Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pa kako da ga ne ubace kad imaju bazu od koliko miliona korisnika.. Nece svi da uzmu PS5 day one, a i da hoce, nece moci.

Ovaj "knock off" spiderman sigurno ide na ps4, za horizon sumnjam, al zato ce horizon sigurno bit za PC.

https://blog.playstation.com/2020/0...499-for-ps5-with-ultra-hd-blu-ray-disc-drive/

Wow i ipak su podigli cene na 70 dolara/evra....

Our own Worldwide Studios titles will be priced from US$49.99 to US$69.99 (RRP) on PS5.

Astro’s Playroom (Japan Studio) – pre-installed on PS5
Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – US$49.99/¥5,900/€59.99 (RRP)
Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – US$59.99/¥6,900/€69.99 (RRP)

Cak ce i gamepad biti ~70 evra...

DualSense™ Wireless Controller (standalone) – US$69.99/¥6,980/€69.99 (RRP)
PULSE 3D™ wireless headset – with 3D audio support and dual noise-cancelling microphones US$99.99/¥9,980/€99.99 (RRP)
HD Camera – with dual 1080p lenses for gamers to broadcast themselves along with their epic gameplay moments US$59.99/¥5,980/€59.99 (RRP)
Media Remote – to navigate movies and streaming services with ease US$29.99/¥2,980/€29.99 (RRP)
DualSense™ Charging Station – to conveniently charge two DualSense Wireless Controllers US$29.99/¥2,980/€29.99 (RRP)

Poslednja izmena:
Medjutim ono sto se trenutno prica je da ce ove launch igre biti dostupne i za PS4, tj. novi Horizon i Spiderman MM?

To bi bila poprilično loša vest jer najslabija karika određuje ograničenja prilikom gejmbildinga...

https://blog.playstation.com/2020/0...499-for-ps5-with-ultra-hd-blu-ray-disc-drive/

Wow i ipak su podigli cene na 70 dolara/evra....

Cak ce i gamepad biti ~70 evra...

Tačnije 80 evra.

Astro’s Playroom (Japan Studio) – pre-installed on PS5
Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Destruction All Stars (Lucid Games / XDEV) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – US$49.99/¥5,900/€59.99 (RRP)
Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – US$69.99/¥7,900/€79.99 (RRP)
Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – US$59.99/¥6,900/€69.99 (RRP)

Poslednja izmena:
Samo za jednog ovde, prepoznaće se: Spiderman MM izlazi i za PS4, (znači ipak će "zadržavati next gen") I to po ceni od 50$. Ako hoće ultimate verziju, koja će raditi i na ps5, one aje 70$ (toliko i o kenj@nju po Smart Delivery).

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Totalno je nebitno o kome pričaš, ali ne bi trebalo brzopleto da prozivaš bilo koga iznoseći neistine.

Spider-Man: MM za PS4 i PS5 košta po 50$, a prelazak na kasniji next-gen je besplatan.

Spider-Man: MM Ultimate Edition dolazi za PS5 i sa remasterizovanim SM naslovom iz 2018-e (+ svi DLC-ovi) i logično košta više, 70$.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales also supports a next-gen upgrade path, so even if you aren’t ready to upgrade to PS5 just yet, there’s nothing stopping you from buying the PS4 version and enjoying the game alongside everyone else at launch. While it doesn’t have the enhancements made possible by the console in the PS5 version, the game still looks beautiful on PS4 and PS4 Pro, and you can rest easy that when you do make the jump to PS5, the game comes with you.

Ok, nisam dobro razumeo oko ultimate, her čitam s tvitova drugih... Međutim, ostaje deo gde "verujemo u generacije".
dodatak, dualsense će koštati 70$ ,

Pa dobro, dzojstik sad nije kvaliteta bez (nadam se), pa mozda i opravda cenu. Ocekivao sam vise za ostale dodatke, posebno sluske, nesto tipa 149 ili 199. :D Ostalo neka fer cena. A za igre se znalo da ce da dignu, zato i necu na digital, samo disk, prodaja nakon prelaska, i value! :D

Hoce neko, ko je ispratio, da se izjasni povodom cele price oko backwards compatibility za PS4, sta se desava sa kupljenim PS4 igrama u biblioteci?

Hocemo li moci da ih obrnemo i na 5ici ili ce pak Sony da mune blavora korisnicima i zahteva ps+ pretplatu odnosno dodatno otvaranje novcanika za "remastered verzije"?

Deluje da je odgovor Sonija u mutnim vodama i da im bas i nije u interesu pristup starijim bibliotekama igara kao recimo MS/Xbox-u koji je i donekle primoran na taj potez...

Poslednja izmena:
Pa dobro, dzojstik sad nije kvaliteta bez (nadam se), pa mozda i opravda cenu. Ocekivao sam vise za ostale dodatke, posebno sluske, nesto tipa 149 ili 199. :D Ostalo neka fer cena. A za igre se znalo da ce da dignu, zato i necu na digital, samo disk, prodaja nakon prelaska, i value! :D
Iskreno, čak je i cena za DS ok, jer rumble tech košta tih nekih 10$. Međutim, ne bi me čudilo da nekako tiho ubace i podršku za dualshock... Čim će naslovi ići na ps4, sigurno im ne trebaju feature-i s dual sense

Mislim da ostaje BC ali u ovoj prezentaciji nije pominjan. To im je jedan od selling pointa ne bi trebalo sa tim da se glupiraju.

Mene zanima hoće li razmena da radi ili da igram ovo sa ps plus što sam nakupio napokon :D

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

To bi bila poprilično loša vest jer najslabija karika određuje ograničenja prilikom gejmbildinga...

Upravo, mada po onome vidjenom svakako je daleko detaljnije, slicno kao i GT7 koji ce verovatno isto biti i za PS4. Za sad jedino je R&C bio nesto sto ima nextgen only dizajn u vidu. Doduse, sacekacemo launch pa da vidimo, mada za sad sam delimicno razocaran ovim podizanjem cena za igre, ovo je bas ocajan potez sa njihove strane.

Meni cene igara nisu problem, Ghost preorder sam uzeo za 5600, otpakovao, uzeo platinu, prodao za 5200. :D

Zato mi je disk verzija keva. Digital se jedino isplati kada se uzimaju igre stare po par godina za saku dolara/funti.

Poslednja izmena:
Od igara sve neki nastavci i remasteri ništa me nije oduševilo preterano osim novog GOW ali to ko zna kada će biti. Ovo je baš sramotno da igre u Evropi budu ovoliko skuplje verovatno se vode logikom da u Evropi razbijamo Xbox a u USA će biti gusto. Ova PS+ dobra stvar jedino ako i cena PS+ ostane ista. Mada i to su sve stare igre,odlično je za ljude kojima je PS5 prva konzola. Neko je pominjao DS4 to su već potvdili da će raditi na PS5 ali samo sa PS4 igrama

ee7e34e28595c03705f0142e8db47b3b.jpg

Po danasnjem kursu 515 i 415 u Madjarskoj.

Realno, vrlo slab launch, moizda i najslabiji do sad, ali konzola se i onako uzima za celu generaciju, posebno kome je omiljena platforma.

Iskreno, čak je i cena za DS ok, jer rumble tech košta tih nekih 10$. Međutim, ne bi me čudilo da nekako tiho ubace i podršku za dualshock... Čim će naslovi ići na ps4, sigurno im ne trebaju feature-i s dual sense

Nije rumble nego haptic.

Na to sam mislio, samo nisam mogao da se setim reči (pomešao s HD rumble sa nintendo)

Realno, vrlo slab launch, moizda i najslabiji do sad, ali konzola se i onako uzima za celu generaciju, posebno kome je omiljena platforma.

taj fazon, nijedna od najavljenih igara sa oba eventa me nije previse odusevila, bukvalno da ih dele dzabe ne bi ih igrao (izuzev mozda nove oddworld ali to naravno nije vredno kupovine cele konzole)
uzecu konzolu svakako jer je investicija za narednih par godina i jer je PS jedina platforma na kojoj uopste nesto igram, i izlazice tu super igre, ali ne mogu da shvatim da predstavis ovakvu gomilu osrednjih gluposti u 2 eventa kada treba da "pokidas" ne bi li prikupio sto vise kupaca

HD rumble je isto haptic. Koristi linearni rezonantni aktuator (https://www.youtube.com/watch?v=ge_7qfv2c2Y). Rumble koristi vibracioni motor. Razlika je sto rumble ne ume biti suptilan, uvek treska na max kada dobije napon.

taj fazon, nijedna od najavljenih igara sa oba eventa me nije previse odusevila, bukvalno da ih dele dzabe ne bi ih igrao (izuzev mozda nove oddworld ali to naravno nije vredno kupovine cele konzole)
uzecu konzolu svakako jer je investicija za narednih par godina i jer je PS jedina platforma na kojoj uopste nesto igram, i izlazice tu super igre, ali ne mogu da shvatim da predstavis ovakvu gomilu osrednjih gluposti u 2 eventa kada treba da "pokidas" ne bi li prikupio sto vise kupaca

Oseca se da problem sa hardverom ne postoji, ali sa softverom i organizacijom svega oko prezentacije postoji. Ne znam sta i kako, ali sigurno nije bio plan da sony i ms ovako ljudima predstave next gen.
I ja mnogo radije igram na playstation-u, prija mi to fokusirano iskustvo u ovim godinama, vise mi nista ne znaci prosto nabrajanje tehnikalija, rezolucija, frame rate-a itd.

