Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Koliko će onda koštati Xbox Series X ako će Sony izaći sa cenom od 600$? Dajte malo realnosti.

Džabe upoređujete cene telefona i ostalih stvari, jer konzole mahom kupuju tinejdžeri i roditelji klincima pošto je to najjeftiniji ulazak u gaming. Ako ostane na 470$ cena izrade konzole za kompaniju, eto nje lagano na 400$ i 450$ retail. Što donekle i očekujem, ali to ništa ne mora da znači jer obe firme sada žele da daju što nižu cenu.

Izvinite, nisam pratio na času. Kad izađe PS5 i kad se ulogujem na PS store, moći ću da igram igre koje sam kupio na store-u za PS4?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ne očekuj prvog dana/meseca da budu sve igrive (isto tako nije bilo ni na Xbox-u). Plan im je da od preko 4.000 naslova, 100 najpopularnijih PS4 igara bude dostupno na launch-u konzole, a potom da ostatak dodaju periodično.

Izvinite, nisam pratio na času. Kad izađe PS5 i kad se ulogujem na PS store, moći ću da igram igre koje sam kupio na store-u za PS4?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Не све. Само неке. Нису још прецизирали колико. Помињали су 100 најпопуларнијих

Vala baš je odvratan [emoji1787]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Meni jeste, tebi nije sta je problem? Nije nista smesno u tvom nepotrebnom postu

Inace sad sam priocitao da sony zaradjuje 15$ vise na prodaji digitalnih igara od diskova.

Poslednja izmena:
Meni jeste, tebi nije sta je problem? Nije nista smesno u tvom nepotrebnom postu

Inace sad sam priocitao da sony zaradjuje 15$ vise na prodaji digitalnih igara od diskova.
Smešan si ti sa takvim stavom [emoji6] uživaj i samo opušteno.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Imamo, ali moderne konzole ne mogu da se prikace na zastarele katodne televizore (kao sto je na primer moj). :d

ko te to slagao?meni bio nakačen ps4 na wegu,kakvi oledi i bakrači...

^
A ja pomislio da si cvrcnuo pare na graficku i svalerku... :p

Ko hoce top setup, LG CX 1500e 48", i 500e konzola, plus igre, sluske a da ne pricam o nekom boljem ozvucenju, ispade PC setup jeftiniji.. :p

Jel može LG CX 55", ovaj kod mene u sobi ? :D
Ići će na njega komp, PS5, NAS...inače slika je neverovatna. Ironično da novi OLED televizori imaju sve gaming feature (u ovom slučaju 4K, low input lag, HDR, preciznost boja, G-Sync..) a da monitori nemaju...tj. imaće novi Acer i Asus ali sa cenom od 3000+ evra za 32"

A što se tiče konzola, ja sam ranije rekao da je tv za konzolu ne samo display već i grafička karta. Imao sam "običan" LG tv pre ovog povezan na PS4 Pro i to jednostavno ne radi...input lag je pola sekunde bukvalno ako ne i jače..prebaciš na game mod, input lag se smanji (ali i dalje nije to to) ali zato brightnes, HDR i sve ostalo ode u tri lepe..
Tako da, ljudi moraju da uzmu u obzir da kada kupiš konzolu, kupio si samo jedan deo sistema..

Pa isto vazi za sve, ne znam kako je moguce da ti je novost da ce bolji tv ili monitor dati bolju sliku?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja ocekujem da digital bude 500, base 550.
Sve ispod toga bi bilo odlicno, ali nisam siguran da je moguce ovakav hardware prodavati za manje novca.

Neko je pitao koliko ce onda tek XBX kostati. M$ je prodao dosta manje konzola tokom ove generacije, tako da ce sigurno gledati da na startu nove privuku sto veci broj korisnika. E sada, da li ce to probati agresivnom cenom, ili ce deliti besplatno gamepass, videcemo.

Poslednja izmena:
Pa da, ali kao što rekoh, ako je na kraju cena proizvodnje ostala na 470$, eto digitalne verzije na 400$ i sa diskom na 450$.

MS takođe želi da stavi privlačnu cenu, ali sigurno ni oni nisu ludi da idu u minus 150-200$ po konzoli. Pritom oni već imaju jak kec u rukavu, upravo u tom Game Pass servisu.

Zvuci previse dobro da bi bilo istinito...
Jedna dobra custom 5700xt kosta 450e (~400e/420e su losije), a gde je tu 3700x (300e), 4k UHD plejer i custom hladjenje...

Evo, da se i ja zapljunem:
PS5 -500$
PS5 DE - 400$
XBOX SERIES X - 500$
XBOX SERIES S - 250$

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Ali ne znamo koliko kostaju RX 5700XT i R7 3700X u novembru-decembru 2020. ;)

Ne ocekujem neki drasticno veliki pad jer Nvidia i AMD trebaju da izbace prvo higher tier kartice pa tek onda mid tier (2080super bi trebala da postane 3070) par meseci kasnije. Ovo ce polako da privode kraju zaliha i povuci tj zameniti sledecom iteracijom. (jedino ako se nesto kod prodavaca upeca povoljno dok ciste lagere)
Takodje suska se da AMD mozda pomeri izlazak Ryzen 4000 serije sa 2021. jer kod Intela nema konkurentne proizvode u ponudi, tako da ce ova XT serija (koja i ne nudi bas neki napredak) da bude sve za ovu godinu. (basically AMD pulled an Intel)
Racunam na max 20-40e manje cene i to ako nam se posreci...

Poslednja izmena:
Zvuci previse dobro da bi bilo istinito...
Jedna dobra custom 5700xt kosta 450e (~400e/420e su losije), a gde je tu 3700x (300e), 4k UHD plejer i custom hladjenje...
Sony svakom generacijom puca na 100 miliona prodatih primeraka i ta nabavna cena koju oni dobijaju je nama nepojmiva. Pa i taj 4k Blu-Ray plejer ih košta par desetine dolara, a još na njemu zarađuju i na prodaji Xbox-a.

Biće to okej po krajnjeg korisnika.

Ja tipujem da ce pocetne cene biti nesto vece, posle ce ih spustiti. Stoji da imaju racunicu na masovnu proizvodju, ali konacno da nude skoro 1:1 gen, ne kasne 2 generacije, zato i mislim da ce morati da kosta vise ovog puta.
Bilo bi kul da ponude 2tb verziju, DE u 2tb izvedbi bi za mene licno bila idealna opcija.
Na kraju dana ne zurim sa kupovinom, samo neka izbace crnu konzolu, cekam testove pa onda pada odluka o kupovini.

Jedna od stvari koju sma pročitao, pa me ne držite za reč, je da je 2tb verzija nemoguća. Zbog 12 linija koje idu od kontrolera do ssda i izbora modula, veličina sada će biti umnožak od 825gb... Tačnije 1.65..

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Svakako treba ići na verziju sa većim ssd-om. Ovih 825 mi deluje baš malo.

Koliko god da košta, ja ću to da rešim 'vako ;)
aP7Bpyw_700bwp.webp

Nazad
Vrh Dno