Ljanmi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.02.2006
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 7600
- Matična ploča
- Asus TUF B650M
- RAM
- 2x16 EXPO
- GPU
- Phoenix RTX 3080
- Storage
- 2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
- Zvuk
- Solo 6C
- PSU
- EVGA G3 1000W
- Kućište
- Lian Li Dan 3 Snow White
- Monitor
- LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
- Miš & tastatura
- DeathAdder V3 Pro Snow White
- Pristup internetu
- Optički internet
Ok boardslide, idemo redom...Rekao si da samo sacica ljudi na ovom forumu propagira plazmu...malo si zaokrenuo stvari, al` ajde...Elem, prva napravljena greska je testiranje tv-a pod jakim osvetljenjem, ali nije ni to toliko strasno...Nego idemo...
1. Koji si model hd ready lcd-a cenovno slicnog hd ready plazmi testirao. Odgovorno tvrdis da SD signal (SD, DVD, DIVX) bolje izgleda na LCD nego na plazmi istog cenovnog ranga? Znaci odvedi me u radnju gde je okaceno 20 televizora...U roku od 10 sekundi cu ti za svaki reci da li je lcd ili plazma po tome kakvu sd sliku daju.
2. Tvrdis li da su u kucnim uslovima boje na lcd zivlje i prirodnije od plazme, u cenovno istoj kategoriji
3. Tvrdis li da je ghosting apsolutno neprimetan na lcd, u cenovno istom rangu? Dakle recimo, neka R ili M serija samsunga, izuzmimo A...
4. Hoces da kazes da slika na full hd lcd izgleda ostrije od full hd plazme?
Ako je na ova tvoja pitanja odgovor DA, mislim da ne postoji iko ko se iole razume u materiju na ovom forumu ko ce se malo potruditi da procita neki tvoj post...
Nemo` se ljutis, ali 1 od 5 ljudi koji rade u radnjama za prodaju tehnike ZNAJU sta pricaju. Ostali prepricavaju specifikacije ili ono sto im je rekao kolega.
Dakle, na svetu imas dve grupe strucnjaka...prvi tvrde da je plazma u principu bolja kada se sve stavi na sto, drugi vec 5 godina da je plazma u principu bolja, ali da ce je lcd uskoro sustici...
Ja sam covek koji prilicno ceni svoj zaradjeni novac...I dugo vremena sam citao, citao, citao, gledao sta pruza najvise za ulozen novac. Isao sam sa tim da cu 70% gledati SD signal, 30% hd...Ali eto, zavrsilo se na tome da 95% gledam HD. I ni jednog momenta od kad sam kupio TV nisam pomislio da bi mozda bolje bilo uzeti 40` lcd za tih 45 000...
1) Plazma daje bolju sliku u SD-u, OK apsolutno tacno. Poredimo recimo y80(G11 panel) i recimo LCD A656. Pusti mene, ja gledam i HD ready plazme i LCD-ove zato sto volim da gledam i zato sto me interesuje i *potajno se nadam*
2) Zivlje sigurno jesu ali ne verujem koliko se to moze nazvati prirodnim.
3) Vidis juce sam *gledao* w4500 izmedju ostalog(proveo sam 3,5 sata u radnji) i nisam se previse interesovao za njega. Zasto? Boje su mu dosta lepe(ne kazem da nisam video lepse) ali mu ostrina nije u redu, nema tu ostrinu koju treba da ima da bi bio upotrebljiv kao multimedijalni monitor i dalje me nije interesovalo. Nisam stigao da testiram odziv jer nije ispunjavao uslov ostrine. Sta ce mi najbrzi panel ako slika nije ostra(y80 je jos mutniji, ne mnogo ali jeste vidno - znaci svako moze da primeti razliku a ne samo oni sa nadarenim ocima) . Nisam stigao da pogledam sve relevantne modele LCD-a da bih mogao da kazem ali generalno sigurno da LCD ima ostriju sliku. Probao sam i LG 52" LCD i nisam zapamtio ni model jer nije bilo potrebe u smislu nije nista posebno - 166k mislim da je kostao. Ono sto je bitno za taj LG je da nije nista nesto losiji os Sony-a koji je kostao 223k. Jako slicne performanse(boje, ostrina, kontrast) a odziv nisam merio jer su neupotrebljivi kao multimedijalni monitori zbog najvaznijeg faktora - OSTRINE. Znaci gledam redom da bih nasao TV za sebe i bio zadovoljan kupovinom i to sa velikom dozom realnosti, ne padam na reklame, visoke cene i kojekakve gluposti a ne zbog toga da bi se prepucavao sa onima koji su kupili vec TV i brane to sto su kupili(ne znam samo odakle toliko psihicke snage da ljudi rade to sto rade, razumite mene - ja nisam kupio jos svoj TV i treba da zunem dosta kesh-a za to a onaj ko je vec kupio, mislim svasta zar gubi vreme ovde braneci nesto sto je apsolutno nerealno danima iz ja stvarno ne razumem kojih razloga moze jedna zrela formirana licnost da radi ovakve stvari koje su primerene deci uzrasta 3-12 godina). Ljudi nisam ovde da bih nervirao druge clanove, zaista necu takav efekat i maximalno se trudim da se sto kulturnije izrazavam ne bi li uvredio nekoga. Kada nadjem ostrinu kod panela onda cu da provedem dosta vremena sa njim, trazicu "dlaku u jajetu" ali za sada nisam zadovoljan ni jednim LCD-om a jos manje plazmom za DIGITALNI SIGNAL A ZA ANALOGNI JE PLAZMA MAJKA(koji me *by the way* apsulutno ne interesuje). Polako gde toliko zurimo. U WEG-u sam pogledao sve sto me interesuje, na redu je TEHNO MARKET
4) Mare objasni mi jednu stvar - kako moze nesto sto ima mutniju staticnu sliku(desktop, word) kao sto je plazma da ima ostriju sliku u pokretu(motion). Mislim ako mi ovo objasnis i ubedis....neka me odmah pregazi tramvaj.
Slazem se da je lepo dosta citati i sam dooosta citam(nekada i 20 sati u toku dana
Momci iz WEG-a kazu:"Nek dodje i nek nam pokaze u cemu je to plazma bolja", gotovo sa osmehom na licu. Ja se nikome ne smejem ali danas cu da razgovaram sa njima u vezi telefona pa zovite ako ne verujete. Ako neko od vas poznavaoca i strucnjaka za plazmu dobre volje neka dodje i podesi Panasonic 46" y80 kako treba i *OTVORI NAM SVIMA OCI* - platicemo gorivo. Ovo nije provokacija i nije zawebancija, mrtav sam ozbiljan.
Za naše uslove i našu televiziju ako baš hoćete da budete u trendu plazma je A must have. Jedino što me odbija je potrošnja struje al' šta da se radi.![]()
Slazem se u potpunosti ako ti ne sluzi kao monitor a ako sluzi plazma nema sta da trazi pored modernog LCD-a.
Poslednja izmena: