Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Pa valjda znas da sve znaju o tebi, svuda si pracen, sve slusaju... Nista novo.. :D

Pricaj telefonu kako zelis PS5, i mozda ti ispuni zelju hahaha.. :p
Da da ima da mu ispadnu gomila ps5 reklama , meni iskace gigatron ps5 iako ga nemaju na stanju i pise lepo rasprodato.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Uvoznik je Briv Consulting kada je u pitanju Gigatron i za PS4 i PS5, bar ove poslednje konzole sto su usle u radnju (mislim na PS4), tako da verujem da i drugi nabavljaju od njih osim Roaming-a koji uvozi za sopstvene potrebe. Briv je valjda sad glavni i odgovorni kada je u pitanju PS, tj da mogu da prodaju trecim stranama, a Iris Mega i Roaming samo za svoje potrebe, mozda gresim, ali mislim da je to to. Ali tacno cene sve 4 next gen konzole su skuplje za oko 50eur u odnosu na cenu u EU sto je odlicno s obzirom da se kod nas placa carina.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pa to je to carina plus par posto na troskove uvoza, ne znam koliko je carina na tehniku bez porekla odnosno izvan eu ali ocigledno manje od 10%

Nije zanimljivo bez stampeda i klizecih startova do police sa konzolama. :)

Poslednja izmena:
^ Mene oduševljava ljubaznost i ponašanje zaposlenih u tom videu. "Sitnica" koja mnogo znači. [emoji1]

^ Ha, ha, lik pišnuo od sreće kad je preuzeo PS5, a riba totalno ravnodušna... Thank you, thank you... :)

Jel ce postojati negde opcija da se plati dodatna garancija za recimo jos 2 god preko? To ne bi trebalo da bude skupo, a 4 god je i vise nego dovoljno da budes pokriven

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Pozdrav, nov sam na forumu i nadam se da postavljam pitanju u pravom topic-u. Ukratko, od PS2 nisam imao konzolu, igrao sam nešto na PC-u (neke MMORPG-eve) plus studije, život, itd...nebitno za pitanje, ali čisto to naglašavam da nisam baš u toku pa ako pitam neku glupost, da ne zamerite odmah, već ukoliko ste voljni, da me ispravite.
Planiram da kupim PS5 digital edition, pa me zanimaju sledeće neke stvari:
- PS Plus, da li će moći da se sub kod nas, i koliko košta (i da li uopšte vredi PS Plus?)
- Od dodatne opreme, šta vredi, šta ne? (Ja bih uzeo VR, 3 dodatna dzojstika - pretpostavljam da ima nekih igara gde može više od dva igrača, sluške, eksterni HD - posto bih uzeo digital edition, i move ili koja god je varijanta kinecta već za soni)

Hvala na svakoj informaciji i na izdvojenom vremenu, pozdrav!

Jel ce postojati negde opcija da se plati dodatna garancija za recimo jos 2 god preko? To ne bi trebalo da bude skupo, a 4 god je i vise nego dovoljno da budes pokriven

Ovaj moj madjar od koga sam narucio PS5 vidim u oglasu da nudi to, 30e na 2 god.

Pozdrav, nov sam na forumu i nadam se da postavljam pitanju u pravom topic-u. Ukratko, od PS2 nisam imao konzolu, igrao sam nešto na PC-u (neke MMORPG-eve) plus studije, život, itd...nebitno za pitanje, ali čisto to naglašavam da nisam baš u toku pa ako pitam neku glupost, da ne zamerite odmah, već ukoliko ste voljni, da me ispravite.
- PS Plus, da li će moći da se sub kod nas, i koliko košta (i da li uopšte vredi PS Plus?)
- Od dodatne opreme, šta vredi, šta ne? (Ja bih uzeo VR, 3 dodatna dzojstika - pretpostavljam da ima nekih igara gde može više od dva igrača, sluške, eksterni HD - posto bih uzeo digital edition, i move ili koja god je varijanta kinecta već za soni)

- moze, ali ces da pravis dva naloga, UK i US, i onda ces da kupis preko vaucera, sto ce ti biti sve mnogo lakse i jasnije kada stigne konzola
- VR vredi, gamepadi vrede, charging dock je kul kada imas vise od jednog, skuske vrede, eksterni mozes da preskocis za pocetak (meni nije jasno hoardovanje igara sa danasnjim brzim internetima i ko jos igra vise od 2 igre istovremeno). move valjda mora zbog VR, tako da vredi

Ja cekam iz GC konzolu tako da madjari nisu opcija

Prvi post iz ove teme će ti biti jako od koristi da se upoznaš sa načinom funkcionisanja na ovoj platformi, jer je gotovo sve preneto i na PS5: https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=335914&share_fid=10983&share_type=t
PlayStation 4 - Šta treba znati o prvom uključivanju, korišćenju i održavanju

PS Plus ti definitivno znači, jer praktično za 30$ za godinu dana možeš da igraš odlične naslove iz PS+ kolekcije. Uz to potrebno je imati tu pretplatu svakako ako želiš online multiplayer. Naša država nije podržana, ali imaš detaljnije iz onog posta opis da odabereš US ili UK region.

PSVR je nešto što bi valjalo da probaš pre kupovine, jer je zaista individualna stvar koliko zabave donosi. Za lokalni co-op vredi imati koji gamepad više, slušalice ukoliko ti trebaju zbog buke televizora dok ostali spavaju, a eksterni HDD/SSD gotovo i izvesno s obzirom da su igre sve masivnije (nezavisno da li je verzija sa diskom ili DE, isti je kapacitet SSD-a).

Hvala na odgovoru!

Da li bi bio ljubazan da izdvojiš još malo vremena da mi bliže pojasniš oko PS plus? Jel ću moći direktno sve ja da kupim mojom master/visa karticom preko zvaničnog sajta (preko konzole) ili ću morati da jurim preprodavce za vaučere pa od njih da kupujem? Takođe, koja će biti cena? I ne razumem zašto dva naloga da pravim? Ja koliko sam malo izučavao Aljaska je najjeftinija pa sam mislio tamo da otvorim ali me sada zbuni ti sa otvaranjem dva naloga. Izvinjavam se na, pretpostavljam glupim pitanjima, ali zaista nemam koga drugog da pitam. Hvala još jednom!

Nećeš moći, jer ne prolaze naše kartice na prodavnici. Zato imaš kupovinu dopuna za wallet preko Amazona, cdkeys i drugih prodavnica gde dobijaš kod i radiš reedem na svom nalogu kako bi na PSN računu imao novac sa kojim vršiš kupovinu. Na cdkeys se kreće oko 30$ za godinu dana još uvek, a sada će biti i zvaničnih sniženja kada krene Black Friday popusti.

Ne moraš dva naloga da praviš, biraš jedan ili drugi region i to je to. US je nama povoljniji zbog razlike u dolaru i funti.

Hvala na odgovoru!

Da li bi bio ljubazan da izdvojiš još malo vremena da mi bliže pojasniš oko PS plus? Jel ću moći direktno sve ja da kupim mojom master/visa karticom preko zvaničnog sajta (preko konzole) ili ću morati da jurim preprodavce za vaučere pa od njih da kupujem? Takođe, koja će biti cena? I ne razumem zašto dva naloga da pravim? Ja koliko sam malo izučavao Aljaska je najjeftinija pa sam mislio tamo da otvorim ali me sada zbuni ti sa otvaranjem dva naloga. Izvinjavam se na, pretpostavljam glupim pitanjima, ali zaista nemam koga drugog da pitam. Hvala još jednom!

Neces moci direktno karticom, nego odes na sajt npr. Cdkeys i kupis ps plus karticom pa na racun ukucas kod koji dobijes i imas ps plus pretplatu

Ili ako hoces igru koja je npr. 40 dolara, isto tako kupis karticom 40 dolara dopune, ukucas na akaunt kodove i imas nazovimo ga kredita 40 dolara na akauntu i kupis igru

Aljasku, Oregon i sl. Uzmes jer nema dodatnog poreza nego je cijena kakva jeste

A nekada ce ti neka igra niti na popustu npr. U EU, biti ce jeftinija pa naoravis npr njemački akaunt dopunis ga eurima i kupis igru

Takodjer imas share gdje svaki akaunt se moze koristiti na dvije konzole pa te igra svaka ispadne u pola cijene kad je uzimas sa nekim

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

^ Mene oduševljava ljubaznost i ponašanje zaposlenih u tom videu. "Sitnica" koja mnogo znači. [emoji1]

To sam ja bas upravo hteo da napisem!Vec neko vreme primecujem te stvari kod Amera,nije bitno o cemu se radi video!To je valjda zato sto je kod nas u zadnje vreme neljubaznost dozivela vrhunac,cak se to vise i ne pokusava sakriti!

Ja često pogledam neke od tih vlogova od npr prethodne generacije, ljudi dođu u lokalnu Wallmart radnju u kojoj inače dosta kupuju i imaju bonove, bodove ili šta već. Kupe konzolu, bodove od drugih kupovina konvertuju u launch naslove ili dodatnu opremu. Kupon iz novina mu skine 25% cene konzole ... I na kraju gledaš pune kese nosi kući, ima igara da iz kuće ne izlazi mesec dana a još i uštedeo 50-60$ ...

I onda razmisliš malo kako kod nas funkcioniše sve i koliko ovde nikog od tih prodavaca nije uopšte briga za kupca. Niko od naših velikih lanaca se ne trudi da napravi sistem gde će se kupac rado vraćati.

zato sto prodavci u vecini maloprodajnih lanaca raznih branši rade za minimalce a po pola firmi iako imaju vecu platu sve preko minimalca je u koverti, bukvalno ih zbl da ti kazu i dobar dan... ne opravdava ih to ali eto zasto su nam prodavci takvi... meni razumljivo

Pa nije bas minimalac, imaju 45-50k otprilike, zavisi od lanca. A i ako se prihvatas nekog posla, radi ga kako treba, niko te ne bije po usima da budes prodavac za minimalac. Dok god ima ljudi koji prihvataju da rade za te cifre, nikada se one nece ni podici.

Pa nije bas minimalac, imaju 45-50k otprilike, zavisi od lanca. A i ako se prihvatas nekog posla, radi ga kako treba, niko te ne bije po usima da budes prodavac za minimalac. Dok god ima ljudi koji prihvataju da rade za te cifre, nikada se one nece ni podici.

Upravo tako, ja radim u jednoj maloj prodavnici računara i nikada nisam klijenta skinuo s dnevnog reda već sam se uvek maksimalno potrudio. Pristup tih likova bi bio isti i za platu od 2000 eura, to je stvar poslovne i opšte kulture koja nam je na jednom užasno niskom nivou.

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

PS plus kupim na CdKeys npr danas, ima li neki rok isteka tj do kada se mora uneti ili ne?

Sto pre, u roku vec od pola sata moze da kaze da je kod iskoriscen.

Kukurek je mali, a veliki dud.
Ko toliko plati - mora da je lud.

Vidim po Reddit-u i YouTube-u da ljudi farbaju stranice PS5 sa plasti dip sprejem. Prilično dobro izgleda :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Pazite ove aukcije, dokle cena ide

https://www.ebay.com/itm/PS5-PlaySt...-PREORDER-CONFIRMED-Target/184528739840?bhl=1

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Druže i onda pogledaš bidding history i vidiš da pobednik aukcije ima 100% bidding activity sa ovim prodavcem. U prevodu sve što je ikad kupio na Ebay-u kupio je od ovog prodavca, nije sumnjivo nimalo...

Takođe nije me mrzelo da pogledam bidding activity ostalih učesnika aukcije - drugoplasirani je takođe 100% ba sa ovim prodavcem, trećeplasirani 85%, jedino lik koji je prvi stavio bid nema ba sa ovim prodavcem...

Dakle dogovorilo se društvance da se sprda...

Naravno "pobednik" neće platiti, dobiće "unpaid item" kaznu, ali bole ga, reklama je tu, neće ih ništa koštati ova zezancija, osim par evra za postavljanje aukcije...

Nazad
Vrh Dno