Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve u svemu bolje je dati pare za muziku jer sve sto novo izbacuju su jedna vise nalepnica na uredjaju koju ni ne zelis da skines jer neces znati za sta su te odrali :p

Ovo poslednje definitivno nije tačno

Renne, ne znam sta si time hteo da kazes, ali od svih tehnickih sprava HiFi najmanje gubi na vrednosti starenjem...

Sto se tice novih surround audio standarda - Dolby TrueHD / DTS-HD Master ne znaci nesto preterano posto je DTS 1.5 Mbit za filmove i vise nego dovoljan, a podrzavaju ga uredjaji stari 10-ak godina. Za muziku je druga prica, ali muzika je po prirodi stvari stereo, tako da je bespredmetno pricati o visekanalnom lossless-u. I TrueHD se moze dekodirati i poslati kao PCM signal ili analognom konekcijom na te iste matore sprave...

Daj mi matoru Yamaha-u RX-Z1 koja ne zna ni za kakav HDMI i slicna cuda i pevacu od srece... :)

Poslednja izmena:
Moja koleginica je kupila Samsung LCD 37" pre 2 godine na nekoj akciji ( verovatno neki model od ko zna kad ) pukla 100.000 a slika je blago receno odvratna. Dve godine gleda tu grozotu i naravno ne pada joj na pamet da u skorije vreme kupuje neki novi TV. Dakle gledace ga verovatno jos minimum 5, strasno.

Renne, ne znam sta si time hteo da kazes, ali od svih tehnickih sprava HiFi najmanje gubi na vrednosti starenjem...

Sto se tice novih surround audio standarda - Dolby TrueHD / DTS-HD Master ne znaci nesto preterano posto je DTS 1.5 Mbit za filmove i vise nego dovoljan, a podrzavaju ga uredjaji stari 10-ak godina. Za muziku je druga prica, ali muzika je po prirodi stvari stereo, tako da je bespredmetno pricati o visekanalnom lossless-u. I TrueHD se moze dekodirati i poslati kao PCM signal ili analognom konekcijom na te iste matore sprave...

Daj mi matoru Yamaha-u RX-Z1 koja ne zna ni za kakav HDMI i slicna cuda i pevacu od srece... :)

MIslio sam na to da novi tv uređaji ne daju ništa novo, samo nalepnice.
Možda sam pogrešno shvatio tu rečenicu

Kad sam rekao "muzika" mislio sam na HIFI.

3500 maraka u faber hifi stereo sistemu iz devedesetih i dalje mami uzdahe :shock: cak i kod laika

A 3600 maraka u jvc TV....vrhu tada danas je :trust: "u cemu je razlika od kineza"?
ili da ne govorim o ciglama bacenim na sony super trinitron... danas je to totalno smesno. Za SD tv signal jeste neprikosnoveno ali je bezveze porediti sa danasnjim televizorima.

Sto se tice HT sistema tu je Delija vec objasnio.

Moja koleginica je kupila Samsung LCD 37" pre 2 godine na nekoj akciji ( verovatno neki model od ko zna kad ) pukla 100.000 a slika je blago receno odvratna. Dve godine gleda tu grozotu i naravno ne pada joj na pamet da u skorije vreme kupuje neki novi TV. Dakle gledace ga verovatno jos minimum 5, strasno.

Tako ćemo pričati i mi za dve godine za nekoga ko je danas kupio LCD :-devil-:

eto zasto sam cekao 69 strana /lep broj / da se ukljucim u diskusiju.

koj je najbolji uredjaj /LCD - treba mi za HTPC / od 40+ inca , za najmanje para ?
najmanje para znaci oko 50k / ostalo , iz svega prilozenog smatram porezom na B&O , burzoaziju i oligarhe /

pitanje jasno. nadam se .

Za te pare nema LCD-a koji valja. Za malo vise plazma, a LCD tek za nekih 70000 - recimo Samsung 40b530.

Za te pare nema LCD-a koji valja. Za malo vise plazma, a LCD tek za nekih 70000 - recimo Samsung 40b530.

Slazem se. Nikada ne idite ispod samsungove serije 5, kao sto uvek pominjem. To je po meni neki minimum koji treba da se kupuje. Neko ce da pomene LG sad, ali tu se ipak ne bih slozio. Da zanemarimo cenu, samsung i sony su vrh lcd tehnologije dok ostali kaskaju za njima.

ma on nece da placa porez i tacka :d

Pozdrav, i jedno pitanje.

Uzeo sam 40b651 i ocigledno je TV u onom "shop" modu posto mi stalno vraca podesavanja na staro. Kako da ga prebacim u "home" mod ili kako se vec zove?

Unapred zahvalan.

Pozdrav, i jedno pitanje.

Uzeo sam 40b651 i ocigledno je TV u onom "shop" modu posto mi stalno vraca podesavanja na staro. Kako da ga prebacim u "home" mod ili kako se vec zove?

Unapred zahvalan.

Odes u meni, pa Setup, pa nadjes gde pise Plug & Play i tu imas da biras Home ili Store mode. Tako je barem kod mene na A656, ali ne bi trebalo da je drugacije kod tebe.

Odes u meni, pa Setup, pa nadjes gde pise Plug & Play i tu imas da biras Home ili Store mode. Tako je barem kod mene na A656, ali ne bi trebalo da je drugacije kod tebe.

Hvala na brzom odgovoru ali kod mene ne postoji opcija da biram home ili store mod.
Mislim da sam cuo negde da ima nacin kako da se stavi u home mod.

Pozdrav.

Kako da startujem plug&play da bih mogao da biram home mod?

Hvala.

Heh pa rekao sam ti. Klikni dugme TV/DTV na daljinskom. Odes u Menu. Nadjes submenu Setup. Tu nadjes opciju koja se zove Plug & Play. U njoj prvo namestas menu language, pa te onda pita za Store Demo ili Home Use. Posle ide country, pa onda skeniras kanale, pa datum i vreme i to je to.

tocno je da necu da placam porez.

turci su uzimali desetak /10% /, a ovi sad 18 % ... nego , to na stranu.

a sta vi mislite, kao strucnjaci koji su se kalili i prekaljivali na 69 strana ozbiljnog foruma o

TOSHIBA 42X3000PG
, ima za 50k

@svetaPA

Imao si na 68 strani odgovor u mom postu.
Stisnes volume minus ili volume plus na TV-u(ne na daljincu),kad se pojavi volume bar stisni menu i drzi 5-6 sekundi,prebacice ti sam na home mode.Tako je bar kod mene,probaj ne kosta te nista.Pozz

Heh pa rekao sam ti. Klikni dugme TV/DTV na daljinskom. Odes u Menu. Nadjes submenu Setup. Tu nadjes opciju koja se zove Plug & Play. U njoj prvo namestas menu language, pa te onda pita za Store Demo ili Home Use. Posle ide country, pa onda skeniras kanale, pa datum i vreme i to je to.

Ok, nasao sam ali kad udjem na plug&play opciju trazi mi pin od cetiri karaktera a ne znam koji je pin.

Pozdrav.

0000 :)

Jel se dobija uopste stampano uputstvo uz taj TV? :)

Sve lepo pise od a do sh :)

Ok, sve reseno.

Nego ako neko zna (i ako ga ne mrzi da postuje) kako da ovaj b651 podesim za maksimalni kvalitet slike neka kaze, bio bih jako zahvalan.

Pozdrav.

@svetaPA

Aj budi dobar ( i ako te ne mrzi )pa napisi na koji nacin si resio problematiku da i ostali ljudi koji imaju takav ili slican problem rese to kod sebe.

@svetaPA

Aj budi dobar ( i ako te ne mrzi )pa napisi na koji nacin si resio problematiku da i ostali ljudi koji imaju takav ili slican problem rese to kod sebe.

Ako mislis na home mod, znaci plug&play onda pin 0000 i onda biras koji mod i do kraja sve je jasno.

Upravo sam setovao prema HDTVtest sajtu i sve ok.
Jedino jos firmware da update-ujem o to je to.
Za sada imam minimalno probijanje u donjem levom i desnom cosku ali jako slabo.
I nasao sam 2 mrtva piksela:mad: ali sve je ok;)

Pozdrav.

@svetaPA

Da,da mislio sam na home mode.Zaista mi je zao sto cujem za mrtve pixele,inace za moj pojam to je izuzetan panel koji ti imas.Nek te lepo sluzi :)

Moj panel je SQ04, i stvarno je slika ekstra dobra. Kada odradim firmware verovatno ce biti i bolja.

Pozdrav.

Jel to onaj sa akcije?
Ajde kada sve to podesis ako mogu neki utisci o TV-u i slike.

Ma utisci su neverovatni. Imam ga već mesec dana i svaki dan se sve više oduševljavam. Jednostavno treba videti sliku, naročito HD kanale, fudbal izgleda fenomenalno.
Plejer je takođe odličan i super radi posao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno