Ima po oglasima Samsung B530 za 56.000... Je l' ima neke veće razlike između B530 i B550 u kvalitetu slike?
I stakleno postolje kod modela B550Nema velike razlike. Razlika je u jednom HDMI ulazu vise i mogucnosti otkljucavanja USB-a kod B550.
http://en.wikipedia.org/wiki/HD_readyOlder products that bear the label "HD ready" may not display the full picture resolution possible from an HD source. Most HD ready sets do not have enough pixels to give true pixel-for-pixel representation without interpolation of the higher HD resolution (1920x1080) – or (in rare cases) even the lower HD resolution (1280x720) horizontally (CRT based sets, or the plasma-based sets with 1024x768 resolution). This limitation has been removed for the "HD Ready 1080p" logo.
Ako je kriterijum pustanje 720p i 1080p filmova sa laptopa na TV preko hdmi kabla (preko integrisane x3100), a u vezi sa mapiranjem pixela i skaliranjem slike, sta je bolji izbor, 1024x768 plazma ili fullhd lcd? 42" je u pitanju.
Older products that bear the label "HD ready" may not display the full picture resolution possible from an HD source. Most HD ready sets do not have enough pixels to give true pixel-for-pixel representation without interpolation of the higher HD resolution (1920x1080) – or (in rare cases) even the lower HD resolution (1280x720) horizontally (CRT based sets, or the plasma-based sets with 1024x768 resolution). This limitation has been removed for the "HD Ready 1080p" logo.
Hoće li onda neko da mi objasni, po čemu je plazma sa 1024x768 panelom HD a 15" CRT takođe sa 1024x768 nije HD?![]()
Idemo opet, za gledaoce sa jetinijim ulaznicama...
Budi ljubazan pa prevedi to što si quote-ovao ili makar celu rečenicu koja je boldovana(ne zbog mene, znam vrlo dobro šta tu piše i znam odlično šta pričam)
U prevodu, HD Ready paneli nemaju dovoljno piksela da prikažu piksel-na-piksel iliti 1:1 pixel mapping 1920x1080 materijal pa čak i (u redjim slučajevima) i 1280x720 materijal (ovo važi za CRT i plazme sa 1024x768 panelima) pa se koristi interpolacija (downscale).
Hoće li onda neko da mi objasni, po čemu je plazma sa 1024x768 panelom HD a 15" CRT takođe sa 1024x768 nije HD?![]()
wikipedia kaze da nisi u pravu. S druge strane, ja imam full HD plazmu, pa nije da "Cigo brani svoga konja", i slozicemo se da je to neka vrsta marketinskog trika, ali oni ipak nose zvanicni HD logo, te to mozes da raspravis sa HD alijansom, eventualno i da ih tuzis zbog obmanjivanja kupaca :smoke:Da bi neki panel bio HD (Ready ili Full), mora da ima minimum 720p odnosno 1280x720 ili više fizičkih piksela
Cena ovde nije slucaj jer nisam pominjao ostale karakteristike televizora, uporedjujem full hd lcd vs hdready plasmu cisto po rezoluciji.
Kad smo kod ovoga, mene zanima zasto su proizvodjaci napravili da ekrani imaju 768 linija visine umesto 720 ?
Ne znam ko insisitra da CRT sa 1024x768 nije HD, ko uopste o tome diskutuje no mogu ti dati par ideja:
1. Jeste HD
2. Nije HD jer je 4:3 pa kada prikazes wide sliku bez cropa nemas ni tih 720p liinija, odokativnom metodom procenjujem na mozda 450-500 linija sto je tek SD.
42" 1024x768 HDReady plasma je 16:9 pa kod HD materijala koji je uvek wide i dalje ima potrebnih 720 linija.
Kad smo kod ovoga, mene zanima zasto su proizvodjaci napravili da ekrani imaju 768 linija visine umesto 720 ?
Da ne bude scaliranja kod WXGA rezolucije i da bi postigli sto blizi 16:9 aspect ratio. 1360x765 daje pravilne kvadratne pixele, sto je najblize savrsenom odnosu 1280×720 koji je vrlo nepodrzan sto standarda na PC-u tice...
Ja insistiram na tome da 1024x768 paneli nisu HD jer nemaju fizičkih piksela da prikažu sliku od 1280x720 piksela (da ne pričamo o 1080). Ti se hvataš za to da jesu HD jer mogu da prikažu svih 720 ili manje piksela po visini. Šta je sa širinom od 1280 piksela?
Po meni, 1024x768 panel, sve i da je 2.35:1 fizički odnos stranica (a ne broja piksela) nije i nikada neće biti HD, ni u kom obliku.
@Sasa
Kako to mesam babe i zabe, objasni mi? Time sto hocu da se ogranicim samo na poredjenje nativne rezolucije televizora? Svestan sam ja itekako da poredim dva tipa tehnologija ne mora niko to meni da objasnjava. Isto tako bi poredio i FullHD lcd i HDready LCD kod koga jeste bolja situacija sto se tice rezolucije, ali i njega ne volim isto toliko kao sto ne volim hdready kod plasme. Nazovite me snobom ili kako god hocete, jednostavno je tako.
@delija
Ne nego je losija, sta? Kako god, nisam ni ocekivao da se neko slozi. Bitno je da je Sasa opusteno mogao da kupi HDready plasmu i da mu bude isti kvalitet slike zar ne?
Nikako necete da skapirate da prednost FullHD televizora nije u rezoluciji vec o ukupnom kvalitetu slike.
Bitno je da je Sasa opusteno mogao da kupi HDready plasmu i da mu bude isti kvalitet slike zar ne?
@joriq
Sad ja mogu da prepravim to što piše na wikipediji pa da ti ne budeš u pravuNe odbacuje se bez razloga u školama/fakultetima wikipedija kao izvor validnih podataka
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari