Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

koliko tacno je taj game pass ultimate? ne racunajuci ovu ponudu od 3 meseca za 1$
15usd inace?
to je dakle 12*15 = 180usd godisnje
tako nekako?

uz share, kupoprodaju naloga i ps+ prilicno sam siguran da ne potrosim toliko godisnje na igranje
a igram bukvalno stagod pozelim

koliko tacno je taj game pass ultimate? ne racunajuci ovu ponudu od 3 meseca za 1$
15usd inace?
to je dakle 12*15 = 180usd godisnje
tako nekako?

Ako tek dolazis na servis mozes da iskoristis gold > ultimate konverziju.
Sto u sustini znaci da te godinu dana izadje oko 45e.
Maksimalna duzina je 3 godine...sto te izadje oko 130e. U ultimate su ti ukljuceni i gold i xbox gamepass i pc gamepass.
To je bez share-a. Ako sa nekim delis, onda je duplo jeftinije.

uz share, kupoprodaju naloga i ps+ prilicno sam siguran da ne potrosim toliko godisnje na igranje

Zanimljivo je sto se za PS dovijas, a za gamepass racunas punu cenu.
Gamepass ne znaci da nikada neces platiti neku igru. Ali nudi vise nego dovoljno za trenutnu cenu.
Sa druge strane, ako te pre svega zanimaju Sony 1st party igre, dilema ne postoji.

Poslednja izmena:
Ako se dobro secam Mark Cerny je rekao da ce igre zauzimati znacajno manje prostora na PS5...

Puno vjerujes u marketing bs.
4k koji ce sad jos vise da promovisu, znaci 4k fmw, 4k teksture, sigurno da uzimaju manje nego igre do sada, al u duvnu.
DS remake je 60GB, a znamo da nije toliko velika igra.

Poslednja izmena:
Isto... pređem , prodam i idemo dalje :) Sve te pretplate su navlaka jer ne gledaš širu sliku... već sam pominjao Netflix i HBO koje imam a ne gledam. Ajd Netflix delim sa bratom valjda bar on gleda :D Mislim, zamisli u Novembru izlaze Cyberpank i Assassin's Creed... šta, igraću Gears of War. How, yes, no

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Pa niko ti ne brani da kupis igru i pored pretplate. Ovamo imas brdo igara koje ne kupujes, a igras ih kad hoces. 3 godine Ultimate za smesne pare, a mozes da igras i na Xboxu i na PC-u, multiplayer, na telefonu, ma sta ti padne na pamet.. jos mozes i da delis nalog sa nekim.
Ti vrtis svoju pricu i ubedjujes ljude u nju, kao da imas nesto od toga. Realnost je nesto drugo i ovaj deal je bruka dobar.

Zanimljivo je sto se za PS dovijas, a za gamepass racunas punu cenu.
Gamepass ne znaci da nikada neces platiti neku igru. Ali nudi vise nego dovoljno za trenutnu cenu.
Sa druge strane, ako te pre svega zanimaju Sony 1st party igre, dilema ne postoji.

pa ja sam racunao da je taj deal nesto trenutno sto ce relativno brzo proci...dakle ne moze da se racuna kao dugotrajna varijanta
ispravite me ako gresim
isto tako na drugoj strani nisam racunao PS+ collection koji se dobija za dz na startu...posto je to one-time prica

takodje, ja uopste ne sporim da je gamepass nekima primamljiva prica...ali bih rekao da je daleko od nekog sony ubice kako se ovde potencira
iz mog ugla, i to ne racunajuci 1st party naslove...ok ponuda, ali nedovoljno dobra da bih razmisljao u tom pravcu

Otkazah PS5 preoder (među prvima sam poručio), jer sam ipak odlučio da pređem na Series X zbog Game Pass Ultimate. Srećno onom prvom koji je bio ispod crte u ComputerLandu. :d
Gde si bio da vidiš moj oglas :) da kupujem ako neko ustupa preorder [emoji25]

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Otkazujte ps5 preorder, xbox game pass je bolja priča. Javite se samo ovde pre otkazivanja [emoji13]

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Isto... pređem , prodam i idemo dalje :) Sve te pretplate su navlaka jer ne gledaš širu sliku... već sam pominjao Netflix i HBO koje imam a ne gledam. Ajd Netflix delim sa bratom valjda bar on gleda :D Mislim, zamisli u Novembru izlaze Cyberpank i Assassin's Creed... šta, igraću Gears of War. How, yes, no

Pricas pricu kao da na Xboxu ne moze igra da se kupi? Da ne moze da se share? Da ne moze da se proda? Samo sto ovamo za halo, gears, elder, fallout, stalker 2, forzu necu da dam 80e da bi igrao presao i prodao, nego cu da uplatim 15 i igracu a pored toga cu da imam jos brdo igri. Koja sira slika, objasni molim te da meni neukom tu siru sliku, jer ja vidim da za ekskluzive bar osnovne GoW, Last of Us, Gran Turismo, Spiderman, Uncharted moram da dam 300e sto mi je dve godine pretpalte za ultimate pass.

Neki ljudi i dalje veruju da Microsoft nece zavrnuti slavinu za svoje igre nego ce da ih nudi i na konkurentnom Playstationu. Misle da su Gears i Forza jedno a Elder Scrolls, Fallout i ostale Bethesda igre drugo. Soni je mnogo izgubio kada je Bethesda presla kod Microsofta.

Naravno, MS bas zeli da placa 30% od svake prodate igre konkurenciji :).

Pricas pricu kao da na Xboxu ne moze igra da se kupi? Da ne moze da se share? Da ne moze da se proda? Samo sto ovamo za halo, gears, elder, fallout, stalker 2, forzu necu da dam 80e da bi igrao presao i prodao, nego cu da uplatim 15 i igracu a pored toga cu da imam jos brdo igri. Koja sira slika, objasni molim te da meni neukom tu siru sliku, jer ja vidim da za ekskluzive bar osnovne GoW, Last of Us, Gran Turismo, Spiderman, Uncharted moram da dam 300e sto mi je dve godine pretpalte za ultimate pass.

Moze sa se deli samo svoj nalog sa igrama sa nekim i to je to,al ne moze da kupis jednu igru na jednom nalogu pa kad predjes da prodas dalje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgleda da nikada nece moci da simuliraju kretanje kosarkasa, tacnije trcanje i nagle pokrete, npr skokove.
Ni fudbaleri nisu bolji, al je kod kosarke veci zum.

Tela kao da su od plastelina, nekako troma.

Pa da, to bi zahtevalo detaljan mocap svakog igrača... ili barem nekoliko tipova a da glavnih 20-tak bude autentično. U NBA je to lakše izvesti nego u fudbalu jer znatno manje igrača ima... samo nema volje kad se našminkana verzija sa apdejtovanim rosterom prodaje jednako dobro kao i prošlogodišnja :) Recimo NFL pati za tim jer je smehotresno kretanje al koga briga igra se svakako...

Uncanny valley is strong with this one.

Nije dovoljno samo skenirati igrace, treba umeti to prezentovati a u ovom NBA 2K mnogo toga ne stima. Mislim ono, uporedi prvi The Last of Us sa ovim pa reci sta izgleda prirodnije.

Sjajno. Kakav heatsink bokte :D Tečni metal, onaj kuler... pa pravo bih se iznenadio da temperature idu preko 60 stepeni.
PCI-E 4.0 slot za NVME SSD lako dostupan. Ne deluje ni da će biti komplikovano za kompletno rasklapanje...

Ne znam zašto ali plastika valjda zbog oblika deluje bedno jeftino.

Sent from my Oneplus 8

Svaka plastika deluje bedno i jeftino iskr.
Ovo izgleda fino ukomponovano. Prava next gen konzola.
Sent from my GM1910 using Tapatalk

Upakovano je i dizajnirano tako da se ni sam ne bih plašio da ga rastavim. Inače što se tečnog metala tiče, ko ima 4-ku Pro - preporuka. Čuda čini.

Upakovano je i dizajnirano tako da se ni sam ne bih plašio da ga rastavim. Inače što se tečnog metala tiče, ko ima 4-ku Pro - preporuka. Čuda čini.

Da, takodje preporuka za tecni metal, a bas su me iznenadili da ga fabricki stavljaju. Plus ovaj masivni heatsink i ventilator, definitivno su im tisina i hladnoca prioritet sada.

Plastika se lagano skida. Mogu da se kladim da će je štancovati svi kao maske za telefone.

Prvi put da gledam neku konzolu rastavljenu. Koliki heatsink covece. :D

Nazad
Vrh Dno