Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Može samo sa Visa Electron da se podiže.

Može i na bankomatu,ali naravno dinari su u pitanju.
Kao što si rekao,preko ebanking prebaci sa Internet na Visa Electron.

Poslednja izmena:
da li stizu obavestenja kada platite nesto visa internet karticom, znam da da za electron stizu a za visu internet? da li mogu u nekoj drugoj banci da uplatim pare na racun, a ne u intesi (imam karticu intesinu) ili bas moram u intesi da uplatim?

Poslednja izmena:
Koliko znam Intezin sms servis salje obavestenje o trosku po racunu samo za kreditne kartice. Za ostalo salje samo sms o prilivu na racun.

Ja imam debitnu visa electron i stize mi detaljno obavestenje svaki put kada kupim nesto...

Pa da. Tako je uvek i bilo kod Inteze a zasto oni ne mogu kad svi drugi nude - to je vec pitanje.

S obzirom da koristim usluge dotične banke već oko 3 godine, samo da potvrdim neke informacije.
Kada plaćate Maestro karticom nema nikakve sms potvrde da je plaćanje izvršeno, samo kada imate priliv novca na tekući račun.
Kada plaćate Master Card karticom u inostranoj valuti sms stiže odmah, ali zato kada plaćate u domaćoj valuti nema nikakve potvrde.
Kada plaćate American Express karticom, bilo u inostranoj ili domaćoj valuti, nema nikakve sms potvrde.

Eto, to je to, pa kome se sviđa...
Ja sam otvorio Intesa Hit račun pre više od 3 godine iz razloga što se su se dobijale, pored Maestro debitne, i dve kreditne, Master i AmEx, a AmEx mi je bio neophodan pošto je tada sigurno prolazio na PayPal-u (prolazi i danas), Master Card koristim isključivo za plaćanja u dinarima, gde mogu da kupim na rate, bez kamate (eventualno kada sam u inostranstvu, a ne primaju AmEx), a AmEx isključivo za plaćanje preko PayPal-a.
Ovako mi sve odlično funkcioniše.

S obzirom da koristim usluge dotične banke već oko 3 godine, samo da potvrdim neke informacije.
Kada plaćate Maestro karticom nema nikakve sms potvrde da je plaćanje izvršeno, samo kada imate priliv novca na tekući račun.
Kada plaćate Master Card karticom u inostranoj valuti sms stiže odmah, ali zato kada plaćate u domaćoj valuti nema nikakve potvrde.
Kada plaćate American Express karticom, bilo u inostranoj ili domaćoj valuti, nema nikakve sms potvrde.
Za Master stižu obaveštenja za svako plaćanje; bilo domaće bilo strano; samo treba prvo da se uključi: http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=144
Za Maestro nisam probao da uključujem.

Obavestenja:
O potrošnji po kreditnoj kartici, uplati
na tekući račun ili uplati iz inostranstva
na devizni račun.
Po ovome bi svaka potrosnja po kreditnoj kartici, dinarska i devizna, trebalo da aktivira sms obavestenje.

Posebno se trazi.
Moze i za placanja Maestrom - samo se trazi obavestenje i svim transakcijama po racunu, a to automatski znaci i placanja Maestrom. Isto vazi i za VE uz Magnifica racun.
@RR, nemoj da te mrze prodavci, koristi MC :) (sto rece jedna koleginica u HK samo sto je nisu opsovali sto im daje Amex kad vec ima alternative :))

da li mogu u nekoj drugoj banci da uplatim pare na racun, a ne u intesi (imam karticu intesinu) ili bas moram u intesi da uplatim? odnosi se na visu electron

U banci u kojoj je racun je najjednostavnije i najbrze.

na dinarski tekuci racun mozes da uplatis pare odakle god zelis. jedini problem je sto ces u posti i u drugim bankama platiti proviziju i moraces da cekas proknjizenje uplate dok u intesi ne placas nista i uplata leze odmah. Na devizne racune ne moze da uplati niko osim tebe (i osobe koju izaberes koja ima punomoc)

sta je problem uplatiti u intesi? znam da se u nekim bas dugo ceka na red, ali imas neke filijale u kojima je sve brzo. meni npr, u maticnoj na dusanovcu treba preko pola sata da dodjem na red, a na slaviji samo proletim za manje od 5 min.

Poslednja izmena:
A kako bi uplatio devize na tvoj (VE) racun u drugoj banci?:)

na paypal vise ne mozete da se registrujete ni sa jednom jedinom karticom iz Srbije :( :( :( a 80% ljudi, bar onima sa kojima ja poslujem prihvataju iskljucivo paypal i nista drugo :( jedino da skoknem do Bosne (Bijeljine) i otvorim tamo racun?

Ko to prihvata samo PayPal? I da li ti hoces da placas ili da dobijas uplate?
Za sta treba da dobijas uplate? (programming/softver, dizajn, nesto trece?)

Resenja za placanje ka tebi:
- ShareIt ili SwReg za softver (samo proizvodi ne i usluge :(, mada ne forsiraju...)
- 2Checkout ili Authorize.net za ostalo.
I tako ti plate PayPal-om a ti ovde dobijes novac.

A ako tebi treba da placas... ***, prosetaj lepo do Bosne.

Jel ima neko iskustva sa kreditnom Master karticom u Intesi?

Konkretno me interesuje podizanje/trosenje gotovine sa kartice, rekose mi u ekspozituri da je kamata na dug na kartici oko 2.5% (manje-vise, nije ni bitno) na mesecnom nivou, na sav dug. Plus sto ima naknada za podizanje gotovine 90 dinara.

Nego, sve se bojim da nema mozda nekih skrivenih troskova, kamata od 120% i tako nekih gluposti, da se ne uvalim vise nego sto bih mogao da vracam? :) Dakle, podigao bih neke pare sa kartice, ako je kamata od 2.5% na mesecnom nivou sve sto cu morati da platim nakon nekog vremena, onda mi je to sasvim ok?

Nikada nisam dizao gotovinu sa Master kartice, ali je obilato koristim za plaćanja, i u zemlji, i u inostranstvu, a ponekad i na internetu. Za dugovanja nastala plaćanjima, ima samo tih 2.5%, i to kreće tek nakon dospeća na naplatu. Verujem da je isto i za keš, s tim što verovatno nema grejs perioda.
Meni je i to mnogo. Revolving je *******a stvar, kloni ga se, ako nije za hleb nasušni.

Edit: nadam se da razumeš šta je revolving? Kamata na kamatu, geometrija progresija.

Poslednja izmena:
3% je provizija za podizanje, i mozda nesto vise ako nije sa Intesinog automata. Mrzi me da trazim koliko je minimum, ali mislim da je nije bio 90 vec vise... mozda gresim, kome treba neka pogleda tarifnik.
Nije samo 2.5% kamata.. imaj na umu da moras barem 5% od duga da vratis mesecno. Nema razloga stvarno da je koristis na taj nacin. Verovatno postoje radnje gde to sto ti treba mozes na rate (uz karticu) da kupis, ili ti je za krace vreme isplativiji dozvoljeni minus itd.

A ko moze da dobije kreditnu, nije za hleb, i moze dobiti dozvoljeni minus takodje.

Master je odličan 'lastiš' da sad plaćaš stvari od naredne plate. Treba izbegavati da upadneš u revolving zamku, kao što kolega reče iznad. Zavisi kolika ti je plata, odredi neki limit koji možeš da pokriješ (recimo visina 1 plate) da ne dozvoliš sebi da upadneš u crnu rupu.

Masterko obilato koristim, omiljena kartica. Spašava mi likvidnost samo tako. :)

Da, korišćenje Mastera kao charge kartice je potpuno besplatno, i kod mene vrlo omiljeno :) Banka ti za džabe zajmi do sledeće plate! Pri tome te verovatno i mrzi ko Nemca, ali dobro...

Poslednja izmena:
Koliko je meni poznato ne, fora je što sama Visa posluje u evrima, tako da iako na tvoj devizni račun mogu da ležu sredstva u dolarima bez problema, ako sa MB-a povučeš pare na Visa-u, dobiješ ih u evrima na račun. Ovo pričam iz ličnog iskustva od prošle nedelje. Samo transfer je trajao oko 8 radnih dana.

Da, korišćenje Mastera kao charge kartice je potpuno besplatno, i kod mene vrlo omiljeno :) Banka ti za džabe zajmi do sledeće plate! Pri tome te verovatno i mrzi ko Nemca, ali dobro...

Sto te mrzi? Em joj placas odrzavanje kartice (bilo zasebno bilo kroz Hit ili nesto drugo), em dobijaju procenat od kupovine svake od prodavca - em, posto Intesa drzi najveci deo POS terminala u Srbiji dobijaju dodatno i "bankarski" deo (koji ne dobijaju na terminalu Komercijalne ili Alpha recimo).
A ovi sa revolving nacinom otplate, te kasne, te prebace platu drugde, te ovo, te ono... :)

samo jos nesto da pitam kada preko bankomata zelim da podignem pare da li dobijam u dinarima ili u evrima moje kartica ima devizni racun...?

Dinare.Zato što u bankomate stavljaju dinare a ne evre.

Nazad
Vrh Dno