Šta je novo?

Plasma vs. lcd

tesla

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
310
Da li neko moze da mi objasni razliku izmedju plasme i lcd,a da me ne kritikuje:wave: :wave: da gledam ostale postove jer sam ih vec pregledao:wall: :wall: :wall: :wall:Sta je bitno prilikom kupovine datog uredjaja:smash: :smash: :smash:

u rodicu je neshto malo iznad 54k

I šta se ovde vidi?

A sta bi ti hteo da vidis?

prvo procitaj post #318

pa onda pogledaj sliku i na njoj ces videti jedno slovo S iza oznake modela, a u postu #318 imas znacenje tih oznaka

Ja ga triput sečem a ono kratko :)
Istripovao sam se jer sam svojevremo ulazio u service menu, i čini mi se da nije pisalo da je CPT... A očigledno jeste (na 205bw)

Vecno prokletstvo cekanja.... taman sam se namerio na 50PV70 kad se pojvljuju 42PY85P i potpuno nova dimenzija od 46" u istoj specifikaciji za one neodlucne dal 42 ili 46"
Oba su Premium Full HD Plasma TV, 30000:1 native, 24 p

Kostace 2k+, zlo.

Poslednja izmena:
@XXXander sto se tice burn in efekta, ukoliko se plazma pripremi na odgovarajuci nacin, tj prodje se bur in period od 100 sati (imas o tome dosta na netu), onda nikakvih problema nema. Prvo sto sve savremene plazme imaju i sisteme za zastitu (pomeranje piksela itd), a takodje cak i da gledas neki kanal dugo sa statickim logom, posle par minuta gledanja neceg drugog nestaje onaj urezani objekat logoa (nadam se da razumes). U svakom slucaju uopste ne razmisljaj o tome

@Sasa, pa u PM sam te pitao o njima tj o novim modelima Panasonica. Bice cudo, mada sam se ubedacio kada sam video preporucene cene u USA. Recimo, model koji si ti naveo je tamo 2.700$ sto je samo EUR 1.700, pa ti vidi jel mozes opste neki normalan tv kod nas da kupis za te pare a kamoli vrhunsku full HD 50 incnu plazmu.

@Sasa, pa u PM sam te pitao o njima tj o novim modelima Panasonica. Bice cudo, mada sam se ubedacio kada sam video preporucene cene u USA. Recimo, model koji si ti naveo je tamo 2.700$ sto je samo EUR 1.700, pa ti vidi jel mozes opste neki normalan tv kod nas da kupis za te pare a kamoli vrhunsku full HD 50 incnu plazmu.

Znam da si pitao, ali tada ih nije bilo po cenovnicima, a sada stizu. Ne gledam USA ili Evropu vec nase uvoznike sta mogu da povuku. Za 46ticu ce se jos malo sacekati, ali 42PY85 ce biti kod nas vrlo brzo.

A cena ce opet, naravno, biti preko 150K 42PY70P je 150K...za 10K manje se uzme 46` full hd lcd

Poslednja izmena:
uzeo Panasonic 37pv80 - pravi 720p panel BEZ skaliranja slike!
oduševljen sam, sve je fantazija sem kablovske i windows-a.
zaboravite na 1080p panele sem ako hoćete da se hvalite koliko ste love skucali, to razumem. ali za kućnu varijantu gledanja filmova i igranja 360-ke, a da ne ulupate love za jedan jugić, bolji izbor ne postoji.
za 1k€ boljeg tv-a nema, apsolutna preporuka svima. detaljan review na exxtreme3d forumu koga zanima.

Poslednja izmena:
zaboravite na 1080p panele sem ako hoćete da se hvalite koliko ste love skucali, to razumem. ali za kućnu varijantu gledanja filmova i igranja 360-ke, a da ne ulupate love za jedan jugić, bolji izbor ne postoji.
za 1k€ boljeg tv-a nema, apsolutna preporuka svima. detaljan review na exxtreme3d forumu koga zanima.

pa jeftiniji je 42PV8 tako da u ovom trenutku nisam siguran da je 37PV80 bolji izbor ;)

a ja sam svoj 42PV80 pre 20 dana platio takodje 1000€
NHF

PS
review je na forumu koji ne prima nove clanove odlican izbor :D

Poslednja izmena:
Daj link. 80 000 din?
ne, 75k

http://www.exxtreme3d.co.yu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12755

pa jeftiniji je 42PV8 tako da u ovom trenutku nisam siguran da je 37PV80 bolji izbor ;)

a ja sam svoj 42PV80 pre 20 dana platio takodje 1000€
NHF

PS
review je na forumu koji ne prima nove clanove odlican izbor :D
ista im je cena ( 42PV8, 37pv80 )

a sad ću ti reći zašto je 37pv80 bolji izbor:
80 serija ima SD(HC) card reader, 8 nema
80 ima kontrast 15.000, 8 ima 10.000
80 ima 3 hdmi slota, 8 jedan manje
80 ima headphone izlaz, 8 ne
80 ima novi VReal3 video procesor, 8 stari VReal2

i najznačajnije, 37pv80 ima native 720p display, 42pv8 ima 768p, što mi je velika prednost kod x360. 720p panel = nema skaliranja

proveri ponovo registraciju

Pa on im 1024 po horizontali, kako nema skaliranja ? :)

zato što je u pitanju non square pixel. 25% je širi pixel nego duži, što je ekvivlanet 1280 square pixela

nema skaliranja pri 1280*720 rezoluciji, i to izgleda predivno.

Meni nije bilo jasno kako izgleda kada se na kompu podesi rezolucija 1024x768 koja je po default-u 4:3 na 16:9 ekranu sa tom rezolucijom? Koju rezoluciju biram na kompu da bih dobio pravi aspect ratio na TV-u?

Pa u principu, da bi dobio pravi aspect ratio, za rad u win`u bi trebalo da stoji 1280x768. Nisam probao, ali bi to trebalo da je mutno! Kad stavish 1024x768, sve je oshtro, pixel ide na pixel, ali je razvucheno...***a, pravougaoni pixeli

pa probaj.

najbolje bi bilo da izabereš 1024*768 a u drajverima negde da namestiš opciju non square pixel aspect ratio, i izabereš 1.33, ali i 1366*768 će odraditi posao.

Cek, sam ja nesto propustio ili ti malo pricas napameta aka gluposti ?

Izaberes u opcijama drajvera "non square pixel ratio" ?!?! :) Pa sta to znaci, da drajver grafickoj prica da svaki pixel poveca za 25% ? To tako tesko da ce funkcionisati.

Druga opcija, koja verovatno radi, kao i podesavanje rez na 1280x720 dovodi do skaliranja, interpolacije, gubitka ostrine i svega ostalog od cega mi se dize kosa na glavi, posebno ako se tako prikazuje desktop tj. slika sa kompa.

e prosipaš gluposti.

non square pixel aspect ratio od 25% "kaže" grafičkoj da niz od 1280 pixela stavi u 1024 pixela - konkretno za moj 720 panel, odnosno ratio od 33.3% da 1366 stavi u 1024 pixela - konkretno za 768 panel. tako to radi na xbox 360.

znači, nema nikakvog "skaliranja, interpolacije, gubitka ostrine i svega ostalog", te nema potrebe da ti se diže kosa na glavi. ništa nije izgubljeno, ni "trunčica" pixela. umesto da gubiš vreme postujući ovakave glupe postove, bolje da se informišeš na netu. "avs forums" je predivno mesto gde sam to ja naučio, i gde bi mogao i ti.

Poslednja izmena:
Vrh Dno