Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
... A mi u Srbiji ko da imamo porez na nove modele, pa su oni cesto skuplji nego bilo gde drugde!!

vi ih makar imate, mi i nemamo novih modela :d i npr. ja u PG jos nisam vidio Panasonic plazmu, o novijoj neo-pdp seriji da ne pricam.

@ljubanve

mozda tu ima neka fora, mislim kao tipa klase i tako to. ili zemlja porekla. cini mi se da je Ceshka u TM-u?

davno je bila prica da za LCD panele imaju razlicite klase tako da je isti model mogao da ima razlicite cene i kvalitet(!), nazalost.

ne znam kakvo je stanje danas, najsigurnije je verovati svojim ocima valjda.

@joriq

Ако се распиташ на правом мјесту а то је Телемонт и ако тај дан нису устали на лијеву ногу можеш врло повољно да прођеш.

Kao buduceg kupca mene interesuje par stvari o plazmi i nadam se da cete mi pomoci.
Koji je odnos potrosnje struje izmedju plazme i LCD televizora?
Posto sam cuo od nekoliko prijatelja da plazma trosi mnogo struje i uopste se ne isplati uzimati je.
Nadam se da nije tako,posto sam cvrsto resio da je uzmem.
Unapred hvala na odgovorima

Plazme trose dosta vise struje od slicnih LCD modela,sve zavisi koliko cesgh ga korsititi i kakva bude cena struje kod nas u buducem periodu u smislu dal je to velika mana ili ne u odnosu na LCD.

Po meni sada trenutno i sa gledanjem Tva 5-6sati dnevno to je mali trosak da bi sveukupno uticao mnogo na odluku,ali svakako ne treba zanemariti.

Hvala na odgovoru.
Da li bi mi mogli preporuciti neku plazmu srednje klase,znaci najboljeg odnosa cene i kvaliteta trenutno na trzistu kod nas?

@joriq

Ако се распиташ на правом мјесту а то је Телемонт и ако тај дан нису устали на лијеву ногу можеш врло повољно да прођеш.

javi mi na PM kako da ih nadjem :)

Kao buduceg kupca mene interesuje par stvari o plazmi i nadam se da cete mi pomoci.
Koji je odnos potrosnje struje izmedju plazme i LCD televizora?
Posto sam cuo od nekoliko prijatelja da plazma trosi mnogo struje i uopste se ne isplati uzimati je.
Nadam se da nije tako,posto sam cvrsto resio da je uzmem.
Unapred hvala na odgovorima

Necu da kazem grubo ali prijatelj ti gresi ... trosi nesto vise ali nema to veze sa isplativoscu ... i kola trose goriva puno pa ih ljudi voze ... ;)

@Kir Janja

Ja sam probao na HD redy plazmi da poteram desktop i blago rečeno razočaran sam. Verovatno je to mnogo bolje na full hd plazmi ali nisam imao prilike da probam. Na hd ready plazmi izgleda kao kada na LCD monitoru staviš pogrešnu rezoluciju.

@kone789

Definiši srednju klasu. Ako ti nije mnogo 120.000 za 42 inča onda sigurno G10, ispod njega je X10 za 72.000. Modele ispod ne bih zvao srednjom klasom.

Flat panelu smo poslali mail oko testiranja jer nisu dobro izvrsili kalibraciju V10 modela;

1) Kalibrirali su sliku u Cinema umjesto u THX modu - najveci minus
2) Koriste opremu -colormetre koji nisu u stanju da dobiju tacna mjerenja dubine crne V10
3) THX mod kod V10 koji ima pomjerenu magentu je ispravljen sa novim firmwareom
4) Ostrina kod V10 je bolja pri svakom izvoru od SD do full HD-a
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=60&mo1=559&p1=5595&ma2=36&mo2=446&p2=5111&ph=16
5) V10 ima bolji prikaz crne, sjena i boja
6) V10 ima DVB-S (MPEG2 i MPEG4) tuner za razliku od B850

Poslednja izmena:
A sta kazete na lg 42 pq 2000?Vredi li to uzete?Onaj ga tamo nahvali kao da je najbolji na svetu:).A i slika preko kablovske je ok.

Panasonic je 72k a samsung 64k

Pa prije ici na b450 umjesto tog LG-a ako se nema novaca za X10.

Pa prije ici na b450 umjesto tog LG-a ako se nema novaca za X10.

a sta je sa tim lg-om problem,kad ga ne preporucujes?Ipak i taj samsung je skuplji za 7k,pa je verovatno zbog toga bolji,ali me interesuje sto ne lg?Meni je 60k plafon

Poslednja izmena:
Nije prijatelju problem u doslovnom smislu rijeci ali LG ima losiji prikaz crne kao i sjena i ima vidljivije fosforne tragove od Samsunga i Panasonica.

Ok hvala za info,a ovaj lcd koliko je para i da li vredi cemu samsung le-40 a456c?

Cijene zaista ne znam, to ce ti neko bolje odgovoriti sa ovog foruma ali taj model je entry level Samsunga i sigurno bi ti bolja kupovina bila plazma b450.

Pocetni modeli koji su kvalitetom prikaza najlosiji.

Ok,aj mi daj jos neki model,osim one samsung plasme,da mogu da potrazim,jer danas sam video taj samsung (lcd)sto je entry level i kosta preko 65k ,pa me cudi da je tako los,ako sta nadjem postavicu ovde da cujem vase misljenje.

LCD-ovi bilo kojeg branda koji pripadaju entry level grupi treba izbjegavati.
Samsung b650 je dobar lvd zbog manuelne kontrole ICFM-a.

Od plazmi tu su doslovno svi Panasonicovi modeli, U10, C10 i X10 modeli.

Nani sta mislis o ovom TV-u(pokretna ostrina, probijanje i tako to) UE55B7000WW , kada bi ga poredio sa recimo B680 plazmom?

Poslednja izmena:
To je Edge LED TV sa slicnim elektronickim mopdulom kao i B650 LCD, s tim da umjesto standardnog CCFL osvijetljenja koristi LED diode koje provode pozadisnko osvijetljenje sa rubova (Edge), pa je i losija uniformnost ekrana jer svijetlost nije ravnomjerno rasporedjena.

Nasao sam nedavno odličan klip i smion podvig tehnicara iz Italije koji uživo prikazuje kako Edge Led osvijetljenje izgleda iznutra;
Obratite paznju kako se svijetlost provodi preko Edge Led dioda preko cijelog panela.

http://www.youtube.com/watch?v=MMP_WLi3 ... r_embedded

U svakom slucaju B6xx i B8xx serija plazmi je bolja skoro us vakom aspektu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno