Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Meni isto prvi Soni uvek sam bio u fazonu šta će mi to imam komp. Ali vremena se menjaju... i nek ide zivot.. Ja ću ga čak sigurno godinu dve cepati u 1080p i to u 60hz[emoji1787] ili dok plazma ne crkne. Odluka je bila još prošle godine da uzmem ali nisam hteo odmah, ali ovo sa ps plusom je prelomio pošto sam obrnuo samo par naslova koji su bili i za pc sa te liste.
A sad PS Plus na godinu dana imaš za 25 eura ili čak manje na cdkeys :) Napravi US nalog na PC i odmah kupi i ukucaj kod za PS Plus... samo ridimuj(tm) sve igre koje budu mesečno free dok ne uzmeš konzolu...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Meni je receno da su to cene .Pitao sam u Games i receno da su to cene i posle 19 novembra.

Porucio na computerland. Sa njima imam pozitivnih iskustava. Sad me pionirko malo zbunio, ne znam na sta misli u vezi njih, a znamo da covek "ima informacije".

Ne kapiram onaj fajl sto su pustili na mail o odustanku od ugovora. Da li imam pravo da odustanem od preordera u roku od 14 dana ili sta? U nastavku teksta pominju povracaj novca bla bla... kao za klasicnu reklamaciju... msm sta??

Ja to koristio za monitor u radnji na G., mrtvi pikseli. Od dana kada preuzmeš robu od kurira, važi tih 14 dana. Ako roba ima neku grešku, ili jednostavno odustaneš od kupovine, zakonski imaš pravo da vratiš a oni u roku od 30 dana vrate novac

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Jel zovu iz computer landa ili je to - to? Uradih i ja preorder bez down paymenta, dobio sam samo mail...

Porucio na computerland. Sa njima imam pozitivnih iskustava. Sad me pionirko malo zbunio, ne znam na sta misli u vezi njih, a znamo da covek "ima informacije".

Ne kapiram onaj fajl sto su pustili na mail o odustanku od ugovora. Da li imam pravo da odustanem od preordera u roku od 14 dana ili sta? U nastavku teksta pominju povracaj novca bla bla... kao za klasicnu reklamaciju... msm sta??
Što reče kolega iznad, to ti je za online kupovinu. Svi prodavci imaju obavezu da ako klijent u roku od 14 dana odluči da vrati robu isti zahtev ispoštuju...

Tzv kupovina na neviđeno.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Moj koment se odnosio na doskorasnja ponekad i kilometarska pisanija na ovom forumu kako nema ekskluziva, kako treba misliti novcanikom, malo sacekati pa pametno uloziti ili jos pametnije sacekati da izadje za pc i slicne filozofije a onda je dosla konzumerska realnost i ljudi ugrabise i platise na nevidjeno cak i mesecima unapred.

Pa za prethodne generacije to i jeste bio slučaj jer nije postojao BC na ovom nivou. Za PS4 si morao čekati dve godine za prvi pravi naslov koji opravdava konzolu, na Bloodborne. Isti slučaj je bio i sa PS3, u prve dve godine do izlaska MGS4 si mogao vozati zmaja i igrati Resistance :d

BC menja celu ovu priču i sada zaista ima smisla ulaziti u nju od starta, jer se prenosi cela biblioteka i još bi ona trebalo da dobije benefite poput onih sa PS4 Pro, ovo dođe kao upgrade gpu-a na PC-u. Plus što jedva čekam da vidim kako će VRR izgledati na oledu :)

to su cene koje se znaju vec neko vreme
problem je sto preordera vise nema, a niko ne zna kada ce se naci u slobodnoj prodaji

Pa to je zvanična priča svuda ali mislim da će ih vrlo brzo biti u prodaji. Kontam do polovine decembra.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema nista negativno vezano za njih, naprotiv. Moj komentar se pre svega odnosio na tvrdnju da si oni distibuter, pa kao daju bolje uslove. To prosto nije tacno (ni da oni imaju neke specijalni veze sa PlayStation-om, niti da nude dobre uslove za razliku od drugih).
Pare vam ne uzimaju unapred, jer postoje izuzetno solidne sanse da robu nece imati na D1.
Stariji clanovi znaju kakva je bila prica sa PS4 na releasu [emoji6]

Pa za prethodne generacije to i jeste bio slučaj jer nije postojao BC na ovom nivou. Za PS4 si morao čekati dve godine za prvi pravi naslov koji opravdava konzolu, na Bloodborne. Isti slučaj je bio i sa PS3, u prve dve godine do izlaska MGS4 si mogao vozati zmaja i igrati Resistance :d

BC menja celu ovu priču i sada zaista ima smisla ulaziti u nju od starta, jer se prenosi cela biblioteka i još bi ona trebalo da dobije benefite poput onih sa PS4 Pro, ovo dođe kao upgrade gpu-a na PC-u. Plus što jedva čekam da vidim kako će VRR izgledati na oledu :)

Kao sto rekoh ne treba da mi se pravdas zasto ti konkretno uzimas PS5, komentar nije bio samo o tome i nije nista negativno. ;)

Stiže druga tura.
cfaac76e642c94d022acdcc299e4ec38.jpg

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Ma naravno da će biti za sve koji su naručili. Sad da li je 19.11 ili 1.12... koga briga [emoji3]

Ako zaista bude cena za digital i posle preordera odnosno redovna tih 51.990 to je fenomenalno....
Jedino bih voleo neki bundle sa 2 kontrolera odmah, da ne razmisljam ;-)
Da li cu je imati 19.11. ili 19.12. nije problen... :)

A sad PS Plus na godinu dana imaš za 25 eura ili čak manje na cdkeys :) Napravi US nalog na PC i odmah kupi i ukucaj kod za PS Plus... samo ridimuj(tm) sve igre koje budu mesečno free dok ne uzmeš konzolu...

Može neko uputstvo uradio bih ovo dok ne stigne konzola. Ai stalno mi iskače reklama na instagram neki domaći prodaju godišnju pretplatu za 2300 koliko je to pouzdano

Sent from my LIO-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može neko uputstvo uradio bih ovo dok ne stigne konzola.

Odeš na https://id.sonyentertainmentnetwork...account/wizard/entrance?entry=/create_account

Napraviš PSN nalog, izabereš region US obavezno jer je akcija na PS Plus za US region. Kad si već tu izaberi Aljasku i adresu nekog hotela izguglaj recimo u gradu Anchorage. Kad si napravio, odeš na cdkeys i kupiš 12 meseci PS plus za US, dobiješ na mail code i ukucaš ga na psn nalogu pod redeem code...

Sad je pravo vreme da se utopi ps4/pro pre nego što izadje petica i padne im cena.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Mora li nov nalog da se pravi, ili mi sa us plus nalozima imamo po def te igre?

Da li moze da se kupi sad kod npr, na CD keysu taj od 25$ i da se tek aktivira tamo u novembru i da od tada tece pretplata?
Edit: Video odgovor na odgovarajućoj temi! [emoji6]

Poslednja izmena:
Ovo je baš povoljno, ja mislio taj PS+ košta tipa 12 evra mesečno. Godinu dana za 25 evra plus 400 za konzolu a dobije se brdo igara, baš dobar dil. Sad mi žao što nisam uzeo preorder ali pitaću Fantu kakvo je stanje kod njega. Ne mora biti prvog dana ali do kraja godine bi bilo dobro da ih bude.

Pa kod njega je digital 420 tako da se ne isplati.
@arheolog1981 hvala na objašnjenju.

A nije ni Roaming uvoznik...Tačnije više nije (poslednjih 8-9 meseci). [emoji6]
Ono što je trenutno misterija je kako će biti formirane cene za PS4 kada se PS5 pojavi na tržištu.

Je l' znas ko je novi uvoznik, pretpostavljam da nije problem da se ovde to kaze?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da sad ide preko Sonija sve zato je i cena ovakva. Nije iz trece ili pete ruke.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Pa ako je od sonija, ne bi trebalo da bude 440e, nego 399, ako je bas sve direktno. Neka glupost i dalje postoji tu, mada je drasticno bolje nego pre.

Ljudi, pravi se oko svega prevelika i nepotrebna misterija. Prosto, ne može konzola isto da košta u Srbiji kao u EU. Da li ste svesni postajanja troškova carine na primer? Jako je jednostavno, trenutno imate sistem od prilike ovakav - EU cena plus oko 10% za carinu.
Ranije jesu bile više maloprodajne cene, i daleko od toga da je to bilo opravdano na bilo koji način, ali je ta priča sažvakana stotinu puta. U pitanju je izmedju ostalog i začarani krug, gde zbog jake sive zone (šverc), legalne količine koje ulaze u zemlju nisu velike (iako je realna potreba našeg tržišta više nego solidna). Delom i to utiče na nabavne cene robe, koje su u legalnim tokovima dosta visoke zbog relativno malih ordera.
Ne može niko da kupi konzolu direktno od Sonija, i nemojte da se zavaravate da je Soni neka dobra korporacija koje sve nas jako voli, a nevaljali srpski legalni prodavci kupuju konzole za 150 evra, a vama prodaju za 600 evra [emoji2]
Iza kulisa se svašta dešava i može u celu ovu priču dosta duboko da se udje, ali to već nisu priče za forum.

@ arheolog1981

Hvala za tutorijal! Upravo sam uplatio pretplatu :)

@ Pioneerko

Znaci da Sony odredi kolicine za svaku zemlju i dovede uvoznika aka distribitera pred svrsen cin ili pomenuti distributer trebuje kolicine?
Pitam konrektno bas za PS5, jer je svuda frka...

Sto se tice PS5 je upravo tako kako si napisao - sve je izrezirano unapred, i ne moze se uticati ni na koji nacin.

Vrh Dno