je vremenski ograničeno (recimo godinu dana). Tome ide u prilog da su pored kompletnog dodatnog sadržaja u najveći paket ubacili i taj "season pass", pa ne znam koja je ond a njegova svrha, ako i van te stavke u paketu ide sve.

Ne znam za ostale igre ali recimo dok sam ja igrao fortnite kada se tek pojavio i dok nije postao smece nakon prvih 5-6 sezona kupovao sam season pass uz koje si dobijao skinove i koji su ostajali na nalogu nakon sto se promeni sezona, u slucaju ove igre svaka naredna sezona donosila je promenu u mapi i neko novo oruzje ili utility. Verujem da je takva prica i za CoD.

Ja sam skontao ovako:
Sacekati vrijeme oko katolickog Bozica, tada mi istice pretplata essential. Kupiti opet essential ako bude na popustu i za sitno para nadograditi na Extra. Provjereno radi kod kolege.
O kakvoj nadogradnji na extra pricas za sitne pare? U cemu je razlika u odnosu na to da odmah uzmes extra dok je i on na popustu?

Ja sam skontao ovako:
A zasto ne bi uradio sledece,
Black friday upgrade na Extra, dobices cenu za preostale dane, imas cirke mesec dana to je 40$/12meseci*0.75 = 2.5$
i onda uzmes jos godinu dana Extra za 75$ sada dok je na akciji i taj period ti krece od 25.12(ili kada ti vec istice pretplata)
Mozes da uzimas pretplate unapred, a ovih 2.5 dolara za upgrade nije puno :)

To sam kontao uraditi, ali rece mi kolega da uradim ovo drugo (naravno ako uhvatim pretplatu essential na popustu, inace se ne isplati).

Ja sam na UK i trenutno mi trazi 1.67£ za upgrade i onda je 84£/12mj. Bio je psn plus kod za 31£ ali nestao… neka na to dodam 10-15£ za upgrade na extra, to je dobro.

pa da, ali nece ti biti 10-15£ upgrade, pre ce biti 40-50£

Hvala na objašnjenju.

Ovo sad pričam napamet - to kako si ti shvatio mislim da važi za ove f2p igre (fortnite, warzone, etc.), gde su našli način da podele tematiku ili šta već na fiksni period.
Što se SP igara tiče, to ja shvatam kao neki vid preordera - npr. znaš da dobijaš 3 eskpanzije i ako ih uzmeš i pre nego što znaš šta su uopšte, dobiješ neki vid popusta.

To sam kontao uraditi, ali rece mi kolega da uradim ovo drugo (naravno ako uhvatim pretplatu essential na popustu, inace se ne isplati).

Ja sam na UK i trenutno mi trazi 1.67£ za upgrade i onda je 84£/12mj. Bio je psn plus kod za 31£ ali nestao… neka na to dodam 10-15£ za upgrade na extra, to je dobro.
Ja sam cuo da se kodovi vise ne stampaju da samo imas wallet dopune sada.

Oko Bozica koliko znam bude popust za igre ne i za pretplatu, al ako mislis da ce da bude tako, sacekaj

Nisam siguran, ali mislim da PSN Plus igre i mogu da igraju samo dok važi preplata. Npr. ako meni 04. januara ističe preplta, konzola bez obzira da li je online ili ne, onemogući igranje te igre posle tog datuma. A inače PSN igre rade bez problema na ghostovanim konzolama, samo kažem - do isteka datuma preplate. Mada ja imam po godinu i jače preplatu.
Mozes da ih igras online, ali pretplata mora da se sinhronizuje na nedeljnom nivou. Tako da ti propada cela kombinacija nazalost :/

E jb, do sada to nije bio problem. Radile su PSN igre bez problema. Nema veze, imam i 50tak kupljenih igara.

Samo da javim, da posle jedno 3 ili 4 verifikacije, uspeo sam da zapravo kupim igru sa Turskog PSN.
Tako da, bacite pogled na ono što sam već pisao - generalno, tutorial koji sam ja pratio radi.

Sjajna stvar je što godišnja pretplata za Extra izađe oko 20e :D

Samo da javim, da posle jedno 3 ili 4 verifikacije, uspeo sam da zapravo kupim igru sa Turskog PSN.
Tako da, bacite pogled na ono što sam već pisao - generalno, tutorial koji sam ja pratio radi.

Ajd ponovi post, ne bilo ti zapoveđeno...

4 verfikacije 😱
Šta li se tu izdešavalo.

