Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

I ja malopre gkedao cene PS5 sa oglasa. Pa oni ljudi nisu normalni, a oni koji to kupe nisu normalni na ²

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Konzola vredi onoliko koliko je tržište spemno da plati :) Ako ima kupaca za 1500 eura, šta da se radi. A inače, za 450 eura regularne cene (digital), ne da vredi nego duplo da je skuplja vredi kad se pogledaju cene samo grafičkih kartica...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ja sam recimo platio 890e na oglasu u USA
Meni vredi da je igram sada a ne u Julu sledece godine ;)

Pogresno gledate na to.
To vam je isto kao fudbalska utakmica, neko plati da gleda sa juga, a neko duplo vise sa zapada u prvim redovima, a neko 4 puta vise iz loze. Ista utakmica u pitanju, razlicito mesto, ista konzola u pitanju, razlicito vreme.
Isti tako sa konzolama, ja cu da platim da igram 6 meseci ranije kad vec nisam imao srece u preorderu.
Neko kupi iPhone u srbiji za 1300e, ja ga kupim u usa za 900 u usa.
Trenutno je nemoguce nabaviti konzolu legalnim kanalima, bilo u Srbiji ili u Americi, i neverujem da ce biti lakse pre sredine 2021 ako i tada. Tako da je besmisleno komentarisati kome koliko sta vredi.
Neko kupi dzemper za 200e zbog marke, neko za 50e. Neko kupi ps5 za 1000e da bi igrao ranije nekome se ne zuri. Neko menja telefon svake godine, neko na svake 2. Svako jma svoj porok kako trosi pare :)
Neko ode na letovanje u Junu za 800e, neko saceka Septembar da bude 500e.
Auto plac kupi auto za 4000e pa vam preproda za 4500e, da ste sacekali 6 meseci mozda bi prodao za 4100e.
Jednostavno, ponuda i potraznja, ne znam zasto bi se neko osudjivao na osnovu toga koliko kome neki proizvod vredi, ceni itd.
Svako od nas je u zivotu preplatio milion stvari jer mu je trebalo sad i odma.
Neko dobije kaznu za prekorscenje brzine od 200e jer je hteo da stigne 3min brze, neko ne dobije i doda za sony. Svi mi bacamo pare na svakave gluposti tokom zivota, znacile nama ili ne.

Sent from my SM-G986U1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je glupo da je ovo jos uvek tema.. svako neka kupi sto mu je volja.

Stigao je jos jedan update za konzolu i za joypad. Call of duty je obavezno stivo na novoj konzoli!

Call of duty je obavezno stivo na novoj konzoli!
Zbog čega je obavezno štivo, ako neko ne igra MP igre (između ostalih i ja), a MP je glavna komponenta kod CoD igara?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Hahah od kad jedan COD je pod "obavezno"? Pa to su igre gde se kampanja preleti za 3 sata i vec sutradan zaboravis sta si igrao. Mozda mislis jedino zbog dzojpeda i osecaja u heptic feedback? Ne vidim drugi razlog

Pa u Junu je ista cena kao u Septembru, za ostalo se slažem [emoji38]

Sent from my GM1910 using Tapatalk

@TozABG definisao sustinu price, i ja sam je platio 800eur jer hocu konzolu sad da imam to mi je draz nego na leto sledece godine itd do tad hocu da je vec izgostiram i tjt

A @njikolaj verovatno mislio zbog dzojpeda jer je stvarno lepo osecaj mnogo kad svako oruzije drugacije puca tj okidac a i nije losa igra da se spuca kampanja, inace grafika je super na ps5 a nema ni frejm dropova.

Pogresno gledate na to.
To vam je isto kao fudbalska utakmica, neko plati da gleda sa juga, a neko duplo vise sa zapada u prvim redovima, a neko 4 puta vise iz loze. Ista utakmica u pitanju, razlicito mesto, ista konzola u pitanju, razlicito vreme.
Isti tako sa konzolama, ja cu da platim da igram 6 meseci ranije kad vec nisam imao srece u preorderu.
Trenutno je nemoguce nabaviti konzolu legalnim kanalima, bilo u Srbiji ili u Americi, i neverujem da ce biti lakse pre sredine 2021 ako i tada. Tako da je besmisleno komentarisati kome koliko sta vredi.
Neko kupi dzemper za 200e zbog marke, neko za 50e. Neko kupi ps5 za 1000e da bi igrao ranije nekome se ne zuri. Neko menja telefon svake godine, neko na svake 2. Svako jma svoj porok kako trosi pare :)
Auto plac kupi auto za 4000e pa vam preproda za 4500e, da ste sacekali 6 meseci mozda bi prodao za 4100e.
Jednostavno, ponuda i potraznja, ne znam zasto bi se neko osudjivao na osnovu toga koliko kome neki proizvod vredi, ceni itd.
Neko dobije kaznu za prekorscenje brzine od 200e jer je hteo da stigne 3min brze, neko ne dobije i doda za sony. Svi mi bacamo pare na svakave gluposti tokom zivota, znacile nama ili ne.

Sve ok razumem rezon (uostalom nisi ti ni dužan da nam se pravdaš), ali me kopka pa da pitam da li možeš da obrazložiš zašto ti se žuri i zašto ti treba "odma", šta to od igara ima da se igra na PS5 u narednih par meseci a nema na PS4, pa ne može da sačeka?
Tu jednu i po PS5 eskluzivu koju planiraju da izbace u narednih godinu dana, komotno možeš sačekati (bar ja mogu)...

P.S. napiši i utiske sa srpske carine kada budeš prenosio konzolu, kontam da bi lakše kalaš uneo (to bar znaju šta je :))...

Sve ok razumem rezon (uostalom nisi ti ni dužan da nam se pravdaš), ali me kopka pa da pitam da li možeš da obrazložiš zašto ti se žuri i zašto ti treba "odma", šta to od igara ima da se igra na PS5 u narednih par meseci a nema na PS4, pa ne može da sačeka?
Tu jednu i po PS5 eskluzivu koju planiraju da izbace u narednih godinu dana, komotno možeš sačekati (bar ja mogu)...

Da odgovorim ja dok Toza ne ustane :)

PS5 ti trenutno treba npr. da bi igrao CP2077 jer je CDPR malo zavrnuo ljude sa podrškom za stare konzole.

A realno sad je i vreme za igre. Mrak pada u četiri, nema gde da se ide i šta da se radi napolju. To je samo moje neko vidjenje.

Zbog čega je obavezno štivo, ako neko ne igra MP igre (između ostalih i ja), a MP je glavna komponenta kod CoD igara?

Trip je pogodio, odlican je "recoil" i rad trigera :)

Pogresno gledate na to.

Drago mi je da kupuješ Jug a ne Sever :-devil-:

Nije dozvoljeno postavljanje linkova do KP oglasa, iz bilo kog razloga.

Ovde nije pitanje vrednost novca nekog pojedinca nego da li podržavate ovakve stvari. Da nema tih pacova koji su kupili po 15 konzola da preprodaju, svako bi dobio svoj primerak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ps5 digital kosta koliko i ps4 pro, a nije bas za poredjenje. Ja sam uzeo u preorderu, da nisam sigurno ne bih placao 1000e za konzolu. No, da sam pun love i da hocu nesto odmah, ne bih razmisljao, platio bih i vise

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

^ Nisam ispratio, da li su ikad provalili kako se to desilo da isti čovek uspe da preorderuje i dobije 15-20-100-150 nebitno koliko primeraka?

Ovde nije pitanje vrednost novca nekog pojedinca nego da li podržavate ovakve stvari. Da nema tih pacova koji su kupili po 15 konzola da preprodaju, svako bi dobio svoj primerak.

Ili da nema ovih koji bi platili x2 i više samo da bi ispunili hir, iako realno trenutno imaju do dve dobre igre na raspolaganju. Kao što rekoh, dok je ovaca biće i vune, nek su živi i zdravi.

Jedno pitanje vezano za dodatnu opremu za ps5 , da li ova kamera za PS5 moze da se koristi na kompu ili je striktno samo moguce je povezati na PS 5 ? Potrebna mi je malo kvalitetnija kamera pa pitam iz razloga da li da uzmem nju ili da trazim nesto drugo

Ili da nema ovih koji bi platili x2 i više samo da bi ispunili hir, iako realno trenutno imaju do dve dobre igre na raspolaganju. Kao što rekoh, dok je ovaca biće i vune, nek su živi i zdravi.

Evo u ove ovce sam se i ja pronasao jer sam je platio 800 eur i prozvan sam ovde od strane tebe. Eto nije tacno da je jedna igra imam ps4 pro i uzmi mafiu poslednju odigraj zgadice ti se za 10 min, probaj Cyberpunk vallhalu, uporedi TLOU2 sa ps5 i 4 i jos brdo igara koje ps4 jedva gura i koje su mucne za igranje zbog frejmova. Eto ja cu to sad tek da odigram tj tek sad i mogu pre toga je ocajno bilo sto ne bih ni pokusao da prelazim, dok se to predje izadju nove, valjda ti je malo jasnije sad i nisu svi ovce, i da ispunio sam svoj hir i da mi je punedjena za 1000 eur opet bih je odmah uzeo.

^ faxcool nije protiv da se uzme PS5, nego da se uzme po dva puta većoj ceni od realne...
To je suština i mog pitanje upućenog @TozaBG, gde toliko gori (gorelo je) da ne može da se sačeka šest meseci i uzme po regularnoj ceni (pogotovo on je u USA, tamo će konzola biti i u drugom preorderu)...
I niko ne piše (bar ja ) o jednoj ili dve igre, već jednoj ili dve igre eskluzive koje će u narednih godinu dana stići samo na PS5, jer prioritetna i hitna kupovina PS5 za igranje CP 2077, valhale, Mafie baš i nije neki "posao" jer sve te igre igraš bez problema na PC (pod uslovom da ga imaš)...

Evo u ove ovce sam se i ja pronasao jer sam je platio 800 eur i prozvan sam ovde od strane tebe. Eto nije tacno da je jedna igra imam ps4 pro i uzmi mafiu poslednju odigraj zgadice ti se za 10 min, probaj Cyberpunk vallhalu, uporedi TLOU2 sa ps5 i 4 i jos brdo igara koje ps4 jedva gura i koje su mucne za igranje zbog frejmova. Eto ja cu to sad tek da odigram tj tek sad i mogu pre toga je ocajno bilo sto ne bih ni pokusao da prelazim, dok se to predje izadju nove, valjda ti je malo jasnije sad i nisu svi ovce, i da ispunio sam svoj hir i da mi je punedjena za 1000 eur opet bih je odmah uzeo.
Ako nista bar sam ovca sa ps5 :)

Neko me je pitao za carinu, vec sam bio napisao drugar mi je tamo, promenio je smenu da me saceka.

Nemam PC, uzeo sam LG CX i hocu da uzivam u full dozivljaju PS5, razlika u ceni mi ne znaci puno i to je to.
Neki menjaju telefon na god dana od 1000e, Ps izasao posle 7 godina. Nemam pc

Poslednja izmena:
^ faxcool nije protiv da se uzme PS5, nego da se uzme po dva puta većoj ceni od realne...
To je suština i mog pitanje upućenog @TozaBG, gde toliko gori (gorelo je) da ne može da se sačeka šest meseci i uzme po regularnoj ceni (pogotovo on je u USA, tamo će konzola biti i u drugom preorderu)...
I niko ne piše (bar ja ) o jednoj ili dve igre, već jednoj ili dve igre eskluzive koje će u narednih godinu dana stići samo na PS5, jer prioritetna i hitna kupovina PS5 za igranje CP 2077, valhale, Mafie baš i nije neki "posao" jer sve te igre igraš bez problema na PC (pod uslovom da ga imaš)...

Skoro da nikad nisam igrao igre na PC samo na konzolama, i sve te igre sto sam nabrojao dok se predju izlaze noviteti za ps5 tako da ima da se igra ujednaceno i redom. *mjau**mjau**mjau* meni je trip da zalegnem na krevet opustim se i igram isto sto je nekom na pcu takav uzitak.

Dajte ljudi jedan s21 i iphone kostaju preko 1000 evra a ne daju bukvalno nista sto predhodna serija nema, PS5 bar iskoristite max tako da ne vidim sto neko proziva ljude koji su malo preplatili konzole. Oni su kupuli i vec ce uzivati u njemu bar 3-4 meseca dok ce ostali cekati da se stabilizuju cene za koje samo nagadjam da ce biti ok za 4 meseca ali lagano moze proci mnogo vise.
I onda ce i oni koji su prozivali druge postati nestrpljivi i uzeti konzolu po skupljim cenama .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Dajte ljudi jedan s21 i iphone kostaju preko 1000 evra a ne daju bukvalno nista sto predhodna serija nema, PS5 bar iskoristite max tako da ne vidim sto neko proziva ljude koji su malo preplatili konzole. Oni su kupuli i vec ce uzivati u njemu bar 3-4 meseca dok ce ostali cekati da se stabilizuju cene za koje samo nagadjam da ce biti ok za 4 meseca ali lagano moze proci mnogo vise.
I onda ce i oni koji su prozivali druge postati nestrpljivi i uzeti konzolu po skupljim cenama .

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Me ne vidim ni 5% razloga zasto uzeti sad konzolu.. ajde da na dan izlaska postoje prave next gen igre Horizon 2, God Of War novi itd itd.. nego nista, ama nista.. cemu to pretplacivanje?? Da igram BC u 60 fps , mozes misliti

Edit> nek svako radi sa svojim parama sta oce da se razumemo, najmanje me zabole patka dal je neko pretplatio ili ne.. XD

Ja sam bukvalno hteo da uzmem na launchu isključivo zbog BC na 60fps. I meni je to lično bila ogromna vrednost, jer imam pozamašan backlog sa igrama.

Do juče sam pržio Ghost of Tsushima, igra ubija kako dobro radi i još je zakucana u 60fps. Prelepo izgleda, a konzola se bukvalno ne čuje (za razliku od Pro-a) dok radi. Ma milina. A šta će tek biti kada krenu da dolaze update-ovi za sve te igre za PS5. Naravno mislim pre svega na ekskluzive. Meni je kupovina skroz opravdana, ko bi dočekao april-maj-jun itd...

Dajte ljudi jedan s21 i iphone kostaju preko 1000 evra

Ovo je tačno. S razlikom što je maloprodajna cena u radnjama tolika, dakle paralela ti je pogrešno povučena. Ovo sa PS5 ne bi prolazilo da postoji dovoljno velika količina koja bi podmirila potrebe tržišta. I tu nema više diskusije.

To što neke igre bolje šljakaju na PS5 mi nije dovoljno validan razlog zašto bi morao da se kupi odmah, ali to više nije ni bitno, jasno je da ima ljudi koji bi voleli da prebrinu to u startu. Voleo bih i ja, ali ne za ovaj keš jer bih se osećao kao *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* kada se kroz par meseci stanje bude normalizovalo (a pre toga će i sami skalperi masovno da obaraju cene svojih zaliha), još kad pomislim šta bih sve još mogao da uzmem od opreme i igara za tu razliku u ceni...
Strpljeni-spašeni, samo polako.

Ok, ljudi. Offtopic uglavnom obrisan. Ko koliko želi da plati za konzolu je lična stvar. Vratimo se natrag na temu i bez vređanja.

Vrh Dno