Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Posto ni jedni ni drugi ne zele prvi da kazu cenu, treba da se dogovore da broje do 5 i onda oboje uglas :D
 
Developeri su objasnili na koji način ćemo “osjećati” PS5 igre kroz haptičku vibraciju

https://ffa.hr/vijesti/developeri-su-objasnili-na-koji-nacin-cemo-osjecati-ps5-igre-kroz-hapticku-vibraciju/48806/

Nintendo Switch ovo ima već neko vreme. Trik je da se koristi ovakav motor (https://aliexpress.ru/item/32860703781.html) umesto klasičnog rumble motora koji treska ceo džojped kao što je u Xboxu. Sony u poslednje vreme samo kopira Nintendo kada se nešto pokaže uspešno kao što su bili motion kontroleri u vreme Nintendo Wii.
 
Verovatno si u pravu,ali ja sam apsolutno za takav pristup. Ako nešto radi kako treba i donosi boljitak igračima, što da ne "iskopiraju". Radi se na isti način u celoj industriji što ne bi i ovde.

Nama kao krajnjim kupcima to donosi bolji proizvod, a svi to želimo. Naravno da svi volimo inovacije, ali je sasvim ok preuzeti rešenje konkurencije ukoliko ono radi posao. Sony će, nadam se, inovirati na drugim poljima i svi srećni i zadovoljni. :)



Sent from my SM-N970F using Tapatalk
 
Problem je samo kada naprave reklamu gde ispada da su otkrili toplu vodu. Mnogo su im pretenciozne reklame. Mada to nije ni bitno ako konzola bude 500 evra a samo grafička za PC 800 evra.
 
ja ne znam ni jednu granu privrede gde se ne kopira konkurencija i to brutalno, najbrutalniji primer su mobilni telefoni, mada to ide od aspiratora, sporeta, preko sportske opreme do video igara
koliko su agresivni u predstavljanju toga kao tople vode to vec ne znam, a i svakako me ne bi odvratilo od kupovine
 
Kakav downgrade ? Meni ovo bas dobro izgleda.. ili sam jedini ?
 
Bice verovatno 1440p 60 FPSa, inace izgleda super. :D
 
E, dugo sam bio odvojen od neta, ali sad sam stigao da pogledam... Po meni, a pročitao sma i na nekoliko mesta, to je zbog Ray tracinga... Treba malo vremena da se proračunski svi ti odbici svetlosti, tako da je primetan pop in na nekim delovima, ali samo osvetljenja. Za ostale efekte se slažem, deluje malo drugačije nego prvi demo.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Pominje se 13.11.2020. kao pocetak prodaje PS5, a Xbox nedelju dana ranije.
 
Jel se zna neka okvirna cena kad vec realtivno skoro izlazi?
 
Samo pretpostavke... digitalna 400, disk verzija 500 dolara/eura. Zvanično se očekuje početkom septembra, negde se pominje 9. kao datum... na 25. godišnjicu od izlaska PS1 u Severnoj Americi.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk
 
U jednoj Nemačkoj prodavnici bio je kratko izlistan pre neki dan. Verzija od 2tb.
cca423820e3181a5d41b14f258cb6b64.jpg


Послато са SM-G985F помоћу Тапатока
 
Pa 400-500 je taman da bude i toliko kosta a ovo sto je skoro 1000 eur je vec malo previse za bilo koju konzolu, jedino uz nju da daju jos VR i neki volan i dva dzojstika
 
Ma to je samo placeholder, niđe veze. Prvo nema 2TB PS5...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk
 
Ne vidim zašto ne bi bila 2tb verzija?

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока
 
Ne postoji 1tb verzija ps5, već 825gb

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Ne postoji 1tb verzija ps5, već 825gb

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Nećemo sad u sitna crevca, oni ga prodaju kao 1TB kao sto se i telefoni prodaju tipa 64GB i slično pa zapravo nema tu memoriju jer sam operativni sistem i aplikacije u startu zauzimaju par gigabajta.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Mislim da grešiš. Ako si gledao Road to PS5, prezentaciju Cernija, video bi da se tamo baš i navodi da nije 1tb, već 825gb. I to nije zbog famoznog zaokruživanja 1000/1024, već upravo zbog konfiguracije memorije i čipova na sad, kako bi se dobile one brojke. Tako da verujem da će veličine biti umnožci ovih 825gb, ili bar slično.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
 
Jasno je to, isto tako imam PS4 Pro 1TB koji zapravo ima 861.4GB.
Ali sumnjam da će ga reklamirati kao PS5 825GB već će pisati 1TB kao i kod 4ke. :)


Gesendet von iPhone mit Tapatalk
 
Nije isto, PS4 verzije koriste Hitachi Travelstar 500GB/1TB HDD-ove i taj prostor sto ti fali je rezervisan za OS i ostale sistemske operacije, cini mi se da i ako se zameni interni HDD sa jos vecim od recimo 2TB, sistem rezervise i vise od 200GB na njemu.

Na PS5 ukupna velicina tog nvme SSD-a je 825GB a koliko ce sistem jos rezervisati i oduzeti prostora, ostaje da se vidi.
 
Nazad
Vrh Dno