Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neko je spomenuo da je LCD jedini izbor u slucaju da je potreban TV manji od 42", sto nije tacno.

http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09051636

Opa.. bravo. Bio sam ubedjen da je i Panasonic odustao od <42" plasmi, ovo je dokaz da nije. Ostali jesu, Samsung i LG ne nalazim.
Ipak, nema taj TV smisla jer 42ke kostaju manje. Proveri jos jednom to sto planiras, ovde nema price o konkrtenim modelima, ali dozvolicu si da kazem dada sam malopre gledao cenovnik TM-a i pogresices silno sa tom 37micom ako je kupi, a imas mesta za 42" ;)

Poslednja izmena:
Znam, upravo to me i nervira, veci TV, manja cena, ali malo losiji.

Ali to mi ne odgovara, da ima smisla da imam televizore iste velicine i u dnevnoj i u spavacoj sobi, isao bih na G10 verovatno (ne zbog rezolucije). :)

ne znam sta si gledao, ali 42PV8P, a to je napominjem stariji model, u TM kosta 50k dinara, 4 manje od ovog 37X10 koji je noviji, manji i jasno skuplji.

Ako ti stane na zid, uzmi ovaj 42C10 i uzivaj.

Pogresno sam se izrazio, nisam mislio jeftiniji u odnosu na proslogodisnji, vec jeftiniji u odnosu na LCD, a malo manji i malo bolji od 42PV8P.

Poslednja izmena:
Danas sam ponovo otisao da pogledam 42" G10 ovoga puta po najpovoljnijoj ceni do sad ( Comtrade,99k din) ali ponovo sam bio razocaran kvalitetom slike....isla je neka obicna kablovska na njemu pa mozda i nije prava referenca za poredjenje ali koliko god se trudio da sa drugima podelim odusevljenje ovim TV-om jednostavno ne mogu....

Slika je bleda, mrtva....

Poslednja izmena:
Znam, upravo to me i nervira, veci TV, manja cena, ali malo losiji.

Ali to mi ne odgovara, da ima smisla da imam televizore iste velicine i u dnevnoj i u spavacoj sobi, isao bih na G10 verovatno (ne zbog rezolucije). :)

Pogresno sam se izrazio, nisam mislio jeftiniji u odnosu na proslogodisnji, vec jeftiniji u odnosu na LCD, a malo manji i malo bolji od 42PV8P.

42PV8 u spavacu a 50tica, moze i 720p u dnevnu ;)

Danas sam ponovo otisao da pogledam 42" G10 ovoga puta po najpovoljnijoj ceni do sad ( Comtrade,99k din) ali ponovo sam bio razocaran kvalitetom slike....isla je neka obicna kablovska na njemu ...

Sta reci :)

p.s. 42U10 ima u Merkuru za mnogo manje pare.

Moram da se ukljucim i malo ozivim diskusiju Plasma vs LCD - na kraju tako se ovaj thread i zove, zar ne!?

Ono sto je mene prilicno iznenadilo je da jedan moderator grupu "korisnika" naziva otprilike *****ima jer su se odlucili za jednu tehnologiju. Ne znam odakle tolika samozaljubljenost kako je ocigledno jedini on u pravu a svi drugi budale, ali mislim da takvo tretiranje ucesnika u diskusiji nije za pohvalu ni od strane "obicnog" korisnika, a kamoli od strane moderatora.

Ja od skoro imam 2 LCD televizora u kuci i moze neko da mi prica 100 godina kako je plazma bolja, ali moje oci to nisu videle. Moguce je da nisam testirao plazmu na pravi nacin i u pravim uslovima, ali ja mislim da nije potrebna laboratorija da bi se kupio obicni TV.

U prvom slucaju izbor je bio lak jer mi je trebao novi monitor za PC, pa umesto da pljujem pare za neke jadne panele na kojima pise "Monitor" istrazivao sam neko vreme, citao forume i zakljucio da bi Samsung 32A656 bio pravo resenje. Plazma tu naravno nije dolazila u obzir jer se TV koristi iskljucivo i samo kao PC monitor, pa kolicina staticne slike nikako ne bi bila dobra za njeno zdravlje.

A656 sam uzeo u oktobru prosle godine i evo posle 14 meseci sve radi kako treba, a ja se i dalje odusevljavam kako je dobra slika.

Nesto teze islo je kod izbora novog TV za dnevnu sobu. Tu je plazma realno bila 1:1 prema LCD-u i nisam uopste imao nikakvu negativnu predrasudu. Poceo sam da gledam modele, pratim cene, popuste, razmisljam o velicini itd.

Svidele su mi se Samsung 4 i 5 plazme, hteo sam da vidim i 6 plazmu ali je nigde nije bilo, a onda sam nabasao na Panasonic G10. Citao sam bas ovde na forumu dosta o njoj i konacno otisao da je pogledam. Ne znam koji je materijal pustan u BigBangu, da li je u pitanju bio 720 ili 1080p, ali ono sto sam video me je razocaralo. Nekako to jednostanvo nije bilo "to", falilo je ostrine, preciznosti... Bio sam prilicno razocaran.

Koji dan kasnije otisao sam u Tehnomaniju i tamo ponovo gledao istu plazmu i utisak je bio isti. Pored je bio neki LCD, ne mogu da se setim koji Sony model, ali razlika je bila stvarno drasticna - u korist LCD-a. Sad neko moze da mi prica kako je LCD bio namesten na "shop mode" da svetli kao bozicna jelka i ne znam kakve price, ali je poenta u tome da je na LCD-u slika bila znatno ostrija, jasnija i preciznija. Na plazmi je bila pre svega krzava, mutna i sa nekim cudnim prelivima u boji, kao kad se na Windowsu stavi boja na 16-bita.

Mene posle toga niko nije vise mogao da ubedi da uzmem plazmu, pogotovu jos kada se uzme u obzir IR i Burn-in. Da je neko pre 15 godina kada smo kupovali CRT televizore rekao da mora da se pazi da se uvece ne ostavi upaljen TV, da prvih 200 sati mora da se spuste kontrast i osvetljenje i tome slicno, verovatno bi taj neko prodavca oterao znate vec gde. Ne vidim zasto bi se neko 15 godina kasnije baktao sa takvim stvarim i uopste razmisljao o tome. Mozda zaljubljenici u tu jedinstvenu tehnologiju, slazem se, ali meni to stvarno ne treba.

Neko je spomenuo da i LCD ima IR, ali ja ni pored ponekad 15-casovnog koriscenja desktopa na 32A656, kada nakon toga prebacim na neki film sa crnim linijama gore i dole ne vidim apsolutno nista drugo osim - crnog.

Stoga sam batalio bilo kakvo razmisljanje o plazmi i opredelio se za LCD. Ostalo je da se provere nijanse, cene i mogucnosti koje pruza nase trziste, pa posto je to bilo ograniceno otisao sam po TV u inostranstvo. Ko je citao moj review (http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=218627) mogao je i da vidi sta sam uzeo i kako to izgleda.

Toliko od mene uz, ponovo da napomenem, svako postovanje ljudima koji imaju plazmu. Ovo nije napisano uopste u nameri da tvrdim kako su oni uzeli neko djubre (za razliku od Sase), nego o mom licnom i subjektivnom utisku koji me je naterao da se opredelim za LCD.

Ma plazma jednostavno nema taj extra punch, taj wow efekat kad prvi put pogledas HD na velikom ekranu... doduse samo u Tehnomarketu u Delta City-ju sa video kako izgleda Blu-ray prikacen na plazmu, demo neke utakmice Premijer lige... slabo.... neubedljivo....

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da gresite strasno ovo da Nani procita covek koji profesionalno testira televizore da neko kaze sa Sony lcd daje bolju sliku od G10 haahaha smesna konstatacija,pa plazma na Hd materijalu daje ubedljivo prirodniju sliku od svih lcd,sad mi je jasno zasto Gizmor popizdi kad nekad cita ovde komentara,ljudi pricaju stvari koje nemaju veze sa realnoscu,stvarno niste objektivni

Malo se preteruje kad se tako nesto kaze. Ja jesam za lcd i sve ali sa mojih 600 i kusur postova od kojih je vecina vezana za ovu tematiku nisam pominjao tako nesto da lcd dobija plasmu u ukupnom kvalitetu slike. Vise sam tu bio da docaram kako lcd tehnologija prilazi dosta blizu plasmi, ali neki ljudi za to nece ni da cuju. Ja ma koliko voleo lcd uvek pokusavam da budem objektivan sto se tice obe tehnologije.

