Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Da li je neko do sada menjao gumice na joypadu? Konzolu sam uzeo pre mesec dana, krug je bas propao, a i iks kreće da zeza.
Kontrola kvaliteta izgleda ne postoji.

Da li je neko do sada menjao gumice na joypadu? Konzolu sam uzeo pre mesec dana, krug je bas propao, a i iks kreće da zeza.
Kontrola kvaliteta izgleda ne postoji.
Imam 4 dzojstika i nema problema ni sa jednim a dva najstarija rade kao i prvog dana i nema nikakvih ostecenja a igralo se dosta tokom 6meseci.
Na jednom sam imao drift nakon nekog vremena ali nakon ciscenja je sve ok.

Primetio sam da R2 (trigger) kao da ima manji otpor u odnosu na L2 i bukvalno kada ga pipnem (ali bukvalno), detektuje kao da sam ga pritisnuo...

Gledao sam na yt kako se popravljaju joypadi i na kraju mi je ovo resilo problem:

Primetio sam da R2 (trigger) kao da ima manji otpor u odnosu na L2 i bukvalno kada ga pipnem (ali bukvalno), detektuje kao da sam ga pritisnuo...
Najbolji test dal su adaptable trigers ok je da pokrenes astro, odes na demo za kontroler na STEP2 i da tokom testa izlazis u meni duplim klikom na PS dugme i da se vracas, tu ces videti dal sve radi kako treba. Dok si u demo stepu kontroler treba da ima nategnute L2/ R2, nakon dvoklika na PS ne treba da ima nikakav otpor. Citao sam da su neki ljudi prijavili da imaju taj problem ali nakon ugradnje ExtremeRate backButton modula.
Gledao sam na yt kako se popravljaju joypadi i na kraju mi je ovo resilo problem:

NE znam koliko dugo ce da ti drzi ovakav fix jer vrv ti je prljavstina usla i unutar samog dzojstika, ja bi to pre rastavio i ocistio kako treba i iznutra a ne samo ovako ovlaz spolja.
Takodje izbegavao bih alkohol 90+%, najbolje je onaj do 75% jer je alkohol od preko 75% veoma jak i moze da skine izgrize ili izbledi boju.

Poslednja izmena:
Isto tako sam cistio i ulepljene switcheve na mehanickim tastaturama. Ne pipajte dugmice "s masni prsti" 😁

Kada smo vec kod kontrolera, imam utisak da je intenzitet vibracije sada znatno slabiji nego kada sam nabavio PS5. Znam za foru sa mikrofonom (da automatski smanjuje vibraciju) ali nije to. Takodje, u setovanjima stoji da je intenzitet Strong ali sam prilicno ubedjen da je ranije jace vibrirao.

Da li jos neko ima slican problem?

Hoće klinci da im kupim PS5, pa mi treba par informacija. Shvatih da postoje dve verzije, jedna sa i druga bez bluray čitača. Da li verzija sa čitačem diskova može da koristi PS4 ili starije diskove?
Koliko kontrolera dolazi uz PS5? Da li dolaze HDMI kablovi uz konzolu i ako ne koji da kupim? Na šta još da se obrati pažnja prilikom kupovine?

Dolazi 1 kontroler, dolazi HDMI kabl i USB kabl za punjenje kontrolera, petica cita diskove sa cetvorke, za starije nisam siguran.

Ako hoces legalno kod nas da kupis, verzije bez citaca i nema. Nema ni klot konzola vec se sve prodaju u paketu sa igrama, pa ti jedino preostaje da vidis koji bundle ti najvise odgovara.

Imas dosta korisnih informacija i u temi Gde kupiti PS5

Dođe i stalak za horizontalno postavljanje, čisto ako neko nije znao. Ja sam ga odmah iskoristio, jedino tako mi je i bilo i prihvatljivo da stoji. :)

E ja sam bio postavio stalak kad sam ga držao horizontalno i onda ga uspravio bez stalka i skroz stabilno stoji tako da ga nisam ni nameštao.

Stoji, ali moj klinac bi ga obalio u roku od sat vremena :)

Stalak se stavlja i kada stoji horizontalno i kada stoji vertikalno.

Ma jasno, nego sam samo rekao da je baš stabilan i bez njega vertikalno, a i meni lično vizuelo lepše izgleda.

Ako osetim da je nestabilan, staviću ga na postolje odmah naravno.

^ Sony je pre 15ak dana predstavio PSVR2. Postoji posebna tema.

Castio sam se pre nekoliko dana digital verzijom.
Desava mi se da me bas cesto puca staticki elektricitet, pogotovo na usb kablu i na kontroleru, dole na metalnim delovima.
Jel se nekome desava isto mozda?
Bila je kod mene disk verzija od drugara citavih mesec dana i nisam primetio taj "problem"?!

Ono sto me najvise brine je sto mi na sekund nestane slika na tv-u kad ukljucujem dzojstik da se puni u prednji port.

Pa proveri taj prednji usb konektor da se nije nešto unutar prespojilo.

Definitivno to ne sme da se dešava, posebno sa tv-om. Imaš neko probijanje struje, kratak spoj negde na konzoli, nešto nije uzemljeno propisno... Proveri sve konektore unaokolo za početak da nešto ne pipa jedno drugo.

Proverio sve. Do pre par dana cetvorka bila ukljucena tu, sve radilo normalno.
Nova struja, sveze renoviran stan itd itd.
Pisu po reditu da imaju slicne probleme, ali niko ne pominje gubljenje slike na tv-u.

Ima i gubljenja slike isto, moraš dublje u reddit komentare da zađeš. :)

Bacio sam i ja sad pogled i najbolji komentar iz 5 minuta gugla jeste da se uzme propisan uzemljeni produžni kabl i on se ubaci unutar utičnice u zidu, pa 2pinski ps5 kabl u njega. To navodno smanjuje primetno problem.

Desava mi se da me bas cesto puca staticki elektricitet, pogotovo na usb kablu i na kontroleru, dole na metalnim delovima.
Bila je kod mene disk verzija od drugara citavih mesec dana i nisam primetio taj "problem"?!

Ono sto me najvise brine je sto mi na sekund nestane slika na tv-u kad ukljucujem dzojstik da se puni u prednji port.

Da li se dešava prethodnih dana I na drugim mestima u kući? Ukoliko imaš parno grejanje koje isušuje vazduh, to je u ovo doba godine normalno. Meni prestaje da "udara" kada ovi digitalni merači pokazuju 40-41% vlažnosti. Na manje od toga, sve kalkulišem na šta da se ispraznim. A rokam 10+ litara vode dnevno kroz ovlaživače.

Imam digitalca ali ne i taj problem. Kao sto rekose ostali proveri na nekom drugom mestu u kuci. Ako je na produznom zameni produzn.

Meni je PS5 prikacen na powerCube koji je preko boshovog pametnog stekera ukljucen u produzni i nikakav problem nemam.

Ima i gubljenja slike isto, moraš dublje u reddit komentare da zađeš. :)
Svaka cast Dzoni :) Ne znam kako sam prevideo to.
Taj deo sam procitao, gde se pominje uzemljeni produzni. Izrenovirah sve, sakrih sve zive kablove, puni mi zidovi buzira i sad da stavljam produzni :mad:
Da li se dešava prethodnih dana I na drugim mestima u kući? Ukoliko imaš parno grejanje koje isušuje vazduh, to je u ovo doba godine normalno. Meni prestaje da "udara" kada ovi digitalni merači pokazuju 40-41% vlažnosti. Na manje od toga, sve kalkulišem na šta da se ispraznim. A rokam 10+ litara vode dnevno kroz ovlaživače.
Desava se samo tu, na svim ostalim uredjajima je ok.
Imam digitalca ali ne i taj problem. Kao sto rekose ostali proveri na nekom drugom mestu u kuci. Ako je na produznom zameni produzn.

Meni je PS5 prikacen na powerCube koji je preko boshovog pametnog stekera ukljucen u produzni i nikakav problem nemam.
Nije na produznom, direktno je u zid ukljucen. Na istom mestu je do pre par dana bio ukljucen ps4 a nesto pre toga i ps5 i stvarno nije bilo problema.

Moram da resim to, frka mi je za TV. Nadam se da nije do konzole nesto, Madjarska prica, cimanje je za garanciju.
Isproveravacu sve veceras. Puno vam hvala na savetima.

ima li neko ideju kako da razlikujem dzojstik koji je dosao uz ps i onaj koji sam naknadno kupio? planiram da reklamiram jedan, a ne znam koji :)

I jel da idem sa reklamacijom direktno kod prodavca ili u ovlasceni servis (koji?)?

Ja sam na to pomislio pri kupovini, pa sam slikao serijske kodove na leđima kotrolera.

Vec je ranije neko pisao o tome ovde u temi, drugaciji je format broja pozadi. Videcu da uporedim moja dva kasnije ako ne uspes da iskopas post.

ima li neko ideju kako da razlikujem dzojstik koji je dosao uz ps i onaj koji sam naknadno kupio? planiram da reklamiram jedan, a ne znam koji :)

I jel da idem sa reklamacijom direktno kod prodavca ili u ovlasceni servis (koji?)?
Ja sam imao isti Problem prošle godine 😀
Uz konzolu ti je onaj sa više teksta - Gde piše ANATEL CONATEL …ja sam prošle godine morao da pošaljem konzolu nazad i nije bilo problema (Amazon)

Vrh Dno