Plus sto me 99% interesuje tradiocionalni gaming, skoro bez multiplayera.

Nadam se da ce biti novih intereresantnih IP-a tokom generacije i da ce da smanje forsiranje open world/rpg-a u svemu zivom.

Ostaje da vidimo sta nudi RDNA 2, jer ako su glasine i ono sto amd sugerise bar donekle tacne, dobicemo mnogo jace masine nego sto smo ocekivali i sto su ljudi na osnovu cuvenog pogresnog poredjenja teraflopsa predvidjali.

Ja sam dosao u fazu da sam mator i prezasicen svim zivim, bas mi treba nesto novo i sveze, nadam se da ce biti u narednom periodu.

Poslednja izmena:
isto osecanje, ali moguce da je bas zato sto smo matori, stvarno ne znam... ali me zaista ne impresionira da me igra maltretira poput souls igara da idem i ginem svakih 15 sekundi i "uzivam" u ucenju kako da je igram, ili da pritiskam 18 dugmica u 3 sekunde u spajdermenu pritom rizikujuci epi napad od sljastenja na sve strane
za open world se takodje slazem, iako mi je open world rpg omiljeni zanr ali sada bas pocinju da guraju tu pricu u bas sve i svasta, verovatno ce i crash bandicoot uskoro biti open world rpg
Sto se tice new gen price, ne znam da li i to slepilo ide sa godinama, ali meni nista od prikazanog ne deluje kao bas neki preveliki korak napred. Ona jedna igra koja je kao neki strip ili sta vec mi je delovala kao da je pravljena za ps3 event. Ne znam kako je npr. spiderman MM graficki toliko superiorniji od spidermena sa ps4. Nije da mi je to presudno, pa cak ni mnogo bitno, ali konstatujem da je za mene wow efekat prilicno izostao

I kod mene prilicno mlak utisak. Sve vredno apgrejda konzole krece tek da izlazi 2021, pa je pitanje kada ce da se formira kriticna masa sadrzaja da se smislim na taj korak. Ovo sa ponudom igara sa cetvorke je besmisleno, posto je manje-vise svako ko je ps4 igrac to vec apsolvirao. Ne znam sta je bila logika za ovaj portfolio igara za launch konzole, ali nisu smeli docekati oktobar bez da internet grmi o makar 1-2 flagship igre u startu. Od svega ovoga bih probao Oddworld, kineskog spajdermena i bukvalno nista vise. Eventualno bih uz neki alkohol gledao jutjubere kako se muce sa Demons Souls.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

@Ivan[emoji2400]
Sve što su nam pokazali do sada realno nije vredno day one buy jer mene lično a verujem možda i većina starijih gejmera nisu impresionirali početnim sadržajem. Vidi se neki očaj kada su stigli fortnite da prikazuju. Kada budu izbacili horizon 2,novi uncharted, days gone 2 i sl onda ću i razmisliti. Zadnjih par godina obrnem možda 4-5 naslova, da li je do mene ili slabog sadržaja ko će ga znati.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Sve je ovo super samo jedna stvar fali, Day one jailbreak

Igre su 10 dolara/eura skuplje u odnosu na trenutne cene...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Koliko je samo sony razocarao sa prezentacijom da nista nisu predstavili sto bi me bas primamilo da kupim odmah po izlasku, igre koje nude to je smesno posle ovoliko godina cekanja, izgleda da je najbolje da se kupi ova konzola negde sredinom sledece godine jer moguce bar tad nesto da izadje zanimljivo, a ovo sto su prikazali a bar malo vredi sve 2021, pola ovih igara prikazanih su iz proslog eventa i i sve to izlazi takodje za pc, konzolu cu svakako da kupim ali sve nekako mrtvo, bez ponude, bas su razocarali ali ipak ko i vecina kupujem pa cekam sledecu gosinu za dva tri naslova i tako...

Nazad
Vrh Dno