@BoArDsLiDe
Haj nemoj vise komentarisat, pijes zivce ovde svima i pravis se blesav sa izvalama i glupostima identifikujuci sebe sa svojim izborom televizora
Djetinjasto i nezrelo!
moje mišljenje je da su obe tehnologije podjednako dobre/loše mislim da bi pro trebalo da se uzme u obzir koja je namena kupovine hd ready/full plasme/lcd,tipa dali ce se samo gledati tv sd/hd/sport ili se koristiti kao destop i slicno. Evo ja recimo za desktop i igre imam lcd 24" koji je kostao 46000din kada sam ga uzimao,posto sam vec premasio cifru od 1tb serija i filmova koje stancujem iz dana u dan,ja cu uzeti plazmu jer ce se gledati budjava ikom kablovska koja je uzas na ovo crt 70cm i hd flmovi/serije... eto kako ja na to sve gledam...
Reci mi jednu manu plasmi u 2009 poredeci ih sa LCD-ovima? Pa da vidimo kako su obje tehnologije dobre/lose?
Reci mi jednu manu plasmi u 2009 poredeci ih sa LCD-ovima? Pa da vidimo kako su obje tehnologije dobre/lose?
Haj opet 2009 modeli!
Neo-PDP--->>>prepolovljena potrosnja elektricne energije na nivou LCD-ova,
600Hz sub-field--->>>>punih 1080 linija motion resolucije,
nano fosforne celije od 20nm umjesto 100nm celije--->>>Reci papa i najmanjem tragu Burn-ina.
96Hz mod za 24p materijal, Kuro je imao 72Hz i ne nije to isto kao smetljarska inerpolacija kod glupih LCD-ova, ne radi se pulldown vec se jedan frame ponavlja 4 puta!
Sta je to LCD uradio, da Sony je sa 10 bitnih panela iz 2008 spao na 8 bitne za 2009 al je dodao Bravia 3 engine, LCD je uveo Edge LED koji je gori od prvobitnog LED-a jer mu je sad osvijetljenje sa strane a ne iza kompletne cijele ploce. Samo radi stanivanja same debljine.
Presmijesno. Plasma dostigla vrhunac a LCD se degradirao jos vise.
E drugari o ovome sam vam pricao http://www.youtube.com/watch?v=fk4kk4QtJzw&feature=related . Kada odes u radnju i stoje jedan pored drugog(2 razlicite tehnologije istog proizvodjaca i slicnog cenovnog ranga) ovo je prvi utisak. Ovde naravno ne mozete videti razliku u ostrini ali se i ona pomalo nazire jer je los snimak. Znaci samo ne treba biti toliko lenj i otici sa svojim PC i pogledati(pozeljno je povesti jos nekoga makar i svoju babu cisto zbog objektivnog sagledavanja). Ljudi to treba da budu ocigledne stvari a ako su razlike minorne nemamo o cemu toliko da zvacemo.
I cekaj ti si kao primetio razliku ovde? :d:d:d
A ti neprimecujes da plazma vuce na plavo?.Ovakvi linkovi nisu merodavni posto nemamo nikakvu informaciju koji su modeli tv-a i koji je setup na svakom od njih,ali mozemo da primetimo da neki ljudi nemaju moc opazanja da vide bilo kakvu razliku.
Pa ti si jos veca komedija batice wow video si razliku da plazma vuce na plavo? I kakvih jos razlikica ima po tebi? Prvo covek je naveo da je los kvalitet ali ono je smejurija od poredjenja pise PLASMA i onda pored LCD, koji modeli??? Koje podesavanje? i jos mali milion pitanja...
I cekaj ti si kao primetio razliku ovde? :d:d:d
a za total sta je dobro,
i pitanje za BoArDsLiDe: kakvo je bilo osvetljenje u prostoriji
Vidi ovako,ako nesto ne znas onda se nejavljas "batice" ,to sto je plazma povukla u plavo ima veze sa color temperaturom slike (kelvinazom) i moze da bude do loseg setovanja ali i do loseg panela (kao sto sam i napisao onaj video kako je prikazan nije merodavan) a ti nemas pojma o tome ali znas da sam komedija i da je to "razlikica".
A jel trebas da budes expert da bi video gde je bolja slika kad su nijanse u pitanju a pogotovo na doticnom snimku? Jel imas oci msilim? Ko je tebe postavio da odredjujes ko sme da se javlja a ko ne? Valjda je ovo slobodan forum i racunaju se iskustva ljudi. Na snimku ko je video razliku taj je ili vrlo pristrasan jednoj od tehnologija ili ne vidi belu macku posto eto toliko je merodavan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari