Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Warn za crossposting? :d

Banujte me, lakse je :D

Kada malo bolje razmislim, tehnicki nije pravi crossposting jer nije isti tekst poruke, ne mozes mi nista jaksa heh. :)

Da ne bude off.

Prevazisla i KURO po pitanju crne?

Ako mislis na Kuro G9, Z10 nije sigurno bolji. Nisam jos nigde nasao test Z10 ali cak i da je nekim slucajem bolji od rezultata V10 koji je 0,03cd/m2 out of box i 0.04cd/2 pravilno kalibrisan, ima tu jos dosta razlike do 0.0031 cd/m2 koliko je izmereno na Kuro G9. Ako te buni ovo 0.03cd/m2 na 0.04cd/m2, objasnjenje je na hdtvtest:

"With the default out-of-the-box values in [THX] mode, we measured the black level on the Panasonic TX-P42V10 to be 0.03 cd/m2. Adjusting [Brightness] to the correct level (16 video black) raised it to 0.04 cd/m2 which is still an excellent figure for a flat screen HDTV."

Odlican test, sve potrebne informacije su iznete. Jedinu ako mogu da nazom greskicu sam primetio, a to je da i model Samsung 32B350 ima touch dugmice (a ne obicne sa strane kako ste u tekstu naveli).
Nadam se da ce biti u buducnosti jos modela u opisima... u svakom slucaju svaka cast!

u vezi testa mislim da je ono p na kraju kod panasonika je pal iliti analogni tjuner nema veze sa bojom tv-a) isti model ali za englesko trziste ima d na kraju sto asocira na digitalni tjuner i mogli ste malo bolji model panasonika da navatate bar u klasi sa samsungom serije 5 ili 6 a ne osnovni model. sve ostalo je ok mada na trzistu ima i grudinga jvc philipsa i cega sve ne.

Bili smo prinudjeni da testiramo ono sto smo nasli u prodavnici a imali su samo ovih 12 modela 32", sta da se radi.
Sto se tice panasonica meni je nekako bilo logicno da je S silver, ali nisam nigde uspeo da nadjem veci info o tome a trazio sam.

@SEKRETAR3000

B350 ima touch senzore? Jeste da smo koristili daljinski ali ovo na B350 su napred samo simboli za dugmice koji se nalaze pozadi. U ovo sam siguran 99% a posto sam 100% siguran da ih ni B450 nema, ne bi bilo nimalo logicno.

Mozda si mislio B530, ali ni on ne poseduje touch senzore takodje. Prvi model iz testa koji ih ima je B650.

Bili smo prinudjeni da testiramo ono sto smo nasli u prodavnici a imali su samo ovih 12 modela 32", sta da se radi.
Sto se tice panasonica meni je nekako bilo logicno da je S silver, ali nisam nigde uspeo da nadjem veci info o tome a trazio sam.

@SEKRETAR3000

B350 ima touch senzore? Jeste da smo koristili daljinski ali ovo na B350 su napred samo simboli za dugmice koji se nalaze pozadi. U ovo sam siguran 99% a posto sam 100% siguran da ih ni B450 nema, ne bi bilo nimalo logicno.

Mozda si mislio B530, ali ni on ne poseduje touch senzore takodje. Prvi model iz testa koji ih ima je B650.

http://www.panasonic.co.rs/index_rs.html
evo crn je a ima s. :) ja imam TX 32LX60P kupljen pre tri i po godine i silver je kuciste. primetio sam tad da za zapadnu evropu tv ima istu oznaku samo je na kraju bilo D jedina razlika je bila u dvb-t tjuneru sve ostalo isto. Panasonik ima dobar informativan sajt na www.panasonic.co.rs za lcd i plazme ali nema svih modela da se nadju kod nas. u srbiji rula samsung i lg.

@SEKRETAR3000

350ima senzore, izbocine sa predne strane plastike...Iste kakve je imao popularni 32R81... 450ka ima obicne sa strane....nelogicno jeste ali tako je...

