Šta je novo?

Plata u IT

Baš tako.

Čak i striktno 8h radno vreme, do posla koji ti u putu ne oduzme više od pola sata u oba smera, i koji ti daje slobodne vikende, je sasvim dovoljno da ti ubrza život kao da si na Fast Forward modu. Zimi pogotovo...

Sve u svemu, robovi smo aktuelnog načina života, koji služi da bi 1 promil ljudi fenomenalno živeo i prava je vrlina izbalansirati između karijere i pametno utrošenog slobodnog vremena.

Marko37, mislio sam na normalno radno vreme, ne na prekovremeni rad :)
sad cu da napisem jasnije: ovde je super ako imas platu 1500€ uz normalno (nikako prekovremeno) radno vreme

posto sam dobio ponudu, zanima me koliko bi trebalo da iznosi pocetna plata za asp porgramera uz radno vreme 8h (nista prekovermeno)?

jeste ali zato kad naidjes na "smash and grab" znak malko te golica u stomaku.
Jel si isao na cevape u Skalinu?

Vaistinu, ali valjda sve ima svoju cenu :S:

Nisam jos nigde bio cak ni izvan Gauteng-a jer nemam vremena...jedva cekam da odem na odmor, a ici cu do Cape town-a verovatno (Durban mi deluje malo prazno, mada docicu i to toga...)....
Inace su sada najavili masovnu borbu protiv kriminala (napokon :trust: ), tako da cemo vidimo kako ce da bude.....
Inace opet sve zavisi od delova grada kao i u svakom velegradu (znam da cak i jedan New York ima istih/slicnih problema)......

Sta ja znam, jos malo pa Sidney :)

posto sam dobio ponudu, zanima me koliko bi trebalo da iznosi pocetna plata za asp porgramera uz radno vreme 8h (nista prekovermeno)?

To dosta zavisi od toga koliko znas...
Ako pocetna znaci prvi bas prvi posao, pri cemu ima mozda par nekih projekata na fakultetu kao iskustvo (ili nesto sitno komercijalno, ili sto si radio za svoju dusu)... Recimo 500-550e, ali da si pri tome prijavljen na punu sumu, bez "minimalac i ostalo na ruke" fazona. Obavezno se raspitaj i o mogucnostima za napredovanje i tako to, obicno ljudi ocekuju povisicu negde za 8-10 meseci.
Ja ispod one sume ne bih isao, e sad zavisi malo i od obrazovanja... (zavrsavam ETF, i kolege koje zavrsavaju uglavnom upadaju na pocetnu platu 500-700e, kako ko ima srece i ko je sta do sada radio. Ako si bez nekog faksa, koji naravno ima veze sa programiranjem, verovatno mozes manje da ocekujes)

uskoro zavrsavam fax koji ima veze i sa programrianjem :)
hvala na odgovoru
meni je ponudjeno 400€ pocetna plata i,koliko sam razumeo, radi se i svaka druga subota
sad kad ti kazes 500€ nije ni cudo sto ne mogu da nadju asp programera :)

Ako ne cenis sebe, pa sto bi te neko drugi cenio...

moje misljenje je da prilikom trazenja posla nikako se ne treba previse cimati da se uklopimo
u njihovu pricu (osim ako nam je posao neophodan oidmah :( )
U regularnim situacijama koliko je posao potreban nekome ko ga trezi, pa toliko je potreban i radnik poslodavcu..

samo odnos jednih i drugih odredjuje prosecnu platu za odrejeno mesto uz odredjene uslove..

Jos ce mnogo (prljave) vode proteci Savom i Dunavom dok se ovde narod organizuje kako valja i odupre se koliko toliko poslodavcima...

Balkan je ovo, pa tek su nam Turci otisli... ;)

eto.. imao bih jos o ovome.. al da ne ugushim..

Savet?

Imam godinu i po dana radnog iskustva kao programer, i priliku da pocnem da radim za strano predstavnisto jedne firme, samo sto bih promenio jezik.

Ok (i manje od 10radnika u predstavnistvu) firma je u pitanju, ali ne mogu da saznam nista o platama kod njih.

Koliku platu da ocekujem?
Znam da je glupo pitanje, ali bilo kakva informacija o nekome ko radi u stranim predstavnistvima bi mi znacila.

pozz

a da odes na razgovor za posao i pitas?

Bio sam, i ostalo je otvoreno pitanje plate posto nisam znao sta da kazem, u pitanju je fixna plata za period od godinu dana.

Ako ne znas koliko sam cenis sebe veruj da ce te onda oni ceniti jos manje :)

pazi
nije moguce da oni ne znaju o kojoj kolicini novca mozete da pricate.
i jos jedna stvar: razmislis o tome za koju platu ti radis sad i za koje pare bi ti se isplatilo da predjes i lepo im kazes pa ako pristanu super

Vrh Dno