Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ne može ništa za dan. Nađi nekoga ko ima karticu pa nek ti on plati a ti mu daj pare.

Meni je bankomat Poštanske štedionice progutao Mastercard MTS banke... jel se još nekom dogodilo da mu bankomat druge banke proguta karticu? Na moju nesreću Poštanska štedionica je izgleda popularna među penzionerima, gore je nego u busu kada je špic, nemoguće je ući u poslovnicu a kamoli doći na red. A baš mi se ne čeka u banci u kojoj nemam ništa osim što mi je njihov sistem pojeo karticu.

Eto upotrebne vrednosti za Dinu, da sam nju ubacio tražio bi da je blokiraju zauvek i rešio problem.
I meni je jednom poštin bankomat pojeo karticu. Odeš u poslovnicu poštanske da ti daju neki papir -slip šta li je već. Pa sa tim ideš u svoju banku da oni pošalju zahtev pošti za povraćaj kartice. Tako je bar meni bila procedura.

Sto se GlobalTel MC tice, ne znam detalje kako ide, ali posto Raiffeisen vise ne izdaje kartice odmah, ne znam sta bi drugo mogao.

Neke prepaid kartice, ako ih i dalje neko izdaje, ali ne vidim da ih RF i KB reklamiraju vise.

KB je najzad uklonio deo sa Visa Platinum kartice o pogodnostima koje su 10 godina planirane, a nikako da se implementiraju :)
Jos da izmene i stranicu o SMS placanjima... od decembra vise MC i Visa (kod svih banaka) ne mogu da se koriste za SMS placanja postpaid racuna i prepaid dopune. Potvrdjeno mi je da Dina moze. Mozda nekome znaci.

Poslednja izmena:
Koliko znam, ne.

Potreban mi je iznos od 500-600 E. Global tel ima limit od oko 250. Sad su mi rekli da ce sistem za karticu funkcionisati tek za 2,3 dana.

Poslednja izmena:
Da li MTS racun moze nekako da se koristi putem broja racuna a ne kartice. Morao bih da platim putem Paypal (samo americki tekuci racuni koliko shvatam) ili karticom.

Moze, ali samo unutar Srbije ili wire-om preko IBANa, koji je preskup :)

da li postoje prepaid kartce sa visim limitom od 150E

Koliko znam, ne.

Potreban mi je iznos od 500-600 E. Global tel ima limit od oko 250. Sad su mi rekli da ce sistem za karticu funkcionisati tek za 2,3 dana.

postoji:
http://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/visa-prepaid

plaćao sam online veći iznos od tog bez problema..

ta komercijalna zvuci dobro (izgleda da nema dodatnih provizija i odrzavanja) ali se ceka 7 dana da se dobije i vezuje se za racun. Takodje je u dianarima i vrsila bi se dupla konverzija...

Idealno bi bilo da se prepaid kartica jednostavno kupi i odmah dobije sa placenim iznosom,

Kako se poredi sa Intesa Visa Electron?

Poslednja izmena:
^ovo lici na obicnu debitnu, a ne prepaid karticu? Moze da se doplacuje na nju?

Visa Electron nema konkurencije kod nas vise. Imala je kod UniCredit do pre neko vreme, ali od skora oni naplacuju ino provizije.

I meni je jednom poštin bankomat pojeo karticu. Odeš u poslovnicu poštanske da ti daju neki papir -slip šta li je već. Pa sa tim ideš u svoju banku da oni pošalju zahtev pošti za povraćaj kartice. Tako je bar meni bila procedura.

Bio u poslovnici, nisu bili od preterane pomoći. Ne znaju ni gde su im bankomati u krugu od dva kilometra. Ono je glorifikovana pošta koja imitira banku. Kažu to da vidim sa centralom u 27. marta ali sutra je praznik tako da ništa do ponedeljka. Prvo sam zvao onaj drugi broj što rekoše na sajtu mts banke a to su ovi što izdaju kartice kako je već ime te firme. Pa sam zvao mts kontakt centar i oni su poslali dopis štedionici. Tako da bi trebalo da je u nekoj proceduri.

Ne bih ja nikad na bankomat poštanske štedionice ali muka naterala a jedini oni imaju bankomat u tom kraju. Zanimljivo da čujem da se još nekom desilo, znači da i dalje nastavim da izbegavam njihove bankomate pa i u kriznim situacijama.

Da to je isto Visa Electron (koja bi vise spadala u debitnu kategoriju po opisu; ima cip) sa nazivom "prepaid". Moze da se doplacuje

~~
ta komercijalna zvuci dobro (izgleda da nema dodatnih provizija i odrzavanja) ali se ceka 7 dana da se dobije i vezuje se za racun. Takodje je u dianarima i vrsila bi se dupla konverzija...

Idealno bi bilo da se prepaid kartica jednostavno kupi i odmah dobije sa placenim iznosom,

Kako se poredi sa Intesa Visa Electron?

Poslednja izmena:
Najverovatnije, meni takođe, pomesao kartice i brojeve [emoji23].

A zamislite kako je meni - imam dve kartice, na kojima ne mogu da menjam PINove, a bukvalno su SUPROTNI!
Znate li sta se desava ako ukucate PIN unazad? :D Ozbiljno pitam, sta se desava kod nas, znam sta je kao vani, ali nisam smeo da probam ;)

EDIT: Omtw, :D

Poslednja izmena:
A zato meni dolazi policija svaki put kad podižem novac na bankomatu. Kao proverava ju da nije neka pljačka u pitanju. A ja neznalica izabrao PIN 1221

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Mislim da nema ništa od toga, imao sam od Poštanske štedionice karticu sa PIN kodom koji je isti sa obe strane.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Najverovatnije, meni takođe, pomesao kartice i brojeve [emoji23].

Nisam zabrljao pin pošto sam ga sam birao znam uvek koji je. Nego negde tokom obrade transakcije se zakašljucao bankomat i samo resetovao kao da nije ništa bilo a kartica ostala zarobljena unutra. RF bankomat je isto imao bag ali je vratio karticu. Mada RF bankomat je moderan bankomat sa modernim softverom ovo što ima štedionica je neka praistorija od bankomata i softvera. Takva im je i poslovnica, bez izdavanja kartica za čekanje u redu, bez jasno odvojenih šaltera, baš kao pošta izgleda sa sve onim trakama što razdvajaju redove za čekanje.

Sreća u nesreći je što mi plastika i ne treba jer je paypal moderan sistem i ne moram se mlatiti sa pinovima, plastikama, provlačenjima kroz kakve čitače i sličnim peripetijama. A meni MTS kartica samo za paypal plaćanja i služi. Za dinarska plaćanja je tu RF Visa na koju leže plaća. Kreditne ne koristim kao ni kredite generalno, mogu misliti kako bi čupao ovo što mi ostalo do kose da sam izgubio kreditnu.

Poslednja izmena:
Занима ме у вези неких сајтова и игрица које су наводно бесплатне, сад на крају регистрације траже да унесем број картице, дал због верификација или чега већ.
Колоко је то безбедно, имам интернет картицу, немам пуно на њој, само колико ми треба кад нешто купујем ?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

KOMPANIJA "Masterkard" nedavno je najavila da se od 12. aprila ove godine povećava iznos do kojeg je moguće plaćati beskontaktno bez potrebe za unošenjem PIN koda sa 1.500 dinara na 3.000 dinara.

- Planirano povećanje limita za beskontaktna plaćanja bez unošenja PIN koda na 3.000 dinara zadovoljava potrebe i očekivanja srpskih korisnika koji su prihvatili ovu vrstu platne tehnologije - naveli su u ovoj kompaniji. - Trenutni limit je među najnižima u Evropi: viši limiti postoje ne samo u zemljama Zapadne Evrope, već i u zemljama Centralne i Istočne Evrope.
Ако неко није раније споменуо,а ако јесте,да подсјетим.:D

Koliko je limit za beskontaktno placanje u eu?

~25 eur

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Da li ima neka banka MasterCard debitnu katizu koja je za devizni račun, poput Visa Electron u Intesi?

AIK ima uz FLEXI racun (devizni, a-vista EUR stednja 0.2%, besplatan, izrada i kartica free za sada).
KomBank ima, njihova MC debit moze i za devizni da se veze. Ali mislim da moras imati tekuci kod njih za tu karticu, dok za Intesinu Electron ne mora.

Zasto bas MC?

telenor

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

^Ne. Placa se izrada kartice i placa se ili racun mesecno 300, ili 1% provizije na ino placanja.
Nije to opcija. jeste najprostija (ako se izuzme odlazak u AIK, gde nisu vise neke guzve), ali kosta.

AIK ima uz FLEXI racun (devizni, a-vista EUR stednja 0.2%, besplatan, izrada i kartica free za sada).
KomBank ima, njihova MC debit moze i za devizni da se veze. Ali mislim da moras imati tekuci kod njih za tu karticu, dok za Intesinu Electron ne mora.

Zasto bas MC?
Mora imati i za Intezinu Electon tekući dinarski račun na koji i ne moraš imati priliv, pa tek onda možeš otvoriti (istovremeno) devizni. A za Visa Internet ide još jedan devizni. Imam već, pa znam.
Imam problem sa prlivom na VISA s vremena na vreme od pošaljioca i to može da potraje, pa da te pauze popunim sa MC pošto imam i tu opciju.
Tek sam video da ima i drugih tema. Mogao bih se raspitati u KomBank, hvala, a vidim i da Telenor banka ima istu opciju. Pitaću o detaljima u njenoj temi.

Vrh Dno