I prilicno sam siguran da Panasonic TX-L32C10 nema DVB tjuner...
Nemojte uzimati ovo kao kritiku, vec kao dobronameran savet da se buducim kupcima daju sto bolje informacije...poz

Poslednja izmena:
A ja sam prilicno bio siguran da senzori nisu izbocine, jer imam senzore na svom A656 i ne izgledaju tako, mislim izgledaju graficki ali ovo izgleda kao samo izbacena plastika i vodic za dugmice iza... Neka mi neko sa B350 potvrdi pre nego sto promenimo podatak.

U specifikacijama za C10P, jer nigde nisam uspeo da nadjem specifikaciju za C10S pise :

Sistem za prijem:

PAL -B/G/H, -I, -D/K: SECAM -B/G, -D/K, L/L'; DVB-T

Ispada da sam ja sad pisao sve ovo napamet i da nisam nista proveravao :)
Prijavite jos neku gresku ako nadjete, ali ja mislim da sam bio temeljan, mozda gresim hehe.

Poslednja izmena:
A ja sam prilicno bio siguran da senzori nisu izbocine, jer imam senzore na svom A656 i ne izgledaju tako, mislim izgledaju graficki ali ovo izgleda kao samo izbacena plastika i vodic za dugmice iza... Neka mi neko sa B350 potvrdi pre nego sto promenimo podatak.

U specifikacijama za C10P, jer nigde nisam uspeo da nadjem specifikaciju za C10S pise :

Sistem za prijem:

Prijavite jos neku gresku ako nadjete, ali ja mislim da sam bio temeljan, mozda gresim hehe.

Procitali smo test i zadovoljni smo samo malko caskamo. naravno da na sajtu ima samo p jer je ovo sajt za srbiju i modeli za srbiju.
evo jedva nadjo nesto na netu:
16:9
Tip display: IPS HD (WXGA)
Dimensiuni (W x D x H mm): 798 x 551 x 217
Diagonala ecran (cm): 81
Contrast: 30000:1
Sistem TV: PAL -B/G/H, -I, -D/K: SECAM -B/G, -D/K, L/L'
Boxe: 2 x 10 W
Conectori: 2 x HDMI
Intrare Video Composite
Intrare S-Video
Intrare Audio
Intrare Video Component
Iesire Audio jack 3.5mm
Putere consumata (W): 112
Greutate (Kg): 13
Functii: Intelligent Scene Controler
Video Noise Reduction
Filtru 3D Comb
Tehnologie V-Real 3
Altele: Tuner DVB-T
100 programe
Teletext: Da
Unghi maxim vizibilitate orizontala/verticala (grade): 178/178
Sistem audio: V-Audio Surround
Diagonala (inch): 32
Rezolutia optima (pixeli): 1366 x 768

znaci ima dvb-t tu si u pravu ali na netu nigde ne nadjo ps kako ga krstise ovde kod nas po radnjama.

Poslednja izmena:
Tacnije, sad bas gledam sliku i pise da su ga u radnji nazvali Panasonic C10PS, ne znam kako mi je to promaklo, a tek sam sad zbunjen, bio sam ubedjen da je pisalo samo S.

Sistem za prijem:

Evo snimak od danas, LE 32B350 IMA TOUCH !
[YOUTUBE]t0LTuxWOcS8[/YOUTUBE]

Evo i Panasonic-ov guide na srpskom kaze da nema 32c10 ni silver ni black DVB tjuner!!!

Hteo sam da pazarim Panasonic C10P ili E, ali sam se malo oladio kada sam pročitao test. Panasonicova serija C10 ima oznake P(S-silver),E(S) i B (koliko sam video ima ga samo u Engleskoj). P(S) nema DVB-T tjuner i SD Card viewer dok E ima oba. Nisam još potpuno odustao od Panasonica, ali kako stvari stoje izgleda da ću ipak uzeti LG LH2000, koji mi za sličnu lovu deluje kao kompletniji proizvod (a usput još moze i da se otključa usb port za MKV). Videćemo iduće nedelje šta nam valja činiti. LG ili Panasonic, pitanje je sad :). Ako nekog interesuje okačio sam o.manual za sva tri Panasonic-ova modela pa nek skine i pogleda.
http://www.mediafire.com/?o1bjynn2xjo

Samo da javim da sam ustanovio da je problem koji sam bio uočio kod panasonica bio definitivno do toga što je tv bio povezan preko analognog kabla što tada nisam znao, krzavost koju je naveo gizmor onim primerom "o" slova je uočljiva ako se lepo zagleda ali to prestaje da bude već na nekih 1.5m i po meni definitivno nije vredna brige ni doplate za full hd barem u slučaju 42" koji sam ja gledao dok je za 50" možda druga priča već. U svetlu ovog novog saznanja izbor sam sveo na dva Hd ready modela plazmi oko čega ću potražiti pomoć u drugoj više odgovarajućoj temi.

Ljubanve je kacio te krugove nisam ja :D

Panasonic LCD ima jako malo informacija na internetu, svaka vam cast sto ste nasli ovo.

@SEKRETAR3000

Ako si ti snimao ovo, mogao si da slikas, jer nista ne vidim iz snimka. Da li kapiras sta me buni? Ako su to fizicki dugmici koji se stiskaju napred, to nisu senzori koji se nalaze na skupljim serijama.Dakle jesu senzori na dodir ali drugaciji tip jer su ispupceni?

Ovako izgledaju senzori na A656, znaci nisu ispupceni nimalo, samo su naslikani i slova se ne vide uopste iz daljine, kao da nisu tu, jedino kad pridjes jako blizu mozes da vidis sta pise. Blic ih naravno jasno otkriva.

Potvrdi mi sto pre kakav je tip senzora, da kazem Banetu da promeni to i za Panasonic dvb-t.

Poslednja izmena od urednika:
Jesu ispupceni, ali su senzori. Nisu kao na sestici u ravni sa plastikom...
Slikam sutra tj danas...kad dodjem sa posla kacim slike... A 32c10 (ni crni ni sivi) koji je u radnjama po Srbiji 100% nema DVB, cak sam i kroz meni gledao...nema opciju da trazi digitalne, samo analogne kanale. Poz

Hteo sam da pazarim Panasonic C10P ili E, ali sam se malo oladio kada sam pročitao test. Panasonicova serija C10 ima oznake P(S-silver),E(S) i B (koliko sam video ima ga samo u Engleskoj). P(S) nema DVB-T tjuner i SD Card viewer dok E ima oba. Nisam još potpuno odustao od Panasonica, ali kako stvari stoje izgleda da ću ipak uzeti LG LH2000, koji mi za sličnu lovu deluje kao kompletniji proizvod (a usput još moze i da se otključa usb port za MKV). Videćemo iduće nedelje šta nam valja činiti. LG ili Panasonic, pitanje je sad :). Ako nekog interesuje okačio sam o.manual za sva tri Panasonic-ova modela pa nek skine i pogleda.
http://www.mediafire.com/?o1bjynn2xjo

Uzeo bih pre LG lh2000 ili samsung b350, mozda pre LG jer mi 350 deluje malo jeftino odradjeno. + lh ima usb. Panasonic nije toliko los ako izuzmemo to da nema dvb, lepo prebacuje kanale tj. najmanja je pauza izmedju menjanja kanala ako uporedimo ova tri modela, meni mu je takodje jednostavan i opcija za sortiranje kanala vrlo jednostana, jer je kod LG i SAMSUNGa vrlo zeznuta, dok na proslim modelima iz A serije SAMSUNGa i LG serije LGa je bila savrseno odradjena, nije mi jasno zasto su to sad preomenili sa novim serijama.

@Gizmor
a kakve veze ima sto su ispupceni? I kod mene su ispupceni ali su senzori (50B430)

Ajmo ovako.

1. Prva stvar je to sto sam izbegavao fizicki kontakt sa televizorima iz razloga da ih ne mastim i prljam i 99% stvari sam radio preko daljinskog koji su mi ljubazni prodavci iz CT-a za svaki model ustupili.
2. Utisci o senzorima su preneseni iz licnog iskustva jer posedujem tv sa "pravim touch senzorima" a ne ispupcenim dugmicima koji reaguju na dodir. Takve senzore u zivotu nisam isprobao.
3. Pogledajte sliku B350 koja iz nekog razloga nije u testu. Ja sam slikao sve modele iz najmanje dva ugla, a na redakciji je bila odluka koje ce slike zavrsiti u testu a koje nece, ja sam pruzio potreban materijal i sve slike koje vidite u testu.

Ok pogledali ste sliku. Sta vidite da nije u redu na njoj? Mozda zastitna folija koja je bila na konkretnom modelu B350. Sta sam mogao da vidim kroz nju? Jako malo. Nazirao sam nesto sto mi je licilo na ispupcenu plastiku za koju sam mislio da je vodic za dugmice koje se nalaze iza. Da li sam mogao da provucem glavu iza da pogledam? Opet pogledajte sliku i vidite kako je B350 nabijen ispod ove police i ostalih stvari. Jedva sam ga dovoljno pomerio da ukljucim HDMI kabl. Ipak sam se trudio da im sto manje "drndam" televizore. Da li mi je u to vreme palo na pamet da su zapravo senzori na B350 umesto standardnih dugmica i da li mi je to bilo bitno u to vreme? Ne previse, koncentrisao sam se na test televizora, a pogotovo zbog toga sto sam video da skuplji B450 pa cak i B530 nemaju senzore sve me je navodilo na taj zakljucak. Da li sam trazio informaciju na internetu o tome da li B350 poseduje senzore? Da i to dosta vremena, preturio sam svaki sajt i nisam uspeo da nadjem informaciju ih poseduje. Da li vam je malo jasnija sada situacija?

Kao sto sam rekao, za pravi test treba da imas televizor kod sebe kuci i da ga testiras duzi period vremena. Tada bi znao svaki detalj o televizoru za koji pisem test, ovako sam morao da se oslonim na informacije koje sam vec imao ili koje sam nasao na internetu.

Sve vazne informacije si izneo, to je po meni najbitnije... I odlicno opisao svaki LCD.
Primetio sam dve greske i dao do znanja da se ispravi... Nema daljih prepirki, bez veze je mlatiti se oko toga... Ako neko poseduje neki od modela moze da da svoj licni utisak ovde u temi, za sta inace sluzi...

ko uopste koristi dugmice na TVu, kad ima daljinski? I know I don't :D

Ma ok su testovi, najmanji su problem dugmici... Mislim da su ih napravili za malu decu, to koriste samo moje cerkice... voleo bih da mogu da ih iskljucim :)

Sad predji na plazme :) Da testiras i prave TV-e

Polako, nece plasme nigde da pobegnu :D
Ideja je bila da testiramo vece dijagonale lcd-ova pa onda da predjemo na plasme.

Da testiram plasmu o onom osvetljenju, nema sanse. Takodje i za lcd-ove, hteo bih da vidim sta moze da se uradi sa pregovorima da nam prodavnice ustupe televizore na par dana tokom testiranja, pa da se to lepo odradi. Moram da iscimam Baneta da se upusti u nesto ozbiljnije pregovore povodom toga. Kad se testira onda stvarno da se testira, da bude profesionalno.

Onako random sam procesljao ovaj topic i stekao utisak da vlada generalno misljenje da su plazme 1024x768 bolja kupovina od full hd lcdova, right? Ne zamerite, ali 150str postova stvarno nemam snage da procitam :))

Planirao sam da u skorje vreme uzmem 42" lcd, ali sad vise nisam siguran. Procitah da plazme imaju zivlje bolje, da se ove nove manje greju, da su minimalni burn-in tripovi, a na par mesta sam video i da se ljudi zale na refleksiju kod istih. Aj me resite muka i samo kazete sta da uzmem: Full HD lcd ili HDready plazmu? :))

Gledao bih pretezno Tv, verovatno iptv i po koji dvd/hdrip :wall:

Najvise zavisi od toliko koliko para hoces da das. Ako pucas na cifru od ~50000 din, onda ti se resenje namece samo od sebe :)

Najjeftiniji LCD koji bih pazario je Samsung LE-40B550 i njegova cena je skoro 70000.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno