Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Elem, ne znam koliko je bitan Filterbright, posto videh na par mesta na netu da su ljudi rekli da ne sluzi nicemu. Moze neko da iznese utiske iz prve ruke.

Pa upravo to me interesuje. Znam da je bilo reci o tome pre par strana ali kao sto delija kaze ako neko ima iskustva sa tim...

Ala si sam sebe... :D Pa oba su modeli za 2009. godinu :)

Nisam. Citaj malo Delijo :) . Odgovor je bio na pitanje:

U cemu je razlika izmedju b430 i b450 plazmi?
U metro-u b430 kosta 53700 dinara sto mi deluje dosta primamljivo.
Koliko je b430 kvalitetniji tv od a410 plazme,tacnije isplati li se doplatiti 6000 za noviji model?

Kako ne sluzi filterbright nicemu? Nije utisak iz prve ruke ali:

Nisam licno video, ali evo objasnjenja sta FilterBright radi:

"FilterBright is a powerful anti-reflective film that absorbs external light and transmits internal light, thereby increasing the contrast levels and preventing unwanted reflection. In bright daylight, FilterBright creates high contrast with pure black to show clearer image details and generate superb industry-leading dark area representation."

Imas ovde sliku kolika je refleskija na starom A410 http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1806980&postcount=256 mada sigurno nije toliko u stvarnosti.

Meni ne izgleda kao da ne radi nista, to jest ne verujem da prodaju slamu za 10k vise. Refleksija je ista kao na starom A410 i koliko vidim iz slika ekran je bukvalno ogledalo hehe. Ja bih dao tih 10k vise sigurno da se tako nesto umanji.

:)

Nije 10k, vec 6k, ali ne znam gde da nadjem b450 u Novom Sadu.

Ako se ne varam bila je jedna 50B450 u Tehnomarket-u a sad gledam ponudu ima na njihovom sajtu 42/50B430 za 54.000/77.000rsd

Upravo tako...

Skapirao sam iz ove neprestane rasprave da je B6xx B7xx serija Samsunga dobra.
Sto niko ne pominje LG-a? jel ima neko da kaze utiske na neke serije?

Jerry ja sam pre par meseci uzeo LG PG 81 plazmu i sve što ti mogu reći je da sam jako zadovoljan ovim televizorom.Poredio sam sliku ovog televizora i još nekih modela i nisam primetio neku bitnu razliku u kvalitetu slike.Ono što ovaj televizor ističe od konkurencije jeste da ovaj LG poseduje dva tjunera tj sliku u slici tako da televizor možeš podeliti na dva dela i gledati dva program u isto vreme kao i hard disk od 80 gb.Meni je tipičan lg-ijev odlično urađen sa mnogo opcija.
Sve u svemu i ranije sam imao prilike da koristim Lg televizore i nikada nisam imao problema sa njima.Moje mišljenje je da LG u istoj klasi TVa nudi više od Samsunga i ostale konkurencije.

Pazario sam skoro Samsung LE40S62BX, da li sam napravio dobru kupovinu? Pre svega sam ga uzeo zbog manjka para za ista skuplje.
Moze li mi iko dati nesto vise informacija o samom TV-u?
Prednosti i mane?
Preporuke oko podesavanja TV-a? Koristicu ga sa obicnom antenom, DVD rekorderom i Playstation 2, ako to nesto znaci.
Televizori zaista nisu moj fah, nije sramota pitati. :)

Unapred zahvalan. :)

Naravno da nije sramota pitati ali mislim da je trebalo da pitas pre kupovine.Taj model je star 3-4g.
Koliko si ga platio?

Platio sam ga jako jeftino, uzeo sam ga polovan. Godinu dana star. Jako malo radio.

Edit: Inace, da sam uzimao nov i da sam trebao da potrosim 50-80k dinara, definitivno bih pitao. :D Ovo se sigurno isplati, ali me zanima koliko. Pa ako bi neko mogao da odgovori na moja pitanja, bio bih zahvalan. :)

Poslednja izmena:
Nisi odgovorio na pitanje, nečije malo može biti nekom mnogo :D

Nisam. Citaj malo Delijo :) . Odgovor je bio na pitanje:

Kako ne sluzi filterbright nicemu? Nije utisak iz prve ruke ali:

Meni ne izgleda kao da ne radi nista, to jest ne verujem da prodaju slamu za 10k vise. Refleksija je ista kao na starom A410 i koliko vidim iz slika ekran je bukvalno ogledalo hehe. Ja bih dao tih 10k vise sigurno da se tako nesto umanji.

Gizmor je u pravu. Naravno da nesto radi, prvenstveno umanjuje reflekciju koja je i na B450 dosta ocikledna u jako osvetljenom dnevnom svetlu, mogu misliti kakva je na B430 bez filtera. U zatamljenim prostorijama razlika bi bila mnogo manja ili nikakva ali verovatno percepcija dubine crne i boja ce biti malo drugacija izmedju dva modela upravo zbog filtera.
Takodje po spesifikacijama na raznim Samsung sajtovima ima razlike u potrosnji struje, ali intresantno u nekim drzavama kao Nemacka

http://av.samsung.de/produkte/detail2_specs.aspx?guid=3613e45a-7c1a-428a-91af-cd374a03d45d
nema razlike 240W max i B430 i B450

dok recimo na Madjarskom sajtu

http://www.samsung.com/hu/consumer/...e=plasmatv&model_cd=PS42B430P2WXXC&fullspec=F

pise 330W max sto je indikacija da nisu svi B430 isti i verovatno razlika nije samo u filteru.

Problem može biti što 450 nešto baš i nema u prodadbi.

...sam lud ili je B450 kao i 430 model iz 2009?

Oba su iz 2009.

Uh hvala,ja mislio da sam lud!

Platio sam ga jako jeftino, uzeo sam ga polovan. Godinu dana star. Jako malo radio.

Edit: Inace, da sam uzimao nov i da sam trebao da potrosim 50-80k dinara, definitivno bih pitao. :D Ovo se sigurno isplati, ali me zanima koliko. Pa ako bi neko mogao da odgovori na moja pitanja, bio bih zahvalan. :)

Ajde napisi nam koliko je to "malo".

Zar je vazno? Svrha mog posta je bila da se informisem o tom TV-u, i krajnje je nevazno koja je bila cena.

Moćićeš da puštaš HD filmove kako god da ga povežeš i podesiš :)

A rezolucija? :) I sta je bolje?

Hvala.

Poveži ga HDMI kablom. Rez je 1360

A koja scena danas, šetam sa devojkom malo po Delti, i reko ajd da uđem u Tehnomarket, da vidim šta ima od plazmi, i naletim na Samsung 42-B430, oduševio sam se slikom, baš mi se svidela, pogotovo što je stajala pored neke nabudžene ultra full hd džidži midži 46", i iskreno, lepša mi je slika bila na B430, ovamo su se pojavljivale neke kockice i mrvice oko kose i lica nekih manekenki (pošto je bio pušten neki promo materijal), dok je na B430 sve izgledalo sjajno, boje su super, sve mi je nekako prirodno i prijatno, baš mi se svideo. A pogotovo što ispod njega piše 53.990 din, a pored ove druge nešto tipa 180.990... U tom trenutku šaljem Deliji poruku, rek'o video sam B430, kupujem sigurno, on vraća "evo i ja u šopingu u TM", i uze čovek B430 :D Sad samo još ja da kupim, nadam se uskoro, ali bar znam koji ću :)

I ja danas bio na istom mestu i isti materijal sam gledao :)
Utisci - isti :D

Da li je B430 dobar izbor za gledanje SBB kablovske (eventualno D3) 95% vremena i poneki DVD/DivX film (preostalih 5%)?! Nije u planu povezivanje na računar.

Poslednja izmena:
A koja scena danas, šetam sa devojkom malo po Delti, i reko ajd da uđem u Tehnomarket, da vidim šta ima od plazmi, i naletim na Samsung 42-B430, oduševio sam se slikom, baš mi se svidela, pogotovo što je stajala pored neke nabudžene ultra full hd džidži midži 46", i iskreno, lepša mi je slika bila na B430, ovamo su se pojavljivale neke kockice i mrvice oko kose i lica nekih manekenki (pošto je bio pušten neki promo materijal), dok je na B430 sve izgledalo sjajno, boje su super, sve mi je nekako prirodno i prijatno, baš mi se svideo. A pogotovo što ispod njega piše 53.990 din, a pored ove druge nešto tipa 180.990... U tom trenutku šaljem Deliji poruku, rek'o video sam B430, kupujem sigurno, on vraća "evo i ja u šopingu u TM", i uze čovek B430 :D Sad samo još ja da kupim, nadam se uskoro, ali bar znam koji ću :)

Potpuno isti slucaj.:)

Nego neko je pominjao neke bezkamatne kredite u TM a ja gledam bas na njihovom sajtu koji kaze ovo....

Kod:
Основне карактеристике Findomestic кредита:

Минимални кредитни износ: 8.000,00 динара
Минимално учешће: 20%
Рок отплате: од 6 до 36 месеци
Накнада: БЕЗ ДОДАТНИХ ТРОШКОВА
Начин отплате кредита: Лична уплата рате у било којој пошти или банци
Кредит индексиран у ЕУР
ЕКС: 15-30% зависно од типа кредита

ПРИМЕР: Рок отплате 24 месеци   ШПОРЕТ
Вредност робе: 20.000,00 RSD
Учешће 20%:4.000,00 RSD
Износ кредита: 16.000,00 RSD
Износ накнаде:0,00 RSD
Износ рате: 836,39,93 RSD
Укупно за отплату: 20.073,36 RSD

Znaci prema ovoj racunici ako sam dobro razumeo proizvod koji se kupi izadje skuplji za ucesce od 20% sto recimoza b430 tv od 54000 dinara izadje 10800 dinara.

E sad ovo je sve tacno ako sam ja to dobro razumeo a par strana pre procitah u ovoj temi nesto naucnofantasticno tipa finalna cena te izadje potpuno isto i na kredit kao i na gotovinsko placanje.

Ako se neko raspitivao ne bih bilo lose da da neku informaciju povodom ovoga.

Poslednja izmena:
Kao sto Vule kaze, pazaren 42b430. Za te pare puna kapa :,,:

Jedino, sad me ceka raskid ugovora za PTT ADSL i prelazak na Telekom ADSL zbog IPTV-a :S:

KDS kablovska mi je blagi uzas. Strani kanali jos i nisu losi, al' nasi... :wall:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno