Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

To je suprugin tekuci racun, on nije gledala, ja nemam iskustva sa tim...:D
A, jel pod kreditni proizvod spadaju i kreditne kartice u okviru Intesa Hit racuna? Imaju one varijante, gde je Intesa sklopila ugovor sa npr. Tehnomanijom, pa ima mogucnost placanja do 12 mesecnih rata kreditnim karticama, a sluzbenica u banci joj je rekla da nema nikakvog zaduzivanja osim iznosa proizvoda....

Dodato:
Sad citam sta sam napisao, naravno da su kreditni proizvod...:) Nego, ima li i tu kamate kao kod dozvoljenog munusa?

Poslednja izmena:
Nema
Plaćaj Master uvek na vreme, i banka ne dobija od tebe ništa. Štaviše, kreditira te svaki mesec do 40 dana, plus kupovina ovako na rate

Evo, sad bas gledam, moze biti to, jeste par dana racun bio u minusu(dozvoljenom), dok nije legla uplata...
***, nisam imao pojma da i na dozvoljeni minus racunaju kamatu...
E baš me dobro nasmeja . Pa zašto bi ti banka dala dozvoljeni minus nego da uzme kamatu? U 99% kamata na dozvoljeni i nedozvoljeni minus je ista!!!

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Pa, sta znam, mozda sam im gotivan, ono kao kul....:D :p
Napisah prethodno, da nemam iskustva sa tim bankarskim stvarima...:)

@kibicer
Hvala!:)

Imam Intesa Internet karticu i trazio sam refund sa AliExpresa,interesuje me da li mogu sredstva da se vrate nazad na ovu karticu,proslo je nedelju dana ali nista se nedesava?

Ako ti Ali odobri refund vratiće ti sredstva na karticu. Može da potraje i 15 radnih dana. Na Aliju imaš status refund-a pa možeš da cidiš dokle je stiglo. Deo “finamcial” nešto...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opet baguje intesa? Ne stižu poruke o plaćanjima online ni otp

MTS mozda? Iz Komercijalne je stiglo obavestenje da ima nekih problema sa porukama preko MTS (mada meni licno sve radi).

U Intesu su pocele da dolaze SMS poruke i za dodatne kartice otprilike od pocetka septembra. Ovo je novina, do avgusta nisu dolazile.
Septi ce da se vrati u Intesu sada :)

^nema veze sa KGBovim pitanjem, nego su mi moji javili danas da su poceli da dobijaju poruke :) Ako imate dodatne kartice vi ili vasi ukucani, proverite, da vidimo da li je slucajnost ili globalno.

Koristim Raiff, Intesu i TB, ali prvo Raiff pa svi ostali :)

Problem je sto Inteza ne salje SMS za potrosnju po obicnim karticama vec samo po kreditnim, i jos ponesto:

Besplatna SMS obaveštenja

Želite da budete obavešteni o potrošnji po kreditnim karticama, uplati na tekući račun ili uplati iz inostranstva na devizni račun, o isticanju ili promeni iznosa vašeg dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu?
Ovo za potrosnju po dodatnim karticama je super, ali pre je to kod tebe greska u sistemu.

Poslednja izmena:
Necu se zaliti za tu gresku :p
Kako mislis samo po kreditnim? Za Visa Electron dobijam SMS, za Inspire ne znam, jednom sam je koristio, ono pre 6-7 godina i odlucio da nema sanse da to ponovim :)

Za inspire dobiješ poruku za uplate, korišćenje u inostranstvu i na netu.

Inace proradile poruke stiglo odjednom mnogo poruka sa otp

То за домаћа плаћања,дизања и Инспајер је *****ана тешка, као и плаћање искључиво уз читач, што је било.

Želim da koristim Intezinu kreditnu MasterCard, a ne želim ni dinara da im platim za to! :D Vidim da se uz Hit račun dobija MC Standard besplatno kao i da se za Hit račun ne plaća mesečno održavanje ukoliko nema prometa. Kvaka je u tome što osnovni račun koga trenutno imam ne mogu da prebacim u Hit ukoliko ne prenesem platu na njege što nikako ne želim da radim jer ću onda imati prometa po tom računu i, jelte, morati da plaćam održavanje :) Da li je neko bio u sličnoj situaciji?

Jesi siguran da trenutno mora prenos plate za Hit racun?

Da bi se račun u sistemu aktivirao kao Hit mora da prođe bar jedna uplata po šifri plaćanja 224 - tako su mi rekli danas u ekspozituri. Što je najgore, nakon toga račun ostaje "u Hit stanju" bez obzira na platu.

Ne bih da prenosim jednu platu, pa sledećeg meseca opet da vraćam...

Mislim, kapiram ja da oni ovako neće imati ama baš nikakve koristi od mene, ali mi ih nije žao uopšte :)

Poslednja izmena:
Imace oni koristi, ako koristis karticu - oni od toga mogu da zarade po prosecnom gradjanu vise nego po racunu. Samo sto je to random, a racun je fixna zarada :)
Intesa od mojih placanja MCom zaradi nekoliko stotina EUR godisnje :) Takvu sumu mogu da sanjaju da bi ima ja ostavio kao neku proviziju/odrzavanje cak i za Platinum karticu sa Priority Passom i Gold osiguranjem :)

224 nije sigurno :) To je "investicije". Mozda 242, ali pre ce traziti 240 sifru (koja je jedina za osnovnu zaradu, tj. PLATU)

Proveri to jos jednom, Septimus rece da su skoro menjali da ne mora vise ni biti zaposlen ili tako nesto.
"- Za korišćenje kreditnih proizvoda, u okviru paketa Intesa Hit računa, potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju:
•Zaposleni – potvrda o zaposlenju i visini primanja, sa upisanim prosekom zarade za poslednja tri meseca
"

Licno ne znam, jer ja kada sam otvarao Hit, polozio sam depozit, onda sam izmenio u racun bez depozita, ali sam preneo platu (jednu bas :D).

Poslednja izmena:
Čekaj, a šta ti je sredstvo obezbeđenja za Master ako ne primaš platu? I kako ti odrede kreditni limit?
Prilično sam siguran da Hit paket, koji uključuje i Master, neće moći bez plate. Ili devizni depozit u iznosu 100% kreditnog limita

Ne znam iskreno, znam samo za slucaj da bez plate moze uz depozit, kao sto si pomenuo.

Mozda sam pomesao ovo oko promena, i meni su skoro trazili resenje iz poreske kada sam hteo Amex Blue uz Hit (iako oni imaju 15 godina istorije mojih placanja).

BTW, firma ne moze dobiti Amex?

Moguće da sam omanuo šifru, ali se u svakom slučaju odnosilo na to da moraju da registruju bar jednu uplatu zarade.

Proverio sam, može uz depozit da se otvori Hit i tada je limit na MC Standard taj depozit minus nekih 50e, štagod...

Alfa, pokušao sam da se pozovem baš na tu rečenicu, ali realno tu nigde ne pominju prenos zarade, ni da mora, ni da ne mora. Tu samo piše da ako već imaš Hit i hoćeš kreditnu onda moraš da im doneseš potvrdu o zaposlenju i visini primanja. Meni je problem da uopšte dobijem Hit.

И да добијеш Мастеркард мораш бити на неодређено запослен.Све у свему на крају опет мораш платити бар одржавање рачуна.Узми електрон,зависно од потребе, ако ти није нешто мрска.:)

^
Nije istina. Intesa daje i onima koji nisu za stalno.

Jesam na neodređeno zaposlen, ali ne primam platu u Intezi, niti želim. Ne moram da platim održavanje računa ako na njemu nema prometa, a račun za samu karticu mogu da otplatim u banci na šalteru i time ne ostvarim promet po Hit računu.

Elektron je debitna i već ih imam nekoliko. Želim Master kreditnu koja ima EUR partiju i kod koje se transakcije u drugim valutama obračunavaju u EUR po srednjem kursu - baš takva je Intezina kreditna.

^
Nije istina. Intesa daje i onima koji nisu za stalno.
Пробао,рекли можете покушати али у 99% не дају .Хит отворио без кредитне,па отишао и затворио рачун.Не говорим о депозиту.

Zelis kreditnu karticu, ali bez ikakvog osiguranja za banku da ces svoj dug po kartici otplatiti? Koliko realno zvuci takav scenario?

Мјеница?Реално нема гаранције ни да ће запослени за стално вратити дуг.

Пробао,рекли можете покушати али у 99% не дају .Хит отворио без кредитне,па отишао и затворио рачун.Не говорим о депозиту.

Ne govorim ni ja o depozitu. Imam kolegu, posle prve plate je dobio master i amex. Bio je u komercijalnoj...

Poslednja izmena:
Jesam na neodređeno zaposlen, ali ne primam platu u Intezi, niti želim. Ne moram da platim održavanje računa ako na njemu nema prometa, a račun za samu karticu mogu da otplatim u banci na šalteru i time ne ostvarim promet po Hit računu.

Elektron je debitna i već ih imam nekoliko. Želim Master kreditnu koja ima EUR partiju i kod koje se transakcije u drugim valutama obračunavaju u EUR po srednjem kursu - baš takva je Intezina kreditna.

Laksa ti jw Telenor mc samo nije kreditna.

Ne govorim ni ja o depozitu. Imam kolegu, posle prve plate je dobio master i amex. Bio je u komercijalnoj.
Различити аршини,шта да ти кажем.Мени нису дали.

Vrh Dno