Malo se preteruje kad se tako nesto kaze. Ja jesam za lcd i sve ali sa mojih 600 i kusur postova od kojih je vecina vezana za ovu tematiku nisam pominjao tako nesto da lcd dobija plasmu u ukupnom kvalitetu slike.

Ja nisam ni tvrdio da LCD ima bolji ukupni kvalitet slike od plazme, vec sam rekao da se meni vise svidjala slika sa tog Sony LCD-a koji je stajao pored Pana G10 sa istog izvora.

Kao sto i rekoh gore, kvalitet slike moze da se meri i u laboratoriji, ali posto ja laboratoriju kod mene nemam ostaje mi samo da verujem svojim ocima. Da li taj subjektivni utisak odgovara onome sto kazu neki ultra-giga testovi, to me ni ne zanima preterano - mene pre svega interesuje da sam zadovoljan krajnjom kupovinom.

Ovo mi je malo prica kao da li je bolji Mercedes ili BMW. Dobra su oba, neki vise vole Mercedes, neki vise BMW, kunu se i jedni i drugi u svoj auto i uvek ce biti onih koji ce pre kupiti BMW nego Mercedesa i obrnuto i tu pomoci nema.

Ako ce neko uz pomoc gomile testova, cifara i nekih grafikona da me ubedi kako je plazma bolja i ima bolju sliku - nema problema, verujem skroz, ali ja sam se sad odlucio za LCD jer se meni licno vise svidjao.

jer se meni licno vise svidjao.

ali u prodavnici :)

Ne volim da upadam ovako u diskusiju ali ovo je previše.

Šta znači ovo "ali u prodavnici"? Da li ti možeš da mi obezbediš da donesem jednu plazmu i jedan LCD kod kuće i postavim ih tamo gde želim i da onda natenane jedno nedelju dana (poželjno dve nedelje) testiram kakva je slika kada je noć, kada je upaljeno svetlo, kada je ugašeno svetlo, kada sija sunce, kada spustim roletne, kada navučem zavese, kada je oblačno, kada ...
Ko to može, u Srbiji, da testira TV kod kuće? Da li su prsti jedne ruke dovoljni ili su potrebne obe da pobrojimo sve?

Želeo sam pre skoro dve godine da kupim plazmu ali kada sam video na Panasonic 42PV7 5cm dug trag teniske loptice ostao sam bez reči. Pročitao sam gomile testova i svi su ponavljali plazma je bolja za sport, za filmove, daje prirodnije boje, ..., a ja ništa od toga nisam video. Slika pri bržim pokretima zamrljana (dobio sam objašnjenje na forumu da je to zbog toga jer bio je uključen neki filter ili šta već - ovi iz Panasonica su stvarno genijalci kada u TV ubacuju opcije koje kvare sliku umesto da je poboljšavaju), generalno mutnija, a tih "prirodnih" boja nigde. OK, to je stari model ovi novi su mnogo bolji? Danas sam u TM gledao u uključen Panasonic 42C10 i šta sam video? Samog sebe.
TV je postavljen na mesto gde ima dosta prirodnog svetla (skoro kao kod mene kući) i odsjaj je bio toliko jak da sam video moju siluetu. Znači ako kupim taj TV svaki put kada budem želeo da ga gledam moram da spustim roletne i navučem zavese?!?

Neki ovde pokušavaju da ubede nekog (mislim pre svega sebe) kako je HD Ready plazma u veličini 42 inča dobra kupovina. Izvinite ali koliko god se trudio da ubedim sebe da je bolje da kupim pomenutu plazmu i uštedim pare prosto ne ide. Nosim naočare i moj vid je dalekooo od savršenog ali sa 2 metra udaljenosti vidim da 1024x768 piksela nije dovoljno da se na dijagonali od 42 inča iscrta kosa linija koja nije nazubljena. Kada se gleda film to nije vidljivo ali ako neki logo ostane duže od dve sekunte na ekranu ili se gleda crtani film kod kojih je pozadina prilično statična to se vidi.
Uz već pominjani problem refleksije mislim da je meni dovoljno da 42 HD Ready plazme otpišem kao opciju za kupovinu, pa makar one u mraku prikazivale crnu crnjom od samog mraka.

Ne postoje idealne sprave/mašine/aparati. Da postoje svi bi kupovali jedan te isti TV, jedan te isti mobilni, jedan te isti auto. Da je jedna tehnologija toliko superiornija u odnosu na drugu ova druga nebi postojala. Sve je stvar kompromisa i koliko je neko spreman u tom kompromisu daleko da ide.

Mnogo je korisnije da ovde pišemo zašto je neko izabrao neki uređaj, a ne neki drugi. Kroz tako prezentovana iskustva mnogim posetiocima foruma će biti lakše da izaberu ono što im odgovara.

Pozdrav

Konacno jedan razuman post...licno se slazem sa ovim stavom. Neko me ubedjuje u nesto, trudim se da i sam to primetim, navijam za to da primetim, ali mi ne ide...i ne mogu na kraju da se slozim

tako nekako je bilo i u mom slučaju, danima obilazio, gledao, čitao, novac nije bio neki problem, i na kraju ipak odlučio za LCD

Šta znači ovo "ali u prodavnici"? Da li ti možeš da mi obezbediš da donesem jednu plazmu i jedan LCD kod kuće i postavim ih tamo gde želim i da onda natenane jedno nedelju dana (poželjno dve nedelje) testiram kakva je slika kada je noć, kada je upaljeno svetlo, kada je ugašeno svetlo, kada sija sunce, kada spustim roletne, kada navučem zavese, kada je oblačno, kada ...
Ko to može, u Srbiji, da testira TV kod kuće? Da li su prsti jedne ruke dovoljni ili su potrebne obe da pobrojimo sve?

Zato se veruje testovima renomiranih casopisa/sajtova. Ne mozes mi da probas xy procesora ili ploca ali odes na Benchmark, procitas i odlucis se.
Zasto neki ne mogu da prihvate da su svi renomirani video/tv forumi/casopisi na strani plasme, ne zato sto im se vise dopada, vec zato sto je prikaz zaista kvalitetniji.
Usprkos tome, nekolicina ovde i dalje prica kako je LCD superiorniji za stvari koje nije.
Ja zaista kapiram se nekome dopada vise ovo ili ono, ja prvi po pravilu kupujem stvari za koje mi vecina kaze da "nisam normalan" ali su razlozi uvek subjektivni.
Zbog toga, postujem da si ti i mnogi drugi kupili LCD iz sebi znanih razloga, ali to nije zbog (ne)kvaliteta prikaza.

Više verujem svojim očima nego tuđim :)

Što reče neko na prethodnoj strani, još nisam doživeo WOW efekat od slike sa neke plazme, ali slikom koju daje recimo B650 LCD sam oduševljen (ima ga ortak, gledam ga vrlo često, nije samo u radnji WOW dobra slika).

Što reče neko na prethodnoj strani, još nisam doživeo WOW efekat od slike sa neke plazme, ali slikom koju daje recimo B650 LCD sam oduševljen (ima ga ortak, gledam ga vrlo često, nije samo u radnji WOW dobra slika).

Zato sto plasme imaju preciznu sliku, a LCD "karibe" - zascene i manje prirodne boje pa najmracniji kadrovi izgledaju kao da su snimani na tropskom ostrvu :).
Mnogima se dopada, nisi jedini.

Kad govorim LCD i slici, govorim o kalibrisanim podešavanjima (prenešena podešavanja sa stranih foruma, AVforums konkretno) a ne o shop modu.

A "precizne" boje plazme mi najviše liče na CRT TV sa blago smanjenim brigtness i color vrednostima :)

Kad govorim LCD i slici, govorim o kalibrisanim podešavanjima (prenešena podešavanja sa stranih foruma, AVforums konkretno) a ne o shop modu.

A "precizne" boje plazme mi najviše liče na CRT TV sa blago smanjenim brigtness i color vrednostima :)

Upravo tako.

Ne volim da upadam ovako u diskusiju ali ovo je previše.

Mnogo je korisnije da ovde pišemo zašto je neko izabrao neki uređaj, a ne neki drugi. Kroz tako prezentovana iskustva mnogim posetiocima foruma će biti lakše da izaberu ono što im odgovara.

Zasto previse, ovde ima dosta informacija i mislim da je vrlo korisna diskusija.

Koliko sam video svi koji maksimalno hvale plazmu hvale je zato sto su je kupili, i samim tim objasnjavaju zasto su je kupili. Ne secam se da sam video postove da je neko gledao plasmu u prodavnici i hvali na sva zvona kako je dobra. Cak se spominje da nema nikakvog WOW faktora, da je ocajna i bleda i prilicno su negativne ocene "prolaznika".

Sa druge strane vidim puno postova da je neko prosao pored LED display-a i da je pao na dupe. Da je video HD signal na LCD-u u prodavnici i da nije mogao da veruje kako je dobro. Da je bio kod prijatelja i video igru na LCD-u i da se smrzao... i tako dalje. To su vec postovi koji su vise utisci nego review-i, i nisu misljenja ljudi koji su iskesirali malo bogatstvo da bi kupili to u sta veruju. Pravi vlasnici LCD-a imaju dosta suzdrzanije misljenje i svesni su mana i prednosti ali slabije dolaze do izrazaja od veceg broja "prolaznika".

Ovde vidim kranje posten napor ljudi koji imaju plazmu, da objasne ljudima koji samo prodju kroz prodavnicu koje su razlike i zasto kod LCD-a nije sve tako sjajno i bajno kao sto je u prodavnici. Retko ko je od njih napamet ili slucajno kupio plasmu, zato sto u 90% prodavnica prodavci ce insisitrati da uzmete LCD i da je plasma proslost. Kad udjete u bilo koji veliki market, morate se pomuciti da nadjete plasmu i obicno su u manje uglednim delovima prodavnice. To je prilicno izoblicena stanje za razliku od evrope i US marketa gde nema takve "diskriminacije". Mozda iz tog razloga ljudi koji su kupili plazmu zele da pomognu ljudima da objektivnije sagledaju ponudu jer i sami osecaju da bi bili namamljeni na LCD (da ne kazem prevareni jer je ipak pregruba rec) da nisu ozbiljnije prionuli na posao o otrgli se od mainstreama (srpskog).

Mene privatno cesto pitaju za takav savet jer sam bio u prilici da u proteklih 6-7 godina koristim i budget i high-end, i plazme i LCD od 42-52". Moj savet se godinama i menjao kao i tehnologije, cak relativno skoro, ovog proleca sam bio uveren da cu kupiti LCD i to Samsung LED ili B650 seriju. Ali uveliko me je razocarala jer ono sto su obecali nisu ispunili i nema bitnije razlike od A serije. Sasvim slucajno je Panasonic NeoPDP izbacio duplo bolju seriju nego sto sam ocekivao... i eto mene "opet" u Panasonic jatu...

Prijateljima preporucujem ono sto bih ja uradio (sto i jesam uradio). Zato je nekolicina njih pokupovala Panasonic X seriju, i sad je nigde ni nema. Prva stize tek sredinom februara... Ono sto je bitnije je da su svi prezadovoljni, cak i oni koji su imali LCD su se "preporodili". Naravno to jeste pod znakom pitanja, jer su to "stariji" LCD-ovi koji su zaista bili ocajni ranije (to se bar svi slazu).

Ovo je vise diskusija o ukusima, a o ukusima ne vredi raspravljati, to bar svi znamo.

Sve sto si rekao o plazmi stoji, tako i deluje naspram LCD-a. Ali ono sto znam je da je LCD skoro nemoguce kalibrisati da daje istu takvu CRT sliku da blago smanjenim brightnessom i color vrednostima. Smanjeni brigtness kod vecine LCD-ova ubije kontrast, jer upravo jakim brightnesom LCD kompenzuje nedostatak crne i tako dize kontrast. Smanjena zasicenost boja samo jos vise doliva ulje na vatru i jos vise osiromasuje kontrast i pojacava color banding koji postaje izrazeniji. Time se dobiju "verne" boje ali slika izgubi tu ostrinu i prodornost i svi artifakti postprocesinga slike postaju izrazeniji i slika ruzna. Zato je ljudima prihvatljivije da gledaju naradzaste ljude sa zivim bojama nego onako kako je reziser zamislio. Sa druge strane ja znam da plazmu mogu da nateram da vristi i luduje sa bojama, ako nekad flipnem i promenim ukus.

Neki quick test da bi saznao kakve su preferenci ljudi sto se boja tice je CSI serial. Pitanje je da li vam se vise svidjaju boje u CSI:Miami ili CSI:NY. Ako si Miami tip, za tebe je LCD i nema zime za tebe, to je slika koju ces bez problema dobiti od LCD-a. Ako ti se vise svidja NY, za tebe je plasma :)

Ja licno nisam mogao da gledam Miami. Mene je glava zabolela i na LCD-u i na plasmi i na plasmi koja je THX modu.

Ja recimo ne mogu da smislim NY i to grozno sivilo-plavilo.

RUS, i moja plazma je imala najgoru sliku od svih okolo izloženih u radnji a kod mene kući je naravno sasvim druga priča. U toj radnji, koja inače uvozi Samsung i LG, kad god pogledaš nešto drugo, "a što ne vidite nešto od ovih modela" - pa neću, ne dopadaju mi se. Problem sa reflektivnim staklom preko ekrana smo već diskutovali u temi, propustio si. Kod mene u sobi je ceo zid u prozorima od zida do zida pa ne smeta.

Niko ovde nikog ne ubeđuje nego brate udaviste s tim pričama, "ali u radnji to izgleda loše"... Da, izgleda loše, PV8P je izgledao najgore jer je loš kablovski signal bio pušten dok je Samsung i LG bio s BR sadržajem.. Meni TV tome ne služi, gledam ga u normalnim okolnostima.

@ATG odlicno si primetio to za CSI Miami... Ja bas volim tu tehniku snimanja iako naravno znam da je potpuno nerealna tj da verno ne odrazava prirodne boje... ja bih rekao da je to deo rediteljske umetnicke slobode, te oversaturated boje mi nekako i idu uz Miami a ne uz NY

U stvari ne znam odakle ta potreba za prirodnim bojama i vernim tonovima kada se gleda film.... ko kaze da plazma prikazuje stvari onako kako je reditelj zamislio... ja necu da gledam stvari onakve kakve su u prirodi... stvarnost je prilicno dosadna i zato i postoji fikcija da bi razbila tu dosadu...

Poslednja izmena:
Ovo se namece kao zakljucak, ocigledno je da plasmi naginju oni koji zele preciznije boje, bez obzira da li vise vole tmurni New York ili veseli Miami oni i dalje gledaju video kako je zamisljen.
LCD preferiraju oni kojima je vise stalo da vide nesto sto se njima dopada, bez obzira sto to delom odstupa od ideje producenta/rezisera i stvarnosti.

Mozemo li se sloziti oko ovoga ?
Ili ce neki LCDljubac da ponovo krene u "LCD je kvalitetniji" pricu ? ;)

Evo ja se nebih složio. Top modeli LCD-ova u kućnim uslovima mogu da imaju sasvim prirodne boje.
Naravno ne na showroom podešavanjima. Moram da primetim prilično loš stav - sa jedne strane se pobornici LCD-a optužuju da ne znaju da gledaju plazmu, jer ih gledaju u prodavnici onako blede i isprane. A sa druge strane se misli da su se primili na drečava podešavanja LCD-a i da kući gledaju tako.

Ako LCD može da se kalibriše kolorimetrom da prikazuje tačne boje tj. najtačnije moguće, o kakvim preciznijim bojama kod plazme pričamo?

Zašto se nijedan profi monitor ne pravi u plazma tehnologiji? Profesionalci ne žale pare na "preciznije boje" pa ni veća cena ne bi bila problem.
Nisu ni svi LCD televizori kvalitativno pandan TN panelima kod monitora, postoje i S-PVA i drugi bolji paneli u koje se kunete kada su monitori u pitanju...

Jel mogu plazma fanboys da sjašu malo sa tim stavom "LCD sux, vi ste se svi *****ali" i da se diskusija vodi argumentovano, ako uopšte i postoji više potreba da se nešto kaže na ovu temu a da nije rečeno?

Ok, LCD je jednako kvaltietan kad se kalibrise.
I jednako je brz, nema kasnjenja, pozadina je 100% uniformna, a uglovi su 180/180.

Btw. falcon, jedno si u pravu, nema ovde sta da se kaze, sto nije receno :)

p.s. plasma monitori su "out of the question" zato sto pixel ne moze da se dovoljno smanji.
Moguce da ima jos razloga, ali ovaj je verovanto najveci. Podseticu, FullHD plasme su tu tek nekoliko godina. Za razliku od plasma tehnologije, proizvodjaci su LCD "pixel" odavno smanjili toliko da bi danas na 50" mogli da ponude verovatno 20mpix rezoluciju.
Sony pakuje FulllHD na 13".... :zgran:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno