Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Meni pak drugi problem sa CoD MW, kupio sam disk verziju igre, instalira se i može da se pokrene samo War zone, kada pokušam SP kampanju traži mi da kupim igricu?! Nalog ima PS+ USA a igrica je reon 2 za evropu, pa kontam da je tu izbio neki kuršlus. Pre godinu dana sam skinu zasebno War zone i odigrao par mečeva i obrisao, ne znam da li i to ima neke veze?

Imao sam čudan problem poslednjih nekoliko dana sa PS5. Stalno mi se palio sam od sebe bilo da ga ugasim bilo da ga stavim u rest mode. Potražio sam malo i našao da to treba da reši disablovanje HDMI linka, što sam i uradio. Ali nije rešilo, i dalje se palio. Provalio sam da je uzrok Media Remote za PS5 koji imam. Postao je hipersenzitivan i najmanja vibracija i pali PS5. Rešenje je da pre nego ugasim PS5 ili stavim u rest mode, uradim Turn off media remote prvo. I onda se ne pali. Problem se dešavao samo kada sam koristio Media Remote.

Imao sam čudan problem poslednjih nekoliko dana sa PS5. Stalno mi se palio sam od sebe bilo da ga ugasim bilo da ga stavim u rest mode. Potražio sam malo i našao da to treba da reši disablovanje HDMI linka, što sam i uradio. Ali nije rešilo, i dalje se palio. Provalio sam da je uzrok Media Remote za PS5 koji imam. Postao je hipersenzitivan i najmanja vibracija i pali PS5. Rešenje je da pre nego ugasim PS5 ili stavim u rest mode, uradim Turn off media remote prvo. I onda se ne pali. Problem se dešavao samo kada sam koristio Media Remote.
Da, meni se isto desilo jednom zbog Media remote. Izvadio baterije i vratio i od tad se nije ponovilo.

Da li bi mogao neko da mi objasni kako tacno funkcioniše EA Play. Da li dobijam te igre na koriscenje u toku pretplate ili samo određeni popust na njih? Ukoliko ih dobijam da li imam ograničeno vreme igranja ili ne. Hvala unapred

Dobijaš igre koje su u njihovoj biblioteci besplatno da igraš dok imaš pretplatu i dodatni popust ako hoćeš da nešto kupiš.
Od objave same igre obično prođe od 6-9 meseci dok je ne ubace za besplatno korišćenje.
Nemaš ograničenje za vreme sem igara koje dobiješ na probu

Ne znam da li je već pominjano (nisam čitao svih 170+ strana), imao sam problem s novom konzolom da ne čita diskove - nijedan disk - kad ubacim disk čuje se dvaput kao neko krčanje i posle tog ništa, samo stane. Pri tom ne izbaci ni grešku, apsolutno ništa, probao i uspravno i položeno, ubacivao-izbacivao, resetovao konzolu, svaki put isto.

Uglavnom da ne dužim, rešenje je bilo ubaciti disk i kad je skoro uvučen, još ga dodatno gurnuti pomoću nečeg tankog (kreditna kartica ili slično) i onda "klikne" i odmah ga prepozna i počne da učitava, nema više tog krčanja. Već me je znoj oblio da ću morati sve da pakujem ponovo, nosim u prodavnicu, čekam servis ili zamenu ili šta već, uglavnom ako neko bude imao ili ima isti problem, glupavi mehanizam ne uvlači kako treba. 😬

takođe.

u uputstvu nigde ne piše da disk treba dodatno gurkati kreditnom karticom, jel tako ?

(i kad odneseš na reklamaciju, ne pominji metodu koju si patentirao, inače ode garancija ćao ćao)

U pravu ste, ali ne računajući ta dva diska koja sam morao da uzmem kao deo bundle-a, druge ne verujem da ću kupovati (za PS4 Pro svega jedan disk imam za sve ove godine). Mada možda kasnije ipak odnesem ako još nešto bude zezalo.

Ako ga ikad budeš prodavao to će da ti skine cenu drastično

Ako nije hitno, nek sačeka da se sredi tržište, pa onda da reklamira. Čisto da ne čeka nedeljama na zamensku konzolu.

Pa nece cekati nedeljama, mislim da je ovde neko bas reklamirao ps5 i dobio zamenski u roku od 8dana i to u najvecoj onoj nestasici od pre 6meseci

Da, sećam se i ja tog posta. Mada kad bolje razmislim, mislim da ću s reklamacijom sačekati početak 2023. godine - uz malo sreće možda me zapadne novija revizija. 😁 Možda nije baš skroz etički, ali ni ovo bundle-ovanje takođe nije.

Da li je neko ko ima PS5 probao miš i tastaturu na njemu? Da li postoji neki input lag? Koliko je realno očekivati da uzmem konzolu zbog hardvera, a da uz miš i tastaturu mogu FPS igre da igram?

Da li je neko ko ima PS5 probao miš i tastaturu na njemu? Da li postoji neki input lag? Koliko je realno očekivati da uzmem konzolu zbog hardvera, a da uz miš i tastaturu mogu FPS igre da igram?
Ne razumem, onda igraj igre na PC-ju, potpuno je druga filozofija na konzolama.....

Ne razumem, onda igraj igre na PC-ju, potpuno je druga filozofija na konzolama.....
Trenutna cena PC-a i konzole ne moze da se poredi.. Zanima me ako je neko probao, s obzirom da konzola ima moćan hardver, a pritom podržava miš i tastaturu, kako to izgleda u praksi. Uzeo bih PS5 kao budzet varijantu, nakacio periferiju na njega i igrao šutere tako, a sve ostalo pre kontrolera. Zanima me koliko je to utopija, a koliko realnost.

I ja sam to hteo da uradim sa series x, ali mi bas nije uspelo. Neke igre podržavaju, one koje su mene zanimale (fps) nisu imale podrsku

Jasno, jasno, razumem. Da pojasnim na sta sam ja mislio, od FPS naslova zanima me COD (Warzone) koji trenutno nativno podrzava mis i tastaturu, i nadolazeci Battlefield 2042, sto mi je logicno da i on ce i on imati podrsku. A na YT nisam nasao previse klipova za to, neki govore kako je ok, neki kako je kao na PC-u itd. Meni je to "delovalo" da ce ok raditi samo mi nije bilo jasno kako konzola obradjuje informacije sa senzora misa i slicno, da li ima input laga dok se to procesuira itd. Kakvo bi sveukupno iskustvo bilo u poredjenju sa PC-jem. Mislio sam znaci na iskljucivo igre koje nativno podrzavaju mis i tastaturu, bez emulatora, adaptera uz odgovarajuci mis i tastaturu koje kad bocnes odmah konzola prepozna (npr. Corsair tastuture, Razer misevi i slicno). Uz to bih konzolu koristio uz kontroler za kezual gejming, singlplejer, PS ekskluzive itd (sve ostalo sem gore navedenog).

Kakve je preporuka izmedju Sackboy i It Takes Two igara? Uzeo bih nesto sto moze u dvoje da se igra, vidim da su dobre recenzije za obe igre pa ne znam sta prvo izabrati ?

Nego, jel prolaze naše kartice na Usa nalogu? Za psn+ sam kupio vaučer, na cd keys. Moram li da kupujem dopune pa onda preko njih igre? Može li PayPal?

^ Neko od kolega sa foruma je jednom pisao da prolaze, ali ja sam 99,99% siguran da ne prolaze, i uvek kupujem dopune...
Ne može na PSN da se registruje ni PP vezan za srpsku karticu ako to pitaš.
Naravno kupovina dopune na cdkeys i sl. može sa PP.

Nazad
Vrh Dno