Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Zanima me da li je moguce prebaciti save (sa USB-a na konzolu) na PS5 ?
Konkretno, ako igram na gost nalogu, da snimim taj save na USB, i onda ga ucitam na glavnom svom nalogu i on se sinhronizuje online (posto imam PS+ pretplatu).

Ne treba mi zbog acheivementa, oni se svakako nece aktivirati na osnovu sejvova.
Ali mi je zgodno da imam save, jer gost nalog moze da se proda ili da nekome, i onda kasnije ako izadje DLC i uzmem na primer nosilac nalog, zgodno je da imam save da sam vec presao igru i krecem odmah DLC.
Mislim zgodno je iz vise razloga.

Da li je to neko vec probao na PS5 ili mozda ranije na PS4 ?
Znaci da igrate igru na gost nalogu, snimite save na USB i prebacite, kratko aktivirate taj nalog da bude primarni na PS5 kako bi pokrenuli igru da ucita taj save.
Posle se brise nalog sa konzole ali save ostaje i sinronizovan je sa PS+..
Ja sam na PS4 uspevao ali samo da sačuvam sejv koji potom igram na istom nalogu (delu naloga), nisam probavao ove gost-nosilac-gost vratolomije...
Mislim da bi u tom slučaju morao da uzmeš i osnovnu igru i DLC noslilac nalog, ako hoćeš na tom nosilac nalogu da nastaviš sejv...
Ako uzmeš DLC nosilac moći ćeš sigurno igrati na gost nalogu sve sa sejvom.

Mislim da ti je lakše da kad izađe DLC dogovoriš sa čovekom koji je nosilac da ti na dve-tri nedelje ustupi nosioca pa da sve lepo odigraš na svom primarnom nalogu...

Ja sam na PS4 uspevao ali samo da sačuvam sejv koji potom igram na istom nalogu (delu naloga), nisam probavao ove gost-nosilac-gost vratolomije...
Mislim da bi u tom slučaju morao da uzmeš i osnovnu igru i DLC noslilac nalog, ako hoćeš na tom nosilac nalogu da nastaviš sejv...
Ako uzmeš DLC nosilac moći ćeš sigurno igrati na gost nalogu sve sa sejvom.

Mislim da ti je lakše da kad izađe DLC dogovoriš sa čovekom koji je nosilac da ti na dve-tri nedelje ustupi nosioca pa da sve lepo odigraš na svom primarnom nalogu...

Tesko ces naci nekoga da ustupa sad bilo sta :)
Na primer trazio sam Quarry, igra koja se prelazi za 1-2 dana (pa mi je bzvz da je kupujem). Nema sanse da se neko javi da je ustupi, cak i kad nudis druge igre kao privremenu zamenu.

Konkretno evo ti primer :
Imam gost nalog za Ghost of Tsushima, predjem igru, sacuvam save na USB-u i na momenat se ulogujem na taj isti nalog ali kao PS5 nosilac, ucitam save i on se sinhronizuje i ostane mi na konzoli.
Zatim prodam gost nalog.
Zatim izadje DLC (Ikki Island) i ja nabavim nosilac nalog (na primer to bude Directors Cut verzija igre).
Kad na konzoli aktiviram taj novi nosilac nalog, igra ce sama prepoznati save i nastavljam DLC sa vec nabudzenim likom i predjenom glavnom kampanjom.
Ista prica i za Horizon Forbiden West, posto ce i tu mozda izaci DLC.

Ako to ne uradis, ti kad prodas gost nalog i deaktiviras ga sa konzole - neces moci da upotrebis taj save posle.
Ako nabavis posle igru sa DLC-om ti kreces od nule..

Razumem, mislim da to može.
Kad sam napisao "ustupi" mislio sam da dozvoli da "uzurpiraš" nosioc deo naloga kratkotrajnim vezivanjem za svoju konzolu, jer baš i nije "dobra i fer priča" ako to uradiš bez najave...

Jel neko zaintereaovan za GoW ragnarok da podelimo?

Pozdrav društvo :).

Bio sam na singapurskom regionu gde sam imao pretplatu i igre sa plus subscripcije. Obzirom da zivim u kataru resio sam da se vise ne cimam sa top upom walleta za taj region i odlucio sam da ja lakse platiti svojom karticom direktno tako da sam napravio nalog za katar u uplatio karticom. Iz nekog razloga moram opet da download igre koje vec imam skinute? Zar nije moguce da ih samo otkljuca obzirom da opet imam subscribe?

Pozdrav društvo :).

Bio sam na singapurskom regionu gde sam imao pretplatu i igre sa plus subscripcije. Obzirom da zivim u kataru resio sam da se vise ne cimam sa top upom walleta za taj region i odlucio sam da ja lakse platiti svojom karticom direktno tako da sam napravio nalog za katar u uplatio karticom. Iz nekog razloga moram opet da download igre koje vec imam skinute? Zar nije moguce da ih samo otkljuca obzirom da opet imam subscribe?
Po meni, ako sam te dobro razumeo da si napravio novi nalog nevezan za prethodni singapurski, ti ne bi trebao da imaš niti jednu igru dobijenu kroz PSPlus pretplatu dostupnu na tom novom nalogu, osim tri igre dobijene za ovaj mesec.

U prevodu, mislim da ne možeš skinuti nijednu igru sa prethodnog naloga ako ti je na tom nalogu pretplata istekla.

Tako bih i ja rekao… igre su vezane za pretplatu a pretplata za sam nalog.
Samim tim sve igre dobijene kroz pretplatu na singapurskom nalogu, mogu da se igraju samo ako i dalje imaš pretplatu na tom nalogu a ne na nekom drugom.

Glupost.. sad znaci moram da skidam sve igre opet koje su vec u samoj konzoli jer sistem ne moze jednostavno da ocita da igra vec postoji kao sto recimo steam radi.. totalna banalnost je sve ovo sa nalozima, iskreno verovatno bih uzeo xbox da sam znao da je sve ovakvo cimanje.

Mislim da je u pitanju verzija igre za različite regione. Kao što sam ja imao pretplatu na USA, pa prešao na EU. Skida se ponovo EU verzija, ponovo trofeji, novi save file, ne može da se koristi ništa od igre koja je bila na USA region.

I sta isporuka na kucnu adresu?

Prilozi

• Screenshot_2022-10-13-19-34-22-887_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2022-10-13-19-34-22-887_com.google.android.gm.jpg
    79.4 KB · Pregleda: 116
Glupost.. sad znaci moram da skidam sve igre opet koje su vec u samoj konzoli jer sistem ne moze jednostavno da ocita da igra vec postoji kao sto recimo steam radi.. totalna banalnost je sve ovo sa nalozima, iskreno verovatno bih uzeo xbox da sam znao da je sve ovakvo cimanje.
Druže, besan si, ali mašiš poentu kod tebe te igre više ne postoji na novom nalogu, ne možeš ih instalirati niti igrati (osima ako ih kupiš). Ako ikad produžiš singapurski nalog imaćeš i stare igre na raspolaganju ali samo one koje si do sada imao dok si imao pretplatu, a ne i one koje su izašle u međuvremenu kad nisi obnovio pretplatu na tom nalogu. U suštini z.jebao si se, trebao si pitati pre uplaćivanja pretplate na novi blanko nalog umesto produženja pretplate na stari.

Ah u tom čuču grmi zec
Tako je... ja imam DE nalog, s tim da imam i rodbinu u Nemackoj. Tako da sam se prijavio i cekam na mejl. Jednom sam vec bio dobio ali tada nisam bio u finansijskoj mogucnosti da isprobam dal to funkcionise tj dal je moguce uopste da se plati sa nasom KK.

Tako je... ja imam DE nalog, s tim da imam i rodbinu u Nemackoj. Tako da sam se prijavio i cekam na mejl. Jednom sam vec bio dobio ali tada nisam bio u finansijskoj mogucnosti da isprobam dal to funkcionise tj dal je moguce uopste da se plati sa nasom KK.
Ja sam dobio isti mejl sa porukom da sam medju izabranima za kupovinu konzole ali avaj, nemam rodbine na Aljasci 😂

Ako imas nekog studenta nalozi ga da je ciscenje ribe preko leta na Aljasci preko Work&Travel top prica 😂

Druže, besan si, ali mašiš poentu kod tebe te igre više ne postoji na novom nalogu, ne možeš ih instalirati niti igrati (osima ako ih kupiš). Ako ikad produžiš singapurski nalog imaćeš i stare igre na raspolaganju ali samo one koje si do sada imao dok si imao pretplatu, a ne i one koje su izašle u međuvremenu kad nisi obnovio pretplatu na tom nalogu. U suštini z.jebao si se, trebao si pitati pre uplaćivanja pretplate na novi blanko nalog umesto produženja pretplate na stari.
Besan sam jer im je sistem besmislen. Zamisli na steamu ili gogu ili bilo kom drugom servisu menjas username (account) i moras opet da svlacis igre od po 150gb samo jer sistem ne moze da ih prepozna da su vec tu. Totalno bespotrebno ali sta je tu je. Kao sto si rekao, moja je greska definitivno jer se nisam informisao pre toga.

Besan sam jer im je sistem besmislen. Zamisli na steamu ili gogu ili bilo kom drugom servisu menjas username (account) i moras opet da svlacis igre od po 150gb samo jer sistem ne moze da ih prepozna da su vec tu. Totalno bespotrebno ali sta je tu je. Kao sto si rekao, moja je greska definitivno jer se nisam informisao pre toga.
Ne može sistem da prepozna igre, kad igre nisu tu na tvom novom blanko nalogu...
Jednostavno sistem prepoznaje samo da si ti prvi put uplatio pretplatu na nekom novom nalogu, zato su ti dostupne samo tri igre za ovaj mesec.
Tebe buni što su dobijene igre dostupne samo dok plaćaš pretplatu, ali to je oduvek tako...

Mislim da njega muci sto npr neka igra koja je u ponudi za PS+ Extra, koju je skinuo i igrao na singapurskom nalogu.

Ta igra je isto dostupna na novom nalogu uz pretplatu, ali mora opet da je skine u fulu jer iako je već ima na konzoli, ona je vezana za onaj drugi nalog i ne može da je pokrene.

eh da je samo to problem... :ROFLMAO:

Mislim da njega muci sto npr neka igra koja je u ponudi za PS+ Extra, koju je skinuo i igrao na singapurskom nalogu.

Ta igra je isto dostupna na novom nalogu uz pretplatu, ali mora opet da je skine u fulu jer iako je već ima na konzoli, ona je vezana za onaj drugi nalog i ne može da je pokrene.
Dokle god ima pretplatu na SG nalogu igra je dosttupna na svim nalozima na konzoli - ne mora da je "skida". Kad pretplata istekne, sve dok je ne obnovi ista neće biti dostupna ni na jednom nalogu.

Bio sam zagrejan da ga uzmem, ali sad kad je izašla i cena, dobar je i ovaj običan 😂

Ja racunao bice duplo skuplji, kad ono...

Nazad
Vrh Dno