Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@zava1974
Jesi ga uporedjivao pri kupovini sa b450? POsto se lomim izmedju ta dva, nije mi mala razlika 10k..... Takodje planiram 50"
Jesi siguran Delija da i 430tka ima SRS TruSurround HD?

Pardon sto ulecem na mesto Delije ali sa slike se vidi da 430 nema SRS TruSurround HD, a i da ima bas ti mnogo i ne znaci.

A ako zelis detaljno da vidis sta ima a sta ne pomenuti samsung tv lepo odes na samsung.com i izaberes latvia jer je sajt na engleskom i imas sve modele kao i kod nas (osnovne verzije).

I na tarabi pise P, pa ljudi ne lome K :d

Hocete da vam slikam meni u kome se ta totalna glupost nalazi? :)

Elem, sto se tice filter bright-a i anti reflex-a, nisam mogao uporedo da vidim oba TV-a posto sam 430-tku pazario u Tehnomarketu, a 450-tku sam gledao u Novelu (65000 din, lopovi :S: ), ali mogu da kazem da po meni ne vredi te pare ni pod razno. Naravno, pogledaj sam pa proceni.

Jos malo su pogresili u katalogu. Opcija se zove TruSurround XT a ne HD heh :D
Slazem se, nije nista posebno ali sluzi necemu naravno, ne bi postojala bezveze.

Evo sa tarabe informacija koga zanima sta radi TruSurround XT.
http://www.orionstudios.com/D5/Introduction_to_TruSurround_XT.htm

Nisam bio u prilici da pustam 5.1 zvuk kroz zvucnike sa tv-a. Realno, ko kupuje plasmu ili lcd bi trebalo da se ispruzi i za kvalitetan 5.1 surround ili barem na primer logitech x-540 ako kacite tv sa kompom.

@Gizmor
Zove se TruSurround HD...tako pise kod mene u meniju.

@rastafarian
Uporedjivao sam 430 i 450 oko sat vremena.U stvari otpakovao sam 430 nov koji je imao oznaku panela kao i onaj otvoreni koji mi se svideo.Paneli su bili identicni.Rekao sam prodavcima da moram da probam ovaj novi sto hocu da kupim,otpakovao ga do pola i gurao po radnji od jednog do drugog TV-a.Zamolio sam prodavca Milosa da bude ljubazan i donese mi dva blu-ray plejera i dva diska sa promo materijalom.Doguram 430 do nekog TV-a i zajedno sa suprugom u isto vreme pustimo promo materijal na razlicitim modelima.Na taj nacin sam u nedelju uporedjivao jedno 6 sati razne panele.Nisam nikako mogao da dobijem bolju sliku na modelu ps-50B450 kao ni na ps-50B530 koji je full HD.Sa modelom 530 sam se zezao skoro 2 sata u nedelju.Apsolutno nisam primetio nikakvu razliku izmedju full hd 530 i hd ready 430 modela.Ni iz blizine od samo metar.Pitao sam svoju zenu koja nije znala koji je full hd gde je ostrija ili bolja slika i da li ima neke razlike.Rekla je da su obe slike veoma dobre i ostre samo je razlika izmedju 430 i 530 bila kao da si na 430 ukljucio dinamic a na 530 standard mode.Tolika je bila tamnija slika na 530.Nisu pomogla ni podesavanja skoro na max.Definitivno je bio bolji 430.A kad sam uporedio sliku izmedju 430 i 450 slika na 450 modelu je bila nekako zamucena i vukla je po malo na neku oker boju.Ne bi se videlo iz aviona ali odmakao sam se vise od 5 metara i bilo je evidentno.Takvu sliku malo zamucenu koja vuce na oker video sam na modelu 430 u TM-u u Delta C. pre nedelju dana.Nisam primetio ni neku razliku zbog filtera i to sam gledao,eventualno mala razlika u korist 450 modela je kad stanes sa strane.Stvarno deluje kao da je za nijansu bolji ugao vidljivosti.Nije mi se davalo 10k dinara za losiju sliku bez obzira sto za prednosti ima 1+ HDMI Anynet,filter....jednostavno ne.

A,da,umalo da zaboravim:Model koji me je oborio sa nogu je LE-46B651.Kakva slika ljudi moji,zaista neverovatno.Kakvi detalji.Ali nikako mi nije prijalo da gledam taj panel duze od 20 minuta.Izlazio sam i napolje da spalim cigaru i odmorim oci,nista i dalje isto.Pa sam dosao sutradan i pravo do njega,opet isto i tako sve do nedelje dok nije pala konacna odluka.Ne prija mi i gotovo.Imao sam do pre dva dana budzet od oko 166k dinara i mogao sam zaista da biram,nije mi novac predstavljao problem ali zaista,izabrao sam model koji mi prija oku i koji je odlican po svemu (nije savrsen jer nije full LED :p) i kosta 76k din.Danas sam uzeo za ostatak novca Popcorn A110 i mkv-ove koje imam na externom izgledaju fenomenalno na ovom TV-u bez obzira sto je sve podeseno na 50% i u movie modu.Tako da dobro razmisli da li zelis da das +10k din.Licno smatram da ne vredi.Kao sto nikad ne bi dao 300k za neki full LED.Mozda kad bi dnevno zaradjivao 500e ,ovako mislim da je 150k max maximuma za TV koji zelim za sebe.

Poslednja izmena:
Nisam bio u prilici da pustam 5.1 zvuk kroz zvucnike sa tv-a. Realno, ko kupuje plasmu ili lcd bi trebalo da se ispruzi i za kvalitetan 5.1 surround ili barem na primer logitech x-540 ako kacite tv sa kompom.

Ja sam probao čisto experimenta radi (imam 5:1 inače) i zvuk je kudikamo kvalitetniji nego sa isključenim. I odlično se oseti "srednji" zvučnik.

Rekao bih da to cudo radi samo kada radi sa internim zvucnicima, tj. cim se izaberu externi sve opcije, ukljucujuci ovu, se "zasivljuju" u meniju...

@zava1974
Hvala na pomoci!

Rekao bih da to cudo radi samo kada radi sa internim zvucnicima, tj. cim se izaberu externi sve opcije, ukljucujuci ovu, se "zasivljuju" u meniju...

Da, valjda je to i poenta ko nema externe zvučnike da ima što bolji zvuk.

@Gizmor HD

Cini mi se HDa je tako :D.Salim se,trebalo bi da je malo povecan "frekventni raspon" tj ucestalost da bi se poistovetio sa zvukom koji je malo bolji od obicnog CD quality na 128kBit/s.Ovaj bi trebalo da pruzi 192kBit/s u odnosu na XT.Morao bi malo da se podsetim tih stvari :)

@Delija

Tako je.Nema unutra dekodera tog tipa koji bi dali digitalni ili analogni zvuk out, do nekog recimo risivera koji to nema.Na internim zvucnicima pravi surround zvuk i produbljuje bas verovatno multiplicirajuci stereo i sa delayom postize koliko toliko okruzujuci zvuk.Provericemo cim nadjem vremena.

@rastafarian

Molim i drugi put.

Ma ti zvucnici na Samsung-u nisu ni za... :)

BTW, dobrog surround zvuka nema ni za 1000 evra, ali to je vec neka druga prica... :)

Zato ja preferiram dobar stereo zvuk ;)

Nema ni dobrog stereo zvuka bez 1000 evra :D

Ali ima veoma solidnog, za filmove i slično.

Kaze u uputstvu sledece: "SRS TruSurround XT : TruSurround XT is a patened SRS technology that solves the problem of playing 5.1 multicannel content over two speakers."! Koliko znam engleski to bi znacilo da on sve 5.1 audio delove pretvara u 2.0 ili ti stereo a ne da pretvara stereo na eksterne 5.1 zvucnike.

Naravno da je tako, kao oni HT.

Kaze u uputstvu sledece: "SRS TruSurround XT : TruSurround XT is a patened SRS technology that solves the problem of playing 5.1 multicannel content over two speakers."! Koliko znam engleski to bi znacilo da on sve 5.1 audio delove pretvara u 2.0 ili ti stereo a ne da pretvara stereo na eksterne 5.1 zvucnike.

Da quotujem sebe:
@Delija

Tako je.Nema unutra dekodera tog tipa koji bi dali digitalni ili analogni zvuk out, do nekog recimo risivera koji to nema.Na internim zvucnicima pravi surround zvuk i produbljuje bas verovatno multiplicirajuci stereo i sa delayom postize koliko toliko okruzujuci zvuk.Provericemo cim nadjem vremena.

Objasni mi kako si ti shvatio ovo sto sam napisao gore?

Ja cu malo objasniti...
Prva recenica kaze da TV nema dekoder koji bi digitalno ili analogno prosledio (ne obradio) dobijeni signal 5.1 sa nekog filma na neki risiver koji eventualno to nema pa da moze da se dobije na taj nacin 5.1.Mozda nesto moze preko optike treba da se proba,nisam siguran.Druga recenica kaze sta on radi sa dobijenim signalom 5.1 sa nekog filma...podvukao sam...
Da preformulisem.Pretpostavljam da ta tehnologija "govori" levom da svira front levi ,rear levi sa odredjenim delayom i deo spektra centralnog zvucnika koji bi trebalo da ide ispred ovih (bez delay-a) da bi se u sastavu desnog koji radi isto to dobio zvuk centralnog i ostalih zvucnika u sistemu kao da posedujemo surround sistem zvucnika .Valjda sam dobro pojasnio.Pozdrav.

Poslednja izmena:
Jel treba obratiti paynju na oznaku panela mozda pri kupovini ili su svi isti? Posto 430tka nema vga odn PC ulaz pretpostavljam da je povezan preko hdmi, jel vam tu ok slika? Naravno samo me interesuju neki video sadrzaji ne desktop.

Tehnologija brzo napreduje. Najvise se para gubi kupovinom top proizvoda. Pitanje je koliko ti je novac bitan i koliko ga imas na raspolaganju.

@rastafarian

Nisu svi isti.Najbolji je onaj koji se tebi najvise dopadne.Nadam se da si procitao da sam trazio neotpakovan TV sa istom oznakom koja je bila na panelu TV-a koji mi se svideo u radnji.Sto se tice gledanja preko HDMI-a nema razloga da ti slika bude losa.DVI na HDMI adapter na grafu ,kabl HDMI do TV-a i ukljucis u HDMI/DVI ne u onaj sto pise samo HDMI i sve ok.

@LazaNS

Bogami kako ovi galame da pogledam ja malo bolje da nisam uzeo slucajno 3D plazmu.Imam utisak po njihovoj prici da je ta tehnologija tu vec decenijama samo eto sad je izasla na videlo.ne mislim nista lose,daleko od toga,daj boze da od sledece nedelje pocne prodaja ovih televizora za neke normalne cifre tipa 1000-1500e.Ako tako bude poklanjam moju plazmu nekom sirotistu i na rate uzimam 3D TV.

Poslednja izmena:
Dok se sve ove tehnologije omasove i pojavi adekvatan video materijal za njih dosadice vam bilo koja plazma ili LCD. Da ne pominjem da svaka nova tehnologija treba da prelezi "decije bolesti".
Po meni je naj gore prosao onaj koji je se zaleteo i kupio prvu generaciju LCDa ili plazmi i pukao veliku kintu.

3d televizija ce da zazivi isto kad i na primer virtuelna kaciga u pc oblasti, znaci nikad, ili drugacije receno ne tako skoro. Postoji granica u komforu koju ljudi nesvesno ne zele da predju. Voleo bih ja da probam kacigu, ali je ne bih kupio i stalno koristio, voleo bih da vidim 3d tv ali ne bih zeleo da je imam u kuci.

To je vrlo diskutabilno...

Taj koji je puk'o velike pare znaci da ih i ima + par godina je uzivao gledajuci taj isti TV, a sad ce (ili vec jeste) opet kupiti neki nabudzeni TV i bolece ga prolece :)

Sta ce ti pare ako ih ne trosis? ;)
Pitanje je samo sta nekoga cini srecnim. Ja cu uvek (kao sto sam i sada :)) dati 4-5 puta vise para za ozvucenje nego za TV i nikad se necu pokajati zbog toga :,,: To je sve cisto individualna stvar...

Poslednja izmena:
To je vrlo diskutabilno...

Taj koji je puk'o velike pare znaci da ih i ima + par godina je uzivao gledajuci taj isti TV, a sad ce (ili vec jeste) opet kupiti neki nabudzeni TV i bolece ga prolece :)

Sta ce ti pare ako ih ne trosis? ;)
Pitanje je samo sta nekoga cini srecnim. Ja cu uvek (kao sto sam i sada :)) dati 4-5 puta vise para za ozvucenje nego za TV i nikad se necu pokajati zbog toga :,,: To je sve cisto individualna stvar...

Naravno, neko je ljubitelj kvalitet zvuka, neko ljubitelj kvaliteta slike. Ljubitelj oba je teska burzujcina :D

... dodas li na to i dizajn -----> B&O (burzoazija i oligarsi) :d

Ali gledajte da oni sto su pukli kintu na pioneer-a jos pre 4 godine i dalje gledaju bolju sliku nego 90% onih koji danas kupuju tv a bojim se da ce tako ostati barem jos dve godine.

LX5090 je izasao 2008 na cesu a od njega je jedino panasonic V bolji i to u 600hz za koje mi treba oko sokolovo ili fotoaparat od "cigle evreja".

LX 508 je jos uvek pojam za 90 % tva (dzaba sto imaju fullhd kad ih ubija sa slikom).

A500 ce da bude krajputas jos dosta vremena.

Sve u svemu bolje je dati pare za muziku jer sve sto novo izbacuju su jedna vise nalepnica na uredjaju koju ni ne zelis da skines jer neces znati za sta su te odrali :p

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno