Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Par pitanja za korisnike Skrill-a. Jel uspeo neko da doda Visa Electron karticu banke Intesa na Skrill? Kolika je provizija za podizanje para sa bankomata?

Ja sam dodao i obicnu (za fizicka lica) i business VE Intesinu.

Podizanje sa bankomata kojom karticom?

Pa sa Skrill, za nju pitam. Ja nikako ne mogu da uradim onu verifikaciju kartice, uvek dobijem failed.

Ne razumem te :) Pitas kolika je provozija za podizanje sa bankomata sa Skrill MasterCard karticom ili BIB Visa Electron karticom?

Da li ti je proknjizena suma na VE ili jos cekas taj deo? Ako jos cekas, neces znati tancu cifru dok ne bude proknjizeno, ja nisam nasao kako da se na njoj vidi originalna suma pre proknjizenja :( (a ta suma, posle proknjizenja, treba da se ubaci)

Kada kliknem na verify dobijem gresku. Tako da ne cekam nista, jer nije uspelo. A pitam za proviziju za podizanje sa bankomata sa Skrill karticom.

Kad sam uzimao visa internet , otvorili su mi 2 rč, devizni i za internet. Kako visa internet nema full mogućnosti plaćanja, uzeo sam i visa electron koja je vezana za postojeći dev. Rč i time je kompromitovan. Da li mogu da otvorim još 1 dev. Rč na kojem bi slobodno držao devize?

Koliko sam shvatio i njemu su vezane za razlicite racune, a on pita jel moze treci racun koji nece biti vezan za nijednu karticu.

Moze jos jedan devizni koji je vezan za tekuci racun to znam sigurno (intesa hit).

To nije bas devizni, to je Hit-EUR, sasvim je drugaciji racun! (ne znam da li moze sa njega da se salje, i na njega prima, ali sigurno samo EUR partija moze)

A moze sigurno dva devizna. Ako ti jedan glupi operater ne da, idi u drugu poslovnicu.... ako te zezaju, kazi da ti treba zbog toga i da ti onda otvore drugi racun. (gledaj da odes u poslovnicu u kojoj nisi otvorio prvi, jer tamo ne mogu da ga zatvore - ako ti treba uopste taj prvi)

Ne mogu da verujem da su mi u Intesi trazili 2000 din proviziju da prebacim oko 150e sa mog racuna na racun u istoj toj banci Intesi u Italiji. A na istoj toj relaciji ali u obrnutom smeru provizija je 2,5e.

I u obrnutom smeru ce ti doci na naplatu jos 10-15e, koje ne placa posiljalac tada.
To je bezobrazluk maticnih filijala :( U Makedoniji cak nema toga vise.

Da li neko zna kada vracaju apre koje stoje u nedospelim obavezama?
Pokusao sam da kupim nesto ali su mi odbili karticu tacnije banka je odbila koliko su mi rekli i sad mi te pare stoje zarobljene u nedospelim obavezama?

Kad se proknjize...u proseku 7-10 dana, nekad manje

Pozdrav,

Nisam bas dugo zalazio u ovu temu, otkad sam napravio ovu Intesinu karticu.
Sve mi ok radi, imam na e-bankingu i ziro racun kod njih i devizni koji je vezan za ovu internet karticu pa prebacujem sa dinarskog na devizni kad mi zatreba. Jeste da obracunaju po 116 dinara otprilike ali ja prebacim mozda 20e u mesec dana pa mi je to 40 dinara razlika a da ne idem dzabe i stojim u redu ako kupim povoljnije devize.
Ne znam ni sto sam rekao ovo ali ajde :D Mene samo zanima zasto na tom e-bankingu ne mogu da vidim transakcije za taj devizni racun ili izvode? Za dinarski to funkcionise ali za devizni jok... Kako to da trazim da mi omoguce ako to uopste i rade? :)

Izvodi za devizni uopste ne postoje (ja ih nemam ni za dinarski?, samo za kartice neke).

Ne mozes da vidis promet racuna kada odes na Racuni, pa Promet? (izaberes devizni racun, tj. konkrentu valutu sa njega, i dole period)

Ja imam za dinarski racun izvode, ali nije to toliko bitno.

Fora je sto kada odem u racune pa izaberem dinarski onda mogu da vidim samo ovakav promet:
1.jpg

A tu ne vidim nista konkretno ni kome sam platio ni neki kod transakcije bar tako da skontam sta sam placao.

Pa se pitam zasto kada odem na Placanja pa dole ima Pregled placanja pa se bira datum od-do i tamo mi samo prikazuje dinarski racun i imam lepo transakcije sve, a za devizni nemam. Pa me znaci to samo zanima, kod pregleda placanja da vidim devizne transakcije.

Poslednja izmena:
Kad se ulogujes, ides na Racuni (gornja kartica), pa Promet (ispod Racuni ima Moji Racuni i Promet), sa leve strane izaberes taj devizni racun, podesis datumski filter, i ides na Prikazi.
Ispod grafika ti se pojavljuje lista transakcija sa objasnjenjima.

:d Hvala puno druze ;)
Mislim da sam i sa namerom trazio to, ne bih skontao ni za 10 dana :D

Miiiisliiiiiiiim:
2.jpg

Prosli e-banking im je bio mnooogo nekako razumniji i logicniji, trebalo mi je prilicno vremena da se naviknem da karticu placam PLACANJEM obicnim recimo :) (kreditne)

Užasan je ovaj novi e-banking, kao neki totalni amateri da su ga radili.

Da li neko zna kada vracaju apre koje stoje u nedospelim obavezama?
Pokusao sam da kupim nesto ali su mi odbili karticu tacnije banka je odbila koliko su mi rekli i sad mi te pare stoje zarobljene u nedospelim obavezama?

Zavisi, evo meni stoji 40 dana transakcija koju je prodavac ponistio...
trazio sam posle 30 dana da mi oslobode pare, ali me je nazvala jedna vrlo neljubazna sluzbenica i rekla da za debitnu (sto visa internet) je rok 45 dana. Inace su vrlo ljubazni ova mora da je imala hormonskih problema taj dan. Nisam se zalio, ali od sada samo preko personalne bankarke, ona mora da bude ljubazna...

Zavisi, evo meni stoji 40 dana transakcija koju je prodavac ponistio...
trazio sam posle 30 dana da mi oslobode pare, ali me je nazvala jedna vrlo neljubazna sluzbenica i rekla da za debitnu (sto visa internet) je rok 45 dana. Inace su vrlo ljubazni ova mora da je imala hormonskih problema taj dan. Nisam se zalio, ali od sada samo preko personalne bankarke, ona mora da bude ljubazna...

Da zvali su i mene, kazu minimum 45 dana sem ako ne traze zahtev da mi odmrznu pare, predugo traje al ***, docice kad ih ne budem ocekivao :D

sta raditi ukoliko se zaborave podaci naloga za ebanking? msm imam 2 korisnicka koja koristim na forumima/mailovima, i 3-4 sifre koje vrtim, i sve sam probao i nece... da li da idem u banku posto nema da se resetuje sifra preko maila kao kad zaboravis podatke za forum...?

odem danas do banke da uplatim neku kintu i usput pitam za ovaj problemcic sa logovanjem na ebanking, i kaze salterusa "uhvatio si me nespremnu" i ponavlja ko papagaj > lib, sam kreiras nalog, java, bla bla bla...i kao nekad desi se da zabode usluga pa probati kasnije, i kad sam se vratio ciq, probam bzv sa prvom kombinacijom user/pass koja mi je pala na pamet oko mogucih 15ak i ulogovah se :D zato pamet u glavu, i zapisujte sifre obavezno :p

Meni se desilo da unesem user i sifru koji su ispravni ali opet nije htelo da se loguje iako sam pre toga par dana normalno koristio uslugu. Morao sam ici po LIB i sve jovo nanovo. Malo mi je bzvze sto se ne moze ponavljati user/sifra, a sistem automatski trazi promenu na 6 ili 12 meseci pa sam prosto ostao bez sifri i sad lupam neke leve koje cu verovatno zaboraviti :D

o kakvoj odluci se radi, zna neko?
m9dVYZa.jpg

opet nista od placanja iz linuxa :/

A zbog cega ne moze da se placa iz linuxa? Koliko znam aplikacija je uradjena u javi, a mini CD samo sadrzi jedan sertifikat fajl.

da, jeste java i otvaraju se dijalozi all kad treba da pročita sertifikat sa lokacije koju dam ne uspeva nikako.
ok, nisam probao odavno a sigurno znam da sačekaju redovno (ranije je radila sa openJDKom pa sam u nekom trenutku morao da instaliram sunovu javu...)
priznajem, nisam odavno cackao jer mi je većina plaćanja u sablonima a ono što nije plaćam sa mobilnog...

Ja sam taj fajl gurnuo na sistem i kad placam samo ga ocitam. Ko da trazi i ubacuje disk non stop, a sifru znam napamet.

Ima li ovaj minicd veze sa paypal placanjem? Tj, da li je potreban za njega.
Ili to samo vazi za placanje sa njihovog sajta?

Nazad
Vrh Dno