Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Kažeš da neće biti PS System Software Update-a kada se konzola poveže na net prvog dana? Da je verzija na konzolama finalna za day 1?[emoji16]

Meni nešto miriše i da u ovom trenutku rade na BC kompatibilnosti. Previše ćute o tome, tek neki dan su dali neke konkretnih informacije, a to je i dalje šturo.

Za razlikom od MS-a, gde na sve strane iskaču bc klipovi, performanse i gejmplej.

Poslednja izmena:
Kažeš da neće biti PS System Software Update-a kada se konzola poveže na net prvog dana? Da je verzija na konzolama finalna za day 1?[emoji16]

Meni nešto miriše i da u ovom trenutku rade na BC kompatibilnosti. Previše ćute o tome, tek neki dan su dali neke konkretnih informacije, a to je i dalje šturo.

Za razlikom od MS-a, gde na sve strane iskaču bc klipovi, performanse i gejmplej.

Ma ne zanima me njihov softver, i ovako im je sugav do dna, ali nisam mislio na softver nego na hardver, tu je naravno sve reseno i konzola je vec uveliko u izradi i stancuje se za prodaju. Kad sam video kod druga kako na xbox-u leti sistem i koliko je lepse odradjen sistem zapanjio sam se, na PS3 i PS4 onaj ps store radi svakog 15 u mesecu XD

Hoće li moći da se igraju igre na PS5 koje su sakupljenje za PS4 putem PS+ pretplate?

Drugar odsutao 130 i neki na listi u cl

Ne ćuti PS previše, nego MS previše gura Xbox na sve strane gde se moglo fino podmazati. Pa ti zbog toga deluje kao da Plejke ima manje. Taktika sa marketingom im je identična kao za PS4.

Ja sam četvorku uzeo među prvim primercima kod nas, tad se nije znalo kako zaista UI izgleda dok je sam nisi uključio prvi put, osim onih prikaza kad je Cerny pokazivao Knack (ali taj UI je bio drugačiji od finalnog).

Čak i da saznamo danas već šta ima i kako izgleda - još je 30 dana do izlaska, možemo ga samo gledati ... Xbox je pokazao svoj, jer ništa nisu ni menjali, eno mi ga isti taj na starom One

Ja sam četvorku uzeo među prvim primercima kod nas, tad se nije znalo kako zaista UI izgleda dok je sam nisi uključio prvi put, osim onih prikaza kad je Cerny pokazivao Knack (ali taj UI je bio drugačiji od finalnog).

7 godina je proslo od tada, nije valjda da ocekujes isti pristup i danas?
Mene je pre svega zanimalo kako ce BC da funkcionise. To smo delimicno culi, ali jos ne znamo kako ce boost zaista da funkcionise, kao sto ni ne znamo hoce li i ostale 1st party igre dobijati patcheve kao sto ce GoT.

Sto me ovo zanima? Jer zelim da znam da li da prodajem i igre sa ps4pro ili ne.

UI me ne zanima preterano, sigurno nece biti gori od ovog na ps4. Jedino mi se ne svidja sto ce po defaultu konzola raditi u HDR modu, ali to dotice samo nas koji se igramo na oledu.

Zašto je problem HDR i OLED?

Mislim da niko do sada nije radio ozbiljnije istrazivanje koliko brightness utice na burn-in ili trajanje panela.
Jedino sam na ovo naleteo:
One easy-to-decipher, albeit somewhat tangential source of information on OLED brightness versus its longevity, is an Energy Department paper on lighting from 2016. According to that paper, an OLED lighting panel capable of producing 8,300 nits (shown as candela per square meter, or cd/m2 in the paper) was rated for 40,000 hours at 25-percent brightness (i.e., 2,075 nits), but only 10,000 hours at 100-percent brightness (i.e., 8,300 nits). That's a 400-percent linear decrease.

Ko zna, mozda i ne utice, ali sam primetio u poslednje vreme da u nekim igrama mozes da smanjujes HDR brightness za HUD, sigurno nije ubaceno tek tako.

Svakako ne volim kada mi OS sljasti, bez obzira da li se radilo o konzolama ili Windowsu.
Bukvalno nijedne prednosti ne mogu da se setim, osim sto ces mozda na konzoli moci da gledas HDR trajler kada si na Store-u.
I dalje se nadam da ce biti moguce ugasiti tu opciju u podesavanjima.

Mislim da će sigurno biti opcija za isključivanje HDR u meniju kao što postoji u igrama.

OLED light sigurno utiče na trajnost. Kod mene je na 60-70%. U početku sam se cimao ali onda sam shvatio ga ću ga kad tad zameniti a imajući u vidu moje vreme provedeno za TV-om to može da bude i 5 godina na full brightness-u

Sad ovo bas i ne kontam, zar ne kupujemo novi tv bas zbog hdr?

Ne ćuti PS previše, nego MS previše gura Xbox na sve strane gde se moglo fino podmazati. Pa ti zbog toga deluje kao da Plejke ima manje.

Ne bih se složio da se Xbox previše gura. Zar nije logična količina informacija? Konzola izlazi za manje od mesec dana.

Taktika sa marketingom im je identična kao za PS4.

Ima samo jedna sitnica, ovo je kraj 2020. Cela planeta je drugačija a da ne pričam o medijima, načinima promocije i sl. Zar nije promašaj ako rade isto kao pre milion godina?

Oni samo prepakuju

Meni su danas javili iz HU da mi stize na vreme ps5 bluray verzija. Izgleda da su dobili neki info.

Poslednja izmena:
Kako loš marketing kad su ljudi preorder-ovali 80% više ps5-ica nego xbsx/s?
PS5 commands more than 80% of next-gen pre-orders according to survey
https://www.gamesradar.com/ps5-commands-more-than-80-of-next-gen-pre-orders-according-to-survey/
Jeste možda nama čudan jer su dali Japancima da odrade reveal i hands on i ostalo.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
Previše mali uzorak. Svi su preneli to kao vest, a izbacili da je anketirano 500 ljudi...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Moguće, i meni je bilo čudno iako sam među tih '80%'.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Ja sam lično skeptičan i zaista se nadam da su uložili slične resurse u BC priču kao MS. Nadam se da si u pravu i da je ćutanje posledica lošeg marketinga, a ne sakrivanja realnog stanja.

Neće uložiti iste resurse, ali realno i ne moraju.
Imaju tradiciju, sve igre sa ps4 će raditi i na ps5, mali broj i bolje, a imace i vr.
To sto bismo nas dvojica želeli više nas neće sprečiti da kupimo konzolu.

U tom slučaju je očigledno da im marketing nije ni potreban, zadovoljni ciframa preordera i ne opterećuju se previše.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Ja sam lično skeptičan i zaista se nadam da su uložili slične resurse u BC priču kao MS. Nadam se da si u pravu i da je ćutanje posledica lošeg marketinga, a ne sakrivanja realnog stanja.

Odlican breakdown Cell/RSX arhitekture i zasto je komplikovana za emulaciju:

RPCS3 je solidno napredovao, skoro sam igrao Haze u 60fps kao i Silent Hill Downpour, verujem da bi uz neka veca finansijska ulaganja u taj tim, Sony lagano mogao da ima i svoj back compat za PS3.

Poslednja izmena:
Ali ostaje nejasno kako rpcs3 tim to može da uradi nezvanično, bez ikakve dokumentacije i podrške, a Sony ne može.

Samo da im otvore sve, ekspresno bi napredovali. O Sony inženjerima da ne pričamo, izvodljiva je ps3 emulacija 100%, nadam se samo da ovo neće biti trajna politika i da ima šanse da ubace to kasnije.

Dal je pametno sad odmah uzimati ps5 jer mogu od preko da uzmem odmah na vreme, ili da sacekamo probleme koje ce imati ko svaka kad tek izadje pa unaprede sa sledecim modelom, da ne budu pregrevanja, kocenja itd znate sa kakvim smo se problemima susretali u proslosti... i ps 4 sam tako cekao do usavrsenih verzija i na kraju pro uzeo

Nazad
Vrh Dno