Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

1. Zvao sam Banka Intesa Korisnički servis, i rečeno mi je (između ostalog) da naravno da mogu da dobijem LIB za VISA Internet (nebitno da li imam još neki račun) i da probam u drugoj ekspozituri (u prevodu: ako ovi ne znaju, probaj dalje. :d ). I što je bitnije, mnogo su bili ljubazni i mnogo su mi pomogli oko stavke 2.
2. Nemojte kupovati na sajtu OffGamers, meni su tražili za kupovinu običnog keya da oštampam mail, popunim, potpišem i skeniram to, ličnu kartu i platnu karticu s obje strane. :zgran: Pošto je mene mrzilo, a znam da na drugim sajtovima to ne rade, rekao sam da mi otkažu transakciju, za šta su oni ležerno odgovorili "transakcija otkazana, novac ćete dobiti za 7-14 dana" :zgran:
Ovde mi je ljubazna radnica Itesa kol centra pomogla tako što sam joj proslijedio mail u kome piše da je otkazano, a ona mi vratila sredstva koja su bila "rezervisana". :)

Odnosno, skinuta mu je blokada sa sredstava. Ništa dobio, ništa izgubio. Nula.

Za korisnike Intesa internet kartice koji koriste i online - da li se uz karticu dobije poseban devizni račun? Ja trenutno imam tekući-devizna partija, devizni neoročeni i devizni-oročeni (depozitni). Uzeo bih ovu internet karticu ukoliko će biti vezana za potpuno novi račun, a ne za neki od postojećih.

Ista situacija.
Takodje i mene interesuje...

naravno

uz svaku osnovnu karticu se otvara zaseban namenski racun

Za korisnike Intesa internet kartice koji koriste i online - da li se uz karticu dobije poseban devizni račun? Ja trenutno imam tekući-devizna partija, devizni neoročeni i devizni-oročeni (depozitni). Uzeo bih ovu internet karticu ukoliko će biti vezana za potpuno novi račun, a ne za neki od postojećih.

Aha, ja kad sam je vadio rekli su mi da moram i da otvorim novi devizni racun koji je vezan samo za nju.

Upravo sam dobio erste bank visa electron za mlade karticu... i paypal nece da prihvati :S

sa prednje strane kartice sam ukucao 16 brojeva oni sto su najvecim fontom... i za onaj drugi broj sam ukucao zadnja 3 broja na poledjini kartice.... i lepo datum isteka i sve... i o5 nece :S

Naravno da nece da radi budjava visa electron iz jos budjavije Erste banke... :D :p

Meni su LIB u Intesi stampali odmah i to vise puta, posto sam zagubio taj papiric :D

Ne razumem koji ce vam djavo osnovni devizni racun, ja kad igram poker (i kad osvojim nesto) pare samo jednim klikom prevucem na tu karticu i one se pojave za nedelju dana na racunu koji je vezan za karticu... Te pare posle mogu da koristim za placanje i za podizanje u expozituri...

PJ:

Mislim da se dobija poseban racun samo za ovu karticu, jer su mi rekli da taj racun koji sam ja dobio uz nju nije standardni devizni...

Poslednja izmena:
Duke Nukem, podneo sam zahtev i otvoren mi je novi devizni račun. Čekam karticu.

Shaddow, u Intesi ne postoji tekući račun za koji se plaća 150 dinara mesečno održavanje. Postoji 100 i 250.

Ja dođoh neki dan u Intesu (opet Bulevar) i rekoh hoću LIB. Kaže treba devizni. Ok, pravi devizni. Kaže jaaaaaao treba i tekući. Koliko se to plaća? 150 din mjesečno. :d E neću.
Mislim da ako imas 0 din na racunu, dodje na -100 din i ne skidaju ti vise za mesecnu pretplatu ... bar je na tekucem tako, ja skinem sve pare sa racuna bas zbog toga sto mi skidaju 100 din mesecno za tekuci :D

u intesi imas dve vrste dinarskih "tekucih" racuna - osnovni (100 rsd mesecno), za koji ti nije potreban redovan priliv (plata) ali nema nikakvih dodatnih pogodnosti (dozvoljeno prekoracenje, cekovi...) i tzv Intesa Hit racun (250 rsd), koji ukljucuje sve sto nemoze osnovni + dobijes devizni racun u paketu. Osnovni racun ne moze ici u minus.

