Lich_king2
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.01.2008
- Poena
- 330
Moja oprema
- Laptop
- Lenovo Thinkpad T480
- Tablet
- Xiaomi Mi Pad 4
- Mobilni telefon
- Xiaomi Poco X3 NFC
- Pristup internetu
- Optički internet
Problem je ogroman kao što sam već naglasio u ovoj temi što mi nemamo svoje proizvode. U doba kad se outsourcing ozbiljno radio, ljudi su trebali da taj novac koriste da prave proizvode. Međutim više se išlo na outsourcing, nearshoring i slično nego da se nešto svoje razvije. Sa druge strane ljudima kad ponudiš isti posao za veću platu u outsourcing-u nego u product firmi svi su išli više ka outsourcing-u. Pre ove krize svi su računali da je i kad ima zime za jednu firmu nema za drugu. Kod producta važi ona stara narodna: bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
U doba krize pitanje veza se poteže i za IT pozicije gde je opet koliko toliko važilo neko pravilo objektivnosti. Sada se to koristi da se dođe preko reda. Što se tiče menadžerskih pozicija i slično, prijateljstva, poznanstva i zapošljavanje bez ikakve logike ljudi bez specifičnog obrazovanja su isto rak rana i ove industrije. Međutim, u doba krize se sad pokazuje koliko je to loše.
U doba krize pitanje veza se poteže i za IT pozicije gde je opet koliko toliko važilo neko pravilo objektivnosti. Sada se to koristi da se dođe preko reda. Što se tiče menadžerskih pozicija i slično, prijateljstva, poznanstva i zapošljavanje bez ikakve logike ljudi bez specifičnog obrazovanja su isto rak rana i ove industrije. Međutim, u doba krize se sad pokazuje koliko je to loše.