Da podelim moje utiske.
Iako sam pre godinu dana razmišljao o 32" LCD-u, posle 2000+ postova moj izbor se bio sveo na 42" plazme. Gledao sam ih jedne pored drugih na rafovima. Jednostavno više dobijaš za uloženi novac, a treba mi za gledanje televizije u 90% i 10% za filmove sa kompa. Da sam, kao recimo Broz, u americi gde sve pršti od hd televizije, verovatno bi zaključak bio drugačiji.
Samsung B450 ili panasonic X10.
Kako je samsung poskupeo za 4k a panasonic pojeftinio za 1k, pre nekih nedelju dana sam pazario panasonic 42X10Y. A i njegov dizajn mi se vise uklapa u prostor.

Slika sa kablovske je u prodavnici bila "korektna" na oba televizora, tako da mi to nije presudilo.
Prvi utisak: tv je ogroman. Posebno za nekog ko nema tv vec > sedam meseci, a pre toga je buljio u 22" crt. Doduše, polako se navikavam.
TV je stigao sa 00:00 sati u servisnom meniju i 2 uključenja. Sad da li je brojač resetovan ili ne, ne mogu da znam. Garantovali su mi da je fabrički upakovan, ali pošto ima one plastične "osigurače" za zatvaranje kutije, nikad se ne zna.
MP4 filmovi (1280x554 (2,35:1) cropovani u 16:9 - što mu dodje 998x554, bez crnih štrafti) izgledaju extra. ,)
Neko je pitao za text. U 720p se lepo vidi sa nekih 2,5 - 3 metra, mada je malko istrzan - najbolji je u nativ rezoluciji (1024x768), ali onda gledanje filmova nije "udobno" (4:3). U početku sam gurao kroz grafičku 1080p i text je bio daleko sitniji i skroz nečitak - padajuci meniji u KMPlayer-u. Ne planiram da koristim tv za text uopšte, ali mislim da je nepotrebno gurati 1080p kroz kabl kad je signal sam po sebi "manji" a nema nikakvih benefita.
Televizijski signal još nisam probao - čekam signal :S: IPTVa (koliko se to čeka?), a ideja nošenja tv kod komšije nije prošla na poslednjem sastanku.
E sad, koji je bolji Samy ili Pany, moj stav je da ne možete da pogrešite u svakom slučaju. Što neko reče u nekom od predjašnjih postova - kad (konačno) kupite neki tv, onda ide period privikavanja na sliku kod vašeg televizora i opet ćete biti zadovoljni. Posebno što ciga uvaek fali svog konja, posebno kad ga "dobrano" plati.

Znači može da vam presudi ili cena ili dubina crne ili nešto treće što je vama bitno.