Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja to nikad nisam primetio na EDTV plazmi koja nije cak ni HD Ready... neki je tu ***** u skaliranju

I ja mislim da nije do rezolucije jer inace ne bih vidjao ovo na mom Samsungu.
I upravo tako Ljubanve to je hteo Lila da kaze bas to krzanje.

Kupio sam TX-P42G10E :)
Ne mogu da odvojim oci od njega :)

Imam jedno pitanje: Gde u meniju mogu da nadjem opcije protiv burn-ina i IR-a (onaj pixel orbiter, scrolling bar), ceo meni sam pretrazio, nigde ne mogu da nadjem?

Nisam baš siguran ali mislim da se taj pixel orbiter automatski aktivira kada izabereš game mode.

ni ja nisam siguran, ali se slazem :) Mozda kod americkih modela moze da se zasebno ukljuci...

Bezveze.. Bar je NPD, nece se to tako lako desiti :)

Ja sam extra zadovoljan. Prikacio sam je odmah na komp, probao par filmova, Street Fighter IV, sve izgleda fenomenalno. Cak i Guilty Gear koji je u 640x480 izgleda super. Crna boja je odlicna, isprva nisam provalio razliku izmedju crne boje i ivica TV-a :)

Ja se ne salim. U potpunom mraku, skoro se jedva videla razlika :) Sjajan TV i u ovom cenovnom rangu bolji televizor NE POSTOJI. Osim ako neko gleda velicina > kvalitet, moze se naci stariji model od 50'' za slicne pare.
Sto se mene tice, 42'' je dovoljno, nesto vise je za moj prostor mozda i previse veliko...

Poslednja izmena:
Ja se uvek u mraku isfrustriram kako crno nije crno ;) Preko dana mu je crnoca mnogo bolja nego nocu... No bitno je da si ti zadovoljan

Ja se ne salim. U potpunom mraku, skoro se jedva videla razlika :) Sjajan TV i u ovom cenovnom rangu bolji televizor NE POSTOJI. Osim ako neko gleda velicina > kvalitet, moze se naci stariji model od 50'' za slicne pare.
Sto se mene tice, 42'' je dovoljno, nesto vise je za moj prostor mozda i previse veliko...
ja imam g10 50", i ne bih se bas slozio, slabo si ti to gledao :d crna i dalje nije crna, narocito ne u potpunom mraku. Zamraci sobu, postavi crnu pozadinu na g10, pa vidi sam...

Poslednja izmena:
Nisam cuo nista slicno ali nesto sto me najvise podseca je Motion Judder, ali ti si pominjao ivice slike, ne celu sliku. Bas me je zanimalo pa sam nasao ovo mada nisam siguran da je to uzrok 100%.

"If the picture on your Plasma TV is wavy, jumpy, or distorted at the edges or corners, you may be seeing the effects of magnetic interference from a nearby electronic or magnetic device such as a pair of speakers, a clock radio, or a stereo receiver. To resolve the problem, move all electronic or magnetic devices away from the TV by at least three feet."
Jel moguce da je najmanje rastojanje 91cm:shock:,kod mene su (pasivni) zvucnici na 50cm od plazme ali nisam primetio neke anomalije,jel moze ovo da mi napravi problem?

Ne.

Pomeris zvucnike pa ako slika nije bolja nije do toga? :)

Ok,hvala momci.
@ATG nisi me razumeo,je nemam prob. sa slikom,samo sa pitao posto sam video ovo za 3feet-a a meni su zvucnici kao sto sam gore napisao na pola od toga.
U svakom slucaju ,TNX.

OK :)

Meni je slika perfektna ali sve ostalo je katastrofalno! VieraCast je uzas.. nema Srbije u listi zemalja za vremensku prognozu, a ima neke zemlje za koje nisam ni cuo... ne podrzava izbor Srpskih titlova, ma ocja... Sad bas gledam sa Panasonicom iz Srbije da napravimo neku zalbu...

Mislim da su napravili perfektan TV sto se slike tice i za sve ostalo ih zabole

mislim da je vieracast vecini skoro nebitna stavka, ja nisam siguran da toga uopste ima na mom modelu... ima taster na daljinskom, toliko znam :D

Koji je fazon sa nekim samsung plazmama kao da su pravljene za istocno trziste, mislim zbog toga kada ukucas ime modela u google izbacuje samo istocno evropske stranice npr. SAMSUNG PS-50A552S1

Mnogo je gori fazon kod Samsunga je kada kupis TV sa istom oznakom kao za zapadno trziste a vidis da su ti uvalili losiji panel...

Jel se to odnosi samo na LCD modele ili i na plazme? I kako proveriti koji je panel ako se odnosi i na plazme ?

Odnosi se na 99.9% proizvoda, a ne samo na tehniku. Davno prezvakana tema. Ni glupe zvake nisu iste za zapadno i za istocno trziste. Zna se gde zivi stoka :wall:

Razumeo, nego sam mislio da li bi trebalo da vijam neki poseban panel kod samsung plazme kao što je to slučaj sa LCD monitorima i televizorima ili nema neke razlike ?

Nema razlike. Ili mozda ima ali se ne zna, i nema price na internetu o tome kao kod lcd televizora. Nisam cuo da kod plasme ima taj i taj panel, vec bi trebalo da se kod plasma televizora koristi samo jedan tip panela.

Na primer kod panasonic plasmi postoje G11 i G12 generacije panela. G12 su ovogodisnji paneli a G11 su kod starijih modela.

Kod samsunga postoje E-Paneli za ovu godinu u nekim modelima, a ostali i stariji ne znam kako se zovu.

Za ostale proizvodjace plasmi tek nemam pojma.

Nisam cuo da kod plasme ima taj i taj panel, vec bi trebalo da se kod plasma televizora koristi samo jedan tip panela.

To vazi za LCD panele ... Tehnologija za plazme je mnogo skuplja pa zato se desava da isti panel ide u nizu, srednji i visu klasu. (Panasonic G12 panel u G,V i Z modelima). Tako da je plazma bolji izbor jer su manje sanse za te malverzacije.

Sta vazi za LCD panele? Pricam o tome kako kod plasme nema PVA, AUO, CMO kao sto postoji kod LCD-a.

Pa to sam i rekao, da to vazi za LCD panele ;) Da razliciti paneli u okviru iste oznake modela postoje kod LCD panela, a ne kod plazmi... Evo u tehnomarketu u delta city je stigla Panasonic 54Z10 plazma od sokro 6000 eur ima isti panel kao i G model koji je 5 puta jeftiniji ;)

54" sumnjam da je 5x jeftiniji :) Ali dobro, figurativno :)

Pa to sam i rekao, da to vazi za LCD panele ;) Da razliciti paneli u okviru iste oznake modela postoje kod LCD panela, a ne kod plazmi... Evo u tehnomarketu u delta city je stigla Panasonic 54Z10 plazma od sokro 6000 eur ima isti panel kao i G model koji je 5 puta jeftiniji ;)

54Z je cirka 70% skuplju od 54V, a ovaj jos 20% od 54G (USA cene iz glave).
No, u Z kostaju druge stvari, debljina, materijali, tehnologije (ima recimo bezicni prenos 1080p signala) + porez na cinjenicu da je ovo najbolja plasma trenutno, a bice jos dugo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno