Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Panasonic televizor plazma TX-P42U10E.....interesuje me ovaj model tv-a....treba mi za gledanje tv-a sbb i mozda neki film...stariji sam cika pa rekoh vi se deco razumete u ove stvari...prvo sam hteo lcd sony40v5500 ali sam malo citao ovde rekoh da pitam za plazmu...ovaj mi model odgovara zbog cene a karakteristike slabo mi znace...full hd te hd ready samo me zbunjuje...ili da odem u trgovinu i upalimo dva tri modela ...ako moze mala pomoc...unapred hvala...citajuci postove od nanija odlucio sam se za plazmu...

ne palim vatru... samo mi je cudno...
malo sam naglo reagovao...
izvinjavam se...

Ma nista zato, nemoj da ti je to cudno. Za piksele je ono imas ili nemas srece da te zadese, ali mogu da se kladim da svaki i bilo koji primerak ima negde makar i malog, jedva vidljivog probijanja. Neka vlasnici ovog ili nekog slicnog zamrace sobu maksimalno znaci totalni mrak i neka puste samo crnu podlogu npr. ulaz na koji nije nista prikaceno i videce o cemu pricam.

Pozdrav.

P.S. Ne, stvarno, sto im ne vratis TV i uzmes neki bez dead pixela?

Druze, sada bas gledam i ta dva piksela su toliko "nevidljivi" da je nemoguce primetiti ih osim ako ne pridjes na bukvalno 3cm od ekrana tako da ih ne bi primetio ni u radnji, a siguran sam da neki koji i imaju po koji mrtav piksel ni neznaju da je on tu negde:p nemojte da vas to opterecuje.
A sto se tice probijanja, ja sam se izgleda utripovao. Sada kada gledam ne vidim nista, verovatno posle kalibracije se sve doteralo. Nego jos se malo plasim da pokrenem upgrade firmware-a, da nesto ne zeznem.

Pozdrav.

nema šta da zezneš
Samo obezbedi da ti ne nestane struje :) Inače sve traje manje od dva mionuta
Samo napred

Ljudi, treba mi pomoc.

Danas sam prvi put ukljucio plejer samsung BD-p1400 koji sam dobio uz tv.

Sve sam lepo povezao HDMI na prvi ulaz tv, ukljucio ga i na tv-u odabrao HDMI-CEC posto ga je sam pokazao u source-ovima. Kada sam usao u taj source plejer se ugasio i nista, a na tv-u trazio anynet+ device. Pokusam da ga ukljucim ponovo i nista. Iskopcam strujni i nista.
Stand by lampica svetli ali ne mogu da ga ukljucim, nista ne reaguje ni na daljincu ni na samom plejeru.
Sta da radim ako neko zna?
Hvala.

Procitajte porazavajuci recenziju Panasonic S10 LCD-a na HD televiziji. Katastrofalan model, kojem nisam mogao dati ni preporuku na kraju a ne nesto vise.

Ja ne uspevam da nadjem ovu recenziju. Da li se mozda misli na plazmu? Bitno mi je, posto sam mislio da kupim TX P42U10E (koji je slican S10). Mada tamo za taj S10 stoji preporuka.

a odatle:
...U10 je još jeftiniji model gdje ne možemo vidjeti neki veći nedostatak u izostanku PC ulaza za kojim mogu žaliti samo vlasnici starijih grafičkih kartica.
Želite li 42″ Full HD ekran sa svim prednostima koje plazma tehnologija nosi sa sobom 42U10 i 42S10 su izbor za vas

Pa ja i pitam da li se odnosi na plazmu, jer tamo na kraju teksta pise: "Iz tog razloga Panasonic TX-P42S10ES dobiva našu preporuku.", a ovde na forumu Nani pise: "Procitajte porazavajuci recenziju Panasonic S10 LCD-a na HD televiziji. Katastrofalan model, kojem nisam mogao dati ni preporuku na kraju a ne nesto vise."
E sad, kao sto pazljiv citalac moze primetiti, ovde se kaze "LCD". Ja, dakle, pitam sta je ovde tacno, da li je mislio na LCD ili plazmu. I ono sto je najvaznije da li ga preporucuje ili ne.

Nani:
Last Activity: 24.09.2009 12:25
:)

Nisam imao vremena da sacekam strucna misljenja, kupio sam Samsung plazma B430. Placena u Metrou 55.000 dinara.
Dilemu da li za Panasonic HD rezolucije platiti 75000 ili Samsung nize rezolucije i cene, sam prelomio tako sto sam kao glavni kriterijum odabrao to sto cu na tom uredjaju gledati skoro iskljucivo TV (digitalni, doduse).
Nazalost, nisam ga jos probao, jer nemam uvedenu kablovsku. U ponedeljak mi u tom stanu uvode kablovsku pa cu javiti utiske.

