Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

ELEKTRONSKO PLAĆANJE VIŠE NIJE BESPLATNO Banke počele da naplaćuju proviziju na elektronski plaćene račune http://www.blic.rs/g75sbjt

jeste li u toku s ovim?

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

SoGe je počela da naplaćuje proviziju za plaćanje mobile i e-bankingom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da, plaćaš 400din praktik paket i još moraš da plaćaš proviziju na naloge. Intesa na HITu neće naplaćivati, bar koliko sam video na tarifniku što će početi da važi od novembra.

Edit: inače da, članak se odnosi na soge.

Poslednja izmena:
Ja sam u soge na paketu od 595 din., baš sam se iznenadio kad sam video da su uračunali i proviziju od 19 din. prilikom plaćanja komunalnog računa. Pošto imam i u Rajfajzenu račun, sa Soge-a prebacim tamo pare i onda plaćam sve ostalo. Nadam se da neće i druge banke koje do sad nisu naplaćivale proviziju krenuti njihovim stopama.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I ja se nadam da intesa nece poceti da naplacuje, jer planiram da predjem kod njih bas iz ovog razloga. :)

To je SoŽe banka ,kao sto ste rekli,samo jedna,zasad.U njoj bio samo zbog kredita,a moglo se tad zatvoriti samo u Beogradu.Kad se sjetim tih dana...Nikad vise kod njih makar mi sve dali dzaba dozivotno.Al ove devetke su neka vradzbina sigurno:)

Societe Generale u Srbiji je u vlasništvu OTP banke, samo da ne bude nesporazuma.

Nisam to znao_Otkad?

Može li se podići novac u Intezi sa deviznog računa na koji je vezana Internet kartica.

što ne bi moglo?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pozdrav svima ,da zamolim za info i zahvalicu se unapred. Neka pise neko ko ima iskustvo u poslednje vreme ,sta je trenutno naj povoljnije i najsigurnije za slanje novca u EU ?

Možete li da mi kažete koliko košta Visa Internet kartica, samo otvaranje računa, koliki treba da stoji depozit (koliko sam video na site-u PŠ, 2.000-20e), koliko je održavanje računa mesečno, koliko vidim taransakcije se naplaćuju (koliko?), koji su svi troškovi oko same kartice, računa i koju karticu i čiju je najbolje uzeti?

Intezinu kao i uvek. 800 dinara izrada i ništa više ne plaćaš (nema održavanja i sličnog).

Protičaj FAQ sa prve strane, ima i Electron (sada se valjda zove Classic Debit) koja je skroz dž.

Poslednja izmena:
VisaElectron plaćanje je bez ikakve provizije ili sam ja izlapeo?

Odradio sam 10-ak kupovina na Aliju i sve je bilo tačno u cent. Plaćao sam X puta u prodavnicama u inostranstvu, ali tu nikad nisam tačno pratio račun.
Sad gledam kupovinu karata za voz (online) i plaćanja u marketu preko (POS), kao poslednje dve transakcije, i za oba je zaduženo oko 1 evro više nego što su usluge koštale.

Je l' ima neko ideju o čemu se radi i da li može da mi pojasni malo? :Klanjanje

Po jedan evro dodatno opterećenje ili račun veći za 1 evro? Desi se i meni da mi naplate okruglo 1e ali dodatno, dobijem dodatni sms obaveštenje na 1e ali bude samo rezervacija, nikad ga stvarno ne skinu.

To sa po 1e dodatno se desilo i meni može dva puta, ali mi odmah stigne poruka da je uplaćeno nazad.

Sad je situacija da sam kupio karte za 16e, stigla poruka na 16e, a u nedospelim obavezama piše 16.94e.
Slično je i sa računom iz marketa, 9.61e je račun, za toliko mi je stigla i poruka, a nedospele obaveze su 10.18e.

to su rezervisana sredstva i banka uvek rezerviše više pogotovu ako su plaćanja u drugim valutama ($,£ i sl) zbog međusobnih kurseva. kada vam bude stvarno skinuto tj naplaćeno tada pogledajte koliko je banka naplatila

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Hvala za info. Pribeležio sam trenutno stanje i zaduženje, pa ću da proverim kad se skinu sredstva.

Kakvo je stanje sa tom novom karticom VISA Debit Classic? Da li i njom može bez provizije da se plaća na POS terminalima?
Za koji mesec mi ističe Electron, pa će sigurno da mi uvale tu novu.

Malo je off, ali da li povremeno zapisujete stanje na računima ili verujete banci?
Ja recimo, dok ne otvorim mbanking app nemam pojma kolko ima, i da mi neki insajder skine 10000 npr., a da ne ostane trag meni uočljiv u app, ne bih provalio.
Koja bi bila dobra praksa, da li da se radi SS na dnevnom nivou?

Послато са LEX820 помоћу Тапатока

Исто и ја, само што их тај износ провалио али мање износе не.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Sravnili su kako treba sredstva kod mene. Random dodatne rezervacije od nekih 6% više nema :)

Eeeee,Mito bekrijo.Sve to davno receno,a Alfa na odmoru.:)

Alfa je odlučio da se ne vrati, na žalost. Nadam se da će promeniti mišljenje.

Nije nigde napisao na forumu, verujem i da nije mogao. Došao pod udar sujetnog moderatora, za potpuno benignu stvar (to je moj sud).

Jedno kratko pitanje, verovatno je odgovoreno, ali nema tacan odgovor u faq

Da li neko zna je li bolje placati na aliexpresu sa visa electron od intesa banke na kojoj su euri, ili sa telenor MC na kojoj su dinari?
Na aliju sam podesio da je cena u USD

Hvala na odgovorima

Jedno kratko pitanje, verovatno je odgovoreno, ali nema tacan odgovor u faq

Da li neko zna je li bolje placati na aliexpresu sa visa electron od intesa banke na kojoj su euri, ili sa telenor MC na kojoj su dinari?
Na aliju sam podesio da je cena u USD

Hvala na odgovorima

Sva placanja u stranoj valuti bice obracunata u EUR, u tvom slucaju dajem prednost Intesi jer nema provizije od 1.5% koju naplacuje mobi banka.

Vrh Dno