Ajoj, mene izbija kad nema psn ikonica pored imena, tj naloga na kojem su mi trofeji (glavni nalog). 😂

Elem... Odmah da razjasnim da pišem samo svoje iskustvo, da ne znam najbolje rešenje ili zašto nekome radi, nekome ne i slično.

Napravio sam nalog po uzoru na uputstvo koje je ovde bilo na temi, međutim uvek me je bacalo na Srbiju.
Na kraju, skoro kada sam odustao sam rešio da probam da uradim to uz aktiviran VPN na Hrvatsku.

Koristio sam HMA vpn, imaju samo jedan server u Hrvatskoj (zapravo je virtuelni, ali radio je posao). Konektovao sam se na PCu, otvorio nalog i onda poslao dokumenta koja su mi tražili.
Nakon toga, tražili su mi i dodatnu verifikaciju - to je trajalo 3-4 dana i nakon toga sam dobio mejl da mi je nalog verifikovan. U nalogu sam video da stoji zemlja Hrvatska i imao sam mogućnost da napravim virtuelnu karticu.
Još uvek nisam probao da obavim kupovinu.

Od dokumenata sam poslao ličnu kartu, vozačku dozvolu i neki stari mt:s račun.
I originalni posto od kolege aragorna:

crypto.com kartica radi samo za UK residents tako da mora da se radi sa CryptoPay, to sam napisao vise puta

clan @13umble13ee je napisao da je juce aktivirao karticu a njegov drugar pre par dana tako da bih rekao da radi

Da, ima neka sitna provizija po svakoj transakciji i mesecno odrzavanje od 1€ ali to moze da se izbegne ako se uradi unload kartice. Sve lepo pise na linku koji sam postavio

Ne znam za ostale igre ali recimo dok sam ja igrao fortnite kada se tek pojavio i dok nije postao smece nakon prvih 5-6 sezona kupovao sam season pass uz koje si dobijao skinove i koji su ostajali na nalogu nakon sto se promeni sezona, u slucaju ove igre svaka naredna sezona donosila je promenu u mapi i neko novo oruzje ili utility. Verujem da je takva prica i za CoD.

Ovo sad pričam napamet - to kako si ti shvatio mislim da važi za ove f2p igre (fortnite, warzone, etc.), gde su našli način da podele tematiku ili šta već na fiksni period.
Što se SP igara tiče, to ja shvatam kao neki vid preordera - npr. znaš da dobijaš 3 eskpanzije i ako ih uzmeš i pre nego što znaš šta su uopšte, dobiješ neki vid popusta.
Ako sam vas dvojicu dobro razumeo, Season Pass je garancija da ću dobiti sve buduće DCL-ove (i skinove koji su mi nebitni, samo funkcionalne stvari mi znače: mape, oružje...)?
E sad, ja ne vidim odvojeno da se kupi taj Season pass, što bi onda za moj slučaj (gde hoću da dokupim tih 5-6 dodatnih mapa za zombije u COD BO3) značilo da moram da kupim ili Delux izdanje igre (bez obzira što uz pretplatu imam paket ispod delux, ili da dokupim svaku mapu posebno (što izađe previše). Jel tako?
A zasto ne bi uradio sledece,
Black friday upgrade na Extra, dobices cenu za preostale dane, imas cirke mesec dana to je 40$/12meseci*0.75 = 2.5$
i onda uzmes jos godinu dana Extra za 75$ sada dok je na akciji i taj period ti krece od 25.12(ili kada ti vec istice pretplata)
Mozes da uzimas pretplate unapred, a ovih 2.5 dolara za upgrade nije puno :)
I ja sam u sličnoj situaciji, gde mi PS+ pretplata ističe za 40 dana. Definitivno bih prešao na Extra (trenutno doplata 3,45$ za preostale dane), a za Premium nisam siguran (ne znam jel mi znače stare igre jer mi je PS5 prva konzola, a trial verzije mooožda probam neku ali je pitanje).

E sad, kako je meni najbolje da napravim sada uplatu?
Da doplatim za preostale dane Extra/Premium, pa da onda kupim novu Extra/Premium pretplatu za godinu dana? Jel uopšte moguće pre isteka kupiti novih godinu dana pretplate?

P.S. Ako se prebacim na Premium (i vidim da mi ne odgovara) znam da ne mogu da se vratim na paket niže. Ali da li ću moći pre isteka tog roka da kupim paket Extra, ako izađe opet sličan popust ili ću morati da čekam da skroz istekne Premium pre kupovine Extra paketa na sajtu (sa karticama računam da svakako može, samo bih verovatno morao da čekam sa unosom redeem koda istek Premium pretplate)?

Ja sam sad probao ovaj turski nalog i karticu da napravim i proslo mi je sve iz prve, i povezana mi je kartica sa nalogom.

Kako sad da dodam pare na karticu? Da kupujem kripto pa da konvertujem u eur ili...?

Extra paket je po meni sasvim dovoljan.

Premium je stvarno prepreskup i nepotreban za vecinu. Mislim, ako neko radi normalnu smjenu do 8 sati dnevno, vikend free, zena i dijete, kad ces stici sve odigrati i isprobati za godinu?.

Kolegi istice za 154 dana extra i doplata za premium je cca 7$ sa trenutnim popustom.

Da bi presao sa premium na extra ili sa extra na essential, mora ti isteci paket. Ne moze downgrade. Najbolja opcija je sacekati da istekne essential, kupiti psn 365 koji vise ne mozes “stekovati” vec se uzima izricito kad istekne pretplata i onda produzis na paket koji zelis. Ugrabiti essential na popustu za 30-35£ ili 40$ i lagano.

Poslednja izmena:
A nije moguće posle prebacivanja na Extra odmah preko sajta da dokupim za još godinu dana?
Trebalo bi ta opcija da se pojavi kada se prebacim na Extra (makar tako mislim), jer mi sada stoji opcija da kupim Essential na godinu dana iako mi pretplata za 40 dana ističe.

P.S. Imam vremena za igranje još do avgusta sigurno, tako da to nije problem :ROFLMAO:

E to i mene zanima. Ako sad produzis npr za 1-2-3$ na extra. Da li mozes uzeti taj isti paket opet na godinu dana. Posto je opet to neka vrsta stackinga koji vise ne postoji.

Kod mene na glavnom nalogu na koji imam premium nemam popust ako želim downgrade.Moram isto da nastavim premium da bih iskoristio 25% popust .Ali kod druga koji ima esencijal,njemu sam mislio da produžim esencijal sa 25% jos godinu i onda doplata na premijum sa isto 25% popusta .Neko rece da je to moguće ?! 🤔

Meni stoji da za Extra i Premium za preostalih 40 dana treba da doplatim, dok mi za Essential nudi samo opciju da produžim pretplatu (na 1, 3 i 12 meseci). Sve 3 opcije su mi dostupne uz popust.

Postoje dva moguća puta, pa bih voleo da se javi neko ko je neki od njih probao i da proveri šta mu je od opcija ponuđeno:
  1. Da se doplati na višu pretplatu (Extra/Premium) i da se onda opet proveri jel stoji opcija da se sada ta Extra/Premium dopuni na godinu gana.
  2. Da se doplati na godinu dana trenutna (kod mene je to Essential) pretplata, pa da se proveri jel onda postoji opcija da se ta produžena pretplata konvertuje u višu (Extra/Premium) klasu.

Mozes obe opcije, stim da kada uplatis prvo essential godinu dana skuplja ce ti biti konverzija jer imas proporcionalno duzi period pretplate za tih godinu dana kada si uplatio. Ako konvertujes za par dolara za taj period koji ti je ostao onda uplatis 75$ ako si na americkom nalogu i dobijas godinu dana extra. Inace mogu da se stackuju pretplate, ja sam svoju extra produzio mesec dana pred istek, i mogu da produzim za jos godinu dana ako zelim za jos 75$.
PS: da te ne buni cena na prvom prozoru, pokazuje 100$ za godisnju pretplatu i kaze da ce na kraju pretplate da skinu 100$- to je normalno; kada udjes da potvrdis kupovinu pokazace cenu sa popuatom. Evo par slika ispod kako je to kod mene izgledalo, ako kupim jos jednom pretplata ide do 2024 godine.IMG_20221119_142407.jpgIMG_20221119_142420.jpgIMG_20221119_142430.jpg

Kod mene na glavnom nalogu ...
Nemam opciju za popust ako hoću slabiji paket da produžim nego samo na sadašnji Premium koji mi ističe za božić ali ko zna da li ce biti uopšte nekog popusta za božić .

Prilozi

• Screenshot_2022-11-19-15-34-53-804_com.scee.psxandroid.jpg
    Screenshot_2022-11-19-15-34-53-804_com.scee.psxandroid.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_2022-11-19-15-35-23-160_com.scee.psxandroid.jpg
    Screenshot_2022-11-19-15-35-23-160_com.scee.psxandroid.jpg
    91 KB · Pregleda: 18
Nazad
Vrh Dno