Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Mene ubija u pojam da samo u Raiffeisenu mogu preko eBanking prodati/kupiti/preneti devize sa/na racun ovlascenog lica! :(

Moze i u Komercijalnoj :p

Sto se tice ovog ponistavanja naloga u KB, jednom davno sam probao, posle minut-dva od uplate - ali nije uspelo storniranje.

Visa Inspire Banca Intesa. Zasto mi pise da su nedospele obaveze 1571.14 din, a kad kliknem na dugme "Prikazi" onda bude tacan iznos i spisak nedospelih transakcija ?

Prilozi

• intesa.png
    intesa.png
    19.3 KB · Pregleda: 126
Da li neko ko ima racun u Intezi moze da me posavetuje.Moram da imam kartice za online placanje brendova Visa,MasterCard,Maestro, Diners(ne pitajte me zasto, ali kad narede onda moras)

E sad sto se tice online placanja koristio sam za te neke sitnice Banca Intesa Online Karticu.Da li za visu electron banke inteze treba da otvaram poseban devizni racun ili mogu da je vezem za postojeci?

A za ove ostale kartice ako moze neka pomoc kako sta gde.

Diners mozes da bacis, za ostala pitanja sacekaj nekog ko koristi Intesu.

KOliko se secam, uz Visa Internet se i dobija obican devizni (uz devizni za samu karticu) i ovaj prvi se moze koristiti za Visa Electron.
Sta vise, ako vec imate jedan devizni, morate u neku "napredniju" filijalu otici da vam otvore drugi, prosto su cudni na taj nacin :) Ili barem bili kada je meni trebao jos jedan devizni.

Diners verovatno nigde vise neces moci uzeti u dogledno vreme kod nas.

MasterCard - najjeftinija i najbolja opcija ti je u AIKu, preko FLEXI stednje.

Maestro? Mislim da se to vise ne izdaje, od kada postoji MasterCard prepaid kod nas. Niti znam da igde prihvataju Maestro a ne prihvataju MasterCard, tako da ne vidim razlog.

Poslednja izmena:
U mojoj banci su mi rekli da Maestro više neće da postoji. Umesto njega ide Mastercard debit.

И боље је тако јер Маестро није био ни за ... док Мастеркард дебитна може и за плаћање путем нета.Већ дуго се повлачи из употребе,како дође вријеме за замјену картице.

Radi li vam intesa plaćanje online? Probao da prebacim pare na račun u telenor banci i umesto da mi traži sms kod meni iskoči ovako prazan pravougaonikScreenshot_2017-06-07-14-26-04-1.png

Poslednja izmena:
Za online plaćanje sa računa ne treba da traži SMS kod, već token kod iz app. SMS kod samo za online plaćanje Intesa karticama.
Juče obe stvari radile bez greške.

Poslednji put kad sam plaćao sa računa na račun tražio mi je kod. Bas sam išao u banku da mi isključe tokene I da potvrda za plaćanje stiže sms-om kao one time password. Ima li veze sto sam trenutno u drugoj državi pa zbog toga blokira?

Poslednja izmena:
Ne, i nisi prvi koji je pitao za taj prozor u zadnjih mesec dana, ne secam se sta je bilo na kraju.

Ja sam imao taj problem, a razlog je, sto je bilo blokirano sredstvo autentifikacije, u mom slucaju SMS OTP. Automatski se blokira ako se u periodu od 90 dana ne vrse online placanja, tj. ne koristi se sredsvo autentifikacije.
Jedino resenje je pravac poslovnica i zahtev za deblokadu sredstva autentifikacije.
Ja sam imao srecu da samo 3 puta odem do poslovnice, da bi radnica skontala sta treba da uradi, zamislite da sam morao 10-ak puta...:D

Hvala puno za informacije, da ne pokušavam više u nadi da ce se popraviti samo od sebe :)

I malopre plaćao (jer sam morao) sa visa inspire na jednom sajtu iznos 4.5 eur, pise rezervisano 552.1 dinara. Pa to ispade neki dobar kurs?

Poslednja izmena:
Samo rezervacija :) nemaa evre na njoj?

То и јесте курс Визе.