Ima li neko iskustva da mi kaze na koji bi nacin mogao da iskoristi DVB Tuner koji imam u PS-50B430.Uskoro mi uvode iptv pa mozda nekako sa njega preko tjunera u TV-u???
Danas kada sam listao kanale slucajno sam stisnuo da mi trazi digitalne i analogne.U jednom momentu dok je trazio digitalne nasao je na odredjenom mestu 92 programa i nastavio,nasao je i 50-60 analognih.Medjutim kada sam pokusao da izlistam javio mi je service is not available...prebacio sam na analogne i normalno sve sljaka.Na koji nacin bih mogao da iskoristim digitalni tuner?

@mod&adm
Izvinjavam se znam da je malo of ali verujem da su mnogi probali sve i svasta i da mnoge zanima sta sve mogu sa onim sto imamo od programa tj. kako da ih poboljsamo.

Ima li neko iskustva da mi kaze na koji bi nacin mogao da iskoristi DVB Tuner koji imam u PS-50B430.Uskoro mi uvode iptv pa mozda nekako sa njega preko tjunera u TV-u???
Danas kada sam listao kanale slucajno sam stisnuo da mi trazi digitalne i analogne.U jednom momentu dok je trazio digitalne nasao je na odredjenom mestu 92 programa i nastavio,nasao je i 50-60 analognih.Medjutim kada sam pokusao da izlistam javio mi je service is not available...prebacio sam na analogne i normalno sve sljaka.Na koji nacin bih mogao da iskoristim digitalni tuner?

@mod&adm
Izvinjavam se znam da je malo of ali verujem da su mnogi probali sve i svasta i da mnoge zanima sta sve mogu sa onim sto imamo od programa tj. kako da ih poboljsamo.

Ti imas tu dvb-t mpeg4 tuner, mozes i RTS HD da gledas normlano. Okreni antenu ka avali i probaj da skeniras ponovo digitalne kanale. Ima ih valjda samo 4, a to su RTS1, RTS2, RTS digital i RTS HD.

@mod&adm

Ovo pise u B450 broshuri

"'Digital TV (DVB-T) Notice
1. Functionalities related to Digital TV(DVB) are only available in countries/areas where DVB-T (MPEG2 and MPEG4 AVC) digital terrestrial signals are broadcasted or where you have access to a compatible DVB-C(MPEG2 and MPEG4 AAC) cable-TV service. Please check with your local dealer the possibility to receive DVB-T or DVB-C signal.
2. DVB-T is the DVB European consortium standard for the broadcast transmission of digital terrestrial television and DVB-C is that for the broadcast transmission of digital TV over cable.
However, some differentiated features like EPG (Electric Program Guide), VOD (Video on Demand) and so on, are not included in this specification. So, they cannot be supported at this moment.
3. Although this TV set meets the latest DVB-T and DVB-C standards[August,2008], the compatibility with future DVB-T digital terrestrial and DVB-C digital cable broadcasts cannot be guaranteed.
4. Some cable-TV providers may charge an additional fee for such a service and you may be required to agree to terms and conditions of their business.
5. Some Digital TV functions might be unavailable in some countries or regions and DVB-C might not work correctly with all providers.
6. For more information, please contact your local Samsung customer care centre.
© 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. All rights reserved.

U principu TV kanali moraju da ti emituju SD ili HD ili ti 576i/720p/1080i ili bilo koji digitalni signal da bi iskoristio Digitalni/Cable Tuners.

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Television_of_Serbia

Poslednja izmena:
Kao što rekoše antena vani prema avali i to je to. Četiri digitalna kanala imaš

Stan mi gleda na suprotnu stranu od Avale. Ima li sanse da sa prozora uhvatim kakav signal sa ovim DVB-T antenama sto se prodaju po marketima ili je potrebna direktna opticka vidljivost?

Stan mi gleda na suprotnu stranu od Avale. Ima li sanse da sa prozora uhvatim kakav signal sa ovim DVB-T antenama sto se prodaju po marketima ili je potrebna direktna opticka vidljivost?

A montiranje na krov nije opcija? Obicna loga bi trebalo da vrsi posao.

Ne bih rekao da moze, ja sam probao sa logom sa krova zgrade koja je uperena ka Cotu, nece nista da uhvati od digitalnih, ali mozes da probas naravno, zavisi od jacine signala.

Ako se u NS-u emituje DTV sa Cota, onda ti opticka vidiljivost uopste nije potrebna. Moja obicna pijacarska loga3 gleda na sasvim suprotnu stranu od Cota sa svim mogucim poteskocama i preprekama hvatam jasno i glasno.

Hvala ljudi na odgovorima.Nemam spoljnu antenu vec4 god. tako da nista od toga,samo sam se pitao kad dobijem iptv da li mogu nesto sa tim da uradim posto bi on trebao da daje 720p pa reko mozda ce bolje tuner u TV-u da odradi posao a i necu morati da koristim dva daljinca.Na to sam prvenstveno mislio...

@civijasi

Nema greške sa Panasonicom. Sve ove priče o karakteristikima su malo izlišne jer su u pitanju samo nijanse koje su meni posle dva dana gledanje postale nebitne.

@ŠomiKnight

Jesam zapalio sam u "toplije krajeve" :)

Kad sam rekao da je 1280x720 malo za 42", mislio sam u smislu da će ti biti mala radna površina. Recimo kada otvoriš Photoshop, ti imaš ekran od 42" ali rezolucija ti je manja nego na 17" LCD-u. Ne verujem da bi 1920 bilo sitno na 42", kako onda neko radi sa 22" monitorima sa tom rezolucijom. Mada tu sve zavisi i koliko bi daleko sedeo od TV-a.

Što se tiče mog iskustva sa IPTV-ijem, trebalo bi da ima bolju sliku nego D3. Na poslu sam poredio programski izlaz TV stanice gde radim i sliku iz telekomovog media encodera i nisam primetio neku veću razliku. Ta ista slika je ona koja dolazi do krajnjeg korisnika IPTV-a.
Kod SBB-a je drugačije i ne verujem da oni originalni stream iz njihovog media encodera koji se nalazi u TV stanici šalju do krajnjeg korisnika.
Neke TV na D3 imaju katastrofalnu sliku (RTS npr.) i to se najbolje moglo videti kada su prenosili US Open. Slika na Eurosportu je bila X puta bolja.
Na RTS je nivo bio nizak, i dalje je, bela je bila siva skoro pa 0.7 V ili kako Nani voli 70 IRE po američki.. ;)

Hvala ljudi na odgovorima.Nemam spoljnu antenu vec4 god. tako da nista od toga,samo sam se pitao kad dobijem iptv da li mogu nesto sa tim da uradim posto bi on trebao da daje 720p pa reko mozda ce bolje tuner u TV-u da odradi posao a i necu morati da koristim dva daljinca.Na to sam prvenstveno mislio...

Nema veze iptv sa dvb-t uopste. Ovde dobijas sliku vazdusnim putem, a preko iptv putem interneta, koja ide u STB uredjaj koji dobijas, pa iz njega skartom dovodis u tv.

Da si mislio na SBB D3 tu bi vec bilo logicnije, ali ni preko dvb-c ne moze nista da se uradi zbog toga sto SBB za svoje kanale koristi sistem zastite NDS videoguard. Jos veci problem je sto uz njihove risivere idu smart kartice a tebi bi trebao CAM modul, a jos gora stvar je sto CAM modul ne podrzava NDS. Sve u svemu osudjen si na dva daljinca kako god da okrenes :D

Dobra stvar kod iptv daljinca je sto prepoznaje vecinu televizora i sa njime mozes da vrsis sve standardne funkcije, paljenje gasenje televizora, volume, mute, menjanje kanala, menjanje sourca cak. Tako da uopste nije lomatanje sa dva daljinca, jedino kad treba da udjes u meni tv-a tad ces morati da koristis od daljinac od tvog samsunga.

Nisam znao da je DVB-T samo air,mislio sam da moze (preko skarta recimo) da se ubaci neki signal koji bi ovaj koristio.Hvala za info ;)

Poslednja izmena:
Nisam znao da je DVB-T samo air,mislio sam da moze (preko skarta recimo) da se ubaci neki signal koji bi ovaj koristio.Hvala za info ;)

Pa T kod DVB-T je Terrestrial hehe. C je cable, to je ocigledno.
Nego znas sta, razmisli i o D3 ako imas uslova za SBB jer se suska za te HD kanale da idu od novembra ili kad vec, mada ne znam stvarno koju cenu ce da odvale.

Da li je neko video kakve su plazme novije generacije full hd??
Vidim samsung ima B5xx seriju kao full hd pa navise,a ne prave se ispod 50"?? jel tako kod ostalih proizvodjaca?

http://www.samsung.com/us/consumer/.../PN50B530S2FXZA/index.idx?pagetype=prd_detail

zava bi trebao da ti prenese utiske o B5XX seriji, on je skoro bio jurcao po radnjama i uporedjivao televizore.

Nazalost samsungove nove full HD B serije se ne proizvode manje od 50". Ne znam sta im je to trebalo. Kod ostalih proizvodjaca modeli za 2009. npr panasonic imaju naravno full hd modele u velicini 42 inca.

Evo bas sam ja veceras bio malo do futureshop-a da pogledam trenutnu ponudu. Ima dosta dobrih LCD-ova i Plazmi za solidnu cenu.
Recimo meni licno neki osrednji LCD koji me zanima je 46B610(1500$) ili 46B550(1300$). Sta znam nekako nema puno rzlike kad ih gledam jedan do drugoga a ne verujem ni da je tolika razlika kad bi ih uporedjivali detaljno.
Ortak gleda LED-ove i sta znam citam na AVS-u da nekim probija svetlost,pa brljavi ekran na tamnim i crnim scenama itd.
Sto se tice plazmi Pana U1 ili G15 46" u tom nekom rangu. Nervira me kod plazme sto moram sve nesto da pazim te linije,te kalibracija,te 200-300 sati bez igranja,te kontrast, da ne spominjem koliko greje kad se priblizis. Inace slika je fenomenalna i na Pana i Sammyju plazmi. Stvar ukusa i odabira a o tome ne vredi raspravljati.
Planiram TV u decembru tako da ce cene pasti jos verovatno.
Ima li neko iskustva sa 46B610 ? ili 40" nije bitno.

Postavio si pitanje na pogresnom kontinentu :)

Ovde s' druge strane bare su i drugaciji televizori, sve sto bi ti neko rekao moze samo uopsteno da vazi ali ne i sto se tice finesa koji svaki od modela ima i koje zapravo jesu i odlucujuci faktor pri kupovini.

Ove cene jesu li to sa ili bez poreza? (gst, pst)

Ovde su cene dva puta vise.

Ono sto od samsunga hvale jeste B650 serija LCD televizora, mada je meni malo bljak ko jaja da su mu odpala, bruh? :d

A sto se tice plazmi i prvih 200 sati pa ti je 12 dana ostavis da vrti neki dvd u loop.

Greju, nego sta da greju Kanada ima hladniju zimu nego mi.:D

Mada bi trebalo da ove novije panasonic plasme trose dva puta manje struje nego predjasnji modeli tako da bi trebalo i manje da greju (vazi i za samsunga).

Moram da se javim da razbijem mit o grejanju plazme(bar ovog modela koji ja imam).POZIVAM sve koji su voljni da dodju na sok/kafu da pogledaju sliku i prodju rukom 5cm iza iznad plazme i kazu da li uopste osecaju neku toplotu na dlanu.Ja licno osetim samo na jednom mestu na sredini i to bi vise opisao kao mlako nego kao toplo.Moj monitor Viewsonic 22" greje bar tri puta vise od TV-a 50".Ko ne veruje nek izvoli pa nek dodje da se uveri.

@Jerry

Uporedjivao sam B430 i B530.Slika na B530 je prilicno tamnija bila u odnosu na B430 model.Kao da sam ih setovao na dva razlicita moda,dinamic i standard.Ne znam stvarno da li je bilo do modela,ali oba TV-a sam licno otvorio ja!Posto radim kao trgovac vise od 10 god. veruj mi da znam kako izgleda fabricki zapakovano.Pustio sam sa dva playera promo materijal uporedo da bih napravio razliku imedju full HD-a i HD ready-ja.Sa oko 3m udaljenosti nisam uocio ama bas nikakvu razliku u korist full HD-a.Pustio sam i par filmova sa WD TV spravice.Da bi bilo bolje poredjenje pustio sam prvo film (mkv 4,5G/1280x556 recimo) znaci oko720p , za nijansu je bila ostrija slika na B430.Pustio sam i mkv 18,9G neke plaze,mora u 1080p i slika je bila identicna na oba TV-a sa razlikom u tome sto je B530 i dalje imao nekako manje osvetljen ekran.Kao da je bila neka folija preko njega.Naravno zbog toga su boje na B430 izgledale stvarno fenomenalno,nisu vristale kao na nekim LCD-ovima,ali o tome sam vec pisao.Ne bih da mnogo uticem na tvoj izbor,na kraju ti ces gledati taj TV po ceo dan.Zamoli prodavce da ti pomognu i nadji nacin da istestiras panele kao bi dosao do konacnog zakljucka.Da se ponovim ,najbolji TV je SAMO onaj koji se tebi najvise dopadne.Ako mogu jos nekako da ti pomognem,reci...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno