Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Nema veze sa paypal-om. Sluzi samo za placanje preko njihovog e-bankinga.

A ostala internet plaćanja, bilo Visa Internet ili Electron, da li je potrban cd?

Samo za placanja obicnih dinarskih racuna ako radis preko e-bankinga sa tvog dinarskog racuna, i reaktivacija IntesaMobi usluge. Nista drugo.

Ok.
Inače, imam problem, ne prikazuje mi promet po karticama za period od pre decembra.

Imam problem sa Intesinom Visa internet karticom. Pri pokušaju plaćanja premium naloga na uploaded.net odbija uz poruku: Blocked by riskcheck rule(s):554
Pokušao sam sa njihovom i intesinom podrškom, ali bez uspeha. Da li neko ima ideju šta je u pitanju ?

trebalo bi da moze njihova podrska da moze da ti pomogne... probaj da pitas opet (drugi operater mozda zna).
Pretpostavlja se da si sve podatke upisao kako treba (billing address se slaze sa pravom adresom na kartici, da ne pominjemo ccv...)

btw radi placanje i na linuxu... update oracle jave i java plugina za browser i radi citanje sertifikata..

Imam problem sa Intesinom Visa internet karticom. Pri pokušaju plaćanja premium naloga na uploaded.net odbija uz poruku: Blocked by riskcheck rule(s):554
Pokušao sam sa njihovom i intesinom podrškom, ali bez uspeha. Da li neko ima ideju šta je u pitanju ?

Pozdrav,
naleteo sam na ovaj post tako što sam u Google search uneo "Blocked by...".
Znači nisam jedini.
Ne bih da ti gasim nadu, ali mislim da u uploaded.to nisu baš pametni. Opisao sam im čitav problem, rekao da već 9 meseci bez problema plaćam istom karticom i na kraju naveo da ne mogu ponovo da pokušam jer su mi 2 telefona blokirana (kad jednom plaćanje omane iz bilo kog razloga, ne može se pokušati ponovo sa unosom istog broja). Od cele priče, oni mi odgovorili samo da mi je broj blokiran na 48 sati i to kao da su turski jezik prevodili na engleski pomoću google translate. U Intesi nemaju pojma o čemu se radi.
Jedino što mi pada na pamet da može da bude u pitanju je to što mi kartica ističe za 2 meseca (3/14), mada sam možda i tropnuo. To je jedino "nešto" po čemu se, da kažem, kartica "ističe"...

Pozdrav,
naleteo sam na ovaj post tako što sam u Google search uneo "Blocked by...".
Znači nisam jedini.
Ne bih da ti gasim nadu, ali mislim da u uploaded.to nisu baš pametni. Opisao sam im čitav problem, rekao da već 9 meseci bez problema plaćam istom karticom i na kraju naveo da ne mogu ponovo da pokušam jer su mi 2 telefona blokirana (kad jednom plaćanje omane iz bilo kog razloga, ne može se pokušati ponovo sa unosom istog broja). Od cele priče, oni mi odgovorili samo da mi je broj blokiran na 48 sati i to kao da su turski jezik prevodili na engleski pomoću google translate. U Intesi nemaju pojma o čemu se radi.
Jedino što mi pada na pamet da može da bude u pitanju je to što mi kartica ističe za 2 meseca (3/14), mada sam možda i tropnuo. To je jedino "nešto" po čemu se, da kažem, kartica "ističe"...
identicno i kod mene, isto su mi dva broja telefona sad blokirana, valjda ce odblokirati onda za 48 sati, bas sam hteo da uzmem uploaded na 48h za 4.99€ ali isto mi izaslo Blocked by riskcheck rule(s):554

javite kad (i ako) proradi...

Nadam se da se neće ponoviti situacija kao sa PayPal-om pre dve godine

evo sad sam bas preko Skajpa pozvao ovaj neki njihov besplatan broj +1800... cekao pet minuta dok se nije javio neki agent i on kaze da probam opet posle 48h a da prethodno izbrisem sve cookies iz browser-a. I da bi onda navodno trebalo da radi...

Usput, zna li neko sta znace ovih 500 points kad se uzima za 48h premium na uploaded???

Sklopio sam komsijama PC bez DVD drive-a, medjutim coveku treba za neku autorizaciju CDom svaki put kada hoce da obavi neku uplatu preko neta?! O cemu se radi, on mi objasnjava da mora da ubaci mini CD svaki put prilikom logovanja i da je to neki vid autorizacije. Zanima me da nije slucajno on to pogresno shvatio, a ako nije, da li postoji neki drugi vid autorizacije umesto ovoga, da ne baca covek 10e za adapter ili 20e za novi drajv ako ce da ga koristi samo za ovo?

Instaliraj mu DaemonTools, napravi image od tog diska na mašini sa optičkim uređajem i rešio si problem.

Ne mora DaemonTOols, sasvim je dovoljno da se file kopira negde na komp, i onda samo ta putanja unese kad IntesaOnline pita gde je sertifikat.

Ali mora negde, gde ima CD citac, da kopira taj file prvo na USB ili kako vec :(

Aha, pa to nece biti problem, hvala obojici na ekspresnom odgovoru :).

Nema koliko znam, i od prosle nedelje/dve mora za svako placanje opet da se unosi zbog novih propisa NBS :(
Mislim, sigurno moze nesto da se isprogramira da to radi automatski, ali ko ce za to da se bakce :D

I to sto kazes, ja i tako placam jednom mesecno a mozda i nijednom. Nekad necu da im dam 4*60 dinara provizije pa se prosetam uvece do poste kad nije guzva i uplatim jer su manje provizije a i za jedan racun nema provizije :d NE DAAAAAAAAAAAM :D

Jel se ovo odnosi i na placanje uploaded-a i skype-a visa internet karticama?

Jok, samo dinarska placanje direktno preko Intesa Onlone-a.

Koja je procedura za produženje Visa Electron kartice?

Automatski je prave, I šalju ti sms kada stigne u tvoju poslovnicu. To bude u tom mesecu kada ističe

Info: Izgleda da jos uvek nisu sve kartice fixirane na Srbiju, tj. da nemaju konkretnu zemlju izdavanja (ovo je pogotovu za Amex izgleda slucaj, posto se isti jos uvek ne radi kod nas!).
Moze znaciti nekome kada zeli da poruci nesto da se ispostavi na adresu van Srbije, a kada sajt ne prima kartice koje nisu iz te zemlje.

Recimo, upravo sam uspeo Amex-om da porucim nesto iz Karstadt-a da se isporuci u Nemacku, jer nigde drugde ne mogu da nadjem te artikle :)

Mene zanima sledece, kakav racun treba otovriti u banci, na kojem ce moci da mi uplacuju odredjenu svotu novca putem uplatnica? Znaci, ja njima prosledim broj ziro racun na koji da uplate odredjenu svotu novca. Ja kod sebe imam internet karticu banke Intese, uz koju sam dobio devizni racun, ali sam cu da sa nje nije moguce dizati novac, moze se samo uplacivati.

Poslednja izmena:
Mislim da moze na bilo koji dinarski racun da se uplacuje uplatnicama. Probaj obican dinarski racun za orocenje (a-vista), ne tekuci, jer se on ne placa. Ne pitaj ih da li mogu da ti uplate, vec isprobaj pa ga posle zatvori ako ne treba. (sigurno ce reci da ne moze)

Obican racun se placa 125 mesecno, Hit 300, Magnifica 400 - nisu to male cifre.

Čekaj, bre, alfa, za a-vista ne znači "po viđenju"? To je, valjda tekući?

A vista je stednja po vidjenju tj. imas neku jadnu kamatu ako samo drzis pare na racunu bez orocavanja, tekuci je drugi tip racuna.

Da li banka Intesa ima neku biznis karticu za kupovinu preko interneta? Negde sam to citao ali sada ne mogu nista da nadjem na netu o tome.
Naime mislim da treba da funkcionise tako sto se ta biznis kartica vodi na firmu i sa njom moze da se porucuje preko PayPal-a, naravno sve sa uvozom i spedicijom.
Zna li neko nesto vise o ovome ili ima neki link da me uputi? :)

(Sad sam se setio da sam to cuo jednom od nekog bankara jer sam se raspitivao za placanje Google Adwords oglasa preko firme, pa bi valjda i tu mogla ta neka varijanta)

Vrh Dno