Ja sam izvadio ovu internet visa karticu i otvorili su mi samo devizni racun za koji kazu da se ne placa odrzavanje, tekuci nemam kod njih.

Sada imam jedno pitanje za ebay/paypal.
Na ovom deviznom racunu stavio sam dolare i evre, sada ako imam recimo 300 evra i 100 dolara na racun a kupim nesto na ebay sto vredi 350 evra, da li ce paypal automatski da povuce i izvrsi konverziju iz obe valute ili moram da imam samo jednu valutu?

Ako se ne varam, većina banaka NE naplaćuje održavanje računa, ukoliko nije bilo prometa u toku meseca. Bez obzira ako ti je saldo pozitivan i imaju odakle da skinu. Ne znam za Intesu. Koji će mi tekući, ako ga ne koristim :d

priest77, to nije do PP, već do Banke. Logično bi bilo da ti prvo skinu valutu u kojoj je zaduženje, pa ako nema dovoljno, ostatak namire konverzijom. A ono što je logično, često nije primenjeno...

Skinu ti sve evre i onda rade konverziju tih dolara u evre do cifre od 50e ili koliko vec treba...

Ja dođoh neki dan u Intesu (opet Bulevar) i rekoh hoću LIB. Kaže treba devizni. Ok, pravi devizni. Kaže jaaaaaao treba i tekući. Koliko se to plaća? 150 din mjesečno. :d E neću.
I ja sam imao slično iskustvo - ne daju LIB (i CD???) bez tekućeg.
Da li je još neko imao ovaj problem?
Mislim da ako imas 0 din na racunu, dodje na -100 din i ne skidaju ti vise za mesecnu pretplatu ... bar je na tekucem tako, ja skinem sve pare sa racuna bas zbog toga sto mi skidaju 100 din mesecno za tekuci :D
Ako se ne varam, većina banaka NE naplaćuje održavanje računa, ukoliko nije bilo prometa u toku meseca. Bez obzira ako ti je saldo pozitivan i imaju odakle da skinu. Ne znam za Intesu. Koji će mi tekući, ako ga ne koristim :d...
Može li neko da potvrdi ovo ?

Korisnik eternity ili neko drugi ko radi u Intesi?

Sto se tice tekucih racuna u Intesi, postoje dva tipa racuna osnovni i Intesa Hit. Po ovom prvom troskovi odrzavanja (100 din) se skidaju samo kada ima prometa po racunu, dok kod drugog troskovi (250 din) se naplacuju bez obzira da li ima prometa ili ne. Stoga se onima koji i nemaju prometa po Hit-u preporucuje prebacivanje u osnovni.
Vezano za izdavanje LIB-a moguce ga je izdati samo na osnovu otvorenog obicnog deviznog racuna (tip 302), dok se CD za elektronsko placanje moze izdati samo na osnovu otvorenog tekuceg racuna, jer je to iskljucivo opcija koja je vezana za njega.

Ovo sad postaje interesantno...

Pre par dana sam bio u lokalnoj filijali Intese da zatražim Visa Internet karticu.
I posle potpisanih ne-znam-ni-ja-koliko ugovora otvoren je novi devizni račun i rečeno mi je da će kartica biti gotova za oko mesec dana.

Kada sam zatražio LIB (da bih mogao bez dolaska u banku da prebacijem sredstva sa postojećeg deviznog računa na račun namenjem internet kartici), službenica mi je kaže da da bih dobio LIB i CD (koji nisam tražio) moram da imam dinarski tekući račun kod njih. A za tekući račun mi je potreban redovan priliv ??? :trust:

Na moju opasku da je sigurno moguće i bez dinarskog računa dobiti LIB, sledi očekivano pitanje - "Ne, ko vam je to rekao?" a zatim ponavljanje priče o CDu :S:
Zatim slede konsultacije sa drugom koleginicom koja potvrđuje prvobitnu priču.

Tu joj ponovo lepo objasnim za šta mi treba LIB i zamolim je da još jednom proveri informaciju, pa ćemo videti šta dalje kad budem dolazio po karticu.

Sad je pitanje šta u slučaju da ostane priča - mora tekući + redovan priliv ?
Postoji li elegantnije rešenje od odlaska u drugu filijalu?

Ili na licu mesta pozoveš call centar, sačekaš da se javi operater, kažeš šta te muči (bez pominjanja poslovnice), kada dobiješ odgovor, ponavljaš naglas i ukoliko službenica ne potvrdi da će to da uradi, kažeš u call centru da se nalaziš u toj i toj poslovnici i da imaš problem.
Preduslov je da imaš postpaid telefon sa velikim paketom, jer u call centru možeš da ostaneš i 10+ minuta online.

Ja sam to radio poodavno i upalilo je. Drugi put smo rešili problem dok mi se ni operater nije javio.

Ja imam jedan problem, kupio sam nesto na ebay, pare su skinute/rezervisane sa deviznog racuna, skinuli su i dolare i evre, samo je sada problem sto na paypal-u i dalje stoji Payment status: Unclaimed, a prodavac kaze da nije jos uvek primio pare.
Da li je moja greska ili njegova, citao sam negde da je moguce da proverava pogresan mail/nalog/

Poslednja izmena:
ako ti nije verifikovan PP (Confirmed address) a zveknuo si 350€ moguce da su ti oni blokirali i da ce ti traziti verifikaciju. to su velike pare za odjednom placanje sa neverifikovanog PP naloga.

ne treba vam dinarski za LIB, ali vam u tom slucaju ne treba ni CD, jer CD sluzi za transakcije izmedju tvojih i tudjih dinarskih racuna. Za prebacivanje izmedju svojih (din/€) racuna dovoljan je samo LIB.

znaci treba vam internet visa i devizni racun vezan za nju, obican devizni racun i LIB za prebacivanje €,$ i sl. sa jednog na drugi.

Nije to nikakav problem, prodavac nema default valutu u evrima pa mora da rucno prihvati tvoje placanje... Za par dana ce se to srediti...

priest77: u tvom slucaju Duke Nukem ti je dao odgovor

vezano za mesecno odrzavanje racuna u Intesi - za osnovni se skida 100 rsd dokle god ima sredstava na racunu, dok se za Intesa Hit ne skida (250 rsd) SAMO ako nije bilo promena po racunu za obracunski mesec.

sto se tice on-line transakcija, ZAP je objasnio - ako se vrse transakcije izmedju svojih racuna odnosno kada se ne ide kroz platni promet, nema potrebe za mini CD-om.

Sto se tice tekucih racuna u Intesi, postoje dva tipa racuna osnovni i Intesa Hit. Po ovom prvom troskovi odrzavanja (100 din) se skidaju samo kada ima prometa po racunu, dok kod drugog troskovi (250 din) se naplacuju bez obzira da li ima prometa ili ne. Stoga se onima koji i nemaju prometa po Hit-u preporucuje prebacivanje u osnovni.

vezano za mesecno odrzavanje racuna u Intesi - za osnovni se skida 100 rsd dokle god ima sredstava na racunu, dok se za Intesa Hit ne skida (250 rsd) SAMO ako nije bilo promena po racunu za obracunski mesec.

Nije da je mnogo bitno, ali eternity reče da radi u Intesi. Peja_A, odakle je tvoja info?

ako ti nije verifikovan PP (Confirmed address) a zveknuo si 350€ moguce da su ti oni blokirali i da ce ti traziti verifikaciju. to su velike pare za odjednom placanje sa neverifikovanog PP naloga.

Sredjeno je sve, covek je proveravao pogresan mail, kontaktirao sam ga i uplata je zavrsena. Sto se tice verifikacije, zvali su me malo pre iz Amerike, bio sam iznenadjen kada su rekli da su sa ebaya i hteli su samo da potvrdim da sam ja taj koji je izvrsio uplatu posto sam za shipping adresu staviu neku u USA.
Svima sam bio sumnjiv posto mi je to bila prva kupvina, cak i ovom prodavcu, ali
dobro je sto se dobro zavrsilo :)

Ne znam koliko racunaju paritet dolara i evra ali videcu da li je bolje na racunu da drzim dolare jer mi se cini da tako se vise isplati.

Jedno pitanje u vezi onog feedback-a, ja cu njemu ostaviti feedback kada stigne paket i vidim da je sve u redu, a kada ce on meni?
Da li treba nesto da ukljucim ili sve je ukljuceno i jedino treba samo on da ostavi feedback?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno