Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Okkkk....
Od kako je izasao PS3, imam nalog sa ko zna koliko kupljenih igara na istom....
I on ce biti primar na PS5 day 1....
Naravno da imam i neke diskove koji su meni dragi, ali je odnos 90:10...
Koliko je to godina do sada proslo?

Isti slučaj kod mene od 2012te na glavnom nalogu preko 200+ ps3/ps4 naslova. Na ps3 i ps4 nisam obrnuo tri fizičkih naslova. Od 2013te uzimao dosta sherova za sebe i drugare. Digitalna verzija ce biti pa i ista cena da im bude.
Two step verification i ćao.Ne dati nikom podatke za glavni nalog.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Pa naravno da je bitna cena, kada su vecinom kupci klinci, kojima nije svejedno koliko ce love da traze matorcima da odjednom istresu za konzolu.

A stariji ce mnogi cekati neki popust ako je skupa na startu.

Dodatno, Sonyju je jos veca razlika za digital, jer mnogi umesto da plate novu igru, kupe polovnu i onda se troje njih igra od jednog diska, a to kod digital-a nema.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
samo što je digitalu još lakše mijenjati, posuditi i slično, čak dvojca mogu u isto vrijeme nalog koriatiti
meni digitala više odgovara i nastavak sharinga igara

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Dajte neki tutorial za te share naloge za nas ne/edukovane, taman da imam sta da čitam ...

Dajte neki tutorial za te share naloge za nas ne/edukovane, taman da imam sta da čitam ...
pa ima ovdje tema i objašnjeno već
ukratko jedan nalog na dvije konzole
konzole 1 - stavljen kao primary i igraš sa svih osim tog naloga
konzola 2 - nije stavljen kao primary i igraš samo sa tog naloga

obje konzole mogu igrati u isto vrijeme čak ja sam dosta igara igrao protiv/sa kolegom sa kojim djelim nalog

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Ogroman broj ljudi u svetu, a naročito po zapadu ima ograničen mesečni internet i zato fizička kopija neće izumreti još barem 2 generacije konzola (a možda i duže). Zato su i glasali tako. Share i te slične stvari gotovo niko ni ne radi. Ovde po Francuskoj koje god sam upoznao a da imaju konzolu, ni ne znaju za tu opciju jer im nije problem da kupe igru.

Sad, ne znam kako funkcionise sharing, zaista...
Ali znam da imaju neki nosioci, on je valjda vlasnik igre.
Da li on moze u svakom trenutku da te izbaci, ne znam, zaista se ne razumem, ali ne bih voleo da neka druga osoba (znaci ne SOny ili MS) moze da mi ukine pravo na igru.

Ne, Nosilac je samo strana tog share-a koja je platila više kako bi igru igrala sa svog glavnog naloga. U share-u nema jednog vlasnika, obe strane su, ali za slučaj da jedan zezne drugog, tu je posrednik (kreator share-a) koji ima pristup mail adresi.

S druge strane ako deliš svoj nalog sa nekim od poverenja, naravno za svoj nalog si ti vlasnik jer samo ti imaš pristup svom mail-u. Inače ovaj tip deljenja ima i na Xbox-u, gotovo identičan princip.

Hvala na objasnjenju.
To mi se opasno ne svidja, ja svoju konzolu drzim kao home i to je to...
Sve sto kupim, ostaje na mom nalogu.
Ne moram sve ni da igram prvog dana, sacekam malo rasprodaju i onda kupim.

Naravno, onaj ko kupuje igre day one, mislim da nece imati ni problem da uzme konzolu day one, koja god da je cena...

Ako predju na skroz digitalno, onda se nadam da će pre toga omogućiti da mogu tu svoju digitalnu kopiju da prodam kasnije, da zamenim sa nekim... kao što može sa fizičkim sada. Postoju sve bezobrazniji i alaviji.

Hvala na objasnjenju.
To mi se opasno ne svidja, ja svoju konzolu drzim kao home i to je to...
Sve sto kupim, ostaje na mom nalogu.
Ne moram sve ni da igram prvog dana, sacekam malo rasprodaju i onda kupim.

Naravno, onaj ko kupuje igre day one, mislim da nece imati ni problem da uzme konzolu day one, koja god da je cena...

I moj primarni nalog je samo moj.... Ako sin hoce nesto sto ce samo on da igra, uzme se preko share-a... Ako se meni nesto bas bas igra a znam da nije vredno tih para, onda opet share....
Tvoj glavni nalog ni u kom slucaju nije kompromitovan...
Kao i sto je na mom glavnom nalogu potroseno najvise para....
I ono sto mislim da vredi da ostaje na njemu...
A sto se tise konzole day 1, imao sam ih skoro sve tada, tako da ce i ova nastaviti tradiciju...

Ko kaže da prelaze na skroz digitalno :) Kad smo od opcije da imaš konzolu bez blu-ray došli do toga da će samo digitalno biti opcija? Neće se fizičke kopije još dugo izbaciti jer masa ljudi nema dobar i/ili neograničen net po svetu. I sad možeš da prodaš digitalnu verziju, kao nalog... sad dal je na njemu jedna, pet ili 100 igara to je do tebe.

@DusaN

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Share radim sa veoma bliskim prijateljem za MP igre, i PS Plus, a sve SP igre uzimam iskljucivo na disku, jer naslove koje predjem 100%, uzmem platinu, vise nikada i ne planiram da odigram, tako da volim da prodam disk, dodam novac i uzmem nesto novo i tako u krug. Digitalno uzimam samo izabrane naslove koji su ostavili jak utisak, kao sto je W3, najbolja igra ikad i CP77 jer verujem totalno u CDPR.

Vidim da su pomerili CP77 malo, jos da PS5 izadje malo pre i da mi se ispuni zelja, da igram kao covek. :D

Ko kaže da prelaze na skroz digitalno :) Kad smo od opcije da imaš konzolu bez blu-ray došli do toga da će samo digitalno biti opcija? Neće se fizičke kopije još dugo izbaciti jer masa ljudi nema dobar i/ili neograničen net po svetu. I sad možeš da prodaš digitalnu verziju, kao nalog... sad dal je na njemu jedna, pet ili 100 igara to je do tebe.

@DusaN

Neko gore reče da će za generaciju dve verovatno sve biti digitalno (ili sam to video na nekom drugom mestu :) ), a realno je očekivati da idu na tako nešto. A to znajući ih koliko su ulavi ne mora da znači da će biti dobro i za nas korisnike. Ili da pravim za svaku igru poseban nalog :)

Neko gore reče da će za generaciju dve verovatno sve biti digitalno (ili sam to video na nekom drugom mestu :) ), a realno je očekivati da idu na tako nešto. A to znajući ih koliko su ulavi ne mora da znači da će biti dobro i za nas korisnike. Ili da pravim za svaku igru poseban nalog :)

I to neki rade :) Ja imam jedan glavni sa PS Plus i nekoliko sporednih na kojima uzimam na akcijama. Kad pređem prodam i tako u krug.

Ja se ne sećam kada sam uzeo fizički kopiju bilo čega. Baš imam živaca da kopam po diskovima i ubacujem ih u drajv.

Super mi je i ona opcija koja je potvrđena na xbox, da do pet igara može biti pokrenuto u isto vreme, i da se može instant skakati između njih. Nadam se da i za PS5 planiraju nešto slično.

A neki bi da žongliraju sa diskovima. [emoji51]

Posto mene strasno iritira brujanje diska u konzoli, ne secam se kada sam poslednji put disk ubacio. Mora sve da bude sto tise, pa sam tako malo po malo presao na digi only fazon. Ne verujem da cu da kupim verziju sa diskom

Kod mene se disk cuje samo kad prvi put ubacim igru u konzolu, i to nesto malo, dok ne skine na hard, posle toga tiho, idealno uhu. :D

I ja cu uzeti samo digitalnu verziju. I onako ne planiram da dajem 60e za najnovije naslove, vec planiram starije igre da pokupujem. Nisam bas upucen kako funcionise PSN, te mesecne pretplate itd.. Preskocio sam PS3 i PS4..

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Sto se tice igara, disc ili digital, odnosno ekomonicnost. To je slicno, cak je i opcija sa kupovinom digitalnih verzija igara potencijalno jeftinija....
Kupujute lepo online PSN naloge sa nekoliko igara za 20-30$, kad predjes sta te zanima prosledis dalje ili ostavis sta god...

Cyberpunk 2077 upgrade sa sadašnje na next-gen besplatan za obe konzole:

We are happy to confirm that Cyberpunk 2077 will be backwards compatible with both next-gen consoles! Your PS4 copy of the game will work on PS5 on launch day. Anyone who buys the game on Xbox One will be able to play their copy on Xbox Series X when the console launches too!

A later upgrade to Cyberpunk 2077, taking full advantage of the next-gen hardware, will be available for free.

Sony beše u Maju objavio da svaka igra koja dolazi na verifikaciju od 13. Jula pa nadalje mora biti kompatibilna i sa PS5?

Ako je ovo istina, pesma!
419c1e829f8743920b40c30d55ab815a.jpg

Release se poklapa sa pomeranjem Cyberpunka na 19ti Novembar. [emoji16]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

I dalje nista o podrsci za tastaturu i misa?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Како је кренуле даваће конзоле и једни и други на трафици уз новине. Што се тиче миш тастатура. То зависи од игре на пример Fortnite i COD warzone је имају. Ако ти је то пресудно нису конзоле за тебе

NE! 20. novembar petak, znaci sticice tek u ponedeljak ako smo srecne ruke, to je previse, plus da cekam toliko CP77 da igram, hmm... Da li cu biti primoran da pazarim kod domacih pilicara... :smash:

Ne postavljajte linkove do lažnih preordera. Hvala.

Krenulo je...

b31404100d65e438669c20e85bdedb5e.jpg

Vrh Dno