Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mmm,pa pazi ovako.Meni je boja na 48,kontrast na 70 a crna je veoma zadovoljavajuca.Iskljucio sam sve sto moze da se iskljuci.Crna je na off,dinamic kontrast na off,edge enhancer off i tako redom.Picture mode je na standard i cell light na 6 za programe i na 7 za filmove HDMI....slika mi je skroz ok.

Ovo je moj trenutni settings za TV/ SD, 720p/1080i
Mode:Movie
Cell Light: 8
Contrast: 73
Brightness: 49
Sharpness:50
Colour: 39
Tint: 50/50
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Gamma: -1
Color Space: Native
White Balance :
R offset 24
G offset 25
B offset 22
R gain 20
G gain 25
B gain 29
Flesh Tone: 0
Edge Enhancement: Off
Color Tone: Warm 2
Size: 16:9
Digital NR: Off
Film Mode: Off
Energy Saving: Medium

Za DVD/BR HDMI sve isto osim:

Colour:43
Sharpness:40
Contrast:75
Brightness:51

Inace prijatelj mi ima Pioneer Kuro, tako da je ova konfiguracija najbliza toj referenci. Po meni,Gamma je naj kriticniji parametar, da bi dobio skoro ''trodimenzionalni'' osecaj i dubinu slike.

Reci mi odakle si izvukao parametre za White balance? i sta doslovno radi energy saving?
E,da koji ti TV imas?:)

Poslednja izmena:
Reci mi odakle si izvukao parametre za White balance? i sta doslovno radi energy saving?
E,da koji ti TV imas?:)

42B450, koji je manje vise isti kao tvoj/vas tj. EU/ASIA model. Isti su(mada mnogi tvrde da vi dobijate inferiojnije modele sto je potpuno netacno ali to je druga tema), jel sam u service menu uspesno menjao izmedju regiona, i takodje prebacivao izmedju b430/B450/B530! (to cu da ti otkrijem kad budes otvorio poseban tread za B430/450:eyebrows:) ako sam ne provalis u medju vremenu!

Parametre za White Balance, kao sto rekoh sam izvukao,/namestio zajedno sa komsijom/prijateljem koji ima Pioneer Kuro PDPLX509A i on se slozio da je to najbribliznije njegovom Kuro,koji je moj referentni TV,pogotovu u preciznosti boja. Naravno da slika ne moze da se poredi sa Kuro,pogotovu crna/contrast ali je priblizna. Takodje,kao sto sam naglasio nekoliko puta,dosta informacija sam pokupio iz ovih postova http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1141096&page=7
ali mnogi parametri mi nisu ''legli'' kada sam ih probao na mom TVu

Energy Saving smanjuje ''charge'' piksela tako da efektivno smanjuje Contrast/Brightness i time potrosnju energije/struje koje bi napajanje moralo da daje panelu i elektronici.

Poslednja izmena:
Ne mogu da okrenem moj TV,pise na nalepnici na sredini TV-a mislim da je moj panel P2WXXH.Pokusacu da nadjem na kutiji kad dodjem sa posla danas.Inace zanimalo me je koji ti je panel,zato sto sam u Delta C. video model B430 koji je imao sliku koja je vukla na oker boju,dok su ovi u Nehruovoj bili solidno svetliji i bela je bila bela.Juce sam zvao obe radnje i setovao u service meniju boje po parametrima koje sam dobio iz Delta C. i slika u filmu Eight below gde preovladjuje sneg ima nekako zuckastu boju.Iz radnje u Nehruovoj sam dobio identicne parametre kao sto su kod mene jer je panel isti,gledao sam kad sam kupovao.Setovao sam na staro i slika je za 10-15% svetlija i lepsa.Bela je nekako prirodno bela,ne dreci i ne smeta ocima .Ostale boje su postale preciznije,jace a cela slika kao da je dobila bolji kontrast.Da se neko ne zbuni, ne vidi se iz aviona ali je primetno sa 3,6m.
E sad koja je poenta rastafarian
Ako hoces kad ti prodje 200-300 sati posalji pm pa da se cujemo ako hoces da ti kazem parametre pa da probas,mozda ce ti slika biti lepsa...

@asda

Naravno da otvaram user review PS-50B430,nego reci mi sta dobijam ako stavim da je TV recimo B530 ili 450?Hvala za info u svakom slucaju,tema je zanimljivija i bogatija.

Poslednja izmena:
ja sam gledao u service meniju verziju panela...kad dodjem kuci pogledacu sta pise za zadnje strane.
Naravno da hocu da se cujemo za parametre:)

Ima li neka fora da se proveri koliko je TX-P42X10E plazma radila?

Poslednja izmena:
1 pitanje: gledam sad za HDMI kabl, za moooj G10, valjao bi mi neki duzi (oko 3m, za svaki slucaj), ali naidjem na Hamin, na kojem na vise mjesta pise da je "hd ready cable", a na jednom se cak navodi i rezolucija 1280x720! Jel zaista ima HD ready i full HD kablova? :p

@joriq

Svaki HDMI moze da prikaze sliku [email protected] sto pise je verovatno napisano zbog ljudi koji se zbune pa misle da im kabl nece raditi ukoliko ne pise da moze,tipa mozda je taj kabl samo za full HD rezoluciju a moja je 1280x720.Moras da znas za sta ti treba konkretno jer ima razlicitih verzija HDMI kabla.Recimo verzija 1.0 ne podrzava DVD audio,pa onda idemo na 1.1 koja to podrzava ali nema super audio CD,pa 1.2 koja ima SACD ali ne podrzava Deep Color iliti siroki spektar boja(malo sam uopstio).Pa verzija 1.3a,b,c koja ima sve to + Dolby True HD,DTS HD Master Audio,i konacno ove najnovije verzije 1.4 koja bi trebalo da ima jos veci propusni opseg,podrsku za velike rezolucije preko 4k,podrsku za internet @100Mb/sek.,audio return i valjda podrsu za 3d materijale za ove nove televizore.
Jos jedna stvar,Nemoj uzimati jeftine HDMI kablove,iz iskustva znam da ima kvalitativne razlike u prikazu slike izmedju jeftinih noname i skupljih brendiranih.

@rastafarian
Odlicno isti su paneli,samo budi strpljiv :p

@asda
Zanimljivo video sam u opcijama,jos samo da zena preboli kupovinu TV-a pa se bacam na potragu za neki dobar AV receiver :) Hvala.

hm, zava, jesi siguran da te razlike koje si pobrojao nisu zapravo vezane za HDMI reviziju, a ne za sam kabl? Jer ispada da ima jedno 10 razlicitih vrsta HDMI kablova... Inace kacim PC na TV...

Nazovi ih kako zelis revizije,verzije ili kablovi.Poenta je da su fizicki drugaciji,ne u izgledu vec u samom kablu i svaki od njih nosi drugaciju podrsku tj. napredniju.

Poslednja izmena:
Pa recimo da boje nisu iste,ima malo suma u slici...to je ono sto sam se trenutno setio...

Ne bih rekao da ima znatne razlike, to je digitalni prenos slike, ili ima slike ili nema. Uzmes lepo kupis kabl od 800-1000 dinara da ne bacas pare. Imas i one kablove sa pozlacenim konektorima koji kostaju po 30+ evra ali to je potpuno isto kao i ovo.

@joriq

Ja sam uzeo ovaj i odlican je http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9015115

Imas isti takav od 3m. To je ako ti treba dvi-hdmi. Ako ti treba hdmi-hdmi uzmes ovako nesto i vozi http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9000971. Pakomova radnja ima sigurno kod tebe u Podgorici.

Poslednja izmena:
Tako je.Mozes da uzmes i telefonske zice pa ispleti sebi jedan HDMI.To je digitalni signal,ne postoji mogucnost gubitka jedinica i nula.Nema veze koji je propusni opseg kabla,kod nas nista nema veze ovo je Srbija,mozes i kanapom da vezes,pa mislim stvarno........cisto osnovni info sto se tice kabl je kabl:

HDMI devices are manufactured to adhere to various versions of the specification, in which each version is given a number, such as 1.0, 1.2, or 1.3a. Each subsequent version of the specification uses the same kind of cable, but increases the bandwidth and/or capabilities of what can be transmitted over the cable. For example, the previous maximum pixel clock rate HDMI interface was 165 MHz, which was sufficient for supporting 1080p and WUXGA (1920×1200) at 60 Hz. HDMI 1.3 increased that to 340 MHz, which allows for higher resolution (such as WQXGA, 2560×1600) across a single digital link. An HDMI connection can either be single-link (Type A/C) or dual-link (Type B) and can have a video pixel rate of 25 MHz to 340 MHz (for a single-link connection) or 25 MHz to 680 MHz (for a dual-link connection). Video formats with rates below 25 MHz (e.g., 13.5 MHz for 480i/NTSC) are transmitted using a pixel-repetition scheme

Ukoliko neko ne primecuje razliku ili mu nije bitna i dalje ne znaci da ona ne postoji.
Da se dopunim:Naravno da nije razlika tipa nebo i zemlja ali je vidljiva na velikoj Pioneer plazmi i na BD playeru od 1000+ evra,znaci kvalitetnijim uredjajima.Cisto sumnjam da bih mogao da primetim razliku na 1280x720.

Poslednja izmena:
Tako je.Mozes da uzmes i telefonske zice pa ispleti sebi jedan HDMI.To je digitalni signal,ne postoji mogucnost gubitka jedinica i nula.Nema veze koji je propusni opseg kabla,kod nas nista nema veze ovo je Srbija,mozes i kanapom da vezes,pa mislim stvarno........cisto osnovni info sto se tice kabl je kabl:

HDMI devices are manufactured to adhere to various versions of the specification, in which each version is given a number, such as 1.0, 1.2, or 1.3a. Each subsequent version of the specification uses the same kind of cable, but increases the bandwidth and/or capabilities of what can be transmitted over the cable. For example, the previous maximum pixel clock rate HDMI interface was 165 MHz, which was sufficient for supporting 1080p and WUXGA (1920×1200) at 60 Hz. HDMI 1.3 increased that to 340 MHz, which allows for higher resolution (such as WQXGA, 2560×1600) across a single digital link. An HDMI connection can either be single-link (Type A/C) or dual-link (Type B) and can have a video pixel rate of 25 MHz to 340 MHz (for a single-link connection) or 25 MHz to 680 MHz (for a dual-link connection). Video formats with rates below 25 MHz (e.g., 13.5 MHz for 480i/NTSC) are transmitted using a pixel-repetition scheme

Ukoliko neko ne primecuje razliku ili mu nije bitna i dalje ne znaci da ona ne postoji.

Postajes sve tezi i tezi za komunikaciju. Cemu toliki sarkazam? Lepo sam rekao da nema znatne razlike u kablu od 10 evra i kablu od 30+ evra, ko hoce da baca pare na kablove sa pozlacenim konektorima be my guest. Koliko si ti platio svoj kabl bas me zanima.

Nije moj post bio odgovor na tvoj,nego generalno kako ljudi gledaju na stvari.Sarkazam je iz nemoci da objasnim da ostali ljudi treba da prihvate neke male razlike u kvalitetu odredjenih uredjaja,masina,kablova,materijala...Nista licno covece,zar ti je tako izgledalo?
Ako ti ista znaci evo ja ti se izvinjavam ako sam te uvredio,nista lose nisam mislio,majke mi :)
Inace nema razlike u kablovima koji se prodaju kod nas od 10e do 30e.
Ja sam moj kabl dobio i ne bi ga svrstao u vrhunske jer kosta oko 60e ali je bolji od ovog od 10-30e

Kad ce neko da shvati da nema razlike kvaliteta kod digitalnog signala u kablovima? Signal moze da se izgubi ili da ga ima a ako ga ima onda je max kvalitet koji god kabl da se uzme.

Nije moj post bio odgovor na tvoj,nego generalno kako ljudi gledaju na stvari.Sarkazam je iz nemoci da objasnim da ostali ljudi treba da prihvate neke male razlike u kvalitetu odredjenih uredjaja,masina,kablova,materijala...Nista licno covece,zar ti je tako izgledalo?
Ako ti ista znaci evo ja ti se izvinjavam ako sam te uvredio,nista lose nisam mislio,majke mi :)
Ja sam moj kabl dobio i ne bi ga svrstao u vrhunske jer kosta oko 60e ali je bolji od ovog od 10-30e

Ala ti lupas brate mili. Dobio sam slucajno Monster kabal onaj od 120$ preko jedne nagradne igre i kupio tastu obican za 15$ HDMI kabal probao oba na njegovom Sony-ju 46Z4100 i nema nikakve razlike. Imas prica oko tih kablova koliko hoces a uzmi bilo koji no name kabal i kao sto kazu Gizmor i vlada ili radi ili ne radi i tacka.
To sto si ti kupio za 60 evra :d:d:d neko te propisno namajmunisao da izvines.

Elem hteo bih postaviti pitanje u vezi ovog Philipsa ako je neko ikada imao priliku da ga vidi ili koristi cini se dobat LCD ima na popustu za 1200$cad a bio je 1800$.
Model je 47PFL5704D/F7 ajde pa se javite: http://www.consumer.philips.com/c/televisions/5000-series-47-inch-class-full-hd-1080p-digital-tv-47pfl5704d_f7/prd/us/

Tako mi je izgledalo, nema frke :)
Ali se i dalje ne slazem sa tobom sto se tice kvaliteta hdmi kabla.

Kad ce neko da shvati da nema razlike kvaliteta kod digitalnog signala u kablovima? Signal moze da se izgubi ili da ga ima a ako ga ima onda je max kvalitet koji god kabl da se uzme.

Upravo tako. Citao sam gomile threadova koji se bave ovim pitanjem i svaki se svodio na to kako ljudi misle da imaju bolju sliku sa skupim hdmi kablovima, na primer Monster kablovi. Nemojte me shvatiti pogresno, ja volim kvalitetne stvari, ali ima granica u ceni do koje sam spreman da platim u odnosu na ono sto dobijam. Druga je stvar to sto ce skuplji kabl nekome napraviti iluziju u glavi da dobijas bolju sliku.

Poslednja izmena:
Kako ces da proguras digitalni signal od recimo 340MHz kroz kabl ciji je propusni opseg 150MHz recimo za istu vremensku jedinicu.Imas na wikipediji razlike izmedju HDMI kablova.Recimo da imas ovakav niz: 120120120120120120 i ti posaljes u jednoj sekundi recimo taj digitalni niz,kabl koji nemoze da progura u jednoj sekundi sve ove cifre progurace sledece:120120120,da ne idem dalje neki tamo procesor ili konverter ce to obraditi tako kako ga je dobio sa upola manje informacija i rezultat ce biti gubitak kvaliteta.Objasni mi da propusni opseg nije bitan kao i brzina prenosa.Po tvojoj teoriji nema razlike u kablu od 5E i 500E ?

@Thierry Henry

Nemoj da si nepristojan i citaj sta pise.Ja sam moj kabl dobio ne kupio i niko me nije namajmunisao.To sto ti ne primecujes razliku ne znaci da je nema.

@Gizmor

Ne vredi,svi su graktali oko temperature i naduvavali me.Kada sam morao da izmerim temperature i postujem slike sad svi cute.Ne bih dalje da idem u diskusiju.Lepo sam rekao,ako nekom odgovara da nema razlike,nema razlike.Ako neko hoce da vidi razliku neka dodje kod mene u firmu da odemo na mesto gde imaju povezane odredjene stvari i zajedno prodiskutujemo u cemu je razlika i koliko je ona primetna.Pozdrav.

Poslednja izmena:

Nije bash tako...

Pazi, kvalitet prijema kroz dig vezu je da ili ima ili nema. Nece tu oslabiti zvuk ili se pokvariti slika, duplirati ili sta god kao kod analogne veze. Sigurno da na nekoj udaljenosti ili ako ima mnogo suma da na vecoj duzini moze da se kvari signal ali to ne znaci da ce doci losiji vec se ili prekine ili kad dodje daj max kvalitet. Nije dig podlozno kao analogno.

Kako ces da proguras digitalni signal od recimo 340MHz kroz kabl ciji je propusni opseg 150MHz recimo za istu vremensku jedinicu.Imas na wikipediji razlike izmedju HDMI kablova.Recimo da imas ovakav niz: 120120120120120120 i ti posaljes u jednoj sekundi recimo taj digitalni niz,kabl koji nemoze da progura u jednoj sekundi sve ove cifre progurace sledece:120120120,da ne idem dalje neki tamo procesor ili konverter ce to obraditi tako kako ga je dobio sa upola manje informacija i rezultat ce biti gubitak kvaliteta.Objasni mi da propusni opseg nije bitan kao i brzina prenosa.Po tvojoj teoriji nema razlike u kablu od 5E i 500E ?

Sorry sto sam se izlupetao za dvojke :D:p u digitalnom nizu...

Poslednja izmena:
Kupovina skupljih hdmi kablova je bacanje love. Na poslu imamo brandirane. meni kući ovi jeftini. Ako me oči ne varaju, a ne varaju, razlike nema.

Kad budem licno uvideo nedostatak jeftinijeg kabla za dig vezu priznacu da sam pogresio. Sa integruse sam pustio bitstream DTS na AVR, sa X-Fi preko coax kabla, sa Asus, sa DVD playera, sa PS3 LPCM sa dobrim HDMI od drugara i sa mojim od 10e. Ja razliku nisam uocio, a terao sam i 720p i 1080p signal. Takodje, iscitao dosta reviewa na netu i generalno misljenje jeste da je to dobar nacin da se zarade pare, jer se na ceni kablova najvise krade.

Ko je rekao da nema razlike, to nikad nisam pomenuo. Rekao sam da nema znatne i vidljive razlike. Ne zivimo u savrsenom svetu, daj mi primer gde ce mi trebati digitalni signal od 340mhz i da cu ja videti razliku u kvalitetu na dva identicna televizora sa identicnim materijalom i tek onda mogu da ti kazem da je kupovina skupljeg kabla opravdana. Skupi kablovi su za perfekcioniste koji kupuju i ostale skupe stvari i vole da bacaju novac bespotrebno. Ti sigurno neces videti razliku na tvom tv sa tim kablom od 60 evra i sa kablom od 10 evra, ma koliko da me ubedjujes da razlika postoji.

Da dodamo malo zabave kad smo vec kod skupih kablova, procitajte customer reviews za ovaj Denon AKDL1 Dedicated Link Cable http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-D.../ref=tag_unk_cf_edpp?page=2&sortBy=popularity
Ima stvarno epic odgovora :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno