Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam prosle godine uzeo sve igre, koje su izasle prvobitno na PS3, kupio PS4 verzije igara.
Kad predjem RDR1 da sklonim PS3 u stranu.

Ali ako se desi da uzmem PS5 jednog dana, onda ce i PS4 ici na dobos :)

Hvala Ramo brate moooj :D

Onda ce ici PS4 u kompletu na dobos.

Al svakako je i nelogicno, zasto bi PS5 igre pokusao sa PS4 kontolerom da igras, pa dobio si kontroler uz konzolu :)

ne, gresis.
Sve igre mozes da igras sa PS5 kontrolerom.

Ali ne mozes PS5 igre da igras sa PS4 kontrolerom.

PS4 kontroler ti je visak, i nepotreban/
Jedino ako si kupio PS5 i imas 1 kontroleri onda mozes stari da iskoristis kao drugi za nesto sto igras sa nekim (fifa, pes itd..). Da ne moras da placas jos jedan PS5 kontroler.

EDIT - Rama objasnio :)

Ali da li može sa dualshocom da se igraju PS4 igre na PS5?

Iz njihovih odgovara, ocigledno da DA :)

Pa to, superiška🤓

Jedino za šta je DualShock 4 kontroler neophodan na PS5 su PSVR igre.

Ja svakako za sada neću prodavati svoj PS4 Pro. Ubacio sam SSD u njega i prebacio ga u drugu prostoriju. Kupio sam originalno vertikalno postolje, da mogu da ga postavim uspravno kako bi zauzimao manje mesta.

Da li je probao neko neki UHD ili BR disk sa filmom,koncertom na PS5 ?Kakva je podrska za DTS:X i Dolby Atmos?

Cyberpunk za 4k, akcija u većini naših radnji.

Sasvim fino radi na PS5, a kako se ne može kupiti na store, eto prilike za one koji su zainteresovani.

Hvala Ramo na info za Cyber

Sto zakomplikovaste sa gamepadima kad je jednostavno.

DS4 moze za sve igre koje su za PS4 pravljene. DS5 moze za sve igre.
Ovo sve uzimamo u obzir da se igra na PS5, ja koristim i jedan i drugi gamepad.

Iskreno, uopšte mi nije jasno zašto bi iko koristio PS4 joypad na PS5 kada PS5 joypad radi za sve igre (ps4+ps5) ali ono...

Iskreno, uopšte mi nije jasno zašto bi iko koristio PS4 joypad na PS5 kada PS5 joypad radi za sve igre (ps4+ps5) ali ono...

recimo imas ps4 i kupio si sad ps5 i dobio uz njega 1 gamepad.

Hoces da igras PES 1vs1 i neces da kupis dodatni PS5 gamepad vec iskoristis stari sa PS4.

ok, to ima smisla, nisam razmotrio bas svaku mogucu opciju :)

To je i razlog zašto imam instaliranu i PS4 i PS5 verziju Fife.

Imam dva dualsense kontrolera I dva DS4, tako da ako se okupi ekipa, 2vs2 je moguće samo na PS4 verziji fife...

I dalje mi to nekako mutnjikavo izgleda, pogledajte malo bolje teksture...

Ok, hvala.
Jedan info, kako se ovo dodaje u library ?
Jel mora preko naloga sa kompjutera ili ... ?

Uloguješ se na svoj nalog sa telefona ili računara i samo klikneš na Add to library kod svake igre. To je sve.

Zar nije trebao Horizon da bude u toj ponudi ?

Bice kasnije, od 19. aprila.

Jel se PSN uvek ovako vuce ili to je nesto nestandardno.

Treba mu nekoliko desetina sekundi da pristupi u Library nekoj od ovih igara pa ih skida dugo (ajde to moze da se istrpi).
Kad se napokon skinu, opet kad ih startujes traje dugo ucitavanje.

Greskom sam skinuo ove dve sto je potreban VR, a za obe mi je prijavio prvi put da moram da kupim igre na Store-u :D, ali je nakon 2. ili 3. ulaska proslo, mada me je sacekalo obavestenje da prikacim VR set.

ASTRO BOT Rescue Mission (VR) DEMO
ASTRO BOT Rescue Mission

Cak mi je i za Astrobot trazio VR set iako lepo pise da ima cela igra, ni u nju nisam mogao da udjem.

Poslednja izmena:
Astrobot je isključivo VR igra. Ako nemaš PSVR sistem, nemoj je skidati.

Ne, nije to tipično za PSN, nego je velika navalica za preuzimanje i skidanje ovih igara koje su besplatne.

Da li je probao neko neki UHD ili BR disk sa filmom,koncertom na PS5 ?Kakva je podrska za DTS:X i Dolby Atmos?
Sta taj Dolby Atmos uopste predstavlja?Dali to ima neke veze sa igrama?TV mi navodno podrzava taj format,ali nemam pojma sta znaci!Jednog dana kada mi stigne PS5 ne znam gde da ga ustekam!

Sta taj Dolby Atmos uopste predstavlja?Dali to ima neke veze sa igrama?TV mi navodno podrzava taj format,ali nemam pojma sta znaci!Jednog dana kada mi stigne PS5 ne znam gde da ga ustekam!
Atmos je surround tehnologija razvijena od strane Dolby-ija. Jedino se može iskusiti ako imaš normalan Hi-Fi sistem koji uključuje i zvučnike na plafonu (Minimum je 5.1.2 postavka). Pre svega je razvijan za bioskope ali može solidno da radi i u kući ako je novčanik dubok.

Nazalost jos uvek nema veze sa igrama koliko znam,nemam PS5.
Na cetvorci nista od ovih formata ne radi.
Moze da se sastavi i jeftiniji sistem ali vazi ono pravilo koliko para toliko i muzike.
Zar nije Sony na onoj prezentaciji PS5 konzole spominjao object based formate?

Interesantan review PS 5 konzole kao BR plejera

Nazad
Vrh Dno