Samo rezervacija :) nemaa evre na njoj?
Nemam evre na njoj, običan je račun pa ne znam da li mogu da imam nešto osim RSD.
Kad pogledam u nedospelim obavezama prikazuje mi iznose u dinarima. U međuvremenu još jedna transakcija na sajtu (12$ = 1304.64 din) i u jednom marketu (18.96 € = 2326.19 din).
Valjda ne skidaju ništa preko toga kad se te transakcije stvarno i proknjize.
Džabe sam nosio visa electron koja je istekla i od juče neaktivna :)

To je danasnji kurs (tj. jucerasnji, 7/6) tacno za Visa EMEA, ali finalni je verovatno malkice veci, jer evro raste sutra.

Ako je obican racun, onda je samo dinarska, ako je Hit onda ima EUR.

Поздрав свима.
Користио сам неки сервис на интернету и тамо регистровао своју ВЕ картицу при чему ми је наплаћен мали износ за потврду налога. Сад ме интересује да ли је могуће да ми се аутоматски наплаћује одређена услуга на месечном нивоу иако откажем наплату. Знате оне њихове форе само да ти узму паре. На картици тренутно имам мање од 10 евра, па ме интересује да ли има начина да ми тај сајт нешто наплати када примим новац на картицу.

Ima nacina, ali njima nije isplativo da stalno pokusavaju da ti naplate, ako nemas, nego ako imas da skinu i to je to.

Kazem ima mogucnost, jer ti ne znas kakvu je autorizaciju sajt trazio. Mozda je jednokratnu, u kom slucaju to je to. Mozda je trazio subscription based (svi sajtovi gde se proveravas za neke mesecne usluge, cak i Amazon), i tada ti moze skidati.
^^Ovo je laicki receno, ne znam kako tehnicki tacno ide, ali u praksi je ovako.

Ima nacina, ali njima nije isplativo da stalno pokusavaju da ti naplate, ako nemas, nego ako imas da skinu i to je to.

Kazem ima mogucnost, jer ti ne znas kakvu je autorizaciju sajt trazio. Mozda je jednokratnu, u kom slucaju to je to. Mozda je trazio subscription based (svi sajtovi gde se proveravas za neke mesecne usluge, cak i Amazon), i tada ti moze skidati.
^^Ovo je laicki receno, ne znam kako tehnicki tacno ide, ali u praksi je ovako.
У питању је месечна или годишња претплата, а првих 14 дана је као бесплатно али ипак су ми скинули неки мали износ. Е сад, хоћу да откажем претплату и да обришем налог али је то једино могуће преко њихове подршке за кориснике. Пошто мислим да ће да одуговлаче и зезају интересује ме да ли је могуће да и после тога остане нека аутоматска трансакција која би покушала сваког месеца да изврши наплату. Ако је могуће онда морам са банком да поразговарам о даљим корацима.

Могуће је,зато и постоји њихово упутство за одјаву,које ти исту отежава(преко кор. службе)

Moguce je. Ali kazem, njima nije isplativo da to cesto pokusavaju sa kartica koje nemaju sredstva, svaki pokusaj njih kosta.
Ali moze se pasti da dobijes novac bas kada oni skidaju i "cao, pare". Nece ostati njihova autorizacija kao "first in, first cashed out", vec ce probati u neko njima poznato vreme, ako tada nema, obicno jos 2x probaju u toku meseca max. i to je to.

Овог месеца ћу да пребацим новац на Пејпел а онда на картицу и нећу да ризикујем јер сам читао да су људима скидали по 100 долара са рачуна иако су затражили одјаву са сервиса. Најбоље решење је да од банке затражим да блокира њихове трансакције. Да ли је могућа нека додатна верификација (нпр. СМС) таквих трансакција?

Uvek se setim onog primera zaduzivanja prepaid platne kartice u minus, jezivo retardirano ali opasno.

Ne razumem kako je on otisao u taj minus, ne secam se da li je rekao uopste od cega je.
Verujem, jer je slikao izvod, jasno se videlo.

To je extrem, doduse.

Kakva je situacija sa MTS bankom i njihovom Mastercard debitnom.MTS daje sve usluge besplatno:eek:drzavanje racuna,podizanje sa svih bankomata u zemlji.

Hvala puno za informacije, da ne pokušavam više u nadi da ce se popraviti samo od sebe :)

I malopre plaćao (jer sam morao) sa visa inspire na jednom sajtu iznos 4.5 eur, pise rezervisano 552.1 dinara. Pa to ispade neki dobar kurs?

Ali kad je doslo na naplatu, za 4.5 eur skinuli su 564.73 din. Tacno jucerasnji intesa prodajni kurs 125.49 din

Poslednja izmena:
Не би Интеза била то што јесте да је мош тек тако преварити.:)

Nazad
Vrh Dno