Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

VE je u evrimq samo. Naplate u dinarima idu po Hit kursu, znaci 0.75 posto provizija od srednjeg.

Meni je PP isto poceo da izbacuje svaki put dinare ali ima opcija bill me in sellers currency tokom checkouta.

Opet mu dodje mnogo vise od tih 0.75% ovo sto meni naplate, racunaju 6-7din skuplje evre maltene, a siguran sam da je sve podeseno u set available funding sources ili sta vec ono u preapproved payments za konverziju.

Jel to u nedospele obaveze ili proknjizene?
6 do 7 dinara moze biti samo razlika ako PayPal radi konverziju.

Proknjizene bih rekao, mislim u nedospelim obavezama stoji ali posto mu treba 5-6 dana da se updateuje videcu da li se nesto menja posle toga mada sumnjam stvarno, a i cini mi se pre kad sam uzimao nesto pa nedelju dana kasnije kad se proknjizi isti je iznos bio.

Kazem, sve je podeseno na nalogu da bill me in the seller's currency. Uzecu nesto sa alija kroz par dana pa da vidim koliko tamo skida (naravno u dolarima sve na aliju posto je tako najeftinija konverzija ako se secam), ako opet keca onda je do banke, ako bude regularno onda je do paypala.

Poslednja izmena:
Nemoj neproknjizene da poredis. Pise u prvom postu.

Da li je neko aktivirao BIB Wave2Pay za Visa kartice? Da li ste uspeli nekako na rooted fonu ili kada je Knox 0x1?

Ja sam juce bio, radi sve bez problema(nisam placao jos uvek doduse, ali aplikacija radi normalno). Rutovan telefon.

Radi ti na rutovanom fonu?? Koji fon je u pitanju i da li je samo rooted ili je i nonStock ROM?
Meni kaze da nece:(

Koliko ja znam radi samo ako imaš Xposed i RootCloak.

Sad cu probati, hvala!

Samo root + busybox, sve ostalo stock.
Kad ti kaze, kad otvoris aplikaciju? Kod mene radi :D

Radi uz RootCloak, tnx!

Sad jos samo da vidim zasto nece da se aktivira... izbacuje error neki :( Kod je IB (Intesa Banca?) pa 8 cifara, jel' tako? Znate li da li ima neki limit koliko traje aktivacioni kljuc?

Shvatio sam, treba +381, a ne samo 381... zasto li toliko barem ne kaze app :)
Cekam sada neke akcije za Wave2Pay :) Tnx.

Mislis da je u drugim bankama bolje?
Upravo dosao iz inteze bio 5 minuta i zavrsio posao. Vecina ekspozitura ima 1 dan u nedelji kad radi do 19 (+-1h) i taj dan odes u ovo vreme i nema guzve.

http://www.bancaintesa.rs/lokacije/lokacije-ekspozitura-i-bankomata.719.html

Убедљиво најјаче ствари су када банка има леп и информативан сајт, а када дођеш лично, испостави се да информације нису тачне :) Не мислим на Intesu, већ на OTP.

Onda idi u Raiffeisen.
Ili Piraeus ako je zbog salterske guzve. Kod mene je nikada nema:)

Ili pogledaj ProCredit mislim da kod njih na bankonatima isto moze eur da se i uplati i isplati.

Нешто "осећам" да су Raiffeisen скупи. Раније сам имао рачун фирме преко њих, нису се нешто показали. Какви су за интернет картице ?

Poslednja izmena:
Убедљиво најјаче ствари су када банка има леп и информативан сајт, а када дођеш лично, испостави се да информације нису тачне :) Не мислим на Intesu, већ на OTP.

Нешто "осећам" да су Raiffeisen скупи. Раније сам имао рачун фирме преко њих, нису се нешто показали. Какви су за интернет картице ?
На њиховом сајту сам скоро гледао и имају најнеповољнији курс долара, можда и 20 динара разлике од средњег...

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Nema niko 20 dinara razliku od srednjeg kursa.
Jedino ako si oko NFPa ili US Elections gledao, ili onog dana kada je CHF sibnuo, tih dana su svi imali ogromne razlike od srednjeg kursa za USD i/ili CHF. Ali inace nema takvih razlika, ni za funte.

RF jeste skupa, sve se naplacuje, ima provizije za transakcije u inostranstvu, itd. Ali stvarno rade ono sto kazu da rade, ne spetljavaju se ako zele da pomognu, ne pokusavaju da urade nesto sto ne umeju, vec zovu, i ne odbacuju uz "ne umemo mi to". Banka stvarno kao da radi u Austriji, a ne samo da je austrijska.
Ja zbog provizije za ino-transakcije ne mogu da koristim njihove kartice (kostalo bi me preko 200e godisnje, u najboljem slucaju).

Ali ako hocete da sve radi kako treba, RF samo. Za firme ono sto se njima nesto vise plati - VREDI. U Intesi recimo ne kosta e-Banking osnovni (bukvalno je besplatan skroz), nema odrzavanja racuna kada nema prometa (mada koja firma realno nema uopste prometa mesecno), transakcije su jeftinije, skoro svi imaju u Intesi racun (mada od firmi imaju i u RF uglavnom).
Ali samo to sto mi u RF treba 5 minuta da odradim:
- zahtev za boljim kursom
- zahtev za prodaju deviza
- prenos dinara
- podizanje dinara
- kupovina deviza (kao fizicko lice u menjacnici preko puta banke)
naspram tipicno oko 5h u Intesi ume da ustedi primetnu cifru godisnje, iako su male cifre u pitanju. Plus sto ne gubim vreme.
Ja se ne salim da mi treba 5 minuta, stvarno ne treba preko 5 minuta kada se uhodate za ovo gore. U Intesi svaka od ovih stavki nece ispod 30 minuta trajati, a neke retko ispod 2h traju.

Momci, imam neki problem sa karticom, ne znam sta je.

Pokusavam da uplatim na kladionicu, nece, pokusavam da uplatim na Skrill, nece, pokusavam na EntroPay, nece ni tamo, a znam da ima vise nego sto treba. Tj. Skrill nece ni da verifikuje... Sta da radim?

Uplatio sam novac pre sat vremena, ima i vise nego dovoljno (duplo vise) od iznosa koji hocu da uplatim. I nece nikako da uplati...

Poslednja izmena:
Zatvorile banke slavinu koliko znam. Jedina opcija koja je ostala je prebaciti na Neteller ali i to kazu samo da radi sa Intesom jos, ostali zatvorili.

Pa sta su zabranjivali kladionicu? Zar je njih briga na sta ja koristim novac? Ne radi cak iako uplatim direktno preko Vise.

Da, to je zabranjeno. Verujem da ti alfa moze blize objasniti. Ja sve sto znam je da sam preko Netellera isao da bi na bet365 uplatio. A juce sam procitao u nekoj temi da sa nekim bankama ne moze vise ni na Neteller da se uplati.

Uspeo sam preko Nettelera, nadam se da ću moći da povučem nakon nekog vremena.

Videćemo, a ako dođe do tog slučaja, da li je neko povlači sa Nettelera na karticu?

Meni nudi samo opciju da dobijem pare preko banke. (IBAN, SWIFT i ostalo mi treba)
Ili da platim nesto drugo na nekom sajtu. A fora je sto ako sa Netellerom prebacim pare na bet365 onda valjda mogu da povucem samo na Neteller jer sam odatle izvrsio posledju uplatu. (tako mi se cini)

Ok sad sve to, ali zašto korišćenje Skrilla, EntroPay je zabranjeno? Nije kladionica, nit ima neke veze, to je kao PayPal da isključe.

Skrill koristi kod za gambling, i zato ne moze. Doduse, pitanje je zasto moze da se POSALJE NA SKRILL, a ne da se dobije sa Skrilla!

Ja ne mogu ni da posaljem na Skrill. Jel NETELLER salje karticu kad se registruje ili kada se zatrazi i da li je moguce nekako povuci novac sa njega? Vec sam napravio profit al' sam glup sto nisam gledao sta mogu sve sa njim. Gde, kako, sta da povucem itd...

Pa trebalo bi da salje. Pise tamo sve na njihovom sajtu, pa ako napravis neke lepe pare onda se isplati platiti tu karticu njihovu.

Nazad
Vrh Dno