Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skuplji su oni dosta.

Kako se uzme.
Kuro 5090 ima preporucenu cenu nesto iznad 200k, a toliko kosta i V10.

Ja licno nisam isao na Pionner iako ima bojlu crnu jer ima samo 1god garancije. Pri tome, prema relevantnim misljenjima SD je bolji (ne znaci mi nista) ali je HD cak i losiji od G10.
V10 mi je delovao kao napredak samo po pitanju izgleda. THX i DLNa mi ne znace bas nista.

To i mene jako nervira - napolju po 5 godina garancije za svaku glupost :S:

Ne sumnjam da je taj 50G10 extra sprava, al' bi kod davanja tolike cifre gadjao V10 ili neki Pioneer Kuro...

V10 je bio nekih (ne sjecam se tacno) 300€ skuplji, a nisam skontao sta sa njim konkretno dobijam vise nego na G10, osim tanji panel (potpuno nebitno meni). Minijaturizacija i istanjivanje me zanima samo kod stvari tipa mobilni telefoni (zato nosim SEricsson w880i, a pasce brzo E71), kod plazmi ne. Na reviewima, iste zamjerke sam gledao za G10 i V10.
BTW, mene je zapala E verzija, dakle bez mogucnosti povezivanja na net :( Bar da su mi rekli, pa da doplatim tih ~30€, al ajd...

A sta ti radis nego filozofiras. Kriterijum cena/kvalitet, to je nesto egzaktno ? :)

Pa ja sam se pridruzio filozofiranju :D.

ja sam definitivno odlucio da se ponovim do nove godine(ili oko nove godine). ali ***, mnogo mi je 173k za tv... ja vec dve godine nemam tv (a i filmove obozavam da gledam u bioskopima) i pitanje je koliko bih ga i koristio. u srbiji ubedljivo najveca cena u regionu! stvarno preteruju! nista, onda gadjam nize :D

vidim da lg po ocenama ima dosta burn in-a(a to bi mene nerviralo). kakvo je stanje sa burn in-om na samsung plazmama npr. ovim 650-kama... iako i one nisu mnogo jeftinije...

Poslednja izmena:
E sad, koji je bolji Samy ili Pany, moj stav je da ne možete da pogrešite u svakom slučaju. Što neko reče u nekom od predjašnjih postova - kad (konačno) kupite neki tv, onda ide period privikavanja na sliku kod vašeg televizora i opet ćete biti zadovoljni. Posebno što ciga uvaek fali svog konja, posebno kad ga "dobrano" plati. :) Znači može da vam presudi ili cena ili dubina crne ili nešto treće što je vama bitno.

ma svi su dobri :) samo ih nijanse malko razlikuju,a i realno kod nas se prvo gleda koliko para ti,ja, mika ili žika može izdvojiti za plazma/lcd tv pa tek onda u tom cenonvnom rangu se trazi odnos cene kvaliteta. ja da sam imao 15k vise uzeo bi panasonic ali nisam. dal sam se presao sto sam uzeo lg plazmu? ne znam,vreme ce pokazati...

@Sasa

U cemu je konkretno tvoj Panasonic duplo bolji od mog sabanskog,niskobudzetnog Samsunga?

Upravo pricamo o tome da ne postoji analogija sa matematikom i da to "duplo" ne moze da se "izracuna".

V10 je bio nekih (ne sjecam se tacno) 300€ skuplji, a nisam skontao sta sa njim konkretno dobijam vise nego na G10, osim tanji panel (potpuno nebitno meni). Minijaturizacija i istanjivanje me zanima samo kod stvari tipa mobilni telefoni (zato nosim SEricsson w880i, a pasce brzo E71), kod plazmi ne. Na reviewima, iste zamjerke sam gledao za G10 i V10.
BTW, mene je zapala E verzija, dakle bez mogucnosti povezivanja na net :( Bar da su mi rekli, pa da doplatim tih ~30€, al ajd...

Nisam video da G postoji u verziji sa DLNA, DNLA.. kako god se to zvalo.
V10 to ima po defaultu. Mislim da E ima drugo znacenje, recimo Euro, napajanje 220V/50hz ...

@Delija

Naravno,ali uzimamo i cenu u obzir kao vrlo bitnu stavku.Lako se izracuna:duplo od 750e je 1500.
Razlike su mizerne po mom misljenju i po onom sto sam licno video.Da li duplo opravdava tu minimalnu razliku ostaje na pojedincu da odluci.

Nije bash mizerna razlika, ali se slazem da ne vredi duplo vecu cifru (opet je to moje subjektivno misljenje). BTW, da mi je mesecna plata 3000 evra ne bih razmisljao koji da uzmem... :)

I ja sam isto to napisao par stranica iza.Veruj mi da je mizerna(pricam o prikazu,slici ne o mogucnostima ,broj HDMI...)!

Poslednja izmena:
Razmišljao bi i tad ;)

Mislim da ne bi.Kuro.Stvarno je crna...fenomenalna.Montirao sam ceo AV sistem u jednoj kuci sa Pioneer-om 60".Na mom Samsungu je oko 20% losija crna.Sada je stanje malo bolje i nestaje mi zelena iz crne..Zapisivao sam detalje koje vidim u odredjenim filmovima i za nijansu je crna jaca posle 500 sati otprilike.Videcemo posle 1000-1200 sta ce se desiti.

Poslednja izmena:
Ja bih uvek uzeo mainstream tv tipa 42x10 a za razliku para potrošio na letovanje ili sl.

Edit: u ovo gore pokušavam da se ubedim... :d

Poslednja izmena:
E svaka ti cast prijatelju za ovu recenicu.Ja ti se klanjam,odusevio si me.To je moj nacin razmisljanja!

Poenta je u tome da sa 3000 evra mesecno ne moras mnogo da razmisljas posto mozes sebi sve da priustis.

Ja sam sebe već ubedio. Trebao mi je tv a šta će mi fullHD kad nemam šta na njemu da gledam.

Ja prvi glasam za 720p televizor, uvek za <=42" modele ali i za vecinu 50tica.

1080p je problem i naci i pravilno pustiti, cinjenica, i kao takav je 720p razuman izbor.
Na zalost, ja nisam razuman kada je tehnika u pitanju :)

Poslednja izmena:
Ma moze ti se da si nerazuman :p ...i tata bi sine :d

V10 to ima po defaultu. Mislim da E ima drugo znacenje, recimo Euro, napajanje 220V/50hz ...

ne bas, raspravljali smo vec o tome u ovom topicu, a evo i sta sam dobio kad sam se interesovao za X10:
Postovani,

Nemamo izlozene modele i ne praktikujemo da se bilo koji proizvod proba prije kupovine. (mater im, prim. aut :mad:)
U mogucnosi smo da porucimo oba model i cijene bi bile:

TX-P50X10Y - 816.00 + PDV
TX-P50X10E - 792.00 + PDV
htio sam da pitam je li isto i sa G10, al sam zaboravio :S:
A sto se tice davanja viska para na ljetovanje, pa, ovog ljeta nisam isao dalje od naseg primorja, a sledece ljeto je daleko :wave:

Hmmmm poludecu evo ove nedelje akcija za Pany 42"G10 na 1500$ a 46" na 1800$ + tax:wall::wall::wall:
A bio sam se stvarno skoncentrisao na 50B550 :d i na 50" naravno jer sad kad vidim 42 ili 46" nekako mi malo :-devil-: a G10 50" je 2200$cad plus tax to je malo mnogo.
Izgleda da ce da padne cekanje :smoke:
A i onako cekam komodu tako da ima vremena

Poslednja izmena:
e i y kod panasonica su razlike u mpeg4 i mpeg2 dekoderu za tv signal.

A G15 ima internet i DLNA.

Ne mogu da verujem da ti se javlja tearing slike na 24hz pa to je stvarno krs od tvea ;)

iskreno, 24p mi je vise "A cemu to sluzi, a jos i ne radi?!" :D

Skupio sam našto para, pa je vreme za novi TV. Pročitao sam celu temu i na kraju shvatio da mi plazma ipak više odgovara. S obzirom da sam iz Niša, nemam neki veliki izbor prodavnica, pa mora da kupujem ono što je u ponudi. Moj izbor se sveo na SAMSUNG PS-42B450 (58900 u Tehnomarketu) ili Panasonic 42x10 (nisam našao prodavca, ali bih se potrudio da nađem ako je bolja kupovina od samsunga). Koji od ova 2 modela uzeti? TV će prevashodno biti namenjen gledanju kablovske televizije (HD u Nišu očekujemo početkom 22. veka), DVD-a i Divx-ova. Imam HD monitor i dosta 720p materijala, ali me ipak zanima kako će izgledati 720p na ovoj plazmi. Da li neko može da mi kaže svoje utiske? Hvala unapred.

Moraš pretražiti teme, dosta je pisano o oba modela.
42x10y prodaje isto tehnomarket pa vidi sa njima da li i kada će ga dobijati.
Izbor izmedju navedena dva modela je samo na tebi ;)

^^ Najbolje da odes u radnju i pogledas oba modela ako si u mogucnosti.
Pitaj da ti dozvole da malo podesis sliku na "svoje oko" pa vidi koji ti je bolji.
Obrati paznju na boje,kako su setovane na jednom kako na drugom i da li ti prijaju za oci na duze od 15 min. gledanja.
Nivo crne ,konektori koji ti trebaju,i sve sto mislis da ti je bitno.Mislim da neces pogresiti koji god da uzmes.

Sto se tice 720p izgledace skoro pa savrseno i na jednom i na drugom TV-u.:)

Poslednja izmena:

G15 je G10 sa dodatkom DLNA i VierraCast-a. U rangu cena je normalno izmedju G10 i V10... Mada i nije toliko prihvacen model, jer svako ko moze da se isprsi za nesto vise para od G10, ili ce uzeti V10 ili vecu dijagonalu G10.

To onda nije G10 :).
Mada da, lose sam se izrazio. Mislio sam da nisam video da G10 postoji u drugacijoj verziji, a to je ono sto je jorig skapirao.

To onda nije G10 :).
Mada da, lose sam se izrazio. Mislio sam da nisam video da G10 postoji u drugacijoj verziji, a to je ono sto je jorig skapirao.

joriQ inace :) A cisto sam se pitao ima li E i Y verzije, sa X10 ima, a G15 nisam ni vidio da ima na nasim trzistima? G10 Y se pominje i na gugletu na par mjesta, ali non-english sajtovi, pa nisam mogao da vidim o cemu se tacno radi...

i nasao sam! :)
E version (Eastern Europe) in G10 version doesn't have Ethernet, THX, VieraCast, DLNA etc.
pa znam da sam gledao video review sa prikazivanjem youtube i sl...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno