Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Svakako bolje nego originalni 5400 hdd - neka je i samo 5% brži, na sto sati igranja to je bar sat-dva manje blejanja u "Loading". Ja sam stavio prošle godine i ne žalim se, ionako su ssd-ovi danas povoljni.
iskreno po meni nepotrebna investicija ta sekunda ma 5 sekubdi više loadinga realno ništa specijalno ne donose
sa ps5 sa SSDom i hardwareom koji ima će to imati smisla

mislim to je moje mišljenje znam da ima raje koja su stavila ssd i to mi je ok ali meni tih eto 5% veće brzine ništa ne znacu

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

iskreno po meni nepotrebna investicija ta sekunda ma 5 sekubdi više loadinga realno ništa specijalno ne donose
sa ps5 sa SSDom i hardwareom koji ima će to imati smisla

mislim to je moje mišljenje znam da ima raje koja su stavila ssd i to mi je ok ali meni tih eto 5% veće brzine ništa ne znacu

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Ja sam imao ssd, vratio hdd i opet sad ssd. Razlika je znatna u kretanju kroz menije, otvaranju aplikacija, PSN store-u. Isplati se makar zbog nepostojanja kočenja i kilavljenja opšteg :)

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Izvinjavam se što se nadovezujem na offtopic, ali me zanima ima li razlike u performansama pri kačenju SSD-a preko USB-a u odnosu na direktno ubacivanje umesto HDD-a?

Ne budite dosadni sa tim tracevima o ceni od 699$. Ta cena je placeholder, ni u Soniju jos nisu cvrsto odlucili kolko ce biti jer cekaju da prvi Xbox izleti sa cenom pa da oni stave manju.
Dakle, bice digital izmedju 400-500$, bluray 500-600 i kraj price. Sve drugo vece od oooovog je pucanj u celo, nece ljudi da daju tolke pare tj. nece roditelji da kupuju deci konzole, onda nemas bazu kojoj ces prodavati igre i aksesoare.
Ne brinite nista vi za Sony, oni mogu uz gibtak da prodaju kao sto su i radili pre, pa nadoknade kasnije + sad kroz naplatu PSN mlate pare
To sto ce vama roditelji dati 1000 eura za konzolu nikog ne zanima

Poslednja izmena:
Izvinjavam se što se nadovezujem na offtopic, ali me zanima ima li razlike u performansama pri kačenju SSD-a preko USB-a u odnosu na direktno ubacivanje umesto HDD-a?

ogroman,mislim da je 60tak mb/s maks koji taj usb kontroler može da izvuče,ali testirao sam na oba modela obične verzije,nije mi pro još padao šaka,čekao sam da iskrsne džejlbrejkovan ispod 300nak na oglasima i odustao od priče...

Ne budite dosadni sa tim tracevima o ceni od 699$. Ta cena je placeholder, ni u Soniju jos nisu cvrsto odlucili kolko ce biti jer cekaju da prvi Xbox izleti sa cenom pa da oni stave manju.
Dakle, bice digital izmedju 400-500$, bluray 500-600 i kraj price. Sve drugo vece od oooovog je pucanj u celo, nece ljudi da daju tolke pare tj. nece roditelji da kupuju deci konzole, onda nemas bazu kojoj ces prodavati igre i aksesoare.
Ne brinite nista vi za Sony, oni mogu uz gibtak da prodaju kao sto su i radili pre, pa nadoknade kasnije + sad kroz naplatu PSN mlate pare
To sto ce vama roditelji dati 1000 eura za konzolu nikog ne zanima
Nece da kupuju konzole od 500€, a hoce mobilne telefone od 1000€.
Najjeftija verzija konzole nece biti ispod 599€ u evropi, a $ u Americi.

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

Nece da kupuju konzole od 500€, a hoce mobilne telefone od 1000€.
Najjeftija verzija konzole nece biti ispod 599€ u evropi, a $ u Americi.

Sent from my SM-A307FN using Tapatalk

Znao sam da ce neko da potegne taj argument. Nije isto. Telefoni se kupuju na ugovor i otplacuju 2 godine pa iphone ispadne 60-70$ mesecno sa neogranicenim saobracajem. Bude povoljnije ako dajes stari movilni u zamenu. U americi.
Evo hoces da se opkladimo u cenu konzole? U hiljadarku ja kazem da ce digitalna verzija biti 400-500$, ti kazes 600$+ za digital

Poslednja izmena:
Kod mene na Singapurskim sajtovima kazu ovako

According to a Bloomberg article, scarce components have pushed the manufacturing cost to roughly USD$450 (S$625.37) per console. According to Bloomberg, with the current unit cost, the PS5 may retail for at least US$470 (S$653.29).

Ako bude ta cena to je prihvatljivo, a cak i ne igram toliko konzolu, cisto hocu da ostanem u toku i konacno predjem na 4K, plus dolazi ako razumem pred kraj godine...

Znao sam da ce neko da potegne taj argument. Nije isto. Telefoni se kupuju na ugovor i otplacuju 2 godine pa iphone ispadne 60-70$ mesecno sa neogranicenim saobracajem. Bude povoljnije ako dajes stari movilni u zamenu. U americi.
Evo hoces da se opkladimo u cenu konzole? U hiljadarku ja kazem da ce digitalna verzija biti 400-500$, ti kazes 600$+ za digital
A konzole se ne kupuju na ugovor...
Mislim stvarno....
Znas kako se kaze "Sto je babi milo to joj se i snilo"
Ko ne bi voleo da bude konzola 400€, ali realno gledamo. Pa jos uvek je PS4 pro (kod nas) 55000 posle koliko godina od kada je izaso. Koliko je to i evrima???
Molim lepo

Sent from my SM-A515FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam sony pro na KP platio 320e pre 3 ipo godine. To sto je kod nas do pre 3 meseca bio 60k veze nema sa realnoscu.

Upravljaj se svim cenama, samo ne srpskim.

99% clanova odavde ce kupiti na KP, gde ce cena biti 500+- 50 dolara.
Kod nas ce biti 70 80k i kupice ga par neukih roditelja i tetaka za svoju decu.

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Realno. Ako bude oko 500e kupicu ga, tj donece mi drugar iz IT. Svojevremeno sam Galaxyb Tab 4 10" kada je izasao platio 175e u Austriji, a kod nas je cena bila malo ispod 40.000. Doduse, bio je BF.. Radim u jednom ogromnom trgovinskom lancu, ovde cak i za nas zaposlene cene su sumanute. Niste ni svesni koliko Vas pljackaju. Sony 4 sa 1 joystick-om u nabavci kod nas bude oko 25-30k. Na vecu kolicinu mozda i manje.

Zato tvrdim da PS5 nece biti ispod 70k, ili ce biti tipa 69.990...

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Mozete do do sutra da nagadjate, svako ima svoju logiku i necete se sloziti.
Ako vec uporedjujete 1000e za telefon, konzolu, sto ne ubacite i neki polovni auto u tu jednacinu..

Tako je, a i ulaganje u telefon je jednom i koristis ga (mada je mizeran broj ljudi koji koriste telefone od 1000+ evra, izadjite malo van svojih it granica i pogledajte sta koristi prosecan korisnik), kupovina konzole sa druge strane je jos i najjeftiniji trosak u lancu generacije.
Pretplate, igre od 60 evra/dolara su ono sto oguli coveka za tih 7 godina postojanja konzole/

Pomenuo bih gamepass da ne lutam po temama, nije smisljen jer narod ima para, vec zato sto ga nema, posle jednog takvog jeftinog, uspesnog projekta, doci i sunuti cenu za xbox od 1000e je rukavica u lice svima.
To se nece desiti.

Mozete do do sutra da nagadjate, svako ima svoju logiku i necete se sloziti.
Ako vec uporedjujete 1000e za telefon, konzolu, sto ne ubacite i neki polovni auto u tu jednacinu..
Moze moze..... ako je pametan i ima game store....sto da ne.....
A uostalom sto polovan.....[emoji38][emoji38][emoji38]

A konzole se ne kupuju na ugovor...
Mislim stvarno....
Znas kako se kaze "Sto je babi milo to joj se i snilo"
Ko ne bi voleo da bude konzola 400€, ali realno gledamo. Pa jos uvek je PS4 pro (kod nas) 55000 posle koliko godina od kada je izaso. Koliko je to i evrima???
Molim lepo

Pa dobro videces kad izadju sa cenom, pravices se da nisi rekao da ce biti 600$+ i da si u stvari znao da ce biti 400-500$

Ako bude ispod €600, ja ceo forum častim piće.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Digitalna verzija ce mozda i biti (nadam se da nece biti hardverski inferiornija) 500ak evra, druga sa drajvom vrlo moguce iznad 600e...

Treba uzeti u obzira koliko kosta Ryzen 3700x i 5700xt (ok iako je masovna proizvodnja u pitanju) a gde je tu jos i ovo "custom" hladjenje (ciju efikasnost tek trebamo da vidimo kroz testove), tako da ne bih bas rekao da ce u pocetku biti toliko pristupacna...
450-500e ne bi uopste bilo puno za (digitalnu) konzolu, a hardver je odlican u startu tako da ne mora da se uzima nova do EOL-a, za razliku kod PS4-rke.

499 diskic, 449 digital, nzm cemu ovoliko prepucavanje. :D

Gde smeju da stave preko 500e konzole, zato ce igre da budu skuplje za po 10e, dodaci ce biti precenjeni, PS Plus ima da ode gore, a mozda izmisle i nesto novo. :D

Barem 100e razlike mislim da je realniji scenario...
Opet po tim cenama nije strasno (neka bude i 450/500- 600/650) za nas koji vec imamo biblioteku igara i TV, oni koji sada uzimaju prvi put zagulice poprilicno... Konzola ovog puta deluje da moze da pregura do EOL-a, bez upgrade na "pro" model mid-EOL...

Mada realno vecina ceka jos JB za PS4 da se naigra pa tek za nekoliko godina da predje na PS5 (ako i tamo bude neki JB), tako da ono... :p

Neki moramo i da apgrejdujemo televizor i komodu zbog novih standarda i dimenzija. Dolazimo bar a bar sa PC igracima kad se sve sabere, samo je validity par godina duzi nego na PC.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Sony treba da ode na kupujemprodajem da pogleda cene i nabavi to sto im treba, gledaju samo na itsvetu izgleda...

Ko hoce top setup, LG CX 1500e 48", i 500e konzola, plus igre, sluske a da ne pricam o nekom boljem ozvucenju, ispade PC setup jeftiniji.. :p

Ko hoce top setup, LG CX 1500e 48", i 500e konzola, plus igre, sluske a da ne pricam o nekom boljem ozvucenju, ispade PC setup jeftiniji.. :p

Bas zato ja cekam petica da izadje pa da od paše pazarim polovnu 4 [emoji4]. Najveci problem je sto mora neki nov tv (mada kod.mene neće da moze oled, sprzio bi ga kao slaninicu) a i zvuk mora da se upgraduje a to odlazem vec neko vremr. Gledam ovaj jedan bubreg mi je izgleda višak [emoji4]

Poslednja izmena:

Ryzen 3700x + 5700xt, solidna x570 plojka, 16gb rama, 500ssd+1tbm nvme (samsung evo + wd sn550), kuciste, cpu cooler, malo bolje gold/platinum napajanje dodje na ~1400/1500e u EU... (pratim cene od zimus)
A gde je tu jos iole ok 1440p 144hz ili 4k monitor (racunaj min 300-350e pa na gore)
Naravno uvek mozes da zakidas na nekim komponentama i spustis cenu na 1300e... Naravno menjanje grafe na ~3/4 godine se podrazumeva...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno