Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Thierry Henry nisam ja snimao :p , snimak sam nasao na youtube- u . Nemam pojma ko ga je snimao niti me je interesovalo vec je interesantna razlika koja je slicna onoj kada stavis 2 tehnologije jednu pored druge. Thierry Henry kako bre pristrasan, samo mi kazi da ti ne vidis razliku i da ti nista nije cudno sa plazmom u poredjenju sa LCD-om??? Ono kao bledja slika, slabiji kontrast i ostrina(mada se ona samo nazire zbog loseg snimka). Razlika je OcIgLeDnA i bas je najslicnija onoj kada odes u radnju. Pa i prodavci su onda slepi i ne vide belu macku, nego pusti sad to. Dizem ruke do ujutru kada idem u WEG pa cu da prenesem svoje utiske. Najcudnija stvar kod panela je ta sto je ovde stvar vrlo ocigledna i ne moze da bude subjektivna a opet neki od nas vide razlicito. Necu da vredjam nikoga da ne zna da gleda i ne kazem to. Nije da vam ne verujem, da ne verujem ne bih sebe cimao jer ja nikakve dileme nisam imao pre vasih hvaljenja plazme. Jako cudno zar ne?

Ah ok izvinjavam se onda, ali opet necu da kazem da "nema" razlike ali malo je smeshan video da bi se komentarisalo razumes?
Ja od kako je tast uzeo Z seriju Sony-ja sam bas odlepio za LCD pogotovo kad sam video kako radi kao monitor extra. Pritom jos uvek nisam sam testirao plazmu mada bih voleo, ali kod ortaka sam igrao i gledao par stvari. Kad se namesti plazma je mnogo dobra slika ne mogu da gresim dusu.
Na Sony-iju HD stvari mnogo dobro izgledaju, SD je ok, avi filmici pristojno ocekivao sam mnogo goru sliku ali mi se dopada.
Ali evo ja da mogu da biram sada bilo bi ili onaj philips LCD(zaboravio sam ime modela) koji ima najlepsu sliku kako kazu strani forumashi ili Pioneer plazmu. E sad ovo sto sam naveo je sve preko 4000$ pa na vise nazalost.

Ja jesam mozda malo dosadan ali i dalje, od onih koji potenciraju neku stranu, niko nije rekao gde je uporedjivao u isto vreme kvalitet slike sa vrhunskog izvora na plazmi ili LCDu. Slike sa Youtuba su, blago receno, smesne za takvu vrstu poredjenja. Dakle, molio bih vas da prestanete sa raspravom dok sami, sa svojim ocima uzivo, ne utvrdite cinjenice.

Na zalost Nani, hdtvtest vise ne radi (makar tako izgleda posto nisu nista objavili vise od 3 meseca).

ne znam dal je vec pomenuto, ali primetio sam da je (kod nas bar) tesko naci fullHD plazmu a da cena nije mnogo visa od LCD. skoro sve su 'HD ready' :/

Na zalost Nani, hdtvtest vise ne radi (makar tako izgleda posto nisu nista objavili vise od 3 meseca).

Zato sto od tad valjda nije nista novo izaslo, a i oni ne rade review cim izadje nego cekaju malo.

Ljudi koji znaju sta kupuju ne obracaju paznju na te mitove, ali posto ima vise laika nego strucnjaka situacija je takva kakva jeste. Plasma sigurno nece propasti, ali ni nece biti prodavanija od lcd-a.

Sto se tice full hd plasmi ima 42py80 u technomaxu za 105k i 42py8 za 87k sto mi zvuci prilicno dobro.

Ma imas da nadjes Panasonic PY seriju full HD u maltene svim prodavnicama Tehnomarketa, Megastoreres El, WEG... a cak ni cene nisu narocito jake.

Problem je sto gotovo sve modele imaju po jedan komad, izlozen, "tek sto smo ga raspakovali" (mada isti taj vidjas vec mesecima u radnji).

Ja upravo trazim da pazarim 46' ili 50' i samo sam na jednom mestu nasao zapakovanu PY80, ali u toj radnji traze za taj primerak 15.000 dinara vise nego za raspakovani, pa sam odlucio da im umesto para dam jedan muski organ...

Sve u svemu Pandza 50 full HD moze da se nadje za oko 150.000 dinara, a toliki lcd i nije nesto znacajno jeftiniji.

hdtvtest radi, nego ne recenzira u zadnje vrijeme nista.

Ok ako ti tako kazes, mada sam na AV forumu procitao da su prestali sa radom, pa sam zato to postovao. Moguce je da su oni pogresili.
@Gizmor, ja imam plazmu tako da je meni vrlo krivo sto ljudi imaju takav stav prema plazmama

Sta da se radi kada ljudi nisu obavesteni kako treba.Gledaju stvari koje su bile problem pre par godina. Ista stvar je i sa LCD-om. U prethodnoj godini LCD se poboljsao drasticno i znatno se priblizio plasmi. Ja samo to zelim da ljudi prihvate i nista vise.

Evo na primer Boardslide, covek koji je u svojoj glavi ubedjen da je LCD bolji od plasme. I pored njegovih kilometarskih postova, u kojima pokusava da ubedi nekoga da je tako, sve se svodi na njegov subjektivan utisak. Meni je drago sto pokusava da odbrani LCD tehnologiju ali ne na taj nacin. Prvo i najvaznije su pogresni uslovi u kojim "testira" televizore, jer kao sto je vec receno x puta da televizor u radnji i pravilno podesen televizor kod kuce su dve veoma razlicite stvari. Postoje neke cinjenice, i ne mozes da tvrdis da je slika na LCD-u bolja kada 1000 ljudi koji su profesionalniji i objektivniji od njega tvrde suprotno. Ne,nije mi to niko reko i nisam to procitao na avforumu i slicno, imao sam mozga da saberem 2 i 2 da bi video da je to tacno. Svako ko dalje bude tvrdio da je LCD bolji od plasme jednostavno nece da bude u pravu.

Ono sto ja zelim je da se ljudi prvo prethodno obaveste pre nego sto krenu da pricaju neistine bilo o LCD, bilo o plasmi i da iskljuce svoja osecanja prema bilo kojoj od ove dve tehnologije i da objektivno gledaju na stvari.

Kako je lijepo cuti vlasnika LCD-a da ovako realno prica. Svaka cast!

'Oće meni neko realno da objasni problem "disanja" slike na desktopu (diše nivo osvetljenja) preko dvi-hdmi veze iako su isključene one dinamičke trt-mrt?... Panasonic PV i PY8 plazme su u pitanju.
Sasa, znaš o čemu pričam? Može još neko da proba sa sličnim modelima...

To nije do EDID-a tv-a sigurno, laicki nije do tv-a, pokusaj skinuti novije drivere i provjeri kabal da li je sve u redu.
Provjeri Hz na kojem pustas signal. Za oba TV-a sto se tice surfanja i teskta postavi 1280x720p na 50Hz.

'Oće meni neko realno da objasni problem "disanja" slike na desktopu (diše nivo osvetljenja) preko dvi-hdmi veze iako su isključene one dinamičke trt-mrt?... Panasonic PV i PY8 plazme su u pitanju.
Sasa, znaš o čemu pričam? Može još neko da proba sa sličnim modelima...

A sta da probamo?

PV80 jos nekoliko dana pa godina i ne znam o cemu pricas. mozda da proveris svoju graficku i drajvere?

Ovo je nekako kao poredjenje npr ferarija i porshe dzipa...Ferari je dobar za jedno, porshe dzip za drugo itd...Prica je suvise komplikovana da bi se moglo svesti na "plazma je bolja" ili "lcd je bolji", ZATO STO ZAHTEVI NISU IDENTICNI!

SD, DVD, DIVX - Plazma keva
HD - diskutabilno, mada bih i ovde dao prednost plazmi zbog boja. Kome je slika na plazmi mutna, ili nije gledao pravilno podesenu plazmu, ili je corav, ili glup do mojega (slobodno ban)
DESKTOP - Lcd keva

I to je to. Istog cenovnog ranga, za sliku nizeg kvaliteta lcd ne moze da pridje plazmi u najvecem broju sluchajeva. Juce sam moju sestru stavio ispred 4 tv-a na koja se vrteo SD signal. HDready plazma/lcd, Fullhd plazma/lcd. Na keca je uperila prstom u hdready plazmu.

Gledao sam hd satelit kod ortaka na 37` full hd samsung lcd. Ostro je `besh ga, ali ghosting je primetan, boje nisu prirodne/zivahne, a u mraku je crna solidno sivkasta, SD satelit izgleda dosta losije od plazme, a o kablovskoj da ne pricam. Da se razumemo, ovde je poredjenje FULL HD LCD VS HD READY PLAZMA. Nema poente porediti full hd plazmu sa full hd lcd, right? Dobar HD rip na dobro podesenoj hd ready plazmi kod mene i I SVAKOG KO JE KOD MENE GLEDAO TV ostavlja utisak "brate...GDE OSTRIJE?".

Desktop...Sasvim suvisno porediti plazmu i lcd, jednostavno, plazma ovde nema dugotrajnu primenu. Ja koristim plazmu za desktop, cisto za chat iz kreveta. Medjutim 1024x768 rezolucija razvlaci sliku (ali je oshtra da prst poseces), ne drzim desktop nikad duze od 3 sata. 1366x768 je mutljikavo, medjutim solidno sitno za gledanje sa 2 metra. A onom ko normalno surfuje iz kreveta sa 2.5m na 1920x1080, bez da napreze ochi cu da oribam kupatilo...

Potrosnja energije...e ovde mi dodje da psujem kad vidim kod nekog Quad ili phenom 4x u potpisu, dvoglavu grafiku, napajanje od 800w i daje kao argument da je 200W vs 300W ipak opasna razlika... ma .!.

A sto se tiche onog youtube snimka kao argument...Ja sam iskreno ostao zapanjen da ONO na ovom forumu moze biti pomenuto kao argument. znachi nije LOL nego LOLKOPTER!

Poslednja izmena:
1024x768 je 4:3 rezolucija i losa je za koristiti opcenito kod 16:9 wide plasme ali ostvaruje 1:1 pixel maping kod hd ready plasmi od 42". Pa je slika najostrija. 37-ice imaju 1024x720. 50-ke imaju 1366x768.Pricamo sve o plasmama. LCD-ovi il imaju 1366x768 ili 1920x1080.
1366x768 je za nijansu veca rezolucija od 1280x720 (veca degradacija slike zbog tezeg uklapanja u fizicku rezoluciju) i s tog je 720p bolje koristiti na plasmama sa nativnom 4:3 rezolucijom za surfanje i filmove.

Poslednja izmena:
Kod mene je 1366x768 mnooogo ostrije od 1280x768...Mislim da 1280x720 nisam ni probao. Medjutim, mnogo mi ostrije izgledaju hd ripovi kad podesim za rezoluciju 1024x768 pa odradim skaliranje po vertikali.

Izgleda film identicno isto, kao sto izgleda isto postavio ga ti na 1280x720p ili na 1920x1080p. Probaj pa ces se uvjeriti ;)

Jedino ako postavis nativnu rezu od 1024x768 onda ce ti blak barovi biti dosta veci od 2.35 : 1. I to je onda katastrofa a razliku u ostrini izmedju 1280x720p, 1366x768 i 1920x1080p na 42" plasmi neces vidjeti, ne bitno radi li se o mkv 720p ili 1080p ripu.

Poslednja izmena:
Sta da se radi kada ljudi nisu obavesteni kako treba.Gledaju stvari koje su bile problem pre par godina. Ista stvar je i sa LCD-om. U prethodnoj godini LCD se poboljsao drasticno i znatno se priblizio plasmi. Ja samo to zelim da ljudi prihvate i nista vise.

Evo na primer Boardslide, covek koji je u svojoj glavi ubedjen da je LCD bolji od plasme. I pored njegovih kilometarskih postova, u kojima pokusava da ubedi nekoga da je tako, sve se svodi na njegov subjektivan utisak. Meni je drago sto pokusava da odbrani LCD tehnologiju ali ne na taj nacin. Prvo i najvaznije su pogresni uslovi u kojim "testira" televizore, jer kao sto je vec receno x puta da televizor u radnji i pravilno podesen televizor kod kuce su dve veoma razlicite stvari. Postoje neke cinjenice, i ne mozes da tvrdis da je slika na LCD-u bolja kada 1000 ljudi koji su profesionalniji i objektivniji od njega tvrde suprotno. Ne,nije mi to niko reko i nisam to procitao na avforumu i slicno, imao sam mozga da saberem 2 i 2 da bi video da je to tacno. Svako ko dalje bude tvrdio da je LCD bolji od plasme jednostavno nece da bude u pravu.

Ono sto ja zelim je da se ljudi prvo prethodno obaveste pre nego sto krenu da pricaju neistine bilo o LCD, bilo o plasmi i da iskljuce svoja osecanja prema bilo kojoj od ove dve tehnologije i da objektivno gledaju na stvari.

Prvo objasni sta to za tebe znaci bolje, moramo da definisemo prvo neke osnovne pojmove da bi dalje razmenjivali misljenja i iskustva a ja sam u svim svojim postovima i vise nego JASAN. OK, LCD je bolji kao multimedijalni monitor(surf, word, gaming, blue ray) a plazma za sve ostalo(za mene nista nije osta u tom "ostalom" tako da me taj deo i ako jeste bolja apsolutno ne interesuje), tako sam zakljucio iz onoga sto pisete a i licno sam se uverio x puta. Bilo gde da odete da kupite plazmu prodavac koji se iole bolje razume ce da potvrdi isto. Jednostavno plazma nema tu ostrinu fonta i ivica koju LCD ima a to je za monitor pa mal te ne sve, pored boja, kontrasta i odziva. Ako je mutna slika panel je totalno neupotrebljiv kao monitor. Ja stvarno ne mogu da cutim na ovakvim stvarima. Ako tebi nije bitna ostrina - svim drugim ljudima na planeti jeste. Crna pa crna, pusti vise tu crnu na miru i sakledaj ostalje primarne karakteristike od kojih zavisi upotrebljivost slike uopste. Crna je tek na ko zna kom mestu. Ovo je svima jasno i ti se sigurno slazes sa tim zar ne?

Poslednja izmena:
Ovo je nekako kao poredjenje npr ferarija i porshe dzipa...Ferari je dobar za jedno, porshe dzip za drugo itd...Prica je suvise komplikovana da bi se moglo svesti na "plazma je bolja" ili "lcd je bolji", ZATO STO ZAHTEVI NISU IDENTICNI!

SD, DVD, DIVX - Plazma keva
HD - diskutabilno, mada bih i ovde dao prednost plazmi zbog boja. Kome je slika na plazmi mutna, ili nije gledao pravilno podesenu plazmu, ili je corav, ili glup do mojega (slobodno ban)
DESKTOP - Lcd keva

I to je to. Istog cenovnog ranga, za sliku nizeg kvaliteta lcd ne moze da pridje plazmi u najvecem broju sluchajeva. Juce sam moju sestru stavio ispred 4 tv-a na koja se vrteo SD signal. HDready plazma/lcd, Fullhd plazma/lcd. Na keca je uperila prstom u hdready plazmu.

Gledao sam hd satelit kod ortaka na 37` full hd samsung lcd. Ostro je `besh ga, ali ghosting je primetan, boje nisu prirodne/zivahne, a u mraku je crna solidno sivkasta, SD satelit izgleda dosta losije od plazme, a o kablovskoj da ne pricam. Da se razumemo, ovde je poredjenje FULL HD LCD VS HD READY PLAZMA. Nema poente porediti full hd plazmu sa full hd lcd, right? Dobar HD rip na dobro podesenoj hd ready plazmi kod mene i I SVAKOG KO JE KOD MENE GLEDAO TV ostavlja utisak "brate...GDE OSTRIJE?".

Desktop...Sasvim suvisno porediti plazmu i lcd, jednostavno, plazma ovde nema dugotrajnu primenu. Ja koristim plazmu za desktop, cisto za chat iz kreveta. Medjutim 1024x768 rezolucija razvlaci sliku (ali je oshtra da prst poseces), ne drzim desktop nikad duze od 3 sata. 1366x768 je mutljikavo, medjutim solidno sitno za gledanje sa 2 metra. A onom ko normalno surfuje iz kreveta sa 2.5m na 1920x1080, bez da napreze ochi cu da oribam kupatilo...

Potrosnja energije...e ovde mi dodje da psujem kad vidim kod nekog Quad ili phenom 4x u potpisu, dvoglavu grafiku, napajanje od 800w i daje kao argument da je 200W vs 300W ipak opasna razlika... ma .!.

A sto se tiche onog youtube snimka kao argument...Ja sam iskreno ostao zapanjen da ONO na ovom forumu moze biti pomenuto kao argument. znachi nije LOL nego LOLKOPTER!

Inace ceo WEG iz KG-a te moli da dodjes i da im pokazes u cemu je to plazma bolja jer to niko sem par ljudi sa ovoga foruma ne vidi. Ako ne verujes meni da svi oni koji svaki dan gledaju i isto(bez izuzetka) misle dacu ti na PP broj telefona jednog od njih pa ako si u mogucnosti da dodjes eventualno kada god mozes i da nam svima stvarno otvoris oci, bez zezanj nije nikakva provokacija, bas me interesuje. Zadivili su me podesavanjem slike i uocavanjem nijansi i detalja za jedne prodavce i samo da naglasim da vecina ima PC kod kuce. PoZz

Nisam odvano procitao nesto gluplje! LCD je multimedijalni monitor kazes :D

OK Nani, na brzinu sam pisao, umoran sam, zna se na sta sam mislio, pisem 100x istu stvar. Ako su ti ovo argumenti.... :(

Poslednja izmena od urednika:
Nemoj vise molim te, eto molim te, imas moje argumente u 10 mitova koje sam stavio, ako pobijes tehnickim jezikom i jedan jedini pricat cemo dalje.

Imat ces taj isti tekst postavljen u toku sutrasnjeg dana na www.hdtelevizija.com

Poslednja izmena:
Nemoj vise molim te, eto molim te, imas moje argumente u 10 mitova koje sam stavio, ako pobijes tehnickim jezikom i jedan jedini pricat cemo dalje.

Sutra cu da pitam momke za dozvolu da stavim njihove mobilne telefone na forum pa ko ne veruje neka pozove i porazgovara par minuta - ne kosta 100 dukata, daleko od toga - pa onda prozivaj i mene i ostale ljude da ne bude kako samo ja tako mislim i vidim. U stvari ja samo i znam vas nekolicinu sa foruma koja tako vidi strvari. SoRry ali stvarno ne mogu da slazem i da kazem da licno poznajem bilo koga ko tvrdi da je plazma bolja od LCD-a za prosecnog *kompjuterasa* a te cifre sa papira mogu da se upotrebe za reklamnu kampanju, mene opet interesuje realnost.

Koje momke, koje to strucnjak tu da prica o takvim stvarima, pa da znaju ista, i oni zajedno s tobom nebi bulaznili takve stvari. Da znas kako je tehnologija LCD-a 2 puta losija od plasmine, znao bi zasto je plasma u svakom ali pazi SVAKOM ASPEKTU bolja.

Burn-in su price za malu djecu, prosurfaj internetom nadji koji je to broj plasmi imalo burn-in u 2008 godini.

Da ne pricam da izlaze modeli sa 20nm fosfornim celijama (5 puta manjim u odnosu na one iz 2008-100nm) koje se ne mogu grupisati ni teoretski vise da bi stvorile burn-in.

Prijatelju moju, spamas forum, osim subjektivnog misljenja, nista ti ovde argumentovano nisi iznio.

Poslednja izmena:
Koje momke, koje to strucnjak tu da prica o takvim stvarima, pa da znaju ista, i oni zajedno s tobom nebi bulaznili takve stvari. Da znas kako je tehnologija LCD-a 2 puta losija od plasmine, znao bi zasto je plasma u svakom ali pazi SVAKOM ASPEKTU bolja.

Burn-in su price za malu djecu, prosurfaj internetom nadji koji je to broj plasmi imalo burn-in u 2008 godini.

Da ne pricam da izlaze modeli sa 20nm fosfornim celijama (5 puta manjim u odnosu na one iz 2008-100nm) koje se ne mogu grupisati ni teoretski vise da bi stvorile burn-in.

Prijatelju moju, spamas forum, osim subjektivnog misljenja, nista ti ovde argumentovano nisi iznio.

Koji spam spominjes covece, nemoj da si sad nekulturan. Uostalom sam danas video plazmu Samsung HD ready 50" od 89k dinara kod njih u radnji koja je sva izgorela od burn in-a. Kacio sam PC na 5(pet) TV-a 50-52" i o tome sam hteo da pisem posebno i da podelim utiske ali si me preduhitrio. Kazem da ostavim jos bolje broj radnje i da napisem koje prodavce da trazis(od 25 do 37-8 god znaci nisu neki klinci) i neka ti potvrde. Pitaj da li sam juce dolazio da budes 100% siguran i pomeni ovaj Samsung koji sam opisao sa *burn in*-om i vidi sam kad vec meni ne verujes i to treba da uradi svako ko ne veruje da je ovo sto sam napisao tacno. Nije tesko, okrenes telefon, javi se WEG zaposlen, trazis jednog od nekoliko(4-5) prodavaca koji su bili juce pre podne u smeni i pitas, VERY FU***N' SIMPLE!!!! Samo moram da ih pitam za dozvolu sutra a dace jer nemaju razloga da ne daju i moje je da pitam prvo bez obzira koliko vredjas i insistiras na vredjanju.

P.S.

Pitajte koju tehnologiju preporucuju a koju nikako ne preporucuju za povezivanje sa PC-em. Ostavicu imena nekoliko zaposlenih pa zovite redom razlicite prodavce da ne bude posle da je samo jedan pristrasan.

Poslednja izmena:
Izgleda film identicno isto, kao sto izgleda isto postavio ga ti na 1280x720p ili na 1920x1080p. Probaj pa ces se uvjeriti ;)

Jedino ako postavis nativnu rezu od 1024x768 onda ce ti blak barovi biti dosta veci od 2.35 : 1. I to je onda katastrofa a razliku u ostrini izmedju 1280x720p, 1366x768 i 1920x1080p na 42" plasmi neces vidjeti, ne bitno radi li se o mkv 720p ili 1080p ripu.

Pazi, do sada sam gledao filmove na 1366x768. I desktop sam koristio na toj rezoluciji. na 1920x1080 desktop naravno nije citljiv, ali nisam primetio maltene nikakvu razliku u kvalitetu videa...Nisam eksperimentisao kako lzgleda na 1280x720/1280x768. Medjutim, kad stavim 1024x768, slika je ostrija nego na 1366/1920

Nisi me razumeo bas dobro...kada pustim film u 1024x768, tv sam oslobodio procesa skaliranja jer je 1:1. Naravno, slika je deformisana (i black barovi ogromni), ali odradim full screen zoom koji video zumira SAMO PO VERTIKALI, i video se automatski baca u pravu proporciju. Onda black barovi ostaju isti kao na nekoj od 16:9 rezolucija ;)

Ok boardslide, idemo redom...Rekao si da samo sacica ljudi na ovom forumu propagira plazmu...malo si zaokrenuo stvari, al` ajde...Elem, prva napravljena greska je testiranje tv-a pod jakim osvetljenjem, ali nije ni to toliko strasno...Nego idemo...

1. Koji si model hd ready lcd-a cenovno slicnog hd ready plazmi testirao. Odgovorno tvrdis da SD signal (SD, DVD, DIVX) bolje izgleda na LCD nego na plazmi istog cenovnog ranga? Znaci odvedi me u radnju gde je okaceno 20 televizora...U roku od 10 sekundi cu ti za svaki reci da li je lcd ili plazma po tome kakvu sd sliku daju.

2. Tvrdis li da su u kucnim uslovima boje na lcd zivlje i prirodnije od plazme, u cenovno istoj kategoriji

3. Tvrdis li da je ghosting apsolutno neprimetan na lcd, u cenovno istom rangu? Dakle recimo, neka R ili M serija samsunga, izuzmimo A...

4. Hoces da kazes da slika na full hd lcd izgleda ostrije od full hd plazme?

Ako je na ova tvoja pitanja odgovor DA, mislim da ne postoji iko ko se iole razume u materiju na ovom forumu ko ce se malo potruditi da procita neki tvoj post...

Nemo` se ljutis, ali 1 od 5 ljudi koji rade u radnjama za prodaju tehnike ZNAJU sta pricaju. Ostali prepricavaju specifikacije ili ono sto im je rekao kolega.

Dakle, na svetu imas dve grupe strucnjaka...prvi tvrde da je plazma u principu bolja kada se sve stavi na sto, drugi vec 5 godina da je plazma u principu bolja, ali da ce je lcd uskoro sustici...

Ja sam covek koji prilicno ceni svoj zaradjeni novac...I dugo vremena sam citao, citao, citao, gledao sta pruza najvise za ulozen novac. Isao sam sa tim da cu 70% gledati SD signal, 30% hd...Ali eto, zavrsilo se na tome da 95% gledam HD. I ni jednog momenta od kad sam kupio TV nisam pomislio da bi mozda bolje bilo uzeti 40` lcd za tih 45 000...

Poslednja izmena:
P.S.

Pitajte koju tehnologiju preporucuju a koju nikako ne preporucuju za povezivanje sa PC-em. Ostavicu imena nekoliko zaposlenih pa zovite redom razlicite prodavce da ne bude posle da je samo jedan pristrasan.

Khm, ajmo ovako: otidji u bilo koju prodavnicu mobilnih telefona i pitaj kako se formira baterija na novom telefonu (Li-ion ili Li-polimer). Od 99% prodavaca ces dobiti odgovor 3x12-14 sati! ;) Naravno, ovo je bila prica za telefone sa kraja proslog veka. Medjutim, u glavi prodavca se ona zadrzala i sad k'o papapgaji ponavljaju to. Primera ima dosta za razne oblasti/proizvode.
Toliko o prodavcima i njihovom strucnoscu oko robe koju prodaju :smash:

Evo i ja tvrdim da su plazme ipak bolje za isto uloženi novac. Premalo iskustva imam sa "tankim" televizorima ali uzeću za primer Panasonic TH-37PV8PA jer ga imaju sestra i zet. Ni skup ni jeftin, neka zlatna sredina. SD signal je neverovatno dobar, a o HD filmovima nema potrebe da govorim kako izgledaju. Boje su savršene, ghosting(?!?) šta je to i ni jedan LCD mi nije ostavio takav utisak, uvek sam našao par odbojnih stvari (i to mislim na LCDe u kućnoj upotrebi, a ne na ove iz radnje sa random podešavanjima).

Za naše uslove i našu televiziju ako baš hoćete da budete u trendu plazma je A must have. Jedino što me odbija je potrošnja struje al' šta da se radi.;)

Iskreno, u kupovinu TVa sam ušao sa prilično negatinim predrasudama prema plazmi, bez obzira na pozitivne ocene u raznim testovima.
Situacija za plazmu je bila još gora kad sam kreno intenzivno po radnjama da poredim televizore
Uvek bih se iznova zapitao "Šta ti ljudi testiraju? Pa slika na plazmi je primetno slabija nego na LCDu". Plazma mi je izgledala mutna i isprana.

To se sve promenilo kad sam odgledao hd rip na plazmi u kućnim uslovima.Ono što je bilo velika mana plazme pri jakom spoljašnjem svetlu, se u mraku pretvorilo u prednost.
Onda sam kenuo da obilazim ljude koje znam i koji imaju plazmu i LCD i video da je u kućnim uslovima situacija potpuno drugačija od one u radnjama.
Na kraju sam kupio Samsung PS42A410 i posle tri meseca korišćenja imam samo
reči hvale. Takav kavalitet slike i tolika dijagonala za manje od 600€.:)
Znam da nemaju svi mogićnost da pogledaju više različitih TVa u kućnim uslovima,
ali dobro razmislite pre nego što kupite TV na osnovu onoga što vidite u radnji.
Da mi je neko par meseci pre kupovine rekao da ću na kraju da kupim plazmu,
i to Samsung rekao bih mu da lupa gluposti ali eto....Ja zadovoljan...:smoke:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno