Pa to svakako ali ja se ne mogu pohvaliti detaljnijim poznavanjem materije a ni prodavnice uslovima i izloženom ponudom pa pokušavam svesti uz pomoć foruma izbor na nekoliko modela koje bi onda pogledao detaljnije gde su već izloženi.
Full HD bi mi značio jedino zbog desktop rada na kojem mi stoje nepomične slike i satima pa ne bi uzimao Full HD plazmu a i izlazi mi van budžeta osetno pa ono što mene zanima je da li postoji alternativa po kvalitetu slike i cene u Full HD LCD segmentu ako ga neko poznaje Samsung PS-42B450 i Panasonic TX-P42X10E plazmama i da li ova druga vredi već pomenute doplate od 12.000din u odnosu na samsunga.
Predhodni postovi, pogotovu Gizmor su ti dosta detaljno objasnili sta je sta.
Ovo je subjektivno iskustvo i misljenje. Jednostavan odgovor na tvoju dilemu, sacuvaj 12K i upotrebi za nesto drugo.
Ja sam vec napomenuo u mojim prethodnim tekstovima sta mislim o recenzijama nasih takozvanih " profesionalaca" i da smatram da tvoje oci i samo tvoje oci konacnu odluku treba da donesu.Takodje sam spomenuo da sam se odlucio na B450 i ako sam na sve snage zeleo da uzmem X10 prvobitno.
Sve zavisi dali ti je dubina crne boje najkriticniji parametar tj. dali ces gledati TV u totalnom mraku. U tim uslovima i iskljucivo u tim uslovima X10 ce ti vise odgovarati jel ocigledno ima dublje crne ali nazalost i u tim uslovima ostali parametri su po meni losiji nego B450.U svim ostalim parametrima,preciznost boja,kontrast,ostrina,cistoca i jacina belih boja,sive skale i neverovatne fleksibilnosti podesavanja Game i individualnih boja, B450 je superiorniji TV.
X10 nije los ako ga gledas bez reference, izolovanog, i mnogi ce biti zadovoljni kvalitetom slike. Ali po meni B450 kao celokupni paket je mnogo bolja kupovina.
Kad sam ih ja posmatrao jedno pored drugog posle svih mogucih podesavanja,
SD materijal i SD DVD, slika na B450 je bila,zivlja i dublja. X10 je imao umornu sliku ako bih tako mogao da se izrazim. Na HD i BR materijalu razlika je bila manja ali je meni slika na B450 opet bila mnogo gledvidljivija nego X10. Akcenat je na "gledvidljiva"
Po recenzijama i generalno iz mog iskustva, Samsung uvek ima izrazene primarne boje, to vazi i za LCD i za Plazmu tako da nekim ljudima takva izvedba slike deluje neprirodno sto ja razumem, ali meni treba slika koja me stalno privlaci da je gledam. Zato postoje odlicne opcije u menu B450 da se to napravi po ukusu. Problem sa X10 je, ma kako probas da ispravis boje da bi se priblizile B450 em sto nemas opcije u menu a one opcije koje imas nisu ni priblizno B450.
Sve recenzije i forume koje sam posetio i citao ( englesko govorne) se slazu, da generalno, Samsung Plasme 2009 su veliki skok u kvalitetu slike dok su Panasonic plazme malo bolje ili na nivou 2008 modela, to se pogotovu odnosi na naj jeftinije modele.
Na kraju ti moras da odes u radnju kada budes spreman da kupis TV i odlucis koji prikaz slike tebi najvise odgovara.
Jedan savet za sve koji ma je neprijatno da pitaju prodavce da im daju remotni i da im dozvole da puste njihov materijal. Probajte ovo.
Nijedna radnja ili prodavac ne voli ako mu ljudi dodju i provedu 2 sata menjajuci slike, podesavati Tv da bi posle toga izasli i otisli da kupe TV u konkuretnoj radnji.
Zato treba da probas da ubedis prodavca/menagera da si spreman tog trenutka da pazaris u njihovoj radnji pa cak ako treba daj mu malu kaparu. U 90% slucaja kada znaju da ces definitivno kod njih nesto da kupujes, izaci ce ti u susret. Tako je bar na zapadu. A ako ne upali, onda odes u drugu radnju sa istom taktikom.
Inace za trenutne i buduce vlasnike B450 sta god podesavate nemojte Cell Light spustiti ispod 6 jel directno ima utucaja na dubinu crne boje i